|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje v vrtcu
28.9.2005 20:35:25   
katarina j.
Mi imamo velike težave, ko našega 4 letnika spravljamo spat. V vrtcu še spi, čeprav ko je doma nikoli več čez dan. Zvečer je totalno nezaspan, on bi šel spat tam okoli 22h, kar pa je prepozno, ker bi tudi midva rada malo miru-imamo še dojenčka. Pa tudi zjutraj ga je težko dvignit ob 7h. Skratka vsak dan bijemo ta boj-"ne bi še šel spat", pa mu beremo, pa ga motiviramo z nagradami, pa ga kregamo, da včasih v joku zaspi čez 1 uro, pa nič ne pomaga. Mislim, da preprosto še ni zaspan, ampak kaj naj pa naredim!?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 20:45:49   
lex
Kaj pa če v vrtcu ne bi šel spat? Pri nas namreč to ni več obveza ampak privilegij in lahko gre kdor hoče. Se spomnim dve leti nazaj se je prišla k nam igrat pupa iz jaslic, ker enostavno ni mogla spat.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 20:49:55   
katarina j.
Vzgojiteljica mi pravi, da on v vrtcu zaspi brez problema- mislim da jih rajši malo prisilijo v spanec, kot da bi se z njimi ukvarjali. Je pa tak da je zjutraj in še dopoldne očitno zaspanček, zvečer pa buden kot čuk-po očku.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 20:56:49   
Anonimen
Vsak otrok bi izsiljeval zvečer čimdlje, če bi se ga pustilo. Odločite se za red, ena pravljica, toplo mleko ali kaj takega in postelja. Vedno ob isti uri. Pika. Konec. Tako bo najlaže za oboje, za otroka in za vaju. Pa čimprej in vedno. Pakrta bo jok in stok, ampak mu bo kmalu postalo jasno, da ni druge. Moj 3 in pol-letnik vedno s seboj vzame eno igračko, en avtomobilček ponavadi, pa se lahko še z njim igra, čeprav tega ne rečemo naglas. Pa uno spalno lučko ima prižgano. Tako da res uvedite red, poskrbite, da ni žejen, lačen, da ga ni strah teme ali česa drugega, ampak vse to uredite že prej, preden gre v posteljo, in enkrat za vselej.

(odgovor članu katarina j.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 21:08:00   
katarina j.
Splišni, vsega tega se zelo dobro zavedamo in imamo isti ritual že od 2 leta,:kopanje, večerja, zobki, lulat, pravljica, spat. Potem se pa začne pogajanje iz njegove strani za še pravljic, pa da je lačen pa žejen, pa da ga kakat-ne moreš verjet kaj si vse spomne, pol pa ne vem a ga res kakat al ne- pa seveda ga moram spustit na wc-pa doseže še nekaj minut podalška.user posted image  Veliko energije ma še za nadaljne podvige ob 21h.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 21:28:05   
KODA
Mislim,da smo na podobnem.Tebi to počne eden.Meni pa oba.Zvečer ne spat,zjutraj ne vstat.Dražita drug drugega in se hihitata v sobi.Vsakih pet minut sta lačna in žejna.Da o popoldanskem spanju med vikendi sploh ne govorim.V vrtcu spita normalno.Mož jih če je le možnost pelje v naravo,jih fajn zlaufa,a zvečer vedno ista pesem.Ne vem od kje jim energija?!user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 21:59:04   
tejčica
Tudi pri nas imamo problem zvečer za zaspat, in sicer odkar nimamo več dude. Naš večerni ritual poteka takole: kopanje, večerja, zobki, pravljica v dnevni in potem še pravljica v postelji. Potem pa se začne njeno godenje. Žejna, pa še eno pravljico, pa kakat, pa lev pod posteljo...  Mi včasih že glavo odpira. Jo kar pustim da se zjoka, vedno pa tudi tako ne gre. Dam ji Cicidoja ali pa Bonija da ga sama gleda in potem jo počasi zmanjka. Zaspi pa med 21.30 in 22. uro. Pa ni važno ali je to med tednom ko v vrtcu opoldne spi, ali pa med vikendom ko doma čez dan ne spi nič.

Včasih si res želim, da bi imela malo njene energije!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 22:16:15   
Anonimen
O.K., kakat naj gre, ampak če se slučajno ne bi ... ena kazen za naslednji dan. Pa takrat se mu pove, zakaj, ker se je zvečer zmišljeval za kakat. Naslednjič bo že premislil, če se mu izplača. Vsaj moj bi. Ostalo pa ni šans. Prej ja, ko pa je že enkrat v postelji, pa nobenega več ne briga, če je žejen in lačen. Njegova stvar, če ni prej jedel in pil, ko mu je bilo ponujeno.
Saj pri nas se včasih tudi začnejo eni začetki izsiljevanj, tudi s pitjem pa s kakanjem so se že. Pa sem jih takoj v kali zatrla. Odločno in brez popuščanja.

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 22:51:08   
KODA
Pri nas je do vstopa v otroško sobo vse o.k.Umivanje, večerja,pravljica,crkljanje.Ko pa izgovorim:"Zdaj bomo pa zaspali,"se pa začne zgoraj opisano.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje v vrtcu
28.9.2005 22:56:22   
Marogica
Otrok vas pa kar lepo "nateguje". Je zdrav, je sit , si mu prečitala pravljico in opravila večerni "ritual"? Če je tako-v posteljo, pa vsaj počivat, če ne spat in ne ob 22. uri temveč ob 20. uri. Potem tudi ni čudno, da je zjutraj utrujen in ne more vstat. Pač premalo spi.
Naš je imel eno obdobje, ko je pri koslilu naredil dva grižljaja, potem pa je moral lulat. Ok, je šel-normalno, pa se je to zgodilo drugi dan, pa tretji, pa naslednji teden vsak dan, potem pa sem imela tega zadosti. Ko mi je zopet rekel, da ga lulat, sem rekla, da ni problema, naj se kar polula, vendar pri mizi. Seveda tega ni hotel in je normalno pojedel kosilo. Za informacijo-lulat je šel šele čez dve uri. In tega nikoli več ni naredil. Sedaj pride včasih pred kosilom k meni in me "obvesti", da je prej lulal.
Poanta: otrok preizkuša, kako daleč lahko gre. Tudi vaš, vendr s to razliko, da se mu vi pustite. Če postaviš otroku meje, zaradi tega nisi slab starš, ravno obratno-dolgoročno bo otrok brez "pravil" zmeden, ker pač ne ve, kaj je prav in kaj ne. Samo ne v takšnih situacijah obsojati otroka. On ni čisto nič kriv. Mi starši, se moramo pogledati v ogledalo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje v vrtcu
29.9.2005 9:20:11   
karmy
reci v vrtcu naj ga ne dajo spat...moj je 3 leta star in ne spi v vrtcu več mogoče še kdaj med vikendom zalegne za kako urco ampak izjemno redko spi popoldan oz. od 13.00 -14.30 in razlog je v tem da gre lažje spat zvečer in hitreje zaspi.

reci vzgojiteljici naj ga ne da spat... potem tukej napiši odgovor...me prav zanima kaj bo rekla...user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?