|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi pregled in UZ
7.11.2005 8:41:13   
Azzurra
Mene zanima, kako izgleda prvi pregled. V sredo sem naročena pri G. Brala sem, da je prvi UZ lahko vaginalen. Ali je to res in kako izgleda?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi pregled in UZ
7.11.2005 9:31:26   
DrejcDrejc
Prvi pregled se od G do G precej razlikuje, načeloma pa bi ti moral G narediti vaginalni UZ, s katerim potrdi nosečnost, locira plod (da ni slučajno izven maternice) in ga prvič izmeri. Na prvem pregledu se običajno tudi prvič stehtaš, izmeriš krvni tlak in sestra te izpraša o boleznih v družini in tvojih podatkih, ki se vpišejo v materinsko knjižico, če so okej ti na hitro razložijo vse o nosečnosti in ti naložijo kakšen kupček materiala, materinsko knjižico pa dobiš zastonj. Verjetno moraš v laboratorij dat vodo in kri.
Seveda nekateri G ne naredijo vsega tega, eni še ne dajo knjižice, eni niti UZ ne naredijo (kar me čudi, haloo?), počakajo na naslednji pregled. Boš videla že po prvem pregledu, kako pozornega G imaš in koliko časa si bo jemal zate.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi pregled in UZ
7.11.2005 11:36:31   
Anonimen
Ja, 1. pregled je malo odvisen tudi od tega, koliko bi naj bila takrat noseča. Če se pričakuje, da se ne bo nič videlo, je res brezveze UZ delat.
Se mi pa zdi, da je UZ v vsakem primeru vaginalni, ker se samo na ta način zanesljivo dobro vidi.

(odgovor članu DrejcDrejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi pregled in UZ
7.11.2005 12:55:02   
Anonimen
Pri meni je bil najprej temeljit pogovor, pregledali sva vse moje dosedanje težave, šli skozi prvo nosečnost, če bi bilo takrat kaj posebnega, potem je sledil pregled, ker sem pred časom imela težave z enim izrastkom, potipala je če je maternica zmehčana in potem je naredila še vaginalni UZ, da je videla če je vse na svojem mestu, merili smo se, gledali srčka, dobili slikico.
Pogovorili sva se tudi o NS in to je to. No, sledile so še napotnice za pregled krvi in urina. Pri sestri pa je potem sledilo izpolnjevanje mat.knjižice, tehtanje, dobila sem cel kup literature. In to je to.

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi pregled in UZ
7.11.2005 14:04:12   
Eviii
čaw, azzurra.
če se dobro spomnim, si z obale in menda hodiš celo k vitezici, ki je tudi moj g. tko da ti lahko opišem mojo izkušnjo. najprej te sestre stehtajo, pa zmerijo pritisk. pa malo se pogovoriš z njimi. pol greš notri k njemu in te vpraša, kako si in podobno. potem sledi vzem brisa in pregled maternice. nato pa še vaginalni uz (nič posebnega). tam ti on vse lepo razloži, kje je kaj in ti pove, kako stvari potekajo zdej in kako bo še v prihodnje. potem te založi z napotnicami za laboratorij (ne se ustrašit, ko ti bodo v laboratoriju na mizo postavli eno ogromno število raznobarvnih epruvet). pol se pa s sestro zmeniš, da prideš na pogovor z njo čez ene par tednov in takrat ti tudi odpre materinsko knjižico in te spraša vse o boleznih v tvoji družini in podobno. upam, da sm ti malo bolj podrobno razložila, kako stvari potekajo. lahko mi pišeš tudi na privat in me še kaj vprašaš.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?