|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj na dopust?
23.5.2006 13:37:14   
karolina*
Pozdravljene

Uf sem kar v dilemi, kaj naredit. Planirati si moram poletni dopust (3 tedne) in imam dve možnosti, pa ne vem kaj naredit, zaradi raznih pregledov ki potekajo v nosečnosti. Če bom dopust koristila po moji prvi možnosti, bom v času odsotnosti noseča 15., 16. in 17. teden, če pa grem po drugi možnosti bom noseča 19. 20. in 21. teden.

Malček sem listala po internetu in sem opazila, da največ preiskav (NS, THT, AC) poteka tam okrog 16. tedna. Mi lahko katera pove, kdaj točno se opravlja te tri preiskave. Pa videla sem, da naj bi bil drugi pregled v 16. tednu. Je kaj narobe, če greš na pregled dva tedna prej ali kasneje?

Kaj boste pa ostale (predsvem januarčice) naredile s poletnim dopustom. Kaj mi svetujete?

Lep dan, pa pobožajte trebuščke.

_____________________________

"Če človek resnično ljubi naravo, lahko povsod najde lepoto."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 13:53:26   
muki1
NS, zelo pomembna preiskava, saj gre za odkrivanje Downovwga sindroma v nosečnosti, se opravlja med 11 in 14 tednom, s tem, da g. trdijo, da ga je najboljše delat pred dopolnjenim dvanajstim tednom, saj so potem otročki že preveliki, pa se velikokrat test e more tak fajn opravit.
Okrog 20 - 24 tedna, pa se dela morfologija ploda, spet pomembno, saj ti pregledajo vse notranje in zunanje organe pri otročku.
To sem ti zdaj zelo laično napisala. Ampak v bistvu je to to. Najboljše da greš na NS okrog 10, 11 tedna, potem pa šibaš na dopust, ko si 15, 16, 17 teden.

Pa uživaj, ti šmentana baba, ki si lahko privoščiš tri tedne morja...grrrrrrr.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 14:28:54   
sazi
Večina nosečnic od tvojih treh omenjenih preiskav dela le NS, ki se opravlja tam nekje v 11-13 tednu. Seveda je odvisno od tvoje starosti in možnih dejavnikov tveganja ali boš opravljala tudi druge preiskave.
V 20. -22. tednu je morfologija, ki je ni dobro zamuditi.
Glede pregledov po tednih je pa tako, da se ginekologi ne držijo nekega predpisanega urnika, ampak imaš pregled, ko so njihovi urniki prosti - jaz nikoli nisem imela pregledov tako, kot piše v tabelca, ampak na večje razmake in manjkrat, kot se omenja (in to pri gin., ki je napisal nek članek o tem, kako potekajo pregledi v nosečnosti).
Ti kar pogumno na dopust - po mojem bolje v bolj zgodnji varianti od obeh, ki si jih naštela (zaradi preiskav). Jaz sem rodila letos januarja (bi sicer morala februarja) in sem šla na dopust lani septembra - poletna vročina mi ni odgovarjala). Preostanek dopusta sem porabila ob koncu leta.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 14:34:11   
Anonimen
Jaz bom na dopustu okoli 20. tedna ampak bom prosila gin, da mi morfologijo opravi preden grem na morje  par dni prej. Grem pa že 24. junija user posted image
Sva se odločila, da ne bova nikogar poslušala, pa greva na morje in pika, dokler se jaz odlično počutim, po moje nima kaj bit narobe. Pa še zaljubljena sva oba v morje, da ne moreš verjet user posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 14:43:13   
viv_
Jaz bom na morju od 26 - 30 tedna, dobre 3 tedne, gremo pa v Grčijo. Upam, da bo vse OK. Zaenkrat se počutim odlično. Tudi v prvi nosečnosti nisem imela težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 14:43:19   
NATAŠI
Med 15 in 17 tednom je pregled srčka oz. samo poslušaš srček, nuhalna je v 12. tednu. V 23. tednu je pa morfologija kateri pregled je pa full dobr. Jaz ti predlagam da greš tiste tedne od 15. tedna naprej. odloči se pa sama


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj na dopust?
23.5.2006 14:48:55   
LUNA06
Jaz imam že nekaj časa rezervirano (takrat še nism vedla da bom user posted image ), in ne morm več spreminjat.Grem pa v 19.in 20.tednu.
Bom pač morfologijo nardila mal kasnej.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj na dopust?
24.5.2006 6:58:05   
NATAŠI
luna jaz sem imela morfologijo v 23. tednu tako da nič ne skrbi, jim ne bo treba prestavljati ampak se ti bo lepo izšlo

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj na dopust?
24.5.2006 22:04:05   
frrrr
js grem pa sam na podaljšane vikende user posted image
in ne bo problemov s pregledi user posted image pa še delovni tedni bodo krajši user posted image

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?