|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aprilke 2006
13.4.2006 21:02:04   
maychika
No, drage aprilke. Zdaj smo mamice (nekatere sicer še čakajo na vrsto, vendar ne bodo več dolgo), tako da si od sedaj naprej lahko delimo starševke bojazni, nasvete in misli na temle forumu.

Kako se znajdete v novi vlogi? Vam je všeč? Je naporno? Komaj čakam na kakšno povratno info od ostalih aprilk.

Torej...forum je odprt...izkoristite ga....

LP, M.

< Sporočilo je popravil nalin -- 8.10.2006 12:10:27 >


_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: APRILKE 2006
13.4.2006 21:43:27   
mojčika
Se ti priključujem, jutri pa kaj več, zdaj vidim samo še posteljo.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: APRILKE 2006
14.4.2006 13:12:46   
eya
No, tudi jaz se vama pridružujem, juhej!
Naš mali se je danes prvič kopal-ga je patronažna in je bil čisto presenečen, kaj se mu zdaj dogaja.
Potem je še jedel, zdaj pa seveda pridno spi!
Kako kaj spite ponoči? Naš se zbudi po treh urah, ga nahranim, ko ga hočem dat v posteljico, pa joka in tako smo lahko tudi po tri ure zbujeni. No, zdaj sva ga nekajkrat pustila, da je spal pri nama v postelji, pa je bolje, samo jaz ne morem nič kaj konkretno zaspat, ker me je strah, da ga ne poležim.
Kako gre pri vas?

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: APRILKE 2006
14.4.2006 17:50:04   
mojčika
Pozdravček, no naša mala Maya Marina je zelo pridna, kot da bi vedela, da jo res težko nosim zaradi CR. Joka res samo takrat, ko je lačna. Mi imamo bolj problem s pomanjkanjem mleka. Redno jo dojim na 3 ure, vendar po dojenju še vedno popije 60-90 ml dodatka. Če nis sita, pa niti približno ne bo zaspala. Tudi moja mama nikoli ni imela mleka, in če to z dednostjo o količini mleka kaj velja, potem nimam kaj upanja. Res je naša mala zelo velika, 4 kg, in veliko rabi, mogoče mleko še pride, vendar sem se pri sebi odločila, da je ne bom budila, saj jo bom samo razdražila, češ da bom imela več mleka, če jo bom pogosteje pristavljala. Meni jo je tako lepo gledat, kako spokojno spi, ko je sita, sicer pa joka na vse pretege. Je pridna za sesanje in vedno sprazni dojke, pa še vedno rabi toliko dodatka. Kaj pa ve, že imate dovolj, na koliko časa dojite...?


(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: APRILKE 2006
15.4.2006 23:10:55   
maychika
Eh, smo kar na istem...tudi pri nas zaradi mastitisa nisem imela dovolj mleka, tko da še zdaj moramo po dojenju dodati še flaško mlečnega dodatka. Je pa tudi non stop lačna. Kar jedla bi in jedla. Se obrača proti joškici, kdorkoli jo že vzame k sebi. K sreči pa jo tam okrog pol enih zjutraj podojimo in nahranimo in nam potem spi do jutra...tam nekje do šestih. Je niti nočemo buditi, ker predolgo traja. Nekaj časa smo vztrajali...češ...so zdravniki rekli, da se mora na 2-4 ure hraniti, pa kaj, če jo po štirih urah tri četrt ure k sebi spravljaš, da sploh kaj spije potem. Rajši počakamo, da nam sama pove kdaj hoče. Je pa res, da včasih mislim potem, da mi bo joške razneslo. Me tako zabolijo, ko so polne in jo pogledam. Začne kar samo ven teči. Se pa včasih hranimo že čez eno uro in pol, včasih pa čez kakih pet ur, tko da čisto različno.

Danes sva šla z njo prvič tudi ven in nama je celo pot spala. Malo je sicer pihalo, ampak do nje ni nič prišlo, ker je bila tako zadelana v vozičku. Je prav luštno blo. Sem tudi jaz bila po dveh tednih prvič zunaj na zraku pa mi je fuuuul pasalo. Samo zdaj se nekaj vreme kvari. Ravno zadnje dni moževega očetovskega dopusta. Šmrc šmrc...namesto da bi izkoristili.

No, komaj čakam, da bo lepo zunaj, da bomo samo zunaj viseli. Samo nahranit se je treba fino preden gremo ven. Čene pa termosko z vodo in mleko v prahu...pa bo. Se beremo kmalu...

Aja, a ste že vpisale otročke k zdravniku? Jaz še čakam, da mi iz službe pošljejo začasno potrdilo o prijavi v zavarovanje, ker ne vem ali bomo pri vpisu to rabili ali ne, predvidevam pa da ja.

LP, M.user posted image


_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: APRILKE 2006
16.4.2006 14:34:30   
mojčika
Ola Maychika, za razliko od tebe so pa moje prsi čisto mehke in prazne. V bolnici sem imela par dni tako polne, da še zagrabit ni mogla, saj se ne morem pohvaliti s kakšnimi velikimi dojkami. Potem pa so bile vsak dan bolj prazne. Danes pa mi je še tisto, kar je podojila, izbruhala. Res ne vem, če mi bo uspelo. No imam pa srečo, da ji Aptamil 1 zelo ustreza in tudi zaprta ni.

Mi še ne gremo ven, patronažna je rekla vsaj še en teden doma, sem pa sama šla včeraj na sprehod do mame v sosednji blok, pa sem komaj prišla v 4. štuk, šivi od CR ne prizanašajo, sploh zvečer, sicer pa sem tudi s kondicijo na psu.

Papirje mi šele urejamo, datum za pediatra pa bo dala kar patronažna drug teden. Do takrat še ne vem nič. Dobili pa smo datum za slikanje kolkov na polikliniki, povijamo široko. Revica je bila v meni v tako čudnem položaju, tako bomo morali paziti kolke in eno stopalce masiramo, saj je malo obrnjeno navznoter. Velika je bila, jaz pa nisem nek velikan. V porodnišnici sem pustila kar 10 kg, čeprav so rekli od 5-6 največ.

No dovolj, se zbujamo. Upam, da se bo pridružila še kakšna novopečena aprilska mamica.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: APRILKE 2006
16.4.2006 17:59:33   
flecker1
Kmalu se bom vam pridružila, sem že rodila pred enim tednom. Sedaj grem počivat, kasneje se kaj javim.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: APRILKE 2006
16.4.2006 19:46:00   
eya
Ojla!
Midva se kar v redu dojiva, nekje na tri ure in mleka je zaenkrat še dovolj. Vendar ga zadnje par dni precej napenja; danes zjutraj je dve uri v spanju stokal, zraven pa predel in črvičilo ga je v črevesju, se mi je ful smilil. Pa sploh ne vem, od česa?! Pa tudi čez dan ga je zvijalo, da smo ga komaj tolažili.

Datum za posvetovalnico že imava. A ste že uredile papirje za zdravstveno izkaznico? Jaz še ne. Če se ne motim, je potrebno rojstni list odnest v službo?
Pa lepo se imejte!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: APRILKE 2006
18.4.2006 0:34:35   
maychika
Ja, rojstni list daš delodajalcu, oni pošljejo obrazec z roj. listom na ZZZS. Potem ti posredujejo začasno potrdilo, ki velja kot zdr. izkaznica, le-to pa dobiš po pošti čez kakšna dva tedna. Medtem pa vse urejaš s tistim potrdilom.

Mojčika, ne se sekirat. Jaz na začetku itak še znala nisem podojit tamale. Sva se lovili kot ne vem kaj. Pa tudi nimam ne vem kakšnih dojk. Pol sva se nekako ujeli pa sem fasala mastitis in nisem imela dovolj mleka. Tko da smo zdaj itak najprej na dojkah pol pa še na dodatku. Imam pa Comformil 1 - proti kolikam. Pa tamala vsak dan več poje. Madona, če bo šlo tko naprej, bom mogla kar sproti proizvajat in jo samo menjat iz ene strani na drugo user posted image . Dokler otrok je vsaj dodatek, je vse v redu. Če pa ne bi hotel niti tega jesti, pa bi nastal problem. Če pa mama ne more dojiti, pa zato ni nič slabša mama kot katera, ki lahko. Važno je, da poskrbi za ptroka po najboljših močeh.

Zdaj pa upam, da jo bo mož uspaval in, da gremo spat do 6h zjutraj. Potem pa je spet nov dan... Saj še kar v redu spimo, ampak meni vseeno čez dan pol še malo manjka in nadoknadim. Žal se možu očetovski dopust med tednom izteče. Jaz bi ga kar celo porodniško imela poleg za pomoč.

Upam, da bo vsaj vreme čim prej lepo, da bomo vsaj ven lahko hodili. ŽNo, lepo se imejte...

LP, M.user posted image

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: APRILKE 2006
18.4.2006 12:24:48   
mojčika
Ja Maychika, se ne bom obupala, danes smo kar uspešno cartali z dojenjem, ugotavljam pa, da ima vsaka mama svoj recep, midve se malo dojiva, previjava, cartava, potem malo po flaški, še malo dojiva... Kakor nama trenutno paše, pa ugotavljam, da sva tako obe najbolj zadovoljni. Ponoči nisem dojila, tako so bile zjutraj dojke malo bolj polne in mala bolj zadovoljna. Celo slišalo se je, kako je tisto malo mleka pogoltnila. Mi uporabljamo Aptamil 1, so mi pa danes bolj priporočili Novalec, kaj menite ve, a preventivno dajate tudi kaj proti kolikom, kakšno posebno mleko, sicer pa če bo hotela kakšen preverjen recep za pripravo čaja proti krčem, ga lahko napišem.
Lp

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: APRILKE 2006
18.4.2006 21:01:03   
maychika
No vidiš mojčika...vsaka se malo potrudi in se srečata na pol poti, obe zadovoljni. Super.

Mi uporabljamo Comformil 1, pa moram reči, da je zelo drag, saj stane nekje čez tri tisoč. To je pa kar dosti za "mleko v prahu". Je pa isto tak, da je proti kolikam in kar deluje. Nimamo kaj velikih problemov s tem. Zaenkrat (naj potrkam na les)...

Sicer pa ja, napiši kakšen recept za čajček proti krčem. Da bomo lahko v hudih  trenutkih takoj ukrepale. Vse pride prav. Super...

Danes smo bili že drugič zunaj in je na začetku malo jokala. Kako se to zunaj manj sliši kot doma. No, potem jo je zazibalo v spanec. Če bo jutri kolikor toliko lepo, bomo šli pa spet. Je prav super in dobro dene vsem...mamici, atiju in bebiki...

No, lepo se imejte in pridne bodite...

Lp,M.user posted image


_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: APRILKE 2006
19.4.2006 6:04:21   
halena
Hej,hej,mamice! Javljam se iz 'nočnega šihta',ma je mala tako pridna,da sem se jaz pred njo zbudila!Pa sem šla mal skozi naše stare in zdaj nove strani!
Ajda je mala punčka,težka komaj nekaj čez 3kg(11dni pred PDP),popije pa na galone enega mleka in hvalabogu,da ji ga lahko nudim,ker količine so res enormne...Spi pa tudi potem po4ure čez dan in zdaj mi še vedno spi od 23h zvečer..Včeraj je bil naš prvi dan doma.Naša prva noč je bila prav tako dolga in mirna.Ta ritem imam še iz bolnice in upam,da se bo še naprej obnesel.Dojenje je velika umetnost,čeprav mislim,da sestre v bolnicah ne naredijo kaj dosti,da bi pripomogle novopečenim in nepoučenim mamicam,okoli tega..To je moje mnenje.Bila sem tik pred mastitisom in vsem kolobocijam,ki sodijo zraven.Na srečo sem imela cimro drugorodko in zelo uspešno dojiljo,ki mi je veliko svetovala.Glede na to,da sem imela CR,so se potem vse babce čudila,koliko mleka imam..Po pravici povedano-za dva otroka nafutrat ziher!user posted image Ampak je naš mali klop tako lačen,da se dojive po 1h in pol-vključeno je tudi previjanje.Najprej jo podojim na eni dojki,da pade v fejst komouser posted image ,potem jo previjem,da pride nazaj k sebi in potem jo dam še na drugo dokler ne pade dol in obleži za ziher 4ure čez dan in prek 4 čez noč.Hvalati,mala moja!!!Ati spi ko top in niti ne ve kako pridnega otroka imauser posted image user posted image .
Glede pomanjkanja mleka sem se pa zdej spomnila,da sem brala pri Januarskih mamicah.Padel j een recept s sezamom..ampak sem že pozabila.Mojčika in Maychika,pejte na njihovo stran,kjer mamice čvekajo,je nekje bolj na začetku.Baje,da ti poveča količino mleka v prsih.
Danes dobim prvič patronažo na dom...Grem,mala se je zbudila!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: APRILKE 2006
19.4.2006 15:59:51   
jota
Oj!
Da se vam malo javim. Če se mogoče katera spomni, sem bila aprilka ampak je naša Hana pohitela in se rodila že na začetku marca.
Vidim, da imate nekatere kar probleme z dojenjem. Naj vam povem, da sem se sama na začetku ful sekirala in se z dojenjem obremenjavala, pa je bilo mleka ful manj, kot ga je sedaj. Se mi zdi, da je zelo pomembno, kako sproščen si. Pa še en recept za veliko mleka - polenta z mlekom. Meni je kar teklo ven.
Hana je ful pridna, imeli sva tudi že prvo posvetovalnico, redi se in raste. Je pa zaenkrat še pravi mali zaspanček, saj večino dneva prespi, ko pa ne spi pa je. Komaj čakam, da začne malo komunicirat s svetom. Zdaj se bo počasi zbudila, potem pa previjanje, dojenje in gremo še malo na zrak. To pa ful paše!!! Jaz sem komaj čakala, da gremo ven.

Punce, uživajte, crkljajte svoje user posted image in se beremo.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: APRILKE 2006
19.4.2006 17:16:55   
halena
Jota!Seveda,da se te spomnimo.Ti si bila po moje ta prva mamica od aprilk!Zdej sem se ful narežala.ker si napisala kaj je treba jest za produciranje mleka-lih sem se basala s polento in jogurtom.Tašča mi je rekla naj probam,da ni slaba kombinacija!In v bistvu res ni,ampak da producira mlekec je pa prva moja!Ja super!Čeprav sem imela danes patronažo na domu in mi je rekla,da če otrok spi po 5,6ur potem strada..Meni se zdi pa,da je to idealen nočni počitek!Saj čez dan,ko mi spi v vsem hrušču radia in TV po 3-4ure,poje malo morje mlekca.To je tut sama videla,ker je imela mala čist nabit trebušček,da ji je že popek ven obrnilo(sej me vemo kako to zgledauser posted image )...no, ni bilo ravno tako kritično..Mi je pa pustila vago in jutri bom izvajala tehtanje na veliko!
Bodite fajn in pomagajte mi priklicati sooooonceeee!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 13:21:12   
mojčika
No dekleta se vidi ne, da imamo polno dela. Jaz imam vsak dan toliko vprašanj, predvsem me zanima, kakšen ritem je pri vas. Naša Maya je vsak dan bolj budna dopoldne in popoldne, ponoči pa se zbuja na 3 ure, popije mlekca in spi naprej. Mama je sicer še vedno utrujena, ker ji spanje na obroke ne gre, popoldne ne morem zaspati, potem pa sem zvečer čist adijo. Cel dan se bolj ali manj vrti okrog našega sončka, komaj čakam, da gremo ven, sicer pa sem jaz šla, groza, komaj sem prisopihala v 4. štuk, čist brez kondicije.
Včeraj smo se prvič kopali, mala je uživala in potem spala kot top, kaj ve kopate vsak dan, meni je rekla patronažna, da dermatologi ne nasprotujejo vsakodnevnemu kopanju, če ni vedno milo, raje malo oljčka. Vendar jaz ne bi laskov umivala vsak dan, se mi smili ta buča s tko dolgimi laski, bi bila dolgo mokra.
Lepo bodite

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 13:24:58   
mojčika
A ja, zanima me še, ali uporabljate dudice tolažilke.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 13:44:05   
maychika
Ojla...no vidim, da se nam uspešno pridružujete. Lepo.
Ja, kar se dojenja tiče, jaz se ne sekiram, da nisem imela dosti. To je pač posledica mastitisa in nimam kaj.
Mi imamo en tak čuden urnik, čeprav še kar v redu (uf...kakšen pameten stavek ). Čez dan sicer veliko spi, je pa tudi vedno več budna. Včasih se ravna po vremenu. Zvečer se zadnjič nahranimo tam nekje od polnoči do enih in potem smo do zdaj spali od kake enih pa do šestih zjutraj, spet malo pojedli in spali še tja do ene desetih. Zadnje dni jo malo daje in zvečer noče zaspat in malo pojoka, da sosednje vedo, da imamo dojenčka. Ampak bomo probali nazaj na prejšnji ritem iti...

Dudo tolažilko mi uporabimo samo v skrajnih primerih, ker je itak ne mara, ker nič ne priteče. Jo pa tako vleče, da ima pol ful odtis okrog ust od nje. hi hi hi

Moram iti, nekaj stoka. Po moje bo treba pristavit.

No, se beremo kmalu. Lepo bodite in pojdite malo ven. JAz jo bom nahranila in potem gremo malo ven.

LP, M.user posted image

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 14:24:02   
mojčika
čaj za krče:

2 dcl vode
kumina pol čajne žličke
kamilica žlička
janež par zrnc

5-10 min stoji

pri januarkah pa sem našla tel. številko lekarne z dobrimi kapljicami, menda pošljejo, 04/5924600

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 16:11:10   
Anonimen
Pozdravljene, drage mamice!

Sem vas prišla malo pogledat, kako vam uspeva sedaj, ko ste v dveh kosih, pa vas je prav prijetno brati.
No, še ena "ideja", kako si povečat količino mleka: moja kolegica mi je rekla, da je ona pred dojenjem vedno popila en deci piva, ker naj bi pivo povečevalo količino mleka. No, po moje samo pivo ne povečuje količine mleka, jo je pa alkohol fajn sprostil in posledično je tudi bolj teklo.user posted image user posted image user posted image  Drugače pa pravijo, da je treba zelo veliko pit.
Sicer pa mislim, da je tako, da mora vsaka mamica poslušat sebe, kaj ona čuti, kaj ji pravi telo in karkoli naredi, sama ve, kaj je najbolje.

Lepo se imejte s svojimi zakladki, upam, da se vam kmalu pridružimo.

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 19:14:08   
eya
Kako ste kaj, ste se kaj sprehajali danes? Pri nas je bilo okoli poldneva prav lepo, sončno in sva bila zunaj skoraj eno uro. Mali je seveda spal, meni je pa prav dobro delo.
Naš ritem še nikakor ni ustaljen-čez dan se dojiva nekje na 4 ure ali malo manj, ponoči pa se zbudi nekje okoli dveh in samo če imamo srečp, po hranjenju zaspi, pogosteje pa se zgodi, da je čisto buden in ga nič ne uspava. Pogosto ga ponoči in dopoldan napenja. Ima še kdo s tem probleme? Ves rdeč rata, krči se in izteguje in godrnja, včasih joka zraven. Zdaj bom poskusila z enimi kapljicami iz lekarne, mogoče bo kaj bolje.

Sicer pa nam je patronažna rekla, da nja ga kopamo 2x na teden in zaenkrat se tega držimo-enkrat z milom, drugič brez, vsak tretji dan.

Najprej sva bila ful proti dudi in je prva dva tedna ni dobil, zdaj pa mu jo včasih dava, ker se pač z njo hitro potolaži.

Kako je kaj z nohtki? Naš še vedno nosi rokavičke, ker se sicer spraska po obrazu, patronažna pa nama je rekla, da naj nohtov ne strižemo pred 6 tedni.

Pa lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: APRILKE 2006
20.4.2006 21:38:30   
ksenija.
No pa se oglaša še ena aprilka. Včeraj smo Blaža prinesli iz porodnišnice. Tako, da smo doma še čisto sveži. V porodnišnici je ponoči hudo malo spal - dojil se je skoraj na dve uri. Reziltat sedaj je ogromno mleka, ki si ga moram brizgati po vsakem obroku. Včeraj sem iz ene dojke po hranjenju nabrizgala še 100 ml. Ko sem danes to povedala patronažni je rekla, da bi lahko nadojila dvojčka.

Včeraj je popoldan bil rahlo razburjen, verjetno zaradi novega okolja, noč pa je bila presenetljivo super. Zaspal je ob pol dvanajstih, prvič se je prebudil ob pol dveh in potem še deset do šest, ko je spet zaspal še do pol osmih. Tako, da sem se po štirih neprespanih nočeh v porodnišnici naspala doma. Dojiva se podnevi nekje na dve uri in pol. Smo pa že pridelali soor, tako da moramo jezik mazati z Daktarin gelom.

Dude tolažilke ne uporabljamo in je tudi ne bomo, če le ne bo prehudo. Je tudi pri prvem otroku nismo in je kar fajn, ko ni tistega odvajanja.



_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: APRILKE 2006
21.4.2006 12:21:28   
halena
Ojla!
Bom čisto hitra,ker dobim zdaj kosilce od tašče( ja ga ni čez mamino pomoč!)
Seveda je za produkt mleka treba popiti ogromno tekočine(2-3l/dan).Jaz pridem tako dehidrirana,pa dojenju,ko t po ta najhujšem mačkuuser posted image user posted image !
Naša čebela spi po 3-4 ure čez dan in po 5-6 čez noč.Zvečer gledam,da jo okrog 23h nafutram iz obeh dojk(kar ji seveda zelo ustreza,ker je POŽREŠNA ko strela!!)in mi pol spi kot angelček tja do 5h ali celo 6h.Do zdaj je še tako,kako bo pa naprej se pa seveda ne da nič rečt..Fajn pa je,ker imave tak ritem že cel čas še iz bolnice.
Kopali se še nismo,ker čakamo,da se popek zaceli..
Grem!Kosilce je tukaj!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: APRILKE 2006
21.4.2006 13:12:34   
mojčika
No kako nekateri lepo spite, no pri nas smo krajši, na tri ure, po mojem se pozna, ker ni dojena. Jaz imam še vedno mlekca le za potešit žejo, potem pa se upre, da prazna ziza, to pa ne. Danes dopoldne nas je napenjalo, ker nismo imeli aptamila 1, smo dali aptamil pre, pa smo si naredili hudička. Mala je bila čisto plava v obraz, zdaj spančka, upam, da bo minilo.
Smo se pa včeraj spet malo kopali zvečer, ker uživa, sicer brez mila, dala pa sem v vodo olivno olje in je potem imela tako lepo kožico.
Pri nas so tudi problem nohtki, sicer se še ni hudo pokrempala, ma jih je mama fasala prav fajn, patronažna pa ni rekla, da ne smeva striči, samo da je to zelo težko narediti.
Zdaj pa grem kuhat čajček, mogoče jo malo potolaži. Res je hudo, ko se otroček matra.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: APRILKE 2006
21.4.2006 13:13:32   
mojčika
pozabila, da lahko še malo cukrčka dodate

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: APRILKE 2006
21.4.2006 13:24:01   
MegiT
Čestitke in pozdravčke vsem aprilkam user posted image ,
me je tak firbec matral, da sem vas morala poiskati.
Tako lepo je brat vaše izkušnje in vidim, da se svet vrti čisto drugače, ko si enkrat mamica...
Pri nas še kar čakamo in komaj čakam, da se vam pridružim!
Lepo se imejte.
pa-pa

_____________________________

Samo dva načina sta, kako živimo svoje življenje.
Eden je, da se nam nič ne zdi čudežno.
Drugi pa, da je čudež prav vse.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?