|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
5.7.2004 14:19:01   
Aly

Lep pozdrav,

ali je imela mogoče katera takšne probleme kot jaz zobovjem v nosečnosti ? :(:(

Tole sporočilo pišem v nemogoči bolečini zob, saj sem malo pred tem prišla od dežurne zobozdravnice.... pa si mislim, kaj mi je treba tega bilo ??? :((, namreč.....

Glede na to, da je priporočeno, da nosečnica lepo skrbi za svoje zobe in preventivno gre k zobozdravniku, se tudi jaz tako ravnala... V začetku nosečnosti sem zobozdravnico dvakrat opomnila, da mislim, da se v enem zobu "nekaj dogaja", saj sem pri čiščenju z nitko zaznala "malenkosten" vonj:(, vendar me zob sploh ni bolel. No, ko sem ji to rekla že tretjič, je zob odprla, sčistila in zaprla. In potem so se začele muke :((:((....da ne bom pisala podrobnosti, od takrat je minilo že slaba dva meseca, zadeva pa je sedaj dosegla vrhunec. Čez vikend se mi je mešalo od bolečin (čeprav imam zob odprt), imam močno zateklino visoko nad dlesni in danes sem šla k dežurni zobozdravnici, ker je moja na dopustu, ta mi je odprla še drugi zob in mi oba čistila z iglami:hudicek:....sem mislila, da se mi bo zmešalo...še sedaj me boli vse - zobovje, oko in celotna glava.... ne morem prav jest, in moj :duda: se mi tako smili....je tako brcal, ko sem bila na stolu :((

V prvi vrsti me je strah, kako se bo to končalo....slikati me ne morejo, antibiotikov ne želim jemati....kaj če pa bo potrebno zob izpuliti ? ne vem če je lokalna anestezija priporočljiva...sploh se pa bojim kakšne okužbe :duda:, saj veste, kako smo sedaj občutljive.....

Za kakršnokoli tovrstno vašo izkušnjo se zahvaljujem.

Lep dan vsem:rozica: Aly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
5.7.2004 14:38:09   
barbara
Živjo!
Tudi jaz sem imela podoben problem med nosečnostjo. Nad zgornjo enko se mi je namreč ravno na začetku nosečnosti (6 tednov) že drugič naredila gnojna bula in potrebna je bila operacija. Slikanje sem iz preventive seveda odklonila, operacijo pa smo pod lokalno anastezijo izvedli. Kasneje sem seveda čutila kar nekaj bolečin, vendar nisem jemala niti antibiotikov niti drugih zdravil za lajšanje bolečin. Pa je kar šlo....sicer 2 tedna na pasirani hrani... Drugih problemov med nosečnostjo nisem imela, se mi je pa zdaj (5 mesecev po porodu) zadeva žal ponovila, tako da čakam na pregled pri specialistu....

Upam, da pri tebi puljenje ne bo potrebno, sicer pa naj še povem, da mi je moj zobozdravnik zatrdil (ker me je za varnost moje pikice zelo skrbelo), da lokalna na otroka ne vpliva.

Čim manj bolečin in lep dan, Barbara

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
5.7.2004 20:10:27   
Aly
Barbara hvala ti za opis tvoje izkušnje in za želje za čim manj bolečin :):rozica:.

Res pa je, da se mi še vedno meša od bolečin......:(( razmišljam, da bi ponovno poiskala sedanjega dežurnega..... ne vem, kako bom vzdržala do jutra :hudicek:....... ubogi moj :duda:

LP Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
7.7.2004 13:24:02   
barbara
Žal odgovarjam malo pozno....upam, da si do zdaj svojo težavo že rešila.....pa kljub temu:
Operacijo je izvedel specialist na oodelku za maksilofacialno kirurgijo v Celjski bolnici, zdaj pa (zaradi premalo strokovnega odnosa na tem oddelku, kjer nisem niti izvedela, kaj je dejansko narobe) čakam na pregled pri zasebnem specialistu za dlesni. Upam, da bo tu bolje...
Mogoče bi bilo v tvojem primeru res dobro slišati še mnenje kakšnega specialista...glede stroškov pa mislim, da ti jih ne bi bilo treba kriti, saj tvoja zobozdravnica, ko pride z dopusta, še vedno lahko izstavi napotnico.
Lep dan brez bolečin, Barbara

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
8.7.2004 18:35:20   
Aly
Barbara hvala za odgovor..... sama sem zaradi bolečinskih muk pristala pred dvema dnevoma pri specialistu za ušesa, nos in grlo (otorinolaringologu), kateri mi je izvedel operacijo ("zarezal v dlesen":grrr: ) in v odprtino vstavil oz. zašil cevko kot drenažo, ki jo imam še danes..... Najhujše bolečine so sicer popustile, a zadeva še s tem zdaleč ne bo končana, saj me čaka še zdravljenje zoba, ki je bil temu vzrok...me je zelo strah:(( , da se to ne ponovi..... Bom verjetno šla k samoplačniškemu zobozdravniku, saj upam, da se ti bolj potrudijo....



LP:rozica: Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
28.12.2010 9:21:39   
kokola82
Pozdravljene,...
v trebuščku mi raste malo bitje, natančneje sem v šestem tednu...
imam pa grozne skrbi glede zob. Namreč odmrl mi je zob (štirica) in je trenutno odprta...čakam na zobozdravnico, ki me bo najverjetneje napotila na stomo na ruvanje zoba.
Zanima me, ali kdo ve kakšne posledice  lahko odprt zob (možnost vnosa bakterij) in ruvanje zob med nosečnostjo (prvo tromesečje) pusti na mojem otročičku.
Ta trenutek mi po glavi šviga milijon stvari pa mi nihče ne zna podati kakšne informacije. Prosim za pomoč da se vsaj malo pomirim.

hvala


(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
28.12.2010 9:25:49   
PC Baby
Oh groza.
Jaz sem v vsaki nosečnosti "izgubila" po en zob. Slikat niso smeli, zdravit niso smeli, protibolečinskih niso smeli... Pa sta šla.
Je pa res, da sem bila že pravočasno prišla, ko se mi je zdelo, da je nekaj narobe, ali me je malo skelelo, ali se mi je pa zdelo, da je plombica odstopila. Ampak so mi obakrat rekli, da je to samo preobčutljivost zaradi nosečnosti in naj uporabljam Sensodine zobo pasto. Potem pa se mi je v 8.mesecu obakrat zob na lepem odlomil in ni bilo več pomoči.

(odgovor članu kokola82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
28.12.2010 20:14:36   
kokola82
kako pa je blo z otrocickom? vse uredu?
mene predvsem to skrbi, za zob me ne...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
29.12.2010 0:10:35   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: kokola82

kako pa je blo z otrocickom? vse uredu?
mene predvsem to skrbi, za zob me ne...


Ja kaj naj bi pa bilo narobeuser posted image Ah dej no nehi, vsaka stvar pa res ne vpliva na otroka, vse je samo v vaših glavah. Jaz sem v user posted image redno hodila k zobarju. V prvem in zadnjem tromesečju mi ni dal protibolečinske injekcije, v drugem pa. In sem preživela jaz, tudi hčeri prav nič ne fali. Pa kako naj bi odprt zob vplival na otročka?

Malo manj paničarjenja, pa bo vse OKuser posted image Aja, pa Lekadol še nobeni nosečnici ni škodil.

(odgovor članu kokola82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
29.12.2010 8:54:22   
kokola82
hvala

user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
29.12.2010 10:04:23   
PC Baby
Meni je Lekadol celo G priporočila, ker zdaj zadnje tedne res slabo spim ker me vse tišči in zbada. Enkrat sem ga res vzela, ker sem bla že čist na psu od neprespanosti pa sem spala kot user posted image

(odgovor članu kokola82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
29.12.2010 10:10:24   
kokola82
mene sicer trenutno ne boli...zobozdravnica mi je itak rekla da se moram sama odločit glede zdravil...če me bo bolel zob, ali je bolje da vzamem analgetik ali da prenašam bolečino, ki mu lahko tudi škodi...user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
31.12.2010 11:38:51   
suzolinka
Meni so v 10. tednu ruvali modrostni zob, ki je bil še globoko v dlesni. Mislim, da sem dobila dve inekciji ... po operaciji mi je dr. rekel, da lahko pojem do 6 lekadolov (ki seveda niso tako pomagali kot nalgesin), ampak sem preživela. Tudi otrok user posted image  

(odgovor članu kokola82)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti
2.1.2011 20:11:10   
natasarobi
Če je tako hudo, te dajao tudi slikati, pa tudi antibiotik ti predpišejo, če je to potrebno. Dohtarji itak vedo kaj ti lahko daja in kaj ne.

Sama sem tudi zavrnila antibiotik pri zobarju, s tem, da mi je rekla, če ne bo drugače, da ga bom morala jemati, če bo šlo vnetje naprej. Pozanimala sem se pri ginekologinji, ki je točno povedala kateri antibiotiki so primerni. No, sicer potem nisem nič potrebovala, ker so mi vstavili trak, hodila parkrat na čiščenje in je bilo ok. Sem pa sama tudi dobila zaradi dolgotrajnega vrtanja inekcijo (sicer polovično) in je bilo vse ok.

Ti pa pulijo tudi zob, če je treba, ampak ponavadi po drugem tromesečju.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?