|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 10:57:19   
vita
Lep pozdrav vsem od frišne uporabnice; zanima me če obstaja v tej naši državi kakšna den. pomoč v enkratni obliki ali kaj podobnega, oba sva sicer zaposlena vendar je trenutno malo zaškripalo, finančno seveda, hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 11:32:09   
KIRA
ja, obstaja: kredit. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne, zdaj pa resno. če si v finančni stiski, ti ne bo noben pomagu - razen če se dobr poznaš s kako dobrodelno organizacijo ki posoja denar za male obresti.user posted image lahko se obrneš na CSD, ampak če presegaš cenzus, ki je pri nas zelo nizek (vsaj za moje pojme), ni šans da bi kaj dobila.



če boš pa kaj izšnofala, pa javi tud men, ker smo tud mi s financami bolj na tesnem. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 11:35:13   
vita
Saj se mi je zdelo, da brcam v temo ampak probat ni greh.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 12:02:35   
*alja*
Moja kolegica je enkrat hodla na socialno ( baje neki enkratni znesek v vrednosti 50000 sit - socialna pomoč ) je htela vložit obrazec pa ji je ona tam rekla da če rabi dnar naj proda avtouser posted image ! ( Mela je Fiat Uno star 8 let)

Potem pa jo je kolegica vprašala kako pa naj otroka vozi v vrtec če proda avto? Odgovorila ji je da obstajajo avtobusi!  No pa je lahko šla brez denarja - pa še obrazca ji niso sprejeli!user posted image

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu vita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 12:05:28   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: aljahanzel

Moja kolegica je enkrat hodla na socialno ( baje neki enkratni znesek v vrednosti 50000 sit - socialna pomoč ) je htela vložit obrazec pa ji je ona tam rekla da če rabi dnar naj proda avtouser posted image ! ( Mela je Fiat Uno star 8 let)

Potem pa jo je kolegica vprašala kako pa naj otroka vozi v vrtec če proda avto? Odgovorila ji je da obstajajo avtobusi!  No pa je lahko šla brez denarja - pa še obrazca ji niso sprejeli!user posted image



to je pa res sočutno, ni kaj. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 12:35:44   
barrbara
Cao! Lahko greš na CSD in prosiš za enkratno denarno pomoč, ampak jim moraš navesti nek razlog - selitev, nakup šolskih potrebščin, plačilo vrtca,... Na se pustit odgnat z kakšno čudno izjavo, obrazec ti morajo dati, da ga izpolneš!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 14:59:20   
darjatimci
To je res,pravico imaš napisati vlogo in navesti razloge,nimajo te pravice zavrniti,sploh pa na način kot smo malo više brali.Potem pa če padeš v tisti rang dobiš odločbo,pozitivno ali negativno,ti kar pogumno.Je pa res,da tako kot še marsikje so na centrih razlike,ki jih ne bi smelo biti.

(odgovor članu barrbara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 19:05:26   
Anonimen
Obrazec si lahko sama od sebe sprintaš z Interneta (na vrhu foruma Družinska zakonaodaja ga imaš) in ga izpolnjenega ter skupaj z vsemi prilogami in dokazili odneseš na pristojni CSD. Sprejeti ga MORAJO, tudi če bi bilo že na prvi pogled očitno, da ti IDSP (izredna denarna socialna pomoč) ne pripada. Njihova dolžnost v takem primeru je torej, da ti izdajo zavrnjeno odločbo z obrazložitvijo, ki ti jo morajo s priporočeno pošiljko poslati na naslov tvojega stalnega bivališča.
Ni pa res, da za IDSP ne smeš presegati dohodkovnega cenzusa. To velja pri redni DSP, pri IDSP pa ne. Ravno zato se tako imenuje. Namenjena je tudi zaposlenim osebam (in vsem ostalim), ki so se iz takšnih ali drugačnih razlogov znašli v trenutni finančni ali materialni stiski. Pogoj pa je, da za te razmere prosilec ni bil kriv sam. Obvezno moraš predložiti dokazila (npr. opomin pred odklopom elektrike, predračun za nakup šolskih učbenikov ali podobno).
Teh odločb je veliko zavrnjenih, saj veliko ljudi smatra nekaj, kar imajo, kot nekaj obveznega, v bistvu pa stvar ni obvezna. Dober primer so položnice za dodatno zdravstveno zavarovanje, ki že v imenu pove, da je dodatno, ne obvezno. Ljudje ga imajo za nekaj nujnega, pa to sploh ni. In npr. to ni razlog za dodelitev IDSP (če pol leta niste plačali DZZ).

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 22:44:04   
Anonimen
KAJ JE PA OBVEZNO? mislim kaj spada pod IDSP?
recimo če te zavarovalnica terja kredit, ki ga ne moreš odplačat? ali pa če ti dajo kake neplačane račune v izvršbo ali kaj? kaj spada sem not?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: enkratna denarna pomoč???
20.7.2006 22:48:39   
Anonimen
Kaj je nujno? Žal zakon tega ne definira, ampak pušča prosto presojo strokovnim delavcem. Imajo pa kljub temu neko osnovo. NUJNO je samo tisto, kar ti zagotavlja osnovno preživetje. Da spada pod IDSP, ne moreš računati na najemnino (ker je za to redna DSP in zraven le te dodatek za najemnino), teoretično tudi za vodo in elektriko ne (ker je za to spet redna DSP). "Izredna" naj bi pomenilo za potres, požar in poplave, vendar je na srečo še možnost "trenutna materialna ogroženost". In CSD-ji pod to možnostjo dodeljujejo za opomine pred izklopom elektrike, za terjatve za vodo, za šolsko prehrano, za nakup nujne bele tehnike (štedilnik, hladilnik ali pralni stroj), za pogrebe, izredne zdravstvene ali pravne stroške in podobno. Ampak brez tega, da na dolgo in široko napišeš, za kaj gre in zakaj tako zelo nujno potrebuješ, imaš bolj malo šans. Sploh pa, če imaš službo. Kredit oz. njegovo poplačilo ne spada tja. Kajti če je kredit že pred rubežem, je zagotovo to kar simpatičen znesek, IDSP pa lahko letno dobiš največ 91.000 SIT. Mogoče bi pomagali s tem zneskom, da zaščitijo rubež stanovanja, v katerem živiš, ampak kaj več pa ne. Sploh pa, ker imaš službo in se lahko ponovno "zapufaš" drugje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: enkratna denarna pomoč???
21.7.2006 7:49:54   
vita
Res najlepša hvala vsem za izčrpne in koristne odgovore predvsem pa tebi Kerensa! LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?