|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dotiki/obiski novorojenčka
30.7.2004 20:19:53   
dory
hehe Selena...mislim, da eno mejckeno pa le pretiravas...jaz osebno sem se razveselila vsakega obiska posebej in vsi so bili toliko tolerantni in mi malega niso tipali vsepovprek...svojega miskota sem z veseljem pokazala in nisem imela proti, da so se ga tudi poblizje ogledali...mislim, da ni nobeden tako nekulturen da bi okupiral malcka in se slinil okrog njega...

obiske sem sprejemala ze v porodnisnici in potem tudi doma..meni je pasala druzba in podozivljanje dozivetega...zaradi rojstva se ti pa res ni treba za mesec in pol izolirat :zmeden:

pa brez zamere...

papa, teja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   dotiki/obiski novorojenčka
30.7.2004 21:03:16   
Anonimen
Katja, ljudje smo pač različni. Zate je nekaj egoizem kar pač zame in tudi očitno druge ni. Mirna sem pa zelo, še posebej danes!
Izjave bom dajala kakršnekoli in kadarkoli, če se tebi zdijo neprimerne in neumesne, lahko to napišeš na kak malo bolj kulturen način. Jaz na forumu sprašujem za mnenje in temu je forum tudi namenjen, prav tako lahko svoje mnenje predstavim in od drugih pričakujem ob tem strpnost in predvsem kulturnost!
Ne vidim, zakaj bi mi bilo lahko zaradi zapisanega žal. Nikomur nisem nič slabega naredila, da bi mi lahko bilo.
O svojem otroku pa lahko razmišljam in se izobražujem tudi in predvsem pred njegovim rojstvom. Marsikatera titula ti prinese znanje, izkušnje pa niso vedno najboljše (sicer pa ne razumem, na kaj točno meriš s to svojo "titulo"). Če bi vprašala Marijo Terezijo, bi ti svetovala, da otroka pozimi puščaj v sobi z ledeno mrzlim zrakom. Po njenih izkušnjah je to namreč krepilo zdravje otrok!

Me pa zelo veseli, da veliko posameznic razmišlja in razume osebni prostor, pas okoli našega telesa, ki naj bi bil nekaterim nedostopen. Nekateri smo pač taki, da nam ni prijetno, če nam kdo stoji 10 cm pred nosom.

In naredi mi, prosim, uslugo. Naslednjič, ko boš kritizirala mene in ne moje izjave, mi to, prosim, napiši v moj nabiralnik. Verjamem, da nikogar ne zanima osebno obračunavanje!




(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   dotiki/obiski novorojenčka
30.7.2004 22:22:20   
KATY&TIMMY
:bravo:kar imam za povedat je javno,tako kot ti tudi jaz podajam mnenje.okoli mene in mojega otroka so se vrteli samo kulturni ljudje,ki so se zavedali da je še dojenček in niso silili vanj z poljubčki itd...jaz in moja družina smo družabni ljudje in radi med ljudmi tako da nas ne motijo ljudje ne na 10 ne na 5 cm.in kot marsikatera mama verjamem v izkušnje bolj kot v knjige,na teh forumih pa večina izraža svoje izkušnje???z mojim prispevkom sem hotela povedat,da je treba starše spoštovat,ker ko se bo katera znašla v moji situaciji,kar ne privoščim nobeni,(na žalost nas je dosti takšnih) pridejo starši,nasploh mame več kot dobrodošle.ne razumem kako svoji lastni materi prepoveš da vidi vnuka???to se mi zdi nemoralno,ampak to je tvoje mnenje,se pač ne strinjam z njim,in verjetno si in še boš srečala koga ki se ne bo strinjal.pa tudi tisti ki je knjige napisal je sigurno povprašal mamice.se pravi je to začaran krog. žal pa sem mislila zato ker se zarečenega kruha vedno največ poje.:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   dotiki/obiski novorojenčka
31.7.2004 7:53:00   
Anonimen
No vidiš, kako se da isto stvar napisati na veliko bolj kulturen način.
Strinjam se, da je forum tu, da vsak izraža svoja mnenja - zato sem tudi napisala post - ampak mnenja o mojem mnenju/misli, ne mnenja o meni, ki me sploh ne poznaš (nisem napisala, da otroka ne bom pustila videti ampak, da ga ne bi pustila prijemati in poljubljati)!
Tvoje mnenje bom vedno spoštovala, lahko se ne bom strinjala, zagotovo pa te ne bom osebnostno napadala in označevala.
Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 12:44:57   
Anonimen
:bravo:če je kdo neotesan,celo brez bilokakšne srčne kulture si to ti BLJAK(ime si si postavila pravšnje)lahko te je sram za te izjave.kaj pa ti veš zakaj je ostala sama ali jo poznaš,veš morda za njeno življenje kako lahko postavljaš svoje zaključke brez da bi človeka poznala ne moreš jo vrednotit po teh izjavah na forumu tudi iz oči v oči bi se lahko razvnela razprava vsak človek ima svoje mnenje zato so debate,lepo vzgojo si imela če so te naučili da se norčuješ na nesreči drugih ljudi nikomur ne želim da bi preživel ta pekel kot ga je moja hči in z njo njena družina ,dobro premisli drugič ne želi drugim slabo da se ti slabo ne vrne....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 18:06:36   
mehurčica
Neva in Katja, sploh se ne sekirajta zaradi takih, ki slučajno zaidejo na normalne forume, kjer ponavadi potekajo normalni pogovori.
Moderatorji itak vejo, kdo kaj napiše(če je slučajno s tega foruma in je ponavadi registriran)in vsaj oni vejo, kdo se skriva pod masko.
Take je treba pač ignorirat: /ignore, pa je!

:miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 18:22:37   
Anonimen
Mehurčica, a to, kako Katja in Neva osebno napadata ostale uporabnike, s katerimi se ne strinjata, se ti pa zdi ok ali kaj?
A si prebrala njune komentarje h "krščanski vzgoji" in "mozzarelli"? A to je pa lepo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 18:39:41   
mehurčica
Hm...ne, nisem prebrala:ups:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 20:05:21   
KATY&TIMMY
mehurčica mislim da sumim kdo se je vtaknil se ne sekirava,hvala pa lepe pozdravčke9nebesa9nebesa:metulj::angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 20:41:40   
dory
Punce punce....dajte no...pa ja ne bo se ta forum sestavljen in samih provokacij kot pri sosedih...mal brzanja ne skoduje


papa, teja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   dotiki/obiski novorojenčka
5.8.2004 21:15:02   
Primoza
Pametna ženska...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   dotiki/obiski novorojenčka
7.8.2004 21:44:50   
*
Naj še jaz povem, kako zelo sem postala sebična, kar se mojga srčka tiče. Na začetku so ga vzeli nekateri na roke..sem ga pa zahteva nazaj, ko se mi je zdelo predolgo..enostavno sem se bala, da jim bo padel na tla..itd....in mi je postalo več kot dovolj. Sedaj ga nihče ne sme prijeti niti dvigniti. Rabim malo časa, da se sama navadim nanj in on name...
Vglavnem, zavrnem, če mi kdo reče ali ga lahko pocarta..niti ne dovolim, da mi kdo pomaga...čas potrebujem...me bo že minilo.

Vam pa nekaj povem...ko je bil tati tukaj pri nama..enkrat samkrat..vauuu..heheh..takrat pa sem mu ga dala v naročje brez problema...ni me bilo ničesar strah...sam rekla sem pazi na glavico...

Čudno kajne..ko naj njemu ne bi zaupala...najbrž me hormoni dajejo...:zmeden:.

No to je to...aha..še to..zadnjič je soseda se malo pobunila, ker ne dovolim, da ga za roke prijemajo in nisem ji dovolila, da ga carta(bila sva namenjena v stanovanje iz sprehoda)...in sem ji pač rekla naj si svojega napravi...
Še vedno se pogovarja z menoj..najbrž mi ni zamerila...
Raje se skregam, kot pa da ga delim z drugimi...malo se ga še moram naužiti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   dotiki/obiski novorojenčka
8.8.2004 9:42:30   
Lidy
Hojla

Če dovolite bi še jaz nekaj dodala. Pa upam da ne bo potem... hm :ups: .

Govorim čisto iz primerov ker svojega še nimam. Vsaka mama bo čisto nagonsko vedela kaj je za njenega dojenčka najboljše.

Moja tašča pravi da more otrok v prvem letu pojesti 5 kg zemle in svinarije da je potem zdrav (v prenesenem pomenu).
no ko sem se jaz rodila sva z mami živeli 2,5 leti na deželi. Tudi pozimi sem sem po cele dneve letala okoli in mi na srečo nikoli nič ni bilo in tudi sedaj obiščem zdravnika mogoče 1x na leto (gripa). S tem da so bakice kjer so me že dobile kušvale, gnjavile, vlekle po rokah, pa ne samo moji dve ampak cela vas. Sem pa bila zelo cmerav dojenček, ki ni hotel spati sam, nič mi ni bilo všeč...
Sestra se je rodila v mestu, centralna kurjava, toplo, brez vseh babic in cmoka-cmoka, pri 2 letih je bila 14 dni v bolnici zaradi pljučnice in kar naprej je bilo nekaj narobe.

To sta recimo dve različni zgodbi z različnim potekom in življenjem naprej. Dodala bi samo še to, da mogoče sva imeli s sestro tudi čisto drugačen imunski sistem že ob rojstvu in da je bil to samo splet okoliščin da je bilo to tako kot je.

Sestrična recimo ni dovolila, da se njenega otroka pretirano pestva s strani babic in dedkov in ostale familije. Ker je vedno rekla, da obiski gredo domov ona pa ostane doma in ker se otrok navadi ga more potem kar naprej imeti po rokah. na začetku so vsi postrani gledali, ona je pri svojem ustrajala, fantek je sedaj pri 2 ledih izredno samostojen.

No tako to sem samo hotela povedati. So pa otročki bitja vsako zase in mame same dobro veste kaj kateremu paše in ugaja. Zaščititi otroka pred vsem in vsakomur in nuditi mu zavetje ter skrbeti za njegovo zdravje je normalno.

Še enkrat vsaka mama najboljše pozna svojega otroka zato vzgoja oz. skrb po nekem ustaljenem vzorcu ni mogoča.

Uživajte ob svojih cukrčkih in imejte se skrajno lepo
Lidy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   dotiki/obiski novorojenčka
8.8.2004 17:33:36   
Mavrična zvezdica
Še moja izkušnja.

Pred porodom sem rekla, da hočem imet z malim vsaj mesec dni miru. kaj mislite, kaj se je zgodilo? Komaj sem čakala, da kdo pride. V naročje so ga resda jemali le najbližji (moji starši in brat), pa ga ni noben lubčkal ali kaj, največkrat so ga samo rahlo pobožali z zunanjo stranjo prsta po ličkih. Prav organsko pa se mi je upirala moja tašča. V porodnišnici je še kar šlo, ampak doma...

Lubčkanje, premetavanje, gujsanje... resda je bil takrat star že kak mesec in nam je sprva dala nekaj miru, ampak vseeno... Prav te dni razmišljam, da bi resno zreducirala stike z njo. jaz vem, da stikov z njo ne bom iskala, kar se pa vnuka tiće pa...(Pač je prišlo do neke zelo hude situacije, preko katere jaz trenutno pač ne morem.)

Moja odločitev glede sina pa vsekakor ne bo izhajala iz zlobe, nemoralnosti ali nespoštovanja (čeprav je trenutno moje spoštovanje do nje le tolikšno, kolikor si ga zasluži, kot mati mojega partnerja), a kar mi najbolj da misliti je, da preprosto nočem svojega otroka izpostavljati bližini ljudi kot je one: samo stokanje in jamranje, smiljenje sami sebi, pretiravanje, obsedenost z lastnimi težavami, skaknje in paničarjenje okrog vsakega najmanjšega pokašljevanja, zatiskanje oči pred resnico, in še bi se našlo. Ko to človek napiše, se morda zdi znosno, a verjemite mi, da je daleč od tega. že sedaj se po vsakem stiku z njo mali le s težavo umiri. Kot mama pa seveda svojemu otroku privoščim najboljše: mirno in prijetno otroštvo. sama vem, da mi ne odgovarj, če nekdo stalno leze vame, me sili v to in ono, ipd.

Ne vem, še razmišljam,...

Malo s teme, ampak...

Le še tole v premislek:
Otrok ne moremo večno ščititi, moramo jih pripraviti na življenje... zato pa jih moramo soočiti z vsiljivci vseh vrst - tistimi najbolj drobnimi, ki se prikradejo in povzročijo bolezen in tistimi večjimi, človeškimi. Kdaj in kako jih bomo spustile k našim malčkom, pa je odločitev, ki jo mora sprejeti vsaka mama, ne, vsak starš,sam zase.

lp

Le

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   dotiki/obiski novorojenčka
21.3.2005 19:49:55   
LARIKA
tako sta delala najina prijatelja in ti povem da mi to ni bilo nič všeč, pa še povedala nista nič da ne marata da se ga lupčka,slučajno sem vidla da je zavila z očmi.lahko bi nama povedala pa mu ne bi dala lupčka še prijeti ga ne bi hotela. potem pa ga je takoj obrisala z robčki kot da sem kužna. pomisli kako mi je bilo ko je to naredila. s tem da smo dobri prijatelji,njen partner je bil mojemu možu poročna priča. prijatelji so od malih nog in ta reakcija me je čist šokirala. dokler je majhen do 1 meseca ne rečam ampak pri 6 mesecih je mal preveč. vedno ko primem otroka gledam nisem prej božala živali ali pa si resnično zdrgnem roke da ne bi starši kaj rekli. sama še nimava otrok ampak vem da ne bom tako picajzlasta. kako bo šele ko bo njun mali nadegudnež šel v vrtec ali šolo. sploh ne upam pomislit kako bo takrat. katastrofa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?