|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hiperaktivnost
7.9.2006 22:57:39   
Anonimen
Pozdravljeni!

Kamor koli pripeljem našega 16 mesečnika mi povedo da je hiperaktiven. Zanima me ali lahko pri takšni starosti že točno določijo da je otrok hiperaktiven?  Nihče pa mi ne da pisnega potrdila. In če bi imela potrdilo, kakšne ugodnosti bi imela?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hiperaktivnost
7.9.2006 23:21:07   
nejcko
Kdo so vsi ti, ki to govorijo? A to je rekel vaš pediater? Hmmm, zelo dvomim, pri tako malemu se ponavadi taka diagnoza ne postavlja.

Če je tvoj otrok res hiperaktiven, te bo na to opozoril njegov pediater ali pa vsaj psiholog, ki ga boste mogli obiskati, ko bo otrok star 3 leta (ta pregled je del sistematike), prav gotovo pa vzgojiteljica, ko bo otrok začel obiskovati vrtec. Eni sicer zelo hitro in morda prenagljeno postavljajo to diagnozo, drugi se je izogibajo. Tvoj otrok je še tako majhen, da se je res brez veze ukvarjati s tem.

Hiperaktivnost ni bolezen ampak je stanje - potrdilo  bo, seveda če je otrok res hiperaktiven,  koristilo edino kasneje v šoli, ker bo otrok zaradi tega upravičen do dodatne specialne učne pomoči. O tem ti bo pa Kerensa lahko kaj več povedala.

In še enkrat za konec: ne obremenjuj se zdaj s tem. Tudi mojega sina je marsikdo (ne zdravniki) označil za hiperaktivca, ko je bil mlajši, zdaj, ko bo kmalu dopolnil 5  let, pa pravijo, da je pač samo malo bolj živahen.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hiperaktivnost
7.9.2006 23:27:02   
petra2
Kdo ti to pravI? Za natančno diagnozo je še prezgodaj. Sicer pa so vsi otroci te starosti živahni, nemirni in pravi umetniki v preiskušanju različnih meja.
lp, petra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hiperaktivnost
8.9.2006 0:42:46   
Anonimen
Prej kot v prvem razredu OŠ ti noben pameten psiholog ne boš šel določat hiperaktivnosti pri otroku. Kajti hiperaktivnost res ni bolezen, ampak samo stanje. Si se že pozanimala o glavnih simptomih oz. značilnostih? To so zmanjšana in skrajšana sposobnost koncentracije, krajši spomin (nikakor pa ne manjši), povečana čustvenost (pozitivna in negativna), pojačano izražanje volje (težje ga v nekaj prepričaš, česar noče), fizično pa je otrok večino časa v gibanju (zvijanje na stolu, praskanje, poskakovanje na mestu,...), redkokdaj je tiho (govori tudi sam s sabo, ali pa prepeva oz. si nekaj brunda)... nekateri so tudi mesečniki (govorijo in hodijo v spanju), padajo s postelje (in jo večkrat močijo)... izgleda, kakor da te ne poslušajo, ker te ne gledajo in ti ne odgovorijo na vprašanje... velikokrat so tudi dislektični (mešanje in obračanje črk in številk) in znajo imeti še kakšno drugo motnjo (dispraksija, akalkulija - preberi si na tem istem forumu o tem)...
In z malce zdrave logike, za katero ne potrebuješ nobene izobrazbe, ti je lahko jasno, da vseh teh "simptomov" ne moreš povezovati s hiperaktivnostjo pri npr. 4-letniku. Kaj šele pri 16-mesečniku. Da pa na podlagi živahnosti določijo hiperaktivnost, je pa traparija na višku. Očitno je to danes moderno.
Počakaj, da gre v 1. razred OŠ. Res - nič prej. Potem pa, če boš še vedno enakega mnenja, ga sama pelji na pregled. In če bi ti bila hiperaktivnost potrjena tam, potem boš o tem dobila izvid oz. odločbo.
Vse ostalo je pa nesmiselno.

(odgovor članu petra2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?