|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Preživnina
31.10.2006 15:53:51   
triša
Veš kaj Gina to kar ti pisariš je že prav smešno,kaj vse ne bi dala pod stroške! Kot pravi pravi Jasnika, oderuško!!!  Tudi sama imam otroka pa me niti pod razno ne stane takih abnormnih vsot. Sicer pa če greš z nekom imet 3 otroke (kot navajaš v postu), se verjetno ljubita do neskončnosti in nazaj. Treh otrok nimaš kar z nekom in se ločiš, al pa prej malo razmisliš se ti ne zdiuser posted image . Ne pa da se potem vlačiš po sodišču, zahtevaš par sto jurjev na mesec in pisariš neumnosti po internetu.  Ne mislim več razpravljat o tem.
Aja,pa še tole, moram te razočarati nisem nobena druga žena, temveč čisto navadna ženska, z obema nogama na tleh.
L.p. Triša

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Preživnina
31.10.2006 22:56:49   
Anonimen
Gina - malo bolj po pameti, pa bo....ne pretiravaj toliko!

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Preživnina
31.10.2006 23:23:47   
Anonimen
Joj, Gina, a si ti mogoče bivša od mojega? user posted image

Upam, da ne, ker je ona računala še stroške amorticacije ploščic.user posted image


(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Preživnina
31.10.2006 23:26:46   
Anonimen
Vsega tega, kar je napisala Gina, ponavadi res ne dajemo bv stroške, ja, AMPAK BI PA MORALI!

Kajti tista, ki lahko z mirno vestjo zanika, da vse to za otroka potrebuje in tudi plača, pa čeprav iz svojega žepa - tista laže sama sebi.

Moje mnenje. Pa ne dobivam preživnine.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Preživnina
1.11.2006 5:59:01   
mmijau
Drage dame, sodišču morate dokazat, kaj in zakaj spada nekaj pod stroške. Če bi naj en partner prispeval 50.000 za otroka, mora tudi drugi parner prispevati toliko + otroški dodatek, tega dobi mamica, ki je samohranilka.
Ja potem bi en otrok porabil okoli 120.000 na mesec. No ja. To ni najbolj realno se vam ne zdi.
Kaj pa, če gre oče z otrokom na dopust ali mu kupi (jogurt, sladolet,...) dobi del preživnine nazaj ali je to njegov problem.user posted image
Veste, ko se kdaj s katero pogovarjam, ki je v takem položaju ugotovim, da se v glavnem pojavi pojavi neka pena na ustih, pa oči se zožajo in vdarijo po dedcu :"kaj, naj plačuje, prokleti ded, olupala ga bom,..."
Če bi bilo manj užaljenosti in prizadetosti med odraslimi, bi otroci v vsakem primeru boljše skozi prišli, čustveno in finančno.




_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Preživnina
1.11.2006 13:10:16   
Gina
Glede na to, da je očitno vse skupaj pisala ena in ista oseba, oz. dve, mi je vse skupaj smešno. Stroški po otroku so točno taki, kot sem pisala. Če pa katera misli, da temu ni tako, je pa to njen problem. A mislite, da si žajfe kupujem, pa paste za zobe kar tako v tri dni, ker rada zbiram čistila, pa da mam večji avto kar zato, ker frajerišem, pa da perem 8-10 strojev perila in več kot 10 strojev posode kar tako, ker zlagam čisto posodo v stroj, ker mi tako paše????????? Mogoče tudi sok za razredičit ne bi bilo treba kupovat, moji otroci morajo biti zadovoljni z vodo, saj res, to je zelo in dandanes, pa boljše da mesa ne kupujem, ker to je preveč za privoščit otroku. Na počitnice jim itak ni treba, bodo že v bloku dovolj srečni, pa bog ne daj, da kaj povedo po telefonu, to je samo zame rezervirano, za njih oče ne daje denarja, to ni všteto v stroške. Aja, rolerji so odveč, pa žarnic tudi ne rabimo, da o računalniku sploh ne govorimo, pojma nimam zakaj imajo pri nas otroci en star računalnik v sobi, najbrž bi ga morala odstranit, ker tega stroška ni bilo. Smučat ne bomo več hodili, saj tudi smučke zgleda niso vštete v to, kaj naj bi otrok rabil, ha ha, niti čevlji in bunde ne, ker ne smeš 20.000.- po otroku zapravit pred zimo, kljub temu, da so stare čevlje ponosili do nerazpoznavnosti in jih prerasli, pa bunda nima veze, če premoči, ker je bila tolikokrat preprana, ker je otrok pač imel samo eno, pa vsak dan z njo pred blokom ril...naj jo ima še ta mali, pa nas bodo zamenjali za neavtohtone prebivalce Ambrusa.... Otroci nimajo pravice razbiti krožnika ali kozarca, to tudi ni všteto v stroške, torej teh stroškov ni...ma dajte babe, ne ga srat, življenje ni praznik. Življenje je prokleto drag špas.
Aja, zdaj se drenjamo na 11m2 po članu gospodinjstva. Res čudno, da moramo kupiti večje stanovanje, ker zdaj pač hodimo en po drugemu...predlagam vsem parom, ki stanujete na 22m2, da poročate, kako se počutite in če se vam zdi to dovolj prostora za normalno funkcioniranje??!! Dodajte še otroško potrebo po gibanju zraven, pa ste globoko tam, kjer sonce ne sije! In še to, če je nekdo želel imeti otroke, naj tudi skrbi zanje vsaj približno tako, kot bi skrbel zase! Ne glede na to, ali otroci stanujejo z njim ali z mamo. Sam se je odločil za tako delitev. Po drugi strani je jasno, da morajo mame pustiti očetom normalne stike, ker otroci rabijo tudi očeta in oče njih.
Še to, v preživnino so všteti dnevi, ko je otrok z njim. Se pravi, da so na sodišču vedeli, da je otrok z očetom vsak drugi vikend + poleti kak teden ali mogoče še pozimi in so kljub temu določili vsoto kot so jo. Oče je dolžan plačevat celo vsoto. Mama kupuje pretežno vse reči za otroka. Hvala bogu, da oče še kaj zraven da. Jaz poznam točno enega samega očeta, ki daje več, kot je polovica stroškov svojemu otroku. Vsi ostali dajejo krepko manj, kot da ne bi imeli odgovornosti do svojih otrok. Vseeno vsa čast očetom, ki lepo skrbijo za svoje otroke, tudi mojemu ex, četudi morda malo manj plačajo kot je treba. Pa vsa čast novim ženam, ki to lahko razumejo in zato ne najedajo.user posted image user posted image user posted image


Sicer pa:
- sama imam dva otroka z bivšim, ne tri. Bivši je pa zato, ker se nisva več ljubila
- bivši mi niti slučajno ne plačuje polovice stroškov, vendar sem pristala s svobodno voljo na manj, ker sva se prej zmenila za tisto cifro, čeprav je bila SODNICA PROTI, se ji je zdelo premalo, ker valjda je vsakemu normalnemu človeku, ki ima družino, vsj približno jasno, koliko človek zapravi čez mesec po članu družine (btw, jaz nimam nikogar, ki bi mojim otrokom skuhal niti 1x na mesec kosilo, kot imate tisti, ki imate babice, ki vam hodijo po otroke, ali vas častijo kak vikend s hrano, nimam nikogar, ki bi mi šenkal kaj od solate ali česa drugega, niti nikogar, ki bi mi peljal otroke s sfojim bencinom kam, niti nikogar, s katerim bi delila stroške za hišo, kot ima prenekatera od vas, pa nimate pojma, koliko to odtehta pri mesečnem proračunu,- kaj češ, komu starši umrejo, tudi vam bodo, vendar ravno zato ne znate precenit vseh stroškov, ali pa svojim otrokom ne privoščite kruha in elektrike)
- midva z bivšim se razumeva super, niti on niti jaz nimava potrebe po lupljenju koga, otroci se imajo fajn tukaj ali tam, včasih pridemo na obisk en k drugemu, nihče ni na nikogar ljubosumen niti nihče nima kakih slabih misli o kom, tako da ne bodite zavistne mojim dobrim odnosom - vsaka ima lahko dober odnos z bivšim, če se le malce bolj potrudi, vendar mora tudi nova partnerka od moža sodelovat in ne gojit kakšnih norih idej o tem, kako je boga, ker ima mož otroke z bivšo. Hvala ti, draga N., ker si tolk fajn! Bog ne daj, da te bivši zamenja, lahko še kakšno noro žensko dobim za mačeho mojim otrokom. 

Vse lepo vsem otrokom ločenih družin. user posted image user posted image user posted image  Pa vsem ostalim tudi, seveda.

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Preživnina
1.11.2006 13:21:36   
dory
Jaz se bom pa kar strinjala z gino in to z vsem kar je napisala...ponavadi najprej pametujejo tiste,ki se zdalec ne vejo,kako je imet otroka niti,ce z njim ne ostanes sam...ze z enim je precej stroskov, se sploh,ce je zdravstveno ali razvojno kaj narobe z njim...najvec in najbolj pogosto se vsajajo tiste,katerih partnerja "izkoriscajo" bivse za prezivnino...

Torej gina je lepo opredelila stroske za otroka, ki pa vsekakor niso mali...no sprotni stroski se grejo, dodatni se pa z leti vecajo in v trenutku ko otrok zakoraka v solske klopi se fajn pozna...ce se takoj zahteva prezinvina za 20k sit ja a boste dosegle cez par let zvisanje za se 1x vec,ko bo sola? danes je treba mislit za naprej in tudi meni je cca 40k sit kar realna prezivnina...

in ne vem zakaj ste se obesle za ginin sestevek 60tisocakov za cote...valda je kupovala za vse tri..pa tud ce ne...sama sem zadnjic v zari kupila za tamalga ene hlace+2xspodnji del trenerke+jaknico pa sem dala 20k sit...

pa nisem oderuska...svojga bivsega luzerja nisem terjala niti za prezivnino,ker rade volje sama dam otroku vse in se vec...ga je skoraj kap zadela,ko sem mu predlagala 15k sit...je reku,da otrok ni tolk vreden?? (in da se ne bo spet katera vsajala, so tehtni razlogi,da smo se odlocili tako)



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Preživnina
1.11.2006 14:09:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika

ja anonimna bo pač potrebno živet po svojih zmožnostih, ker ne mi rečt da vsak mesec kupiš nova oblačila ali čevlje pa knjige za otroka

pa fiz. raztopino in operil,...lahko dobiš na recept, tako da,...pa 8 jurjov za čaje , pa da je potrebno jogurte ravno kupit v mlekarni



Ja vsak mesec kupim za 8000 čaja v Müllerju, ker moj sin pač drugega noče pit. Tud sokov ne (pa sem probala vse živo, da bi pil še kaj cenejšega).
V mlekarnah so jogurti in skutke cenejše, ker je njihova trgovina, zato pa tam kupujem.
Fiziološka stane okrog 1000; za vitamine sem dala 2400,...

Za cunje dam pa marsikateri mesec več kot 15000, če te že zanima. Ravno ta mesec sem mu kupila čevlje, dvoje nove copate, par majc in hlač, jakno; pa sem dala za vse skupaj 50000 (je pač prerasel).

Pol pa povej Triša kje imajo smešno poceni oblačila za otroke. Bi prav rada vedela, da bom šla še jaz tja kupovat.

Pa lep dan vsem.




(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Preživnina
1.11.2006 16:07:51   
jasnika
madona si čudna anonimna, pišeš če te že zanima, JA ZAKAJ HUDIČA PA POL NEKAJ PIŠEŠ ČE NAS NAJ NE ZANIMAuser posted image

no pa se vsaj ne skrivam pod anonimno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
1.11.2006 19:51:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Preživnina
1.11.2006 20:16:09   
Gina
OK, vzamem nazaj. Nekateri očetje so res zelo ok, nekateri pa pač malo manj. In res je, da se niso vsi tako sami odločili. Večina pa se vendarle je. Žal mi je tistih očetov, ki jim matere omejujejo obiske ali ki se morajo tepsti za otročke. Resnično menim, da bi bilo daleč najboljše, če bi bili vsi razumni in se znali nekako sporazumet. zavedam se, da sem sama imela tudi veliko sreče pri vsem skupaj. Vendar a ni to dokaz, da se pa vendarle da reči uredit, če se dva zelo potrudita, oz. v bistvu štirje! Pri nas je vsak malo popustil, pa je šlo. Jaz pri preživnini, on kje drugje.

Vendar še vedno trdim, da je 80.000.- realni strošek po članu družine. Še tako en sam zelo težko živi sam v svojem (ali celo najemniškem) stanovanju, brez podpore staršev na kakršnemkoli nivoju z 80.000.- dva težko živita s 160.000.- (spet brez podpore stašev, njihove pomoči v karšnikoli obliki) in tako naprej, če seštevate, pa rečte kar hočte.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Preživnina
1.11.2006 20:31:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vendar še vedno trdim, da je 80.000.- realni strošek po članu družine.


Samo v informacijo: priporočena preživnina na "balkanski" Hrvaški je ca. 33.000 sit do vstopa v šolo in ca. 43.000 sit za šolske otroke (kar je dobra polovica od 80 tisoč). Pri tem, da je pavšal za javni vrtec 14.500 sit.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Preživnina
2.11.2006 9:29:59   
Gina
No, to bi morali tudi pri nas narediti. Pametni Hrvati.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Preživnina
6.11.2006 0:07:27   
MALINČICA
Jaz pa sem mnenja, da če se že stroški naj delijo po polovici na vsakega od staršev, potem naj se deli tudi čas preživet z otroki na pol po vsakem staršu!
Tam, kjer mora oče plačevati, bi morala obveljati pravica polovice, ko pa je otroka treba dati očetu, pa je čisto dovolj vsak drug vikend in kakšen teden, dva med počitnicami.

Ej, mater me razjezite!
Tako razmišljanje je res hinavsko!!!!

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Preživnina
21.11.2006 16:18:39   
Anonimen
Tam, kjer mora oče plačevati, bi morala obveljati pravica polovice, ko pa je otroka treba dati očetu, pa je čisto dovolj vsak drug vikend in kakšen teden, dva med počitnicami.


Amen!
Pa vsi se kregate samo za dnar!Jaz bi se za čas preživet pri očetu!Po moje je bivšim ženam želja po maščevalnosti totalno zameglila um, da ne vidijo, kaj bi otrok lahko pridobil z časom preživetim z očetom.Vsaj pri sebi vidim, da če bi šla mi2 narazen, bi le otroka trpela, saj ga naravnost obožujeta!
No lahko da je kje kak oče, ki izstopa (pijanec, pretepač) ampak v vseh ostalih pogledih pa mislim, da oče z časom preživetim z otrokom največ nudi!!!!!!!!

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Preživnina
22.11.2006 20:17:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MALINČICA

Tam, kjer mora oče plačevati, bi morala obveljati pravica polovice, ko pa je otroka treba dati očetu, pa je čisto dovolj vsak drug vikend in kakšen teden, dva med počitnicami.

Ej, mater me razjezite!
Tako razmišljanje je res hinavsko!!!!


Mah dej no. Kako so ločeni očetje ubogi, ki morajo preživljat svoje otroke. Res no...

Sicer pa bi jaz z veseljem pustila otroka vsak drug teden pri njemu. Pa on noče... Njemu je na žalost težko že na obisk pridt.

Za preživnino sva se pa dogovorila za 40000 - je rekel odvetnik da je to čisto povprečna preživnina.

Tako da hvala vsem za odgovore.

Tebi MALINCICA in anonimna pred mano, pa srčno upam da se vama ne bo v življenju tako obrnilo, da bi ostali sami...



(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Preživnina
23.11.2006 10:09:53   
Anonimen
Mah dej no. Kako so ločeni očetje ubogi, ki morajo preživljat svoje otroke. Res no...


ja res so revčki in seveda je najboljš sedaj. ko so se losali vsega, ni več joka po cele dneve, žena oziroma partnerica ne "teži" več, vseh 24 ur je samo njegovih, fino ja. Pride domov in ima mir pred "zgago" kajne.

Matr Malinčica, res pazi, da te pazi ne zapazi - bo prepozno veš. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Preživnina
23.11.2006 10:11:44   
Anonimen
Po moje je bivšim ženam želja po maščevalnosti totalno zameglila um, da ne vidijo, kaj bi otrok lahko pridobil z časom preživetim z očetom


dej dej no, kaj pa klobasaš, kakšna maščevalnost, a sodiš po sebi, si ti takšna???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Preživnina
27.11.2006 0:25:45   
Anonimen
bivša od mojega je mojemu totalno preprečila stike z otrokom. Kadar je hotel vzeti tamalo je bila ali bolna, ali se je morala učiti ali je ni bilo doma ali ...ali

in to je bilo vedno...dokler tamala ni sama začela govoriti da nima časa da pride ponjo, saj gre k prijateljici, pa učiti se mora...

prej sta bila pa kot rit in srajca, učil jo je smučati, kolesariti, plavati...medtem ko se je una sončila

zdaj ko želi videti otroka pa ni šans da ga dobi, je šel na socialno, tam so potegnili z mamo...eh never ending story

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Preživnina
27.11.2006 13:56:49   
tina a
Jaz sem trenutno še v postopku ločevanja, imam pa že narejen sporazum in določeno preživnino 35.000,00 sit na otoka. Otroka sta oba šoloobvezna - starost 8 in 6 let. To je najnižja možna preživnina gede na njuno starost. Preživnino, ki bi jo lahko (naj bi jo) dobila se giblje med 40 - 45.000,00 sit. Privolila sem v manjšo ker sem mnenja da višje ne bi plačeval. Progovor - bolje vrabec v roki kot golob na strehi. Strošek otroka (pa brez hudega pretiravanja) na mesec mi je znesel več kot 95.000 sit. Pa naj še enkrat povdarim da nisem nikakor pretiravala.





Prehrana v šoli 20.000,00


Ostali šolski stroški 2.000,00


Interesne dejavnosti 5.000,00


Prehrana doma 30.000,00


Oblačila in obutev 10.000,00


Stroški (najemnina, elektrika, ogrevanje, voda) 22.200,00


Igrače 2.000,00


Rojstnodnevna darila 3.000,00


Rentno varčevanje z nezg.zav. 4.402,00

Pa tudi izpustila kakšno stvar.

Tako, da - tiste mamice (bodoče ali pa srečno poročene) ali pa tiste, ki še niste mamice ... naredite si stroškovnik. Šele potem obsojajte nas ločenke, ki želimo dostojno preživnino za naše otroke. Meni osebno je odvetnica lepo povedala, da s preživnino kupujem vse!!! Brez dodatnih zahtev kot so smučke, šole v naravi, nova kolesa, rolerji ... To pa veste, da večina otrok ima. Če povem že to, da bom plačala za šolo v naravi za 3 dni - 13.000 sit. Ampak ni problema. Pač sebi privoščiš manj.

Kaj sem želela s tem povedat - user posted image user posted image  da se starši kregamo glede tega. Včasih so se menili na CSDju in določili tako smešne preživnine da je bilo joj. Sedaj na sodišču je malo drugače. Povdarek je, da otroku življenjski standard ne sme pasti!!! OTROKU!!! ne meni. In vrjemite mi, da so bili primeri na sodišču ko so očetu (kljub nizkemu dohodku ali pa celo brezposelnosti) določili od 40.000 sit preživnine naprej. Z razlago, da naj si poiščejo še popoldansko oz. dopolnilno delo. 

Ne rečem, da po svetu ne hodijo mame, ki pridno izkoriščajo bivše partnerje in se jim na takšen ali drugačen način maščujejo. Dejstvo je, da je človek (pa naj bo to ženska ali pa moški) ob ločitvi, razhodu prizadet in v bolečini in da takrat ni sposoben najbolj trezno razmišljati. Vsaj večina da ne bo kakšnih zamer.

Mene osebno je najbolj prizadelo to, da je bivši izjavil, da sem mu vzela vse. Otroke je obravnaval kot materialno dobrino, ki se jo podaja iz roke v roko. Ko so se "strasti" malo pomirile in ko sem mu očitala nekaj glede preživnine (njegov dolg od meseca septembra) mi je zabrusil, da če ju nisem sposobna preživljat da bo ENEGA vzel on. Tega pa ne bi pustila pod nobenim pogojem. Oba ali pa nobenega. Otrok ne bi in ne bom ločevala. Veste niso samo ženske tiste (bivše), ki znajo biti maščevalne in nesramne. Tudi moški del ni najbolj nedolžen. Jaz sem odšla samo z oblekami in obutvijo. Svojo in od otrok. Pred 6 meseci. Še danes nimava rešenih stvari glede lastnine. In je nikoli ne bova imela. Ker sem jaz tista ki je želela oditi. In sem šla. Pustila sem mu vse! V renovacijo stanovanja vložila veliko denarja, ki mi ni niti na pamet padlo da bi ga zahtevala nazaj (kljub temu da se deli 50/50), pustila sem mu vse stroje (pralni, pomivalni, sušilni) in hladilnik, ki so jih kupili moji starši (no pralnega sva kupila sama), vsa darila, poročna in rojstnodnevna, vso pohištvo (ki so ga prispevali moji sorodniki). In še bi lahko našetevala. Moja želja (recipiši zahteva) je bila da mi da AMC posodo (darilo babice in dedka - mojih), vso tupperweare posodo, ki jo je meni kupila moja mama in stvari ki so moje (smučke, dokumenti, zlatnina, kakšni cdji in dvdji) ... Od tega nisem dobila niti polovice. Še slik ne ker mi jih noče dati. Tako da moje življenje se je začelo tisti dan ko sem stopila ven iz njegove hiše. Nimam nobenih spominkov ki sem jih prinesla s seboj ko sem se preselila k njemu, nimam niti ene slike otrok kot dojenčka, niti enega spomina na moje prejšno življenje. Ampak to ni pomembo kajne?

Pomembna sta dva sončka ki ju imam. In jima ne preprečujem stike ne z njim, ne z njegovo sestro (kljub temu da se je drla na dvorišču da sem kuuser posted image ) in ne njegovimi starši (kljub temu da me je bivša tašča v javnosti fizično napadla). Še vedno se ravnam po svojih načelih da onadva nista kriva in da je to njuna pravica. Zato me toliko bolj boli, ko berem take poste, kolk smo bivše maščevalne in nesramne. Lepo prosim. Če kakšna prosi za napotek kako naj izračuna preživnino za otroka še ne pomeni da bo bivšega obrala do kosti. Večja vrjetnost je da je tudi ona v stiski in da tudi njej ni lahko. Ni važno kdo je tisti ki se je odločil za usodni korak - nikomur ni lahko v procesu deljenja stvari in ločevanja.

Ja saj vem da sem malo zabredla v drugo smer ampak mogla sem povedati tisto kar me je žulilo.

Vsem mamicam ki se bojujete za svojo srečo in s tem tudi srečo svojih sončkov en velikuser posted image user posted image , ostalim mamicam ki pa so srečne v svojem poročenem ali pa koruzniškem življenju pa mnogo user posted image user posted image  še naprej.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Preživnina
28.11.2006 14:33:50   
veritas
Ja se strinjam s tabo, da večina žensk si izbori bolj nizke preživnine, saj je povprečna preživnina pri nas med 15 in 20 tisoč.
Mislim pa da je preživnina 35 tisoč čisto dostojni znesek na otroka- ne pozabi da morajo tudi mame prispevati pol stroškov.
Res pa je da je stroškov en mesec več drugi manj in tu je treba narediti povprečje na mesec.
Treba je gledati tudi naše slovenske plače - če mož zasluži cca 200 sit na mesec ne more plačevati preživnine npr.80 sit.
Poznam primer ko mož prejema 210 sit plače in mora bivši ženi  za otroka plačevati okoli 80 tisoč pa čeprav ima že drugega otroka (toliko o naših sodiščih)
Moje mnenje je,  da če so  bile ločenke prej v zakonu preveč komot z denarjem - mož dobro zaslužil , se potem po ločitvi  težje znajdejo in bi rade obdržale enak standard (ali celo večji) in da bi to dosegle uporabljajo svoje otroke kot orožje.
To sedaj ne mislim na večino - ampak mislim da jih je kar nekaj takih.






(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Preživnina
28.11.2006 15:56:53   
tina a
Nisem trdila, da je 35.000,00 nizka preživnina ... ni pa najvišja. Moj namen vsekakor ni bil obrati bivšega moža, ampak zagotoviti otrokom takšno življenje kot sta ga bila vajena. Nismo živeli kot "lordi" in tudi sedaj ne. Ne rečem, da si kdaj pa kdaj nismo privoščili kakšnega vikenda na bazenu ali pa šli na kak izlet. Maladva pa tudi nista dobila vsega kar jima je padlo na glavo. Tako živimo tudi sedaj. In se imamo prav lepo. Še lepše kot smo se imeli prej. Moje mišljenje da ne bo pomote.

Tako, da vrjamem, da je težko nekomu z plačo 210k plačevati 80k preživnine. Se strinjam, da je to velik znesek. Malo več znaša ponavadi znesek za preživljanje otroka za oba starša skupaj. Res pa je da je možnost velika, da ta ženska plačuje veliko najemnino za stnovanje. Ampak to je samo moje predvidevanje.

Kot sem že napisala strinjam se, da je veliko mamic, ki pridno izkoriščajo svoje otroke za boj proti očetu. Poudarjam pa tudi, da je veliko število očetov, ki preživnin ne plačujejo in kljub sodni odločbi o višini preživnine nakazujejo manjši znesek kot je določen. V tem primeru pa mu ne moreš nič. Plačuje vseeno. Pa četudi je to 5k. Naš pravni sistem ne deluje tako kot bi moral in to je - v prid otroku.

In še nekaj - opažam tudi, da je veliko članic foruma partneric nekomu, ki ima otroke iz prvega zakona. Njih pa bi rada nekaj vprašala - ali ste 100% da partnerji dejansko nakažejo toliko denarja kot rečejo da so ga? Vem da jim zaupate in da jim vrjamete, ampak najlažje je reči: "Ja veš bivša mi spet teži zaradi preživnine in mi je spet vso plačo pobrala" ... kar pa včasih ni glih tako.

Saj ne mislim, da so vsi enaki ... hvala bogu da niso. Ampak dogaja se veliko stvari ... in pri denarju se neha vse. Še tako lepo prijateljstvo - ni zastonj pregovor: "Če želiš izgubiti prijatelja mu posodi denar". Tako pa je tudi pri bivših partnerjih, ki imajo skupaj otroke. Oba v srcu želita najbolje za otroke ... ni pa rečeno, da tako tudi delata. Pa naj bo to moški ali pa ženska.

user posted image

(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Preživnina
28.11.2006 16:44:35   
veritas
Ja. čisto prav si povedala - vse se začne in konča pri denarju.
Tisto kar si povedala - da lahko bivši partner plačuje preživnino minimalno in mu nič ne morejo samo da nekaj nakaže - sploh ni res.On mora plačevati natanko toliko kot ima sodno določeno.
Če ne ga lahko tožiš zaradi tega - sodišče lahko doseže da mora plačati preživnino za eno leto vnaprej.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Preživnina
29.11.2006 9:47:37   
tina a
Hvala ti za to info. Nisem vedela. To mi bo v primeru komplikacij zelo pomagalo. Žalostno je to, da se sploh moram ubadati s tem. Ni napačen človek, ni slab oče ... ampak ego .... ego ima pa prevelik. Kljub temu, da me probava na vsak možen način očrnit ali na CSDju ali v šoli .... se še vedno prepričujem, da moram mimo tega. Čeprav bi mu včasih zavila vrat. Vem, da tudi jaz delam kikse. Ampak trudim se po svojih najboljših močeh, da ne znorim in ga pošljem nekam.

Ampak - meni je boljše brez njega! In zato vztrajam. Bom preživela brez njega, vrjetno tudi brez preživnine ... in tudi brez zadev, ki mi jih dolguje.


Life is beautiful!

THX še enkrat. user posted image user posted image

(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?