|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnosi
24.8.2004 12:30:01   
Anonimen

Malo sem precekiral to podrocje.. in nekako je vse isto.. in ne samo na tem foromu. Sem bil ze na kar nekaj forumih in vse je isto.
Najvecji problem so odnosi.. in spolnost in to ne odnosi s sosedom ali pa s prijatelji.. ampak ravno druzinski odnosi.
Vsi bi si zeleli tole resiti.. ampak ce hoces nekaj resiti moras najprej vsaj poznati od kje problem izhaja in poznati moras sebe.. svoj UM.. ker ko spoznas sebe poznas vse. Itak vsak clovek deluje podobno. Ce ga grajas je se slabsi.. ce ga pohvalis je se boljsi.. Finta EGOja pac..

Torej.. ko se otrok rodi je cist! To je menda vsem jasno.. Njegov um je cist. Otrok je tisto, kar je in ne poiskusa biti nekdo drug.. ni papiga. Je tisto kar je. To je najbolj pomembno, ker le tako si lahko lep. Tulipan ne poiskusa biti vrtnica.. zato je tulipan tako lep v svoji izvirnosti.
Prvi kiks je.. ko strasi otrok mislijo, da vzgajajo otroke. V resnici je ravno obratno.. otroci vzgajajo starse in samo zaradi otroske fizicne nemoci, jih starsi prevladajo in tako poneumijo otroke z raznimi idiotskimi sistemi in nafilajo njihov um z tisoc in eno nepotrebno zadevo..
Ko se otrok rodi.. ga vsi obcudujejo.. in vlacijo po rokah.. kar je zacetek kiska.. potem ko zacenja malo razumeti in se zavedati sebe.. se intenzivno polni njegov UM in sicer govorijo otroku.. Poglej.. tole je tvoj oce.. zato ga moras ljubit. Tole je tvoja sestra, zato jo moras imeti rad.. Nihce ne more pocakati, da bi nas otrok sam od sebe ljubil, ker je to preprosto njegovo bistvo.. Ljubezen je naravno stanje vsakega cloveka.. ni drugega zato je celo reci, da imas ljubezen zelo nasmiselno. To je isto, kot bi povdarjal, da diham ZRAK! Ja jasno da diham ZRAK ,k ja drugega pa bi lahko se dihal? ....in ljubezen ne more prihajati iz UMA.. Iz UMA pride le halucinacija.. in popolnoma nic drugega. Zato je totalno nesmiselno govoriti otroku, daj poljubcek temu, daj poljubcek tistemu.. sosedu pa ti ni treba dati poljubcek, ker ni iz nase druzine in ker smo itak na bojni nogi. On ti lahko samo skodi. Tam je meja.. med naso ponosno halucinacijsko druzino in drugimi.
Ampak locnice med ljudmi ni.. meje ni.. Ne obstaja nasa druzina in tujci. Kako bo nek clovek tujec? A je prisel iz drugega vesolja? Vsi imamo isti dom.. in med vsemi zadevami obvstaja ENOST. Zakaj bi bil kuzek kaj drugega kot del celote. Mi ne moremo jesti trave.. zato krava poje travo.. in jo transformira v mleko. Mleko lahko spijemo. Ni pa najbolj logicno, da ubijemu tudi kravo in jo pojemo.. vsaj dokler je ostale hrane dovolj.
OK.. ce nadaljujem.. ko otrok zacenja razumeti zadeve okoli sebe.. ga zacnemo filati.. s tekmovalnostjo,. s ponosom.. veckrat je kregan ,ce nekaj ne naredi po nasih halucinacijah in pohvaljen, ce nekaj naredi po nasih halucinacijah. Osnova je ista.. iluzija! Tako nekako naredi spisek dobrega in slabega. Kar pa v resnici ne obstahja. Obstaja samo dogodek... kdo bi vedel ali je dober ali slab? Nemogoce je to vedeti.
In ker je otrok kot vsako zivo bitje (mrtvih pa tako ni) zeljan ljubezen.. ker je po naravi taksen.. ugotovi, da prejme ljubezen le, ce dela tako, kot mi od njega zahtevamo.. in tako si zacne kupovati ljubezen. Zdaj ljubezen ni vec nekaj naravnega.. ampak je ekonomija. Takrat pa ko nekaj naredi "narobe" ceprav je to mogoce zanj najbolje.. ga kregamo.. in upraviceno je jezen.. in se vcasih tudi zdere nazaj.. kar je logicno.. in zaradi fizicne prevlade strasev ga starsi utisajo in egoisticno razlozijo, da se tako pa ne bo obsal do starsev (kje je dobil zgled, hitro pozabijo) in da mora starse spostovati in jih imeti rad.. Seveda pozabijo, koliko so oni spostovali otroke, ko je ta otrok naredil nekaj mimo njihovih halucinacijah.. torej slabo. In tako otroku ne preostane drugega, kot da potlaci jezo.. Ne more je izraziti.. zato se potlaci in pocasi zacenja sovraziti svoje starse. Vecji ko je bolj jih sovrazi.. ker se je vec jeze nakupicilo.. To se zlasti vidi v casu pubertete. Puberteta ni nic drugega kot mascevanje otroka, za vse kar so mu storili do takrat.
In ta otrok potem enkrat dobi tudi partnerja.. in kupovanje ljubezni se seveda nadaljuje. Imamo privzgojen fenomen druzine, ki prinese ogromno posesivnosti in egoja.. pa se vedno vecina ljudi rine v druzino.. pa ravno v druzini se vsi sovrazijo.. kdo bi to razumel?
To se dogaja preprosto zato, ker v otrostvu niso bili delezni tiste prave brezpogojne ljubezni in zdaj obstaja velika lakota.. zato je toliko pesmi o ljubezni.. Najdejo si pratnerja in od njega pricakujejo da bo pazil na njihove rane!!
Halo?! A si lahko predstvaljate se kaj bolj idiotskega? Od svojega partnerja, ki trdis da ga imas rad.. nekaj pricakujes!? Celo pravis, da je tvoj.. torej je tvoja lastnina.. tvoj suzenj.. Ce zelis, da se bo nek clovek ravnal po tvojih halucinacijah.. moras vzeti lopato in tega cloveka izkopati iz groba.. ker nemogoce je od zivega cloveka karkoli pricakovati. Ali pa ga moras najprej ubiti.. potem bo to delovalo.. In vsaka klasicna poroka.. ki je storjena zaradi potrebe po ljubezni je medsebojni umor med partnerjema. Na grobu ljubezni se rodi poroka.
Sej ce se potem ta dva prebudita in ugotovita kaj se v resnici dogaja.. od kod izhajo njihove tazave.. ni s poroko cisto nic narobe.. ampak malo se jih prebudi.

Veliko pisete o varanju.. Meni se ne zdi cisto nic cudnega, da se dogaja varanje.. Dolga stoletja je bil seks zatiran posebno krscanstvo je zatiralo seks, iz preprostega razloga, da so lahko ustvarili dobre in krvolocne vojake. Ne mores imeti dobre vojake, ce so spolno zadovoljeni.
In se en motiv imajo takoimenovane organizirane religije.. in sicer cloveka narediti krivega.. za vse uzitke.. posebno pa za spolnost. Ce si kriv.. potem imajo zagotovljen biznis in vladanje.. in tuki se vplete potem se politika.. in ta idiotski sistem,ki trenmutno vlada.. ampak pustimo zdaj to.
Torej varanje..
Prvic.. nemogoce je prevarati kogarkoli drugega.. razen samega sebe.. Torej je popolni nesmisel reci, da te je partner prevaral. Sam si se pravral. Mislil si da partner ne bo sel z drugo.. pa je sel.. prevaral si se.. verjamem da to boli.. Zakaj je sel? Ker v druzini vlada posesivnost.. celo zivo bitje postane lastnina.. in ko zivo bitje postane lastnina.. je konec z vsakim dostojanstvom in svobodo. Ko ti je vzeto vse dostojanstvo si mrtev. Takrat tudi pod razno ne smes imeti otrok, ker bojo postali dusevni paraplegiki. Otrok potrebuje zadovoljne, srecne in vesele starse.. ne pa neke ponosne in tekmovalne ljudi, ki jim je najbolj pomembno, da njihova druzina uspeva. Druzina zagotovo ne bo nikoli uspevala, ker ni naravna.. ker nastaja zaradi lakote po ljubezni.. zaradi unicenega otrostva.
Kakrsen odnos imas s starsi taksnega bos imel kasneje s partnerjem. Moski mora paziti na odnos z materjo.. Zenska pa z ocetom.

In ko takole skozi zivljenje nezavestno priromamo do svoje druzine in se znajdemo v vsesplosnem smornu si zelimo zadeve postimati.. in najprej najdemo vse napake pri drugih.. in tarnamo nad drugimi in nekako zelimo spremenit drugega.
ce je kaj na svetu zagotovega,. potem je to, da vam drugega nikoli ne bo uspelo spremeniti.. in niti se nikoli nihce ne bo spremenil zaradi vas. Niti partner..
Potrebno se je vprasati.. "Zakaj sem ustvaril zmedo v kateri zivim?" in zaceti spreminjati sebe.. spoznavati sebe.. in vedeti, da so custva indikatorji za lastne tezave. Kjerkoli se pojavi custvo.. tam imas zagotovo nek problem.. In ne obstaja dobro ali slabo custvo.. vsi ti kazejo probleme.
Ce te prevara partner.. se vprasaj.. zakaj se je to zgodilo.. Ce ne najdes vzroka pri sebi.. potem je zagotovo vzrok ta, da ta clovek isce sebe.. in vedno znova se prevara... ker se v nobeni osebi ne najde. Na napacnem mestu se isce.. potrebno bi bilo pogledati vase.. ne pa zdraviti svoje lakote ljubezni in manjvrednostih kompleksov na tak nacin. Ampak traja ,dokler clovek to ugotovi.
Ko ki je sel z drugim ugotovi, da se ni nasel tam.. potrebuje najvec vase ljubezni ker takrat je najbolj prevaran..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odnosi
24.8.2004 13:12:25   
Palčica
Strinjam se z večino napisanega.A kot si dejal...vsi nimamo istega štarta.In verjamem,da jih je veliko,ki razmišlja drugače od naju,kljub temu da problemi ostajajo in se kopičijo.
Je pa tako...
Človek mora v prvi vrsti sam priti do tega,da je nekaj narobe tudi z njim samim in ne samo z okolico,ki ga obkroža.Najlažje delo,ki se ga poslužuje večina je pripisati lastne neuspehe nekomu drugemu.To vem.Kakor tudi vem,da je lastna samokritičnost tisto najtežje česar se lotimo,po toliko drugačno preživetih letih.
Ponavadi nas do drugačnega pristopa k sebi usmeri boleča preizkušnja.In če smo takrat sposobni pristopiti k sebi in si priznati,da je nekaj narobe,bomo kasneje hvaležni za stvar,ki nam je odprla oči.
Nič ni slabega v tem,če prosimo za pomoč.Zato nismo slabi.
A bolj ko teče čas in več nerazrešenih težav se kopiči v nas,prepričani,da smo se jih lotili na pravi način,nezavedajoč,da so ostale,tem več "škode" si je sposoben narediti človek.
Preverjeno.

Lp,
Palčica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odnosi
24.8.2004 13:49:36   
Anonimen

Ja clovek mora sam priti do tega.. In da se to lahko zgodi, je fino ce presezes privzgojene vzorce in opravis s preteklostjo. Nic ne pomaga ce obrezes drevo.. potrebno je posekati korenine.. drugace se drevo spet razraste.
Prositi za pomoc.. Malo paradoksalno se slisi, da nekdo prosi za pomoc in hkrati napne vse sile, da ohrani svojo bedo taksno kot je.
Vcasih je res tezko nekaj spremeniti.. obstja stanovanjski in financni problem.. in ni odgovornost samo na tisto osebi.. ampak smo kot druzba ustvarili taksen sistem... in brez spremembe le tega je tezko karkoli naredit.
Lahko pa delamo tam kjer lahko. Pri SEBI.
Sebe je potrebno sprejeti, taksnega kot si.. in ne vec biti taksen, kot drugi zelijo da si.. in nositi masko.
Recimo na morju je to zelo dobro vidno. Se vedno se veliko ljudi kopa v kopalkah!? Si lahko to predstavljate? Celo 2-3-4-5 letni otroci imajo nekateri se vedno kopalke na sebi?!? Mi lahko kdo razlozi iz kje ta ideja?
Clovek se odloci imeti otroka.. pa niti sebe ne mara.. kako bo potem imel rad otroka. Ce tudi na plazi ne mores biti gol potem je to pokazatelj, da se ne sprejemas. Ce se sramujes sebe.. se vse neha. Nimas nobenih temeljev na katere bi lahko zacel graditi. Ce so slabi temelji, se bo porusilo vse, karkoli bos nanje zgradil.
Zakaj se ljudem tako tozi po vnetju ledic ali pa mehurja? Pa se veliko vecji uzitek je plavati in se sonciti gol.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odnosi
24.8.2004 16:55:21   
ajf
Tjazy, ah kako si zagrenjen !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odnosi
24.8.2004 17:28:16   
ZARA
Tjazy a imas otroke???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Odnosi
24.8.2004 17:31:54   
Primoza
Večino težav izhaja iz tega, ker nekdo misli, da je njegova "resnica" tista prava.

Spet je problem, če misli nekdo delati revolucijo čez noč.

Edina pot so majhni koraki, pometanje pred svojim pragom in strpen odnos do morja idej in načel, ki se ji najde na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odnosi
25.8.2004 17:45:17   
Romana-12
Tjazy!

Vesela sem, da si napisal, kar si napisal.
Veliko stvari, si super ubesedil, ki pa sem jih sama do sedaj le cutila.

Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Odnosi
26.8.2004 15:06:07   
mammika
A te je Osho tkole vzbodbudil????Mam enga tazga doma!!!!
LP:sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Odnosi
27.8.2004 9:32:23   
Anonimen

Teja..

Ne na plazah gola zenska ne vzbudi prav nobenega pozelenja.. Vsaj meni ga se ni nobena.. Ko je vse razkrito ni prostora za halucinacije in zato se tudi pozelenje ne more roditi.. ker da je lahko pozelenje.. mora obstajati predstava.. iluzija.. To pa lahko obstaja, ce imas kopalke.. ali pa pomanjklive obleke.. drugace pa ne.

Glede krscanstva se strinjam.. ni predvsem krscanstvo tisto, ki zatira spolnost.. je pa krscanstvo edino, ki te zaradi tega vrze v vecni pekel. Samo krscanstvo ima vecni pekel.. nobena druga religija ga nima. So pa vse nepotrebne..

Obljubiti zvestobo.. Prvic si tega niso spomnili tisti, ki se porocajo.. ampak so se te ideje rodile prav v religijah... Ce se dva resnicno ljubita.. si ne bosta nicesar obljubila.. ker je totalno nesmiselno. Obljuba dobi smisel sele takrat, ko ni zaupanja. Ce jaz tebi ne zaupam, hocem obljubo od tebe.. drugace pa ne.. drugace ti zaupam. Odnos lahko drzi skupaj, morala.. obljube, dogovori, prepovedi, zapovedi... ali pa zaupanje.. zavest.. kar je v bistvu ljubezen. Ni mi cist jasno, zakaj bi kdorkoli sel drugam, ce se v odnosu pocuti svobodnega in ce je s srcem v nekem odnosu. V tem primeru je obljuba naravnost zaljiva.
Samo ce je nekoga strah, takrat hoce obljubo.. da bo kasneje, ce bo ranjen imel ergument.. saj si mi obljubil.. Samo to je itak ze brez veze.. Ko je potreben dogovor, prepoved, obljuba.. obstaja samo umska ekonomska pogodba o partnerstvu.. ki se spremeni v navezanost.
Sej ta obljuba ni nic slabega.. ce so komu vsec obredi, si obljubita.. in vse to..
Heh.. :) Pa se to.. celo prico potrebujeta za svojo obljubo.. To pa je res malo prevec nezavestno. Sej kot obred in zabava je fino.. vse tole.. samo ce pa kdo resno naredi to.. je pa vsaj tzame zelo nerazumljivo.
In ne gre ravno za odpuscanje.. ker ce hoces nekaj odpustiti, moras najprej zameriti.. drugace ne mores odpustiti. Najprej moras biti jezen, uzaljen, ranjen.. Po mojem, pa je brez smisla zameriti, ker ce razumes drugega, ki ga kao ljubis.. kako mu bos zameril. Taksen pac je.. na bnjegovui poti ucenja so tudi taksne lekcije. Ce se to pac prevec ponavlja.. se strinjam, da tega nikomur ni potrebno prenasati in lahko mirno oddides... Lahko pa pomagas partnerju, da resi svojo tezavo in morda sta lahko potem odlicen in ljubec par.. s svojimi mladicki..

Zora...
ja imam otroke. Hcerko, ki ima 8 let in pol... in verjetno sina, ki pa raste ze tri mesece.. V sredo sva bila na ultrazvoku.. in je prav fajn videti na ekranu.. kako veselo brca in se kobaca v svoji hiski.

Klukica..
Mogoce sva se narobe razumela.. ali pa sem jaz dvoumno napisal.. Ne govorim o razvajanju otrok.. govorim o tem, da namesto, da se z jezo, nadiranjem in kaznovanjem nicesar ne resi.. ampak te primitivne metode samo rodijo nova mescevanja in potlaceno jezo pri otroku.
Sem tudi sam vcasih uporabil te metode.. samo potem se je potrebno otroku opraviciti.. in drugic delovati modrejese. Kazen ne spremeni cloveka...

Ce smo se navadili ziveti v tako zakompliciranem svetu, ko pocnemo tisoc in eno nepotrebno zadevo.. se bomo pa se v preprostem, kar je mnogo lazje.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Odnosi
27.8.2004 14:54:34   
Anonimen

Ja ja.. ravno zato oblecejo kopalke.. :love:

Ja.. ampak tudi, ce takrat obljubi, da bo vedno s teboj, da se lazje odlocis za otroka.. to ni ravno kaksna garancija. Sej tisti trenutek lahko resno misli.. cez par let pa ne mores nic vedeti.. Jaz se kaj taksnega ne bi prevec upal obljubiti. Bolj spontanost.. in ne glede na to.. ali si cez nekaj let se vedno z istim partnerjem.. je logicno, da poskrbis za tiste, ki si jih naredil. Zal pogosto temu ni tako..

Ce imas nekoga rad, in ce te prevara, ni tezko biti prizadet... pravis.
Ce je odnos taksen ,da si prej ne povesta, da si zelita seksat se s kom drugim.. pol je itak vseeno ali sta skupaj ali ne.. A ni pogovor o tem med partnerjema sestavni del vsakega partnerstva? To je lahko prav zabaven pogovor.. in tudi koristen, ker v vecini primerov povzroci, da se potem varnje ne zgodi, ker v cem je fora, ce itak patner ve, kdo ti je vsec?
Prizadetost je mozna, kadar je narejeno na skrivaj.. Na skrivaj pa je narejeno, ker marsikoga prizadenes ze s tem, ce mu poves.. kar ni prevec logicno. Tako kot se ljudje pogovarjajo s prijatelji, tako bi se morali s partnerji. Prijatelju brez tezav poves.. uff me tista rajca.. zakaj partnerju ne, ki je kao vec kot prijatelj?
Samo en faktor je, ki to preprecuje.. posedovalnost. Ko nekdo postane lastnina.. mu tega ne mores dovoliti.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Odnosi
30.8.2004 9:01:51   
Anonimen

:) To ti lahko povem cez kaksnih 20 mesecev, ko bo najin sin star 13-14 mesecev. Noo ni cisto ziher da bo sin.. ampak na ultrazvoku se je videlo tako, kot da je moskega spola.
Zdaj imava hcerko in z njo nisva imela podobnih tezav.. Kuhinja je sploh ni zanimala.. tudi zdaj ko ima 8 let.. je se prav nic ne zanima kuhinja.
Po mojem je potrebno vstrajati in tisto kar ne dovolis.. pac ne dovoliti ne glede na njegovo trmo.. Samo malo tezko je to, ker ti kmalu nacne zivce, ker otroci znajo biti zelo vstrajni. Ni tako tezko biti enkrat vstrajen.. problem je ker je potrebno biti vedno.. tudi ko imas pomanjkanje casa..
Sej pocasi ga bo pa tudi minilo..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Odnosi
30.8.2004 14:03:33   
Anonimen

Tocno.

Pa vendar se to dogaja. Po mojem nihce ravno prevec dobro ne pozna svojega partnerja.. ampak pa pozna samo njegovo masko. Ker drugace je nemogoce, da bi se zgodilo, da bi zapustil zeno in otroka. Po vsej logiki bi pac lahko povedal.. da ni ziher vase in da trenutno raje ne bi imel otrok. Ampak zaradi navezanosti, odvisnosti.. obljubijo vse.. potem pa beremo te zgodbe..
Tudi jaz sem mnenja, da tam kjer zelis biti.. si svobodno.. in ni omejevanja. Problem je kadar se v vezo vplete strah.. potem pa JE omejevanje.. ceprav si prostovoljno v vezi.
Potem se celo zgodi, da partnerja skleneta dolocene dogovore.. koliko bo kdo sel ven in podobno.. Meni ti dogovori niso jasni..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?