|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 18:42:24   
Anonimen
:hudicek:Sem že čisto obupana ne vem več kaj ponuditi našemu Timothyu za pod zob.Poskusila sem že vse.Kuhala sem posebi zanj,pa nič vse sem potem po dveh žličkah vrgla v smeti.a sem si rekla sedaj si pa že velik boš pa jedel tisto kot vsa družina.Spet dve žličke hrana vsepovsot naokoli on pa malo v želodčku.Celo shujšal je,nič več simpatičnih klobasic v zapestju in gležnjih:((:((:((:((:((Kaj storiti????Na silo ne gre nič.:((:((:((pozdrave od obupane babice!!!:((:((
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 18:51:43   
African queen
Ciao Neva6,
Joj, kot da bi pisala o mojem starejšem sinčku!Prav nič noče jesti,on bi pil samo kakav in jedel merendine(samo tiste z marmelado)in tukaj se že konča!Tudi jaz sem že čist obupana..tudi jaz rabim nasvet,kako naj ga pripravim do tega ,da bo kaj konkretnega pojedel!!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 18:55:53   
Anonimen
Ciao no pa smo za skupaj mi tudi samo kupljen pudingmu ugaja ne tisti ki ga doma skuhaš,bobi palčke pa reči naj od tega živijo ta mularija aja banano tudi samo da s tem sadje čisto nič ne pridobi mogoče pa se bo našel kdo ki nama bo svetoval kaj praviš??? pa kakšen recept tudi...:duda::duda:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 19:11:00   
African queen
Neva6,
A misliš,da obstaja kakšna rešitev??Jaz sem že skoraj obupala...ne vem več kaj naj mu rečem,probala sem že vse..tudi če mu ukinem kakav in merendine, ne dosežem nič,on je bolj trmast še kot jaz,na koncu popustim in mu dam,ker si rečem..ma sej bolje to kot nič!!
Tudi zdravnici sem ta problem omenila a mi ni znala dati nobenega nasveta....rekla mi je samo naj mu dodajam vitamin B12(v zrncih),rekla je tudi,da bi se mogel apetit s tem povečati.....a ni bilo glih tako...:((:((:((:((:((
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 19:54:41   
Anonimen
Ladybird:((((jE NE VIDIM REŠITVE.imam še enega takega doma ,sina nikoli ni hotel jesti pametnih reči,najljubša "hrana mu je bila smokiji ki jih je namakal v malinovec.Sedaj pa že nekajLet pravim let:grrr::grrr:pol francoske štruce in nutello,včasih če imam srečo inje od volje poje kakšno malenkost,filane paprike,mineštro(danes ga čaka mineštra ko pride iz službe upam da bo jedel)suh je kottrlica:((:((:((:((Ampak on je že odrasel tamali pa še rabi materjal da bo zrastel.Presneto sedaj si pa dala hčeri idejo bo probala merendino mu dat.Oh ti problemi.....:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Na pomoč neješč otrok!!!
1.9.2004 22:44:43   
BarbaraB
Tudi pri nas imamo enga takega fantiča. Samo naš ima obdobja, ko poje vse kar postaviš pred njega (razen tistega, kar se skuha posebej zanj seveda), potem pa pridejo dnevi, ko poje dve - tri žličke in je dovolj. Sem pa ugotovila, da je pri nas to na sporedu ob kakih spremembah vremena :zmeden: in polni luni. :zmeden:. takrat mu poskušam dajat čimveč stvari, ki jih lahko sam je - to mu je zelo všeč. Ravno ta teden je nor na lubenico in sirovo štručko, vse ostalo je pa bolj tako-tako. No danes je pojedel polovico porcije sladkega zelja in krompirja.

Pomagala nisem, vem pa da ni prijetno gledat ko mu nič ne paše.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 7:24:30   
Donja
Pozdravljena. Pri nas je bilo popolnoma isto oz. je še ampak sedaj vsaj v vrtcu vse poje (razen špinače). Bi bil samo na sladkarijah. Pol pa je prišel dan, ko med zajtrkom in kosilom ni dal nič v usta, pa še ful aktivna sva bila, pa je za kosilo neverjetno dosti pojedel. Juho, krompir in meso. Včasih pa mine dan in komaj kaj spravim v njega. Imata pa z atijem štos. Ati mu vedno reče, da bo bolj močen od njega, ker papca. Pa mu da mišice za probat, da vidi kako so trde. Pol pa mali pokaže mišice in mu reče, da mora še malo pojest, ker so premehke in še ni dovolj močen za delo. Potem pa je. In to vse kar mu da. Pol pa seveda ima na koncu ful trde in je ful močen. Pa gresta kaj delat. Zelo rad pomaga pri vsakem delu. Mi je celo gredo jagod posadil in to zelo dobro. Upam da vam bo čimprej uspelo sončke prepričat, da je treba kaj zdravega pojest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 7:25:33   
Donja
Aja pa še to foro smo uporabljali: škratki na zobkah imajo radi sladkarije in pol zobke grizejo in začnejo bolet. Bojijo pa se sadja in zelenjave. Pol pa kar bežijo. Za kak obrok je koristilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 8:33:49   
Anonimen
Ohheejj Donja ,tudi take finte smo uporabili,hčerka ga hrani jaz pa skačem kot opica okoli:)-:ups:in se derem ne ne boš ti papal bom jaz meni meni,par žličk poglej ga zlomka pa spet noče več.Pa slikanico mu kažem živalce ki jih tako rad gleda da bi se zamotil,zelo malo uspešno.No se pač moram sprijazniti da imamo še enega doma ki bo bolj malo jedel.Pa hči se je odločila da ga bo nehala dojiti ker semi zdi da mu je to potuha.:((

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 8:39:24   
VITA74
Kot bi vedela, se tudi mi te dneve srečujemo z istim problemom.... Ne vem kaj mu je, ponavadi kr je, sicer ne jemo zelenjeva (če mu je ne spasiram in skrijem v pire krompir :) ) tudi ne sadja... ampak makarone pa vedno..Sedaj pa tudi to odklanja :zmeden: Upam da ga hitro mine...
Mi smo ga med harnjenem vedno animirali z knjigicami pa mso jedl. Ok lahko da sem sfalila pri tem, ker kom se je naj bi se jedlo, a vseeno če pa nismo nič jedli drugače :zmeden:
lp in en :angel: za naše korenjake

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 9:03:25   
African queen
Hola,
Tudi mi smo probali razne fore,o tem, da če bo jedel normalno hrano,da bo močen in velik, ampak se ga ne prime,vse mu je ravno!!
Neva6,
Jaz sem tega mojega ta velikega neješčega otroka dojila 26 mesecev,pa sem tudi jaz mislila,da je mogoče to krivo,da nič ne je...ampak sem ugotovila,da to ni to!!Moj ta mlajši sin,ki bo čez tri tedne dopilnil 2 leti(še vedno ga dojim!!)je čist drugačen od prvega!!On zelo veliko je,glih sadje in zelenjava mu ne diši,ampak mineštre,krompir,meso,pašta,riž in še kaj bi se najdlo pa zelo,zelo rad je!!!Tako,da mislim,da ni krivo dojenje!!Otroci so si pač različni!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 9:15:24   
Anonimen
:)-hajjj Ledybird,krasno mi je všeč da so še ženske ki toliko časa dojijo,mojo najmlajšo sem dojila dve leti nikoli ni bila bolna niti prehlajena,vse ok do pubertete ko je odpornost padla.No to nima veze,hočem povedat z njo ni bilo težav za hrano prav nasprotno predlani je celo pristala v Stični ker ima preveč kil.Pa da ti opišem pri nas kosilo na eno stran se jeziš na sina jej ker si suh kot trlica na drugo stran mize se kregaš nehaj se basat veš da ne smeš da si na dijeti sedaj se pa je pridružil še tamali okoli njega plešemo z žlico in moledujemo da bi jedel Za znoret.:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 9:48:42   
Anonimen
Neva, ne vem sicer, koliko je vaš Timi star, tako da bom poskušala nekaj splošnih receptov in dva konkretna, čeprav ne vem, če sta že primerna za njegovo starost.
Ponavadi otroci ne marajo sadja in zelenjave, predvsem ne v kosih. Zato mu sadje zmiksaj v kak frape', pa še mleko dodaj pa sladkor, morda tisti temen - trsni, ali pa celo med. Sladko in zdravo.
Morda domač sadni kompot?

Zelenjavo pa tudi raje zmiksaj v mineštre ali pa dodaj k pireju.
Če pa je že dovolj velik, so pa odlična hrana tudi palačinke - jajca, mleko /beljakovine/, beli moki lahko dodaš malo polnozrnate, pa čim manj sladkorja, ker je potem itak marmelada. Aja, pa marmelado doma naredite, tako, ki ima najmanj 70% sadja - dodaš malo več pektina.
Pa tudi sladoled... tudi tu poskusi z domačim. Spet čim več beljakovin in čim manj sladkorja. Če pa ne gre, pa si ogled deklaracije kupljenih sladoledov in izberi najbolj zdravega.

No, pa še en recept za skutino pecivo, ki je meni odlično, predvsem pa nizkokalorično in visokobeljakovinsko:
zmešaj skupaj vse naslednje sestavine:
pol kile skute /pasirane, npr. Vipavske/, en lonček jogurta, en lonček kisle smetane, tri žlice sladkorja, pol pecilnega praška, en vanilin sladkor, 7 žlic moke, po želji dve pesti rozin /jaz dam v testo še zamašek ruma, ki da specifičen okus, ampak to lahko spustiš.
Vse dobro premešaš in zvrneš na pekač, obložen s peki papirjem /tako ni treba nobene dodatne maščobe, površino poravnaš.
Pečeš cca. 30 minut na 180 stopinj - ventilacijsko in spodnji grelec. Če želiš, lahko pred peko na pecivo dodaš naribana jabolka.
Pusti v pečici, dokler se pecivo skrajno ne ohladi. Še posebej dobro je naslednji dan.

Upam, da boš lahko kaj koristno uporabila. Dober tek.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 9:54:49   
Anonimen
:love:Selena najlepša hvala sigurno bom poskusila tvoje recepte hvala.....Naš timi ima eno leto sedaj lahko že vse je..če bi hotel:((:((no pa ti sporočim če mu bo všeč.pozdravljena;);)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Na pomoč neješč otrok!!!
2.9.2004 11:40:19   
petrapz
Tudi moja starejša hčerka, decembra bo imela sedem let je zrasla ob skutah(fruhtzwerge)in krompirju (pire), ki je še zdaj njena najljubša hrana. Še danes ne bi jedla nobene zelenjave, če ne bi bla zmiksana, sadje pa je občasno. Nobenih novih okusov in stvari noče probat. Tudi pri nas sta največ težav imela babi in dedi, ko sem šla v službo, ko sta se trudila z njo. Najbolj je bil učinkovit bavbav, seveda ni dobro, da otroka strašiš ampak na žalost je edino to učinkovalo.
Tudi pozneje, ko je šla v vrtec je bolj malo jedla.
Danes pa, ko pride iz šole se tudi zmeraj pritožuje, da slabo kuham.
Popolnoma razumem kako je, ker se še danes vsakič, ko se vsedemo za mizo spopadamo z njo, ker namesto, da bi jedla govori.
Imajo pa nekateri drugačen pristop, da pustijo otroka, če noče jesti, ker ko bo lačen, bo že jedel. In mogoče je to bolj učinkovito, ker kadar prideta dva hčerina prijatelja k nam na obisk (strogo jesta
3 obroke na dan ???) in zmeraj vprašata, če lahko vzameta kako sadje, ki je na mizi češ, da sta lačna.
Izgleda pa, da je polno neješčih otrok in težko se je iz dneva v dan sekirat, ker ne jedo ampak zrasli bodo prav tako kot tisti, ki radi jedo.
Lep pozdrav, Petra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?