|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hropenje po bronhitisu
17.1.2007 16:50:52   
Lusa
Da pa vam jaz malo povem o naši Ajši.Ene že veste ,da je imela hudo srčno okvaro in od 5meseca naprej je vedno potrebovala kisik na 24ur.

Meni so pulmologi na pediatriji povedali ,da naj vedno samo otroka opazujemo.Če je slabe barve ,bled ,modrikav potem nujno potrebuje kisik ;kajti ti oksimetri  ,če so otroci budni ne pokažejo vedno realno sliko. Smo pa mi morali držat saturacijo nekje pri 90 ,zdravi otroci ,pa morajo imet od 95 naprej ,kot je že ena lepo napisala.

Drugače pa je ajša imela katastrofalno frekvenco dihanja:60-75/min vedno ,vsak dan ,vsako noč in se je revca zelo matrala.Ponoči ni mogla nič spati.Operacijo srčka so samo prestavljali ,in zdaj imamo user posted image .

Ezi ,jaz bi na tvojem mestu zaprosila  napotnico za pulmologa ,bi jim pač tečnarla.Boš najbolj pomirjena ,ko ti bo strokovnjak na pulmo področju povedal ,kaj si on misli.Je pa res ,da danes v večini primerov moramo sami poskrbet za otroke in jih malodane prosjačit ,da nam jih kam pošljejo.So verjetno finance kriveuser posted image .

(odgovor članu sasa30)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: hropenje po bronhitisu
18.1.2007 10:02:59   
Ezi
Hvala Lusa, za spodbudne besede!




P.S.user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: hropenje po bronhitisu
18.1.2007 21:33:36   
bobika
Tudi pri nas se bronhitisi ponavljajo. Jutri bo stara eno leto in ga ima že tretjič. Smo na trimesečni kuri flixotida in ob kašlju berudual.
Ena je pisala, da naj bi otroci šli ven ob vsakem vremenu, če le nimajo vročine. Nam je rekla, da se naj kakšen tede zadržujemo doma user posted image  in nič ven hoditi.

Zanima me kako delate ostale? Hodite kljub bronhitisom ven na sprehode?
Kako jih pa oblačite oz jim dajate šale okoli ust, čeprav ni preveč mrzlo (tako kot letošnjo zimo)?

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: hropenje po bronhitisu
19.1.2007 21:33:04   
Lusa
Ko je naša Ajša imela bronhitis ,sve bile v bolnici in naju je doktorica napotila ven na balkon in  takrat je naša princeska prvič bila zunaj.
Ko pa je imela prva hčerka bronhitis pa sve tudi morale hodit ven kar ,ker se ji baje pljuča lažje ščistijo ,bolj predihavajo.So rekli ,da se naj kar namatra s hojo ,da to pomaga ,ker takrat jo napadejo ti kašli.
Z vročino pa ni govora ,da bi hodili ven.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: hropenje po bronhitisu
20.1.2007 15:13:01   
*goldfish*
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

hčerka bronhitis pa sve tudi morale hodit ven kar ,ker se ji baje pljuča lažje ščistijo ,bolj predihavajo.So rekli ,da se naj kar namatra s hojo ,da to pomaga ,ker takrat jo napadejo ti kašli.
Z vročino pa ni govora ,da bi hodili ven.


user posted image Saj več ne veš kaj bi...eni tak govorijo, drugi drugače. Tudi dežurni zdravnik, ki naju je poslal v bolnico zaradi bronhitisa je naredil zgago da joj, v bolnici pa so obračali oči, kaj za vraga so ga poslal v bolnico. Sicer sva ostala, ampak samo dan pa pol. Je ena že napisala to zdravilo, ki ga imamo poleg Berduala. Flixotid.
Ja, meni pa so rekli da naj ima vedno šal okrog grla, okrog ust ga Luka noče imeti, ker si ga sam dol potegne. In da naj ne divja sam, da ga lepo naj imamo umirjenega zunaj. Ker bi naj ravno mrzel zrak, ki bi ga vdihaval skozi usta, škodil pljučam.
Tak da eni zdravniki tako, drugi drugače. V začetku februarja pa imamo pulmologa in takrat bo malo bolj vse jasno, kot nam je sedaj.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: hropenje po bronhitisu
20.1.2007 15:21:31   
*goldfish*
IZVIRNO SPOROČILO: bobika


Zanima me kako delate ostale? Hodite kljub bronhitisom ven na sprehode?
Kako jih pa oblačite oz jim dajate šale okoli ust, čeprav ni preveč mrzlo (tako kot letošnjo zimo)?


Midva sva prišla iz bolnice v petek in sva že v soboto bila v vozičku in na soncu je lepo ajal 2 uri.
Vedno ko je sonce, ga lepo oblečem in in dam šal okrog grla in greva na sprehod z vozičkom. Ponavadi zaspi, postavim voziček direkt v sonce, itak da to sonce ni tako močno in povem ti da mali v treh štirih dneh ni več kašljal. Pa tudi dlje časa spi zunaj kot pa če bi spal v postelji.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: hropenje po bronhitisu
21.1.2007 19:47:24   
Metuljček Cekinček
Kar se tiče pulmologa, so meni v pediatrični razložili tako, da otroka napotijo k pulmologu ob tretji epizodi bronhiolitisa.

Mi smo napotnico za pulmologa dobili ta teden, saj trenutno tretjič prebolevamo bronhiolitis - hvala bogu doma in ne v bolnici, čeprav smo tudi tokrat šibali na urgenco (50 vdihov/min in 40 vročine user posted image ).

Ko mu je padla vročina, sva šla že naslednji dan ven, ker bi se nama drugače zmešalo v stanovanju. Punce, kako pa ve in vaši metuljčki prenašate to "izolacijo" med boleznijo? Jaz in moj metuljček enostavno nisva za med štiri stene user posted image .

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: hropenje po bronhitisu
23.1.2007 13:59:21   
Ezi
Jaz si nisem upala hoditi ven. Ko je kašljal sploh ne, ker se mi je zdelo, da takrat s polnimi pljuči zajame zrak. Sicer ni bilo tako strašno mraz, ampak vseeno. Ko sva se enkrat vračala od zdravnika, je v avtu zaspal in sem ga malo pustila spati v avtu. Približno dvajset minut. In mislim, da je bilo to krivo, da je potem spat začel kašljati. Njemu je bilo sicer toplo, zrak pa je bil mrzel. Kriza, vam povem. Sem se tok zasekirala, da je joj. Potem sem raje selila otroke iz sobe v sobo in zračila. Je pa res težko zdržati notri. Za ponoret. Še posebej, če imam oba doma, kar ju pa imam, da mi starejši še kaj ne prinese iz vrtca za tamalega ... Smo pa šli ven ob teh redkih sončnih dnevih. V gozd smo šli. Bilo je krasno.
Greva pa jutri z Rokom vseeno na kontrolo, ker mi je tako svetovala dr. v razvojni. Ga je poslušala in mi dala napotke, kot ste mi ve tukaj svetovale (hitrost dihanja in naj ga malo poslušam, kadar dirka naokoli in je malo zadihan - če piska ... ). Mali še kar hrope, ko se odkašlja je sicer bolje, pa vseeno. Vročine nima, iz nosa pa mu še malo teče.

Metuljček Cekinček, kam greste k pulmologu? Boš povedala kako je bilo, prosim?

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: hropenje po bronhitisu
23.1.2007 14:47:08   
jana26
Oj

tudi pri nas (pri obeh user posted image  user posted image ) se ravno kar zdravimo zaradi bronhitisa to je v slabem letu že 3 x in z številnimi prehladi vmes. Jemljemo pa kot zaščito trenutno Singulair - do konca pomladi, Flixotide - 3 mesečna kura in še Ventolin ob poslabšanju in piskajočem dihanju. 
Smo bili tudi že v bolnišnici, kjer je bil postopek enak kot ga je opisal Vanč.

Zna pa bronhitis kasneje preiti v astmo (to se je zgodilo pri mojem bratu) oziroma ko je otrok starejši (3. leta) se pozdravi samo od sebe (zgodilo pri še enem bratu).

Pri nas smo odkrili tudi alergijo na mleko in jajca, kar lahko še otežuje dihanje in oža dihalne poti.

Jaz upam, da čim odrasteta oziroma preguramo mejo 3-let, da bo bolje user posted image

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: hropenje po bronhitisu
23.1.2007 14:50:39   
jana26
Še to

pri slednjem bratu je veliko pomagal morski zrak oziroma ko smo šli na morje, potem ni nikoli več zbolel.

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: hropenje po bronhitisu
23.1.2007 15:24:00   
Metuljček Cekinček
Zdaj smo šele dobili napotnico za pulmologa, ki smo jo poslali na pediatrično kliniko. Termin naj bi dobili čez 2-3 mesece.

Bom pa vsekakor poročala - takrat, ko bomo že z eno nogo na morju in noben ne bo več razmišljal o virozah in bronhiolitisu user posted image .

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: hropenje po bronhitisu
23.1.2007 21:39:56   
Ezi
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček
...
Bom pa vsekakor poročala - takrat, ko bomo že z eno nogo na morju in noben ne bo več razmišljal o virozah in bronhiolitisu user posted image .


Upam user posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: hropenje po bronhitisu
24.1.2007 13:49:02   
pinki3
Nasemu je, ko je imel bronhitise, tuda za kaselj pomagal samo ventolin. Morda ste mu ga prehitro ukinili? Toda raje se posvetuj s pediatrom, koliko ga sme dobivati. Sicer pa dokler so vpihi v mejah normale, ni treba v bolnico. Koliko je normalno vpishov, pa je odvisno od starosti otroka in ti mora povedati zdravnik.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: hropenje po bronhitisu
25.1.2007 23:41:56   
Mimi*
Pri nas pa je takole;
pri letu in pol starosti je dala skozi 1. bronhitis,potem so se vrstili kar naprej.

Dobivala je že ventolin,brudual,flixotide,bronhomunal kapsule,sirup proti alergijam,singulair pa dobiva še sedaj(že 8 mesecev ali še dlje).
Po prsnem košu in hrbtu sem jo mazala z raznimi kremami,ki naj bi pomagale,elektricni vlažilec imam prižgan vsako noc,da je cim bolj vlažno v spalnici.
Bila je pri dveh specialistih pulmologih-privat in na pediatricni.
Nic niso odkriliuser posted image
V glavnem ne vedo,zakaj je tako.Ena od specialist mi je rekla;"ima pac smolo".

V glavnem od lanskega junija je bila zdrava do prejšnega tedna.In spet se je pojavil bronhitis!Stara je 2,9 meseca.
Sem bila že prepricana,da je minilo......user posted image

Pri njej je do sedaj pomagal ventolin.

Njena zdravnica svetuje cim vec svežega zraka,pozimi,ko je pod niclo pa naj bi imela prvih par minut cez usta in nos šal,da ni take temperaturne razlike.
Rekla mi je,naj bo toplo oblecena in naj jo ne silimo,da prevec hodi in se giba,ce se noce seveda.Zrak pa vsekakor koristi-tudi pri vrocini!

Vsem skupaj želim cim manj bronhitisov!

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: hropenje po bronhitisu
26.1.2007 11:32:35   
Felicity
Mi smo tudi imeli bronhitis in težave z dihanjem.
In do naslednjega pregleda (konec feb.) jemljemo flixotide 2x dan.

Sedaj je že 10 dni od kar smo iz  bolnice. Ampak ker je vreme obupno (dež/megla/burja) ni še bila na zraku.
Mislim da je bolje da vsaj malo sonca posije.

Kaj menite ve? Kakšne so izkušnje z izhodi?
Kot sem razumela iz postov jih peljete ven, če je vreme lepo? Kaj pa stopinje C?

Hvala, lp

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: hropenje po bronhitisu
26.1.2007 16:51:14   
DEJANA
Meni je zdravnica rekla, da je hoditi ven zdravo, seveda pa ne takoj po bolezni, če ni nad 5 stopinj. Najprej le za nekaj minut, potem vsakič dlje, šal preko ust.
Moj sinek se je po mesecu in pol le pozdravil (trkam), dajem mu singulair in naročena sva k pulmologu, saj ima ati astmo in je možnoi, da je mali podedoval. Datum sva dobila dokaj hitro - 14 dni.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: hropenje po bronhitisu
27.1.2007 9:21:25   
vanč
Meni so na pediatrični naročili, da vsaj še en teden ne smemo ven. Sluznica oz. bronhiji so poškodovani in premrzu zrak naredi več škode kot koristi. Tako, da mi smo bili točno en tede še doma nato pa postopoma ven in s šalom čez usta.

_____________________________

vanč

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: hropenje po bronhitisu
30.1.2007 21:05:48   
Ezi
Hej!

Samo povedala bi vam rada, da je Rok zaenkrat ok, sicer še vedno hrope, ampak ...
Sva bila včeraj pri pulmologu. Izvida še nimam, ga dobimo po pošti, je pa dr. rekla, da so pljuča trenutno ok, da hrope res še vedno, ampak, da to ni nevarno, nevarno je piskanje.
Roku so naredili tudi 10 ali 11 alergoloških testov in ugotovitve so bile, da ni na nič prav alergičen, na razno perje in na pršice je sicer bolj reagiral, vendar je bilo ravno na meji. Lahko, da se bo kaj razvilo, lahko, da ne bo nič (baje da je sluznica pri otrocih bolj občutljiva in tako tudi prej reagira kot koža). Seveda bom malo pospravila po stanovanju, umaknila razne blazine, plišaste igrače itd., sterilnega pa pač ne moremo imeti, a ne? Imamo še kontrolo in če se bo kaj poslabšalo, moramo še priti.
Zaenkrat je to to.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: hropenje po bronhitisu
1.2.2007 21:08:39   
Metuljček Cekinček
Ezi, držim pesti, da bo hropenje čimprej ponehalo pa tudi, da se alergija ne bi razvijala naprej.

Še malo pa bo pomlad user posted image .

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: hropenje po bronhitisu
16.2.2007 14:13:46   
*goldfish*
Pozdrav!

Mi smo bili pri pulmologu. Nič kaj pretresljivega. Malo nas je povprašal o tem kakšno ležišče imamo, če so v vzglavnikih perje, če imamo v spalnici itison, če se mali na veliko igra z plišatimi igrači, če imamo živali v hiši,...pa podobne zadeve. Aja, pa če pred bronhitisom ima prehlad in če kašlja, če ima vročino, če mu iz noska teče...
Potem smo skoz dali alergološko testiranje, vse je bilo negativno, razen histamin je imel dva plusa. Pulmolog mi ni ničesar razložil kaj bi to bilo, mi je rekel, da zdaj še ta testiranja niso 100% in če se bodo še kaj bronhitisi nadaljevali bomo naredili še enkrat testiranje. Imamo pa zdaj na 12 ur Flixotide in potem še 3 mesece 1X dnevno Flixotide. Baje je ta Flixotide ravno zato, da bi preprečeval bronhitis, berudal pa kašelj. Tako mi je rekel.

Upam da bodo naši otroci le zdravi in jim ne bo treba iti skoz te muke še enkrat.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: hropenje po bronhitisu
16.2.2007 19:32:51   
Ezi
Ja, tudi jaz si želim zdravja mojih otrok in vaših!user posted image

Vam pa povem, da smo se res lepo , lepo pozdravili, ko sem imela oba otroka doma, hodili smo veliko ven, pazila sem, da ni bila megla, da ni bilo premrzlo, skoraj nobenih kontaktov s tujimi ljudmi, vsaj tako da bi se lahko kdo kaj nalezel, veliko sem zračila, brisala prah, sesala, brisala z vlažno krpo po tleh, vlažila zrak ... res, maximalno ... ampak da bi bili pa kar naprej tako ... No, če bi bili otročki kar naprej bogi, že ...  Ampak smo pogrešali družbo, saj drugo ni bilo hudo, ampak ta velikemu se je že malo mešalo, ker je bil le z mamo in bratom, res. In smo ga peljali v vrtec ...  je bil cel teden v vrtcu, pa že smrka in kiha, krasno res! user posted image
Junior se bo moral čez par tednov spet cepiti in oba bom imela spet doma - kaj pa če ne bi bila na porodniški?!

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Ezi, držim pesti, da bo hropenje čimprej ponehalo pa tudi, da se alergija ne bi razvijala naprej.

Še malo pa bo pomlad user posted image .


Hvala Metuljček Cekinček!

Mana_t, ja upamo, da bo ok, ni pa fajn, da morajo kar naprej neka zdravile jest. Grozno.
Ali Luka še kašlja?

Ali pa, da zdravniki ne najdejo vzroka. To mi je tudi grozno, kot pri vas, Mimi*.
Odkar gledam zdravnikovo vest, se mi še bolj zdi, da bi morali priti zadevi do dna.
In pa, tiste tolažilne besede "po tretjem letu bodo bolj odporni" ... meni se zdita dve leti zelo dolgi za vojno z boleznimi in tudi kasneje ne bo kar konec z vsem.

Jaz že kar čakam na sončka, na lepo vreme, na morje, borovce , izlete ...

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: hropenje po bronhitisu
23.2.2007 15:02:47   
*goldfish*
Hojla

Evo, ravno danes zjutraj je začel kašljati in iz noska mu teči. Kaj bo še iz tega, upam samo da ne bronhitis, spetuser posted image  Nečakinja ga zdaj pravkar ima. Malemu sem danes začela dajat po navodilih pulmologa, berdual na 4-6 ur. Flixotide pa še 3 mesece imamo. Berdual mu moram takoj začeti dajat, ko začne kašljat, da razširi dihalne poti.

Jutri bomo imeli praznovanje 2. rojstnega dne. Upam da bomo zdravi, da nam bo ratalo.
Tudi mi komaj čakamo sončeka, da bodo ti prehladki, pa viroze za nami.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?