|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje, jokanje, dojenje, crkljanje
11.1.2007 13:08:13   
živa
Hoj!

Ta teden sem začela hoditi v službo, malega pazita izmenično obe babici pri nas doma. Je že praktično vse in zelo rad, dojila sva se ponoči; zjutraj in zvečer sva se bolj crkljala kot jedla. Do prejšnjega vikenda je mali spal od ok. 20h do 5h, se v desetih minutah podojil in spal do 7h-8h. Čez vikend pa se je začel dojiti tudi po uro ali dve, vmes izpustil joško, se čez minutko premislil, se crkljal, zadremal, se zbudil, sesal, izpustil, protestiral kot jesihar in tako dalje in tako naprej. Do včeraj sem ga ponoči še dojila in ga potem, po enournem ali še daljšem crkljanju, bolj ali manj uspela v kake četrt ure uspavati. Ker pa sem bila po treh takih nočeh kot zombi, v službi pa veliko odgovornega dela, ob katerem moram biti zbrana, sem danes ponoči - zbudil se je ob 5:30 - k malemu poslala moža. Crkljal, miril, trepljal, božal in uspaval ga je na vse mogoče načine, pa je še vedno obupno jokal, pa tudi jaz nisem bila nič kaj bolj uspešna od moža. Podojiti ga nisem želela, ker sem iz izkušenj tega tedna sklepala, da bi ga to še bolj zdražilo (sicer zaspi, ampak se pogosto zbuja in protestira, ko mu joška pade iz ust). Zibala sem ga, mu pela, ga trepljala v posteljici, poskušala vsiliti flašo, kuhana jabolka (to je bilo najprej pri roki), ga pustila, da je plezal po meni ... Skratka, ob 6:30 sem obupala, ga še vedno tulečega odnesla v dnevno, kjer se je ob luči pomiril, ga nato dojila do 7:20 in odšla v službo žalostna in slabe volje, ker je bil otrok nesrečen, pa še z možem sva se spričkala o vzgoji.

Da skrajšam zgodbo: NUJNO RABIM NASVET IN TOLAŽBO! (in ja, že vpijem od obupa!)
Kaj naj naredim ob takih nočeh?

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje, jokanje, dojenje, crkljanje
11.1.2007 17:05:07   
shooo
ziva,
nimam izkusenj, bi pa sklepala da te tvoje dete silno potrbuje in pogresa sadaj ko si zacela delati. jaz u nikakor v tem trenutku ne bi odvzela dojenja pa ceprav se samo carta.ze tak in tak je pod stresom.
sicer pa te lahko potolazim samo s staro dobro frazo  da je to samo faza.
upam da cim prej mine
lp



_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ALI BOMO SPLOH KDAJ SPALI???
18.1.2007 20:07:37   
polzek
DRAGE MAMICE!
Kako so spali vasi dojencki??? Nas soncek je star ze sedem mesecev. Se vedno jo dojim, vsaki drugi obrok cez dan in seveda ponoci. Okoli 5 meseca smo bili na vrhu uspeha, dojili sva se pred spanjem, nato okoli dveh in nato sele zjutraj ob 7 ko sva se vstali. To je trajalo cirka dva tedna, potem pa kaosuser posted image . Ce je sreca se dojiva dvakrat na noc, pridejo pa tudi noci ko je to vsako uro. user posted image Kaj mi je za storiti???? Noce flase, caja izredno malo spije tudi cez dan. Ko se ponoci zbudi joka ali bolje recno krici, ne pomaga duda, ne cartanje, petje, zibanje...le zizauser posted image  Tezave imamo tudi cez dan. Zaspi ce jo dojim, v avtomobilu ce se vozi in v vozicku, obcasno tudi v svojem lezalniku ce ji dam umirjeno glasbo, ampak to izredno redko. Zvecer smo uspeli do te mere, da se vsaj eno uro pred spanjem ne dogaja nic glasnega in razburljivega, ponavadi so to knjige, potem pa dojenje in spat okoli 8. To je edino kar nam uspe. Ampak kako bo ko se bo potrebno odvadit dojenja???
Prosim svetujte mi. Prebrala sem ze veliko literature, ampak nic... Jaz pa bi tako rada spala.user posted image  
zaspani polzek

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ALI BOMO SPLOH KDAJ SPALI???
18.1.2007 20:49:34   
rainbow
Najprej moj odgovor Živi:

tudi jaz menim, da ne bi bilo dobro zdaj povsm nehati dojiti, ker že itak prestaja spremembe, ti v službo... seveda pa tudi to ni rešitev, da boš ti neprespana;
imasta dve možnosti:
- da ga še naprej po potrebi tudi ponoči dojiš, naj spi z vama ali kakorkoli boš si vsaj malo spočila; potem pa od časa do časa poskušaš nehati dojiti ponoči, ko se bo že malo navadil na spremembe čez dan
- da ponoči nehata z dojenjem in ga uspava tvoj mož, ga pa dojiš še podnevi, torej zjutraj, ko prideš iz službe, zvečer, torej ko sta skupaj čez dan

torej, povsem jaz ne bi nehala, morda pa če bi ga več dojila podnevi in postopoma nehala ponoči, to bi bilo najbolje, mislim; seveda morda ne bo šlo tako hitro, v tem času boš pač malo trpela, glede neprespanosti in efektivnosti v službi.

pa uspešno

pa še za polžka, zgodba identična, sem pa vztrajala do njenega 14-tega meseca, šla zato tudi polovično delat... v glavnem se ji kar prilagodila; potem pa sva se z možem dokončno odločila, da je dovolj stara, da spi brez dojenja in je uspelo v 4 nočeh in sedaj lepo spi (razen če je bolna ali kaj) 11 ur skupaj; aja, podnevi sva se še dojili, kolikor je hotela, in nehali nekje okoli njenega 19-ega meseca, tudi bp.
Saj bo, boš videla, morda ne še čisto takoj, ampak bo. čim več počivaj podnevi, ukrsdi si kako urco zase, brez pupe... tudi jaz sem bila na trenutke čisto obupana, a sem vseeno zdržala, kaj pa češ druga. In zdaj mi res ni žal, ker se je vse lepo izteklo.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu polzek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje, jokanje, dojenje, crkljanje
19.1.2007 9:39:09   
polzek
Hvala rainbow, ze misel da nisem sama na tem svetu me tolaziuser posted image  V najtezjih trenutkih mi gre samo po glavi to kaj delam narobe ceprav mi srce govori da delam prav ker se res prilagajam nasemu soncku. Res bi vse naredila za njo.
Se enkrat hvala!
Ce imas e katera kaksno zgodbo ali pa nasvet bom vesela, pa, pa.user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje, jokanje, dojenje, crkljanje
19.1.2007 11:34:19   
Baucka
Naša je spala na začetku kot angelček. Že po enem mesecu po 5-6 ur v kosu. Pri 6 mesecih mi je 2x prespala od 8 do 7 ure zjutraj, sem že ploskala z uhami. In nato kot da bi odrezal, pri 6,5 mesecih nehala spat. Zbujala se je vsaki dve uri ali pa še pogosteje in se je cartala. Zaradi tega sem začela s postopnim odvajanjem, da mi zaspi izključno na dojki. Najprej podnevi, sem jo poskusila uspavat tako da sem jo k sebi stisnila. Sedaj tako zaspi tudi zvečer. Najprej se dojiva, nato pa jo na bok obrnem in k sebi stisnem. Tako zaspi, mi pa vedno zraven še frizuro dela Ko zaspi trdno še sledi predaja v njeno posteljco. Včasih ostane v svoji posteljci do 4 ali 5, včasih pa spi kar zraven mene, saj če jo poskušam v posteljco dat, se kar odriva z nogicami od jogija.

Ko se ponoči zbudi, jo najprej v njeni posteljci na bok obrnem, včasih pomaga že to. Ko pa ne jo k sebi vzamem in probam uspavat tako, da jo k sebi stisnem. Če se začne jokat, pa tako vem da pomaga samo ziza. Včasih nam uspe s temi metodami do 5 ure zjutraj, včasih pa moramo že ob 22 uri zizo dat, da je mir.  Pri nas je še tako, da je ne more prevzet nihče, saj jo samo jaz lahko uspavam. Če gre ati, ga kar vstran tišči in se dere, tako da nočna dežurstva so moja. Drugi jo lahko samo prevzamejo v budnem stanju, podnevi.
 
Upam, da bo začela spat sama od sebe. Ker te metode z puščanjem da se zjoče, jaz ne zmorem in niti moj, pa še Ema se tako razpištoli že po 2 minutah, da kar hlipa zraven.

Tudi jaz grem delat samo za 4 ure, no še se morem z delodajalcem zmenit, saj jo samo jaz znam uspavat .

Do sedaj še nismo uspeli ugotovit zakaj se zbuja in kaj jo muči, pa tudi naša noče ne flaše, niti dude, niti ninice. Ne razumem zakaj naenkrat takšen preobrat. Ona hoče samo mene. Podnevi pa je pravi sonček, jaz sicer tega ne razumem, če se ponoči ne naspi.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu polzek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?