|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju gost...
19.1.2007 17:32:48   
Nety
Živjo!
Sem začetnica pri uvajanju goste hrane, pa bi rabila kakšen nasvet. Doma imamo 4 mesečnega fanta, ki je hodo lačen. Poje cca. 240 ml mleka na obrok. Ker je to zelo veliko za tako majhenga otroka, mi je babca predlagala naj začnemo z rižolinom, kolerabo, korenjem, kašicam, jabolkom in banano. Meni pa se sedaj še ne sanja najbolje koliko dejanko naj otrok poje sadja in zelenjave na obrok? Kako pripravljate in koliko za en obrok? Naš sinko ima že 9 kg,  pri 4 mesecih in ga nikakor ne moremo nasititi.  

Hvala za vsak nasvet.
Nety
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
19.1.2007 17:35:30   
total
Čist po občutku pripraviš,ne vem npr. pol banane pretlačiš in mu daš,malo jabuke naribaš ali pa skuhaš v vodi+malo korenčka....razne kombinacije po malem.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Nety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
19.1.2007 18:16:49   
Alisa
Midva sva najprej začela z enim sadežem najprej jabko in to sem mu dala okrog 2 popoldan. Ker ne moreš mu kar naenkrat sam GH dat. Počasi da se navadi na to in to mu daješ dva dni, potem pa lahko kakšno drugo stvarco npr, Korenček. Ko sprejme tudi to. Mu lahko daš naslednjič kaj drugega. In potem mu začneš to dajat 2x na dan. dopoldan sadje, popoldan zelenjavo. Lahko zelenjavo skuhaš in pretlačiš.
Na moj user posted image  je star 6.mesecev pa par dni pa ima zdaj tak jedilnik;
-Ob 8h ko se zbudi 220ml mleka
- ob 11h dobi sadno kašo + mal čaja
- -ob 14 h zelenjavo +mal čaja
- ob 17h mleko 220ml
- ob 19 mal rižolinota ( kake 5 žličk mu spravim v usta)
-ob 19.30 pa dobi še 120ml mleka in lepo zaspančka do zjutraj do 8h.



_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
19.1.2007 18:25:16   
Anonimen
Ker je tvoj otrok star komaj 4 mesece bo najbolje da začneš, z že pripravljenimi stvarmi.
Kot naprimer hipp zelenjava, ali sadje v kozarčkih. Na kozarčkih imaš tudi označeno, od katerega meseca naprej je primerno. Za 4 mesečnike imaš že kar veliko izbiro. Drugače pa je moja mala pri 4 mesecih začela z kašami od milupe, še posebej rada ima mlečno žitno kašico z jabolkom in korenjem, priprava pa je tudi zelo enostavna.
Pa še to sama sem bila skeptična nad vsemi temi pripravljenimi jedmi pa sem od pediatrinje dobila zagotovilo, da je ta hrana za 4 mesečnika veliko boljša kot, če bi jaz šla nekaj kuhat. Ker je ta hrana iz kontroliranega porekla. Korenje ali jabolko ki pa ga jaz kupim ne vem kako je bilo gnojeno ali škropljeno,pa tudi teško je na roke tako dobro pretlačit.
Res probaj z to pripravljeno hrano, enostavno in zdravo.
Midve sva sedaj stare 7 mesecev in gosto hrano sem začela uvajati kot ti pri 4 mesecih.
Takrat sem ji na začetku dala 1 kašico v treh dneh. Tako da vidiš ,če je vse o.k. zaradi alergij. No, pa mi ni uspelo kakor sem si zamislila. Moja je bila lakotnik kot tvoj in je pojedla kar celo naenkrat.
Tako da sem ji na začetku vsak dan dala 1 obrok zelenjave ali sadja okrog časa za kosilo. Popoldan ali proti večeru pa še kašico iz riža ali pa kako drugo.
sedaj pri 7 mesecih imamo mleko samo še za zjutraj in zvečer ter čez dan predno zaspi.

layla

< Sporočilo je popravil llayla -- 19.1.2007 18:33:09 >

(odgovor članu Nety)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
19.1.2007 20:03:29   
2mama
NO, jaz pa mojima dvojckoma pripravljam vse domace in sicer od 5. meseca (do takrat smo se dojili). Zjutraj dobita vsak eno flaso babylove mleka, malica je npr danes za oba skupaj dve manjsi jabolki plus 12 suhih sliv (kuhano) - vse skupaj zmazeta do pikice. Za kosilo sta imela kuhana dva korencka in kar lep kos cvetace, dodana zlicka kisle smetane. Za malico sem jima spasirala stiri zlice skute, 180 ml jogurta in eno banano. Za vecerjo pa vsak cca 2,5 dcl mlecne kasice. In bo do jutra mir. Zdaj sta stara 7 mesecev.
Ravno danes sem premisljevala o tem, da sploh ni tako enostavno vsak dan studirat za vsak obrok, kaj pripravit, pa gledat, da to, kar rabis, res imas v hladilniku. Pa se zase je treba kaj pripravit. Ampak je zame vseeno boljse. tako vem, kaj sem dala not (res pa je, da veliko zelenjave in sadja dobim od mame in vem, da je pridelano brez nekih jakih skropiv). Pa se cenovni faktor ni zanemarljiv. Ce samo pomislim, koliko denarja bi vsak mesec dala za vse kasice, pa skutke, pa sokece, mi slabo postane. Ker je pac vse krat dva. Da o porabljenih plenicah, odkar smo na gosti hrani, ne izgubljam besed.
Dobro uvajajte - tako, da boste siti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
19.1.2007 20:05:13   
2mama
se to - mi se nimamo nobenega zobka na vidiku, zato se vedno (ze od zacetka) vsak obrok pasiramo s palicnim. in je super. razen banano pretlacim vcasih kar samo z vilicami.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jedilnik od jutra do večera pri uvajanju ...
20.1.2007 11:00:14   
Baucka
Jaz pa kombiniram. Uvajamo od 6,5 mrseca in sedaj pri 9 mesecih zgleda jedilnik takole. Enkrat tedensko dobi kupljeno kašico, drugače pa domače pripravljeno. Zjutraj ob 7 se dojiva, ob 9 sadna kašica , ob 10.30 podoj in spanje, ob 13 kosilo(zelenjavna ali juhica z malo mesa in zakuho), ob 15 dojenje in spanje, ob 18 žitna kašica, ob 19.30 dojenje in spat.

Prvo začni z sadjem zjutraj samo par žličk. Naj se ti ne mudi, uvajaj počasi. Meni je pediatrinja rekla, naj obrok dojenja nadomestim komaj v 2 mesih. Da prideš na tri obroke dnevno pa naj traja še dlje. Če boš uvajala prehitro bodo sami problemi, saj se mora želodček in črevesje navaditi na GH, to pa je proces. Pa veselo uvajanje želim.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?