|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 0:54:21   
Seven*
Natalia, verjames ali ne, ampak res ne hodim po trgovinah. Mogoce enkrat mesecno grem v Spar, ker pac nekaj nujno rabimo. Nakup specarije opravim pri Mercator dostavi, imam zelo dolge lase, barva me moj Bigwhale, enkrat letno postrizem samo spice. Edini nakupi, ki jih kdaj opravim so igrace in kaksna cunja za moje otroke, pa se to zadnji cas ne, ker sem veliko stvari dobila.

Pa to ni zato ker bi dojila.. user posted image user posted image Dojim namrec le se 3-10x dnevno in lahko vmes mirno nakupujem, ce mi je do tega seveda.. Pa mi ni..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 2:36:05   
Anonimen
Samo še to...

Debate so lahko takšne ali drugačne. Vsake oči imajo namreč svojega malarja. Zanimivo je, da vsak potegne iz vsakega posta tisto, kar ustreza njemu. Še bolj zanimivo je, da vse uporabljamo slovenski jezik, pa ga kljub vsemu razumemo vsaka po svoje. Lara ni nikjer zapisala, da je otroku dala čaj. Napisala je točno to:
no js sem obema flašo dala že skoraj takoj kot sta prišli domov iz porodnišnice, tako da sta se nanjo navadili. čeprav sem tudi dojila. zakaj? zato da sem šla lahko tudi sama zvečer kam, tako da jo je dal spat mož ali babi.

Dajte, bodite objektivne in si priznajte, da stvar zveni tako: ko sem prišla iz porodnišnice, sem otroka navajala na flašo, da sem lahko šla zvečer kam.

Vse lepo in prav, dokler se ne začnete spravljati na osebno raven. In prav to se je zgodilo pri viv in pri še eni, ki se je prijavila z novim nikom.

Nobena od vas, razen določenih punc tukaj, me ne pozna osebno, še posebej ne ti viv in pa ta nova-stara uporabnica. Nobena ne pozna ozadja zgodbe, zakaj sem šla delat po 105 dneh (seveda za pol delovnega časa) in zato nima nobena pravice, da trdi, da je to bilo egoistično početje (ja, imela sem še drugo možnost - ostati na cesti s stanovanjskim kreditom). 
Spuščanje na osebno raven je tudi komentar, ki ga je napisala viv:
uboga tvoja snaha

In kdo si ti, viv, da lahko o tem sodiš? Še nikoli v življenju me nisi videla, še nikoli nisi z mano govorila. S tem me nisi prizadela, si pa pokazala, na kakšen nivo si se pripravljena spraviti v kočljivih situacijah. Meni je namreč eno figo mar, če si dojila eno uro ali en dan ali tri mesece. Sama najbolje veš, kaj je dobro za tvojega otroka.

In ja, res je. Preden je prišel Piškot sem tudi jaz bila velik egoist. Zakaj? Iz enega enostavnega razloga. Nisem hotela imeti (še) otrok, ker sem najprej študirala, potem imela službo za določen čas, potem žurirala, prepotovala pol sveta... Potem pa sta me dve črtici spravili na realna tla. Enostavno: pri 34. se zavedam, da je otrok, ki ga imam moja in moževa odgovornost. Lepo je, če ti pri tem pomagajo drugi, ampak sama sem se odločila, da mojega otroka ne bodo vsak drugi dan dajale spat babice ali dediji, da bo na tem svetu še na milijone žurov... In predvsem iz enega enostavnega razloga: moj otrok vsak dan napreduje in želim s ibiti del tega napredka, del njegovega razvoja, del njegovega življenja, dokler me potrebuje. Prehitro bo namreč prišel čas, ko bo želel odleteti iz domačega gnezda. Sama pa se potem ne mislim udarjati po glavi, da me ni bilo poleg, ko je naredil prvi korak, ko je prvič rekel mama, ko si je prvič prinesel žlico do ust.

Prav patetično pa se mi zdi, ko se potem spravljate na nivo - a ti ne hodiš v trgovino in k frizerju in h kozmetičarki.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 7:35:11   
Dashenka
A veš kaj, zdaj res že malo bluziš.

  • Sama si napisala, da nisi šla nikamor zvečer, že dve leti (ne prve tedne po rojstvu otroka)
  • Sama si napisala, da je to, da otroka uspava oče ali babi (s stekleničko česarkoli že!!!) egoistično početje.
  • Sama si zapisala, da ne poznaš nobene trgovine, kozmetčnega centra, frizerja ki bi delal po 20uri.
  • Potem si zraven prlimala še vrednostno tipa, "hja, vse je odvisno koliko časa ste si žele otroka" - ta izjava je bila podla, tako da veš!
Ko se usajaš, da je debata padla na osebno raven, si bila ti prva, ki je eno mamo obsodila z egoistom in to na osnovi izjave, da je otrok od majhnega navajen, da ga lahko da spat lastni OČE!!!
Zato ne bodi tako presenečena, da so ti punce začele vračat - tudi s skrajšano porodniško, čeprav je to najbolj butast očitek, ki ga lahko mama "spusti" drugi mami.


Zdaj pa na splošno, ne leti na Raho, da se razumemo:

Najbolj hecno pri vsej zadevi je, da ko se odpre tema, koliko pri vzgoji otrok sodelujejo očetje, kar tekmujete kateri naredi več. Vse, brez izjeme, pišete, da so popolnoma samostoji in enkovredni, vse počno (razen malenkosti, kot je na primer striženje nohtov), od hranjenja, kopanja,previjanja, oblačenja uspavanja - z eno besed idelani moški in očetje, vsi v ožjem izboru za izbor "oče leta".
Po drugi strani pa tekmujete, katera dalje časa ni šla zvečer ven, ni bila pri frizerju, kozmetičarki, na večerji z možem.

Kaj je zdaj res?
Ste za vse same, privezane na dom in otroke, tako da niti k frizerju ne uspete, kupujete pa le še preko interneta, in to samo zato ker so otroci na vas prisesani po dve leti in več, ali ste
ne-egoistično prepustile del sladkosti biti starš tudi očetom vašh otrok?
Oboje žal ne bo šlo.
















(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 10:23:30   
Anonimen
Da se razumeve, Dashenka - sama nisem za to, da bi nekomu dokazala, kaj je napisal, uporabila nobene izjave iz njegovega življenja. In spuščanje na osebno raven se začne takrat, ko nekdo podlo uporabi podatek iz tvojega osebnega življenja in z njim začne manipulirati. Kapiš?

In kaj ve res ne razumete besede ZVEČER ali pa je nočete razumeti? Pa sem mislila, da vam je slovenski jezik materni jezik... In ja, še zmeraj trdim, da je egositično, če mama zvečer, ko naj bi dala otroka spat, gre ven. In sama nikjer nisem zapisala, da ne hodim v trgovino in k frizerju in... Če pa sem, pa mi prosim prilimajte to izjavo.

Zakaj pa naj bi bila izjava o tem, kako dolgo si je kdo želel otroka, podla? Poznam par, ki ni mogel imeti otrok zelo dolgo (14 let) in ti moram povedati, da je res tako, kot sem zapisala. Otrok, ki ga imata je središče njunega sveta in do danes (pa je deklica stara 11 let), vsaj po njunem odnosu do otroka, lahko trdim, da je razlika med starši, ki se jim je otrok "zgodil" in med njima. JA? Najverjetneje pa ti, ki živiš v velemestu, takšenga para ne poznaš, ne?

Prav smešne ste pa v svojem početju (nekatere), ko se nekako trudite, da bi mi dokazale, kako nimam prav in kako butasta sem in kako padam iz izjave v izjavo v nasprotne skrajnosti, a če bi res tako padala iz izjave v izjavo me ne bi mogle napadati, ne? Škoda, da ne želite razumeti, kaj vam želim povedati. Res... Ja, mogoče pa sem res butasta - za vas. So what! Ve ste moj virtualni svet, živim pa v resničnem. In najbolj všeč mi je, da nikoli ne boste vedel, kdo sem v resnici in kaj sem in kakšno je moje življenje.
V glavnem, vaše jalovo početje, mi na trenutke že meji na patetiko. Pa saj se nenehno vrtite okoli ene teme, zgražate se nad zapisanim, nobena, razen MarijePo pa ni ugotovila poante mojega prvega sporočila.
Čudno, da se oglašate vedno smao ene in iste, pa na forurmu najverjetnje niste samo 3 ali 4, ki ste svojega otroka dojile 4 mesece ali več ali manj. Ogromno jih je, ki jim dojenje ni steklo in nobena od tistih se ni oglasila. In vedno bolj se sprašujem ZAKAJ... Pa ne skrbite... Vem, zakajuser posted image user posted image


Mogoče pa jaz ne govorim slovensko...

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 11:46:36   
lenika
Se enostavno ne morem strinjat s tem, da je egoistično, če greš kdaj zvečer ven in ne daš otroka spat, ker ima otrok tudi očeta. Marsikaj se mi zdi v življenju veliko bolj egoistično.

Praviš, da veš zakaj, a v drugi sapi zatrjuješ, da se ne vtikaš v osebno življenje nobenega. user posted image

Ne strinjam se tudi, da tisti, ki so se dolgo trudili za otroka lahko otroku dajo več. Poznam par katerih otrok je bil resnično težko pričakovan, danes pa zelo razvajen, ker mu je bilo dovoljeno pač vse in nezadovoljen sam s seboj.

Tako, da, jaz ne bi posploševala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 11:58:41   
krfjolca
Smotane ste, da veste. Napadate ena drugo, hkrati pa imata obe strani po svoje prav. Tiste, ki ste 25 ur na dan, 10 dni na teden s svojimi otroci, ki še na wc ne greste brez otroka in podobno, vaša stvar. Nobene ne obsojam. Sprijaznite pa se že enkrat, da ni pri vseh tako in da je tudi mama, ki gre vsake kvatre zvečer v kino ali kam drugam, lahko dobra mama. Kar se mene tiče, grem rajši popoldne za 1 uro na aerobiko/trgovino/frizerju, pa sem zato za otroka 23 ur na dan prijazna in spočita mama, kot pa da bi bila 24 ur tečna in nezadovoljna mama.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 12:04:27   
ElaM
Raho, ne morem, da ne bi napisala, jaz sem se trudila zelo, da bi dojenje steklo, pa ni. Torej ne posplošuj. Pa še to, samo Marija Po je razumela, kar si želela napisati. A to sklepaš po tem, ker se je edina strinjala s teboj? Ostale, ki ne razmišljamo tako kot ti, pa nismo razumele, kaj si nam hotela povedati.user posted image

< Sporočilo je popravil Irmy -- 27.1.2007 12:05:53 >


_____________________________

:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 12:04:40   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Smotane ste, da veste. Napadate ena drugo, hkrati pa imata obe strani po svoje prav. Tiste, ki ste 25 ur na dan, 10 dni na teden s svojimi otroci, ki še na wc ne greste brez otroka in podobno, vaša stvar. Nobene ne obsojam. Sprijaznite pa se že enkrat, da ni pri vseh tako in da je tudi mama, ki gre vsake kvatre zvečer v kino ali kam drugam, lahko dobra mama. Kar se mene tiče, grem rajši popoldne za 1 uro na aerobiko/trgovino/frizerju, pa sem zato za otroka 23 ur na dan prijazna in spočita mama, kot pa da bi bila 24 ur tečna
in nezadovoljna mama.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 12:37:20   
Špacka
 
Oja, raho, govoriš in pišeš slovensko, samo ne vem, če jaz razumem. S podlo manipulacijo si začela ti, ker si se obesla na Larine besede, nato je debeta začela teči v skrajnosti kot vedno.
Drugače pa me čisto nič ne briga, če nekdo doji svojega otroka do **** starosto, ne gre nikoli ven čez dan, zvečer....pač jaz nisem takšna. Ko sem bila v porodniški nisem hodila zvečer ven, ker se mi ni dalo, cel dan sem bila sama doma z malo, skupaj sva šli v trgovino, ko sem šla k frizerju, sem jo pustila pri mojih starših, in vseeno nimam občutka, da sem pri svojem otroku kaj zamudila.

Drugače sem pa ene izmed tistih, ki ni nikoli dojila, ja, niti en dan, če katero zanimajo konkretni razlogi se naj javi npr. nimam povešenih jošk, super postavo, lahko grem kamorkoli hočem....user posted image user posted image user posted image  me res zanima kje najdete takšne prijateljice.
Sem za hec vprašala mojo sosedo, ki je patronažna, koliko žensk odkloni dojenje, in do zdaj se je samo ena odpovedala, ker ima dvojčke, cel dan je sama in ji enostavno ni zneslo.



(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 16:14:16   
Dashenka

V vseh postih svoj real life pravzaprav sama izlivaš na ta forum in iščeš zanj potrditev. Kadar ga ne dobiš, pa postaneš malo živčna.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 17:28:16   
Anonimen
sej ne morm verjet. in to je tebi ok al kaj? verjetno tut sama vodiš vse gospodinjstvo, 3 leta nisi bla pri frizerju in nobenga druzga ne spustiš zravn otroka, ker verjetno ne zna noben poskrbet zanjga in ja seveda inmaš tečno taščo??!! egoistično početje?? o boh!

Joj raho, boga tvoja snaha! Ker za piškotka pa nobena ne bo dovolj dobra user posted image .

Pa raho, še ena na temo egoizma... Spomni se, koliko je bil Črtomir star ko si šla nazaj delat. Pa bi tudi lahko obesila kariero na klin in bila 12 mesecev doma, pa pač nisi! Tako da, ne obsojat druge.


Samo to pa mi je tako bedasto: da zaradi dojenja ne greš k frizerju, na kavico, v trgovino..., da mi gre na bruhanje....jaz se kar bojim, kako zgledate, če kdo zvoni pri vratih, pa vas zagledajo v takem stanju...malo zdravega egoizma vam ne bo škodilo, nič kaj bolj požrtvovalne ne boste izpadle, če boste 2 leti zaprte v stanovanju, ker "pač" dojite.

V vseh postih svoj real life pravzaprav sama izlivaš na ta forum in iščeš zanj potrditev. Kadar ga ne dobiš, pa postaneš malo živčna.


To je podoba, ki ste jo o meni ustvarile ve, no nekaj posameznic; in sicer samo na podlagi posta, kjer je bilo ocenjeno (subjektivno) dejanje, da se otroku zvečer da flaša, da se lahko gre ven. Zanimivo se mi zdi predvsem to, da ste v svoji zaslepljenosti, da imate prav (nekatere) uspele narediti konstrukt zombija, ki 2 leti ni bil nikjer. Medtem ko sem sama zapisala, da se mi zgoraj omenjeno početje zdi egoistično, ste me nekatere uspele označiti za izrodek in izmeček družbe. In ker vam ni uspelo omajati mojega prepričanja, ste začele s popolnoma butastimi osebnimi dejstvi (prevsem viv), ob katerih se mi je obrnil želodec.  Če pa pogledam resnici v oči, pa ste se mi nekatere resnično zasmilile, ker vas je pripričanje v vaš lastni prav pripeljalo do tovrstnih komentarjev. Pripravljene ste se spuščati tako nizko, da bi nekoga vsaj malo prizadele? Lepo vas prosim!

Pa če vam je prav ali ne, če se strinjate z mano ali ne, še vedno trdim dvoje:
- meni osebno se zdi izjemno egoistično (s strani katerekoli matere, ki doji in je dojenje steklo), da majhnemu dojenčku da je formulo v flaši iz dveh razlogov:
a) da bo lahko mirno prespala celo noč in
b) da bo zvečer lahko šla ven.
Enako ste me napadle, ker sem zapisala, da se mi zdi "bljak", da meti poliže dudo, ki je otroku padla iz ust na tla in mu jo da nazaj v usta,ker se ji ne da vstati in se odšetati do kopalnice ter oprati dudo pod tekočo vodo. In ja, meni aptamil v prahu smrdi (to je moje osebno subjektivno mnenje - tudi materino mleko začne smrdeti, če je predolgo na zraku). Nobena od vas pa ni videla posta nad mojim, kjer je ena od uporabnic zapisala, da se ji zdi "bljak", ko vidi mamo, kako dveletniku tišči jošek v usta. Ne, tega ne zna prebrati nobena.

In potem nekatere trdite, da aktivno sodelujete v debatah... Ja, pa ja.

Sama nisem nikjer zapisala, da nisem bila pri frizerju 2 leti, da k otroku nikogar ne pustim, da ne hodim v trgovino in kaj jaz vem, kaj vse ste še natvezile druge (najprej v svojem besu, ker sem pač napisala svoje mnenje, LARA, potem natalia in končno še dashenka in viv).

In kar se mi zdi še najbolj absurdno od vsega je dejstvo, da nobena od vas skozi celo debato ni ugotovila, da z niti eno samo besedo nisem nikjer omenila mamic, ki jim dojenje ni steklo. Ne, na koncu je Irmy našla tudi to. Le kje?

No, našlo se vas je nekaj, ki ste zaverovane v svojo fascinantno izobrazbo o dojenju, materah in dojenčkih in seveda tako napredne, da lhko vsako mnenje, ki se pač do potankosti ne sklada z vašim označite za idiotsko.

lenika - tvoja je bila malo mimo - preberi še enkrat, kaj je bilo napisano: Ogromno jih je, ki jim dojenje ni steklo in nobena od tistih se ni oglasila. In vedno bolj se sprašujem ZAKAJ... Pa ne skrbite... Vem, zakajuser posted image user posted image
Torej - kje je tu: Praviš, da veš zakaj, a v drugi sapi zatrjuješ, da se ne vtikaš v osebno življenje nobenega. user posted image

In jaz nisem nikjer zapisala, da za otroka skrbim sama, nikjer nisem zapisala, da ne hodim nikamor, nikjer nisem zapisala, da sem 24 ur/dan z otrokom - to ste si izmislile ve.
 
Mnogo deklet, ki so bile na RR, je prav zaradi takšnih debat kot je ta, zapustilo forum. Jaz ga ne bom iz enega enostavnega razloga: Še vedno je tukaj dosti več takih, ki so sposobne konstruktivne debate.

Sedaj pa - izvolite - beseda je vaša, raztrgajte me... Jaz se bom pa zraven sladko smejala...




 

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 18:00:17   
ElaM

Čudno, da se oglašate vedno smao ene in iste, pa na forurmu najverjetnje niste samo 3 ali 4, ki ste svojega otroka dojile 4 mesece ali več ali manj. Ogromno jih je, ki jim dojenje ni steklo in nobena od tistih se ni oglasila. In vedno bolj se sprašujem ZAKAJ... Pa ne skrbite... Vem, zakajuser posted image user posted image


Mogoče pa jaz ne govorim slovensko...


raho, tukaj sem našla, ko si govorila, da se ni nobena oglasila, ki ji dojenje ni steklo.  Meni ni in nisem te osebno napadala, pač pa le tvoje mnenje,...
Pa brez veze, itak, samo sama sem doživela, da sem se zaradi takih kot si ti (kar se dojenja tiče) veliko preveč presekirala,...

Zame je tema zaključena. 

< Sporočilo je popravil Irmy -- 27.1.2007 18:15:57 >


_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 18:39:48   
Anonimen
Ene pa ste res presegle mejo vsakega dobrega okusa...

Če je tista, ki je to napisala, imela jajca to napisat, naj jih ima še takrat, ko je potrebno uporabiti svoje uporabniško ime, ne pa da se skriva za anonimnostjo.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1295472&mpage=2

Ene res včasih nimate meje in greste malce predaleč.

To je vtikovanje v posameznikovo osebnost in spravljanje na osebno raven, ne pa moje mnenje, ki sem ga zapisala.

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 19:41:11   
natalia
user posted image uh, patetično...user posted image

samo so pa mene okrog prinesli pri umetnem mleku, ker moja ni spala celo noč, ko sem ji dala flašo user posted image


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 19:54:04   
Lianna
 
Samo ene ste pa res nepismene. Kaj če bi vse kar je Raho napisala še enkrt prebrale, potem pa začele komentarje pisat. Preberete polovico stavka, se vam zdi, da že vse veste, potem pa neumnosti pišete. Dejte se mal zresnt. Res škoda, da ne znate normalno komunicirat.

 

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 20:44:08   
žužu
sem šla prav gledat, kaj se dogaja tukej-baje, da se kregauser posted image

sicer sama nimam kakega mnenja o tej temi, sem se pa nasmejala, ko sem vas brala.

zanimivo, da se oglašajo le tiste, ki imajo 1 do 2 otroka.

vam pa iz lastnih izkušenj povem, da ko je otrok malo več, mi imamo tri, takih vprašanj niti vidiš več ne.

sicer pa delajte vsaka po svoje. vsaka mama, ki se trudi, je najboljša mama in ne obsojajte drugih, če je malo drugačna, a nede?user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 21:17:54   
TaRe*
Tud jaz sem prišla malo firbec past.Prav zanimiva debata,res.In prav zanimivo mi je brat to,ker se prav vidi,kako ste ene nastrojene in zdi se mi prav uživate v kreganju.Po moje bo bolje,da greste malo ven,na kakšno jogo,ali pa vsaj na sveži zrak,če kozmetičarka več ne dela,...mogoče masažica??..otroke lahko dajo tašče spat,al pa možički.
No,malo sem se nalezla vaše nataknjenosti.Resnici na ljubo pa,dajte še enkrat prebrat,kaj je v uvodu raho napisala,pa boste videle,kako ste brezveze tratile čas.Ane,kako je vse enostavno.
Pa priznajte,kaj vas je najbolj podkurilo,priznajte,da je bil to samo en stavek...oz samo dve besedi
 
Egoistično početje.....

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
27.1.2007 22:06:34   
lenika

 
Egoistično početje.....
[/quote]

Priznam in sedaj upam, da bo te debate konec, ker je že res tečno.

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   [Brisano sporočilo]
27.1.2007 22:09:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
1.2.2007 22:25:25   
Miška76
Jaz se tudi pridružujem mnenju Lare, Lenike in ostalih.Raho, če boš to svoje početje s svojim otrokom peljala v nedogled, se da zgodit, da mu boš naredila več škode kot koristi. Otroka moraš naučit, da se sam nauči uspavat, če ne ga boš vedno TI mogla uspavat, tud mož ne bo dovolj dober, kaj šele katerakol druga fizična oseba.Tko, da mal razmisli o tem...user posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
1.2.2007 22:36:29   
Anonimen
Otroka moraš naučit, da se sam nauči uspavat, če ne ga boš vedno TI mogla uspavat, tud mož ne bo dovolj dober, kaj šele katerakol druga fizična oseba.


Mičico sem dojila, kolikor je bilo potrebno in kadar je bilo potrebno, čez dan in zvečer. Ja, in uspavala se je z dojenjem. Ja, in drugače ni znala zaspat.

In ne boš verjela, ko je prišel čas, da se od dojenja odvadi, se je odvadila. Brez travme za mene in (upam) brez travme za njo.

Tako da....vse ob svojem času, po lastni pameti in občutku, pa bo zadovoljen tako otrok kot starši user posted image .

ps. pri svojih letih še vedno najlažje zaspim, če me kdo uspava.

(odgovor članu Miška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: večerno dojenje starejših dojenčkov
2.2.2007 8:31:02   
Magi*
meni tudi najbolj paše, da me zvečer možek s čohanjem uspava:)

glede knjige Johna Cleesa se pa lahko samo nasmejem, kot se njemu tudi sicer nasmejem (če gre za istega modela). mi je pa ena mamica to čisto resno razložila, ko je bila Zarja stara 9 mesecev in sem jo dojila. namreč, je rekla, da tiste, ki tako dolgo (!) dojimo, od moža ne dobimo potrebne zadovoljitve user posted image

Mič ima čisto prav, vsak naj dela tako kot čuti, da je prav zanj(o) in za otroka.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?