|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
31.1.2007 22:43:34   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Aja, pa še to. Ti komentarji a la "važno da je zdrav" mi grejo pa takooooooo na jetra. Ja, res je to najbolj pomembno, ampak takim, ki dajejo take izjave, bi jim jaz sina samo za en dan posodila ... me zanima, če bi bili potem še tako "pametni".


Se podpišem pod tvoj post.... Meni tudi (predvsem starejši) ves čas nosijo takšne pod nos. user posted image  

P.S.: Jaz bom naredila en preizkus. Če bo delovalo - vam javim magično formulo. Namreč med Anejevo nosečnostjo sem poslušala ala Linkin Park in moj v šali pravi, da je mali zaradi tega "divji". Kao, da naj v naslednji nosečnosti poslušam Mozarta (za crknit!), ampak vredno je probat... user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
31.1.2007 22:50:01   
Jančika_
Jaz imam oba tipa otrok v enem. Zwei in einemuser posted image .  Vasjo preden je shodil in potem, ko je shodil. Preden je shodil, je bil pri miru (edino po riti je puzal, prava zvezda je biluser posted image ). Ko je shodil, je samo še laufal. In laufa, razen če mu rečeš, da bi šel bolj hitro, ker se nam mudi. Takrat preklopi na cajtlupeuser posted image . Preden je spregovoril, je bil tiho. Odkar je spregovoril - govori. Govori. Govori. Kaplja mi na možgane. Stokrat zapored je sposoben reči "mami lej laka, mami lej laka, LAKA LEJ MAMIIII", če slučajno takoj ne pogledam tistega klinčevega vlaka. Popizdi, če foter nima obeh rok na volanu. Včasih je pravi komandant Stane, res. Celo pot do dedija se dere "ati loko, ki mas eno loko, loko dej, se eno loko".

Seven je našla pravi izraz zanj: tiha vodauser posted image . Samo tih ni več....

Kajetan ima pri slabih sedmih mesecih 10 kil, fizično totalno raztura. Danes je pol ure tolkel po steni z en meter dolgim kartonastim tulcem. Sam je velik kakih 70cm. Močan je ko hudič, vztrajen in prizadeven. V čebru se postavi na noge, zakajla se z ritko ob steno in spusti z rokami. Tole bo še zanimivo.

Meni se zdita oba precej nezahtevna. Takole na splošno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
31.1.2007 22:58:58   
Ro-La
naša dva sta kot noč in dan, ko nas tamala zmozga, gremo k tavelikemu polnit baterije...babe so res user posted image  user posted image

mi prav paše da je takouser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
31.1.2007 23:32:29   
polona2
Pri nas je enako kot pri Viv. Ima mirno in razturaško fazo, v obeh pa govori non-stop.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 8:07:47   
skuštrana
Pri nas je tako.Ko kam pridemo, najprej opazuje svet okoli sebe, ko se pa razživi je pa boljše, da gremo kar domov..Vsaj trenutno, ker ji ne moreš še nič pametnega dopovedatuser posted image  user posted image user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 8:23:42   
Pajaca
Ko sem zanosila sem rekla, da nočem met otroka, ki bo sedel v kotu in bil tiho. No in ko smo dobili Pajacko, je moj po parih mesecih rekel, a si mogla to rečt, lej kakšna razgrajačica je. No in pol smo dobil še Pajacka. In ko si misliš, da bolj živ ko Pajacka pa le ne more biti, se je sedaj Pajacka pokazala kot za eno čist mirno punčko, ker Pajacek je čisti raztur. Tko da mamo dva živa otroka, ki nista nič na miru.

Ampak še vedno se pa znata zamotiti in se igrat. In še vedno mam raje to, ko pa enga mulca ki bi cel čas sedel v kotu in se igral z eno žogico, ki bi mu jo dala. Dolgčas.

Splišni se pa ne strinjam s tem, da so mirni otroci bolj brihtni kot živahni. To zame nima nobene povezave. Si brihten al pa nisi, pa si živahen al pa miren. K mojadva sta še prebrihtna včasih, pa noben preveč ne študira kako kakšno stvar narest, sam nardita jo. Pač hit dojameta zadeve. Mal sta po men.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 11:06:24   
Pupica
No Zara sej našo Tio pa popznaš. Vedno je bila bolj mirna. Po prihodu bratca se je pa malo(hvala bogu, ker sem si že prov želela, da se malo razdivja) razživela.

Sedaj je nekje vmes. Če reče, da se gre v sobo igrat, jo potem 1,5 ure ni ven, ko pokukam, se igra. Na koncu jo le pridem iskat ker je že meni dolgčas, ji rečem naj pospravi igrače in pospravi ter pride ven.

Pa replika o mirnih otrokih, in sedenju, ter motenju z igračko, brez starejše osebe. Oba tako,  Tia kot Gal sta se lepo znala zaigrati sama že od malega. Najprej z trakci. Povsod smo imeli nabvezane trakce, ker sta jih raziskovala, vlekla obračala. Pa za mene to nista motena. Še vedno si igrače ogledujeta na ta način. pozorno, obračata, pregledata. Do sedaj se je to izkazalo za ZELO INTILIGENTNO, saj nobene stvari ne uniči, pač pa sama ugotovi, kaj in kako.
In še nekaj je zanimivo. Dolgo časa gleda, kr naenkrat pa preseneti, ko zna sama. Isto je bilo z oblačenje. Odlgo časa je gledala, nekega lepega dne se je pa sama oblekla. Vključno z štumfi, kar ji ni nobeden od naju pokazal. Sedela je v obi na postelji in tolk časa natikala, da je oba dala gor.Potem se je pokrila in gledala knjigico. Ko sem ji prišla jaz prebrat zgodbico, sem se ulegla zraven nje in gledam njene noge, pa štumfi gor.Pa sami smo bili doma. Ja kuko zaboga so pa štumfi prišli na tvoje noge.- Pa reče, ja kuko mama, sama dala.Mej skorej kap od začudenja. Pa še polno takih in podobnih presenečenj.

Sama se je bila zmožna igrati z pazzlami za 3+ že pred 2 letom. In je tolk časa obračala in sestavljala, da je sestavla24 pazzl.

Vsako stvar ji pokažeš enkrat(al pa sploh nobenkrat, ker mirno opazuje)in potem se sama trudi naprej.

A je to dobro al ne pa presodi vsaka mama zase. Men je ql.Tako mi ostane dovolj časa za oba mucka, da vsakega posebej učim novih aktivnosti. Če bi pa tia dirkala naokoli kot modri dirkač, bi bil verjetno na izgubi le gal, ker gre po Tiinih stoipinjah. Ko greva s Tio se stuširat, zobe umit in  v pižamo on kraljuje v svoji sobi, in si ogleduje knjige(le če ma dudo v ustihuser posted image drgač vse poslin)al pa se igra s  katero drugo igračo.

tako da je fino, če je včasih malo bolj mirna, drugič pa razigraa, sploh če so otroci zraven.

lp

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 15:02:19   
piščanc
jaz imam oba primerka - punca vodljiva, ubogljiva, mirna in fant - samostojen, nevodljiv, vse bi sam.

kombinacija mi je všeč, kaj je bolje ne vem - itak se je treba z obema ukvarjati, glede inteligence pa ne bi - inteligenca ni odvisna od karakterja, ampak od učenja

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 21:49:30   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
... inteligenca ni odvisna od karakterja, ampak od učenja...

Aja? Ne štekam. Očitno sem se premalo učila. user posted image
Ne resno, a lahko pojasniš.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 22:01:16   
Primoza
To ni po mojem nič takega. Jaz ji ne bi ukinil sladkorja kot nekje zgoraj "oglašujemo".user posted image

Sem pa prepričan da ima vsak otrok svoja področje, ki ga bolj zanima in kjer se zna osredotočiti.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
1.2.2007 23:42:43   
viv_
pirmoza - OK, tole s sladkorejm je malo pretirano, ampak je pa res, da se naši totalno odtrga po Smartisih user posted image .

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
2.2.2007 8:44:56   
POKPOK
Se popolnoma strinjam s sunqueen. Točno tako punčko imam, manjka ji mesec dni do dveh let. Saj ima tudi divje trenutke. Po uro in pol teka in nori. Ampak, že sedaj me je groza, kaj bo v vrtcu. Znajde se samo z dve leti starejšimi. Ob vrstnikih je kar otrpla.
Je bistra, zelo vstrajna (me prekaža), zapomni se popolnoma vse v trenutku,...
Važno, da so zdravi! Mirni in živahni.
Ne razumem pa zakaj živahen otrok ni priden? Ubogati, uničevati... Tega nikoli nisem povezovala z mirnostjo ali živahnostjo.

< Sporočilo je popravil POKPOK -- 2.2.2007 8:45:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
2.2.2007 9:04:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu POKPOK)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
2.2.2007 11:18:35   
renan
po moje inteligenca sploh nima veze z divjostjo, oz. mirnostjo otroka. to je vpliv temperamenta in verjetno tudi okolice. otroci v veliki meri odrazajo nase obnasanje. bodo pa verjetno otroci, ki so se sposobni dlje casa skoncentrirati na eno stvar, zaradi vztrajnosti kot odrasli bolj uspesni.

nas je nekje vmes. ko je bil dojencek, je bil zelo pridno dete. le redko je jokal(se sedaj je tako) in dolgo je zdrzal sam. zdaj, ko je pa bolj moblien, je  postal pravi vragec.  sto na uro drvi skozi stanovanje in najbolj obuzuje delati stvari, ki mu jih prepovem. Le kaj bom delala, ko bo v puberteti...

lp, renan

< Sporočilo je popravil renan -- 2.2.2007 11:30:29 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
2.2.2007 14:33:52   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
... inteligenca ni odvisna od karakterja, ampak od učenja...

Aja? Ne štekam. Očitno sem se premalo učila. user posted image
Ne resno, a lahko pojasniš.


npr.  - zelo aktiven otrok lahko vse igrače razmeče, raztrga in samo sprosti energijo, nič pa ne se na nauči iz tega
lahko pa (kot ste vse seveda opazile) zelo aktiven otrok, predela veliko več informacij in se iz tega veliko hitreje več nauči

pasiven otrok mogoče stvari kasneje dojame (se težje nauči), lahko pa stvari dojema globje in želi vse do potankosti spoznati oz. mu poveš samo enkrat

jaz mislim, da inteligenca ni odvisna od karakterja, ampak od tega kaj dejansko otrok odnese od spoznavanja stvari. seveda pa je pri tem ključna vzgoja staršev in usmerjanje otroka - ali rečeš da je hiperaktiven in se nanj dereš, ali pa ga spodbujaš v aktivne športe, kjer lahko sprosti energijo. ali pa rečeš o super da je pri miru in ga pustiš, ali pa z njim rišeš in ga spodbujaš pri ustvarjanju.

kje pa je GINA zadnje čase?

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
2.2.2007 18:58:32   
dory
Helou. And I wonder... Kakšen sploh je otrok, ki je bolj mirne sorte...a mi zna kdo povedat?


hehe..moj je tak k bi raketo pojedu...se ne cudim,da po sihtu tistih par ur k sva skp padem dol...da o babi ne govorim,k ga ma prakticno ornk delavnik :)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
2.2.2007 22:08:06   
Pi-kica 1
No, jaz sem ena izmed tistih, ki imam doma obe skrajnosti. Prvi totalno hiperaktiven, potrjeno z diagnozo, so ga hoteli dati na Ritalin, pa nisem pustila. Včasih sem bila tako izmozgana in obupana, da sem se še samo vsedla in jokala, saj kratko malo nisem več vedela, kako naj naprej. Ponoči ni spal do šole. Tudi karakter izredno težaven, vendar se je z odraščanjem marsikaj spremenilo, umirilo, izzvenelo in sedaj imamo doma pridnega, delavnega odgovornega mladostnika s težkim karakterejem, ki je vzrok marsikateremu prepiru in slabi volji.
Drugi pa je bil že od rojstva izredno priden, miren, ponoči je spal, podnevi se pridno igral, že kot dojenčeka ga je ena stvar zaposlila kar za nekaj časa. Ubogal je vse na besedo nekje do 2. leta. Sedaj že malo kaže svojo voljo, tudi živahnejši je postal, saj ga veliko spodbujava v tej smeri. Tako kot je napisala pupica, enkrat mu pokažeš, poveš, pa že vse zna, si zapomni, sam raziskuje naprej. Verjetno mu bo v življenju lažje, kot starejšemu, pa ne zato, ker je bistrejši, ampak ker se zna skoncentrirati in stvar opraviti do konca.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
3.2.2007 18:00:07   
frutka_
mislim,da je težko metat otroke v koš pasivni/aktivni otrok. Vsak otrok MORA biti aktiven, da doseže naslednjo razvojno stopnjo. Nekateri otroci jo bodo dosegali mokoma, glasno, z vsemi čuti...spet drugi pa dosegajo razvojne stopnje potiho, brez nekih velikih cirkusov.

Kdo bo prišel bolje skozi v življenju je težko rečt. Morda ne bi bilo nič narobe če rečem, da ni nujno, da bo bolje prišel skozi pasiven otrok. Namreč aktiven otrok (po vaših opisih) je otrok, ki je buren, iskriv, glasen,...takšen otrok ne bo pustil da ga kdorkoli spravi iz tira. Oziroma bo na reakcijo burno reagiral in ne bo pustil da ga drugi ****.
Pasivni otrok bo morda raje bil tiho, se ne bo prepiral, v življenju bo prišel morda res lepše skozi ampak na čigav račun?

Zato mislim,da je pretirano delat zaključke ala temu bo lažje in onemu težje...otroci se bodo še stokrat spremenili.
Če sem se kaj naučuila od svojega otroka sta to dve stvari:

  • dan ni enak dnevu, ko imaš otroka
  • vsak otrok je drugačen!



(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Aktivni vs. pasivni otroci
3.2.2007 19:19:36   
bini
ja, pri nas imamo tud oba primerka, čeprav ana ni med tisto čisto skrajno, tako da verjetno bi jo zara v kot spravla user posted image ... malček je tako miren, da mi je včasih kar groza in ne dojamem čist, ampak se pa prileže občasno  user posted image .. čeprav menda da je njegova mirnost trenutno še povezana z njegovim motoričnim zaostankom user posted image  - bomo vidli kaj bo, ko pogrunta plazenje in hojo...

sicer pa je meni najbolj všeč tista reklama, ki govori o tem, da je življenje z otroki avantura - to moj mož zadnje leto skoraj dnevno ponavlja user posted image user posted image .... in je res avantura - še dopust (smo glih iz toplic prišli) ni dopust, ampak potem rabiš par dni, da prideš k sebi - vsaj pri nas je tako..

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Kje spi vaš dojenček?
Sadrika

Ali spi vaš dojenček (oz.je spal) v vaši spalnici ali v svoji sobici?

Spi v svoji sobici (20%)

Spi zraven naju v spalnici v svoji posteljici (57%)

Jaz spim v njegovi sobici na dodatnem ležišču (1%)

Spi v najini spalnici zraven naju v postelji (18%)

Spi zraven naju, ker še nima svoje sobice (2%)

Spi zraven naju v postelji, ker nima svoje posteljice (2%)


Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!