|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali lahko dobim DSP če...
7.2.2007 18:27:46   
BABY LOVE
Pozdravljene,
po končani porodniški se nameravam vpisati v redni študij. Pred nastopom porodniške sem bila zaposlena a mi pogodbe niso podaljšali. Sem mati samohranilka, preživnine pa še ne dobivam, ker tožim očeta mojega otročička in še sodišče do danes ni nič uredilo. V bistvu me zanima, če se vpišem v redni študij, če lahko prejemam dsp, živim pa pri starših katerim moram vsak mesec dati zraven za hrano in položnice in imam prijavljeno lastno gospodinjstvo.
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore!

< Sporočilo je popravil Moyca -- 11.2.2007 18:34:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
7.2.2007 19:08:17   
babylove
zanimiv vzdevek...

Na vprašanje pa ne vem odgovora user posted image .

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
7.2.2007 21:56:39   
April
Pogoj, da dobiš dsp je med drugim tudi dejstvo, da si iskalec zaposlitve prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Kot redni študent torej odpadeš.

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
7.2.2007 22:17:20   
Urška//
lahko dobiš, če si student roditeljuser posted image

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
7.2.2007 22:24:15   
April
Denarno socialno pomoč prejmete za določen čas. V tem času morate biti aktivni in iskati zaposlitev. Če tega ne boste izpolnjevali, vam lahko center za socialno delo denarno socialno pomoč ukine. Drugače je urejeno za starejše nad 60 let in tiste, ki so trajno nezmožni za delo.

Ta pogoj, da si aktiven in da iščeš zaposlitev, dokazuješ s prijavo na zavodu. Kot redni študent pa ne moreš biti prijavljen na zavodu. Zato lahko zaprosiš edino za štipendijo.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
7.2.2007 22:58:53   
Anonimen
Kot redna študentka bi imela najverjetneje tudi štipendijo, če z družinskim dohodkom ne presegate cenzusa. Ampak ker si mati samohranilka in ker imaš prijavljeno lastno gospodinjstvo, se v družino štejeta samo ti in otrok. Cenzus za štipendijo glede na dohodke staršev torej zate odpade in se ti upošteva samo cenzus za pridobitev DSP, kar pa je zate in za otroka skupaj cca. bivših 78.000 SIT (sorry, ampak meni tile euri ne grejo user posted image ). Od tega zneska se odšteje štipendija, DSP-ja pa lahko dobiš toliko, kolikor znaša razlika med štipendijo in cenzusom. Otroški dodatek in preživnina (ko jo boš začela prejemati) se v dohodek ne štejeta.
Je pa zelo verjetno, da bi ti na CSD od zneska DSP-ja odšteli določene procente, ker živiš pri starših. Če nimate uradno veljavne najemne pogodbe oz. notarsko overjenega sporazuma, ti lahko odštejejo do 55% polne vrednosti. In če 45% predstavlja štipendija, potem to pomeni, da ne dobiš ničesar.

(odgovor članu BABY LOVE)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
8.2.2007 22:11:00   
Anonimen
Sklenite najemno  pogodbo obvezno. V papirnici kupite vlogo, taksa je nekaj čez 17 eur in oddajte vlogo v vložišče na občino. Če nisi prijavljena v skupnem gospodinjstvu, to nima veze. Moraš biti navedena v najemni pogodbi. To se ti šteje samo v plus tudi pri preživnini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
10.2.2007 20:49:01   
incabinca
Še nekaj... če boš študentka, to pomeni, da so te starši dolžni preživljati, zato moraš, preden zaprosiš za DSP sklenit še preživnino s starši. Ta preživnina se šteje v tvoj dohodek (preživnina za otroka pa ne), zato je še toliko manj možnosti, da dobiš DSP.
Štipendijo boš pa zihr dobila, moraš pa imeti urejeno preživnino (za otroka) , meni je letos štipendija odpadla, ker še nimam urejene preživnine (je postopek že na sodišču-sporazumna preživnina).
Več sem napisala še tukaj:

http://mislec.net/incabinca/?p=24
http://mislec.net/incabinca/?p=22
http://mislec.net/incabinca/?p=19

LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ALI LAHKO DOBIM DSP ČE...
11.2.2007 23:40:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: incabinca
meni je letos štipendija odpadla, ker še nimam urejene preživnine (je postopek že na sodišču-sporazumna preživnina

Ne bi ti smela, Incabinca. Pomembno je, da se zadeve urejajo. Hitrost delovanja sodišč pa ni v tvoji pristojnosti, torej zaradi tega tudi ti ne bi smela biti prikrajšana.

Samo ne mi rečt, da se nisi pritožila?

(odgovor članu incabinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?