|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 7:58:32   
živa
Hoj!

Odkar se naš mali ne doji več (to še ni dva tedna), se zbuja ob 5h do 6h zjutraj. Prej se je ob takih urah podojil in spal do 8h. Zdaj je sprejel tudi flašo, zato sva mu z možem začela zjutraj dajati flašo mleka (ok. 2,5 dcl). Zaenkrat za spanje ne pomaga kaj dosti (ok, včeraj je spal do 6:30 in sva mu čestitala user posted image ).

Pri tem vidim dva problema: da se bo navadil na flašo in da to najbrž ni preveč dobro za zobe. Mislite, da bi morala flašo ukiniti ?

In kako naj dosežem, da bo spal vsaj do 7h? 

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 8:16:46   
vesna.com
Kako bi spal dlje...sorri tud jaz mam ta zgodnje otroke,pr men nč ne pomaga.
Za flaško pa tako:pravijo da ne škoduje zobem flaša,ampak tisto kar je v njej.Sicer pa če bi po flaški zaspal(hvalaboguuser posted image ),mu umiješ zobe ko se zbudi in je.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 8:17:47   
Mikica
Naš nikoli ni maral flaše (pri 9,5 mesecih pa se je sam odstavil in se nisva več dojila) in sva mu zato ponudila mleko iz tetrapaka (2 dcl) na slamico. Še vedno zjutraj spije en mlekec, kot on reče (star je 2l in 9m).

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 10:05:37   
sazi
Koliko je pa star? Naš 13- mesečnik je še vedno na flaši. adnje dni malo meša urnik in se zbudi od 5. do 7. ure enkrat. Če se zbudi ob 7ih spije flašo in začne "razgrajat", če pa ob 5ih pa mi uspe ga uspavati nazaj. Se je pa več mesecev zbujal med 3. in 5. uro in ob 5ih potem vsal, bil pokonci 2-3 ure in potem spet zaspal za 2 uri. Je bilo kar naporno, ampak je zdaj bolje. Kar se pa zob tiče - res je škodljivo to, kar pije in ne iz česa. Flaša je problematična v primerih, ko starši dajo otroku v flašo čokolino in ga dajo spat kar s to flašo in malo potem zvečer ali ponoči pije - takrat zobje zelo trpijo. Našemu zvečer umijemo zobke in če potem spije flašo mleka ob 5ih in zaspi nazaj, se res ne sekiram. Mu jih umijem zjutraj.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 10:42:59   
živa
Sazi, star je tudi 13 mesecev in v flašo mu dam čez dan kompot (seveda nesladkan) in nesladkan bebi čaj - ker sem ga imela zadnjič na infekcijski zaradi dehidracije, me zdaj prav malo briga, iz česa pije, samo da pije! Edino ponoči in zjutraj mu dam mleko v flaši. Zobe pa z večjo ali manjšo muko umivamo zvečer. Zjutraj ga dam v varstvo (ostane doma pri tašči ali moji mami) in dvomim, da bi se - sploh tašča - matrala z umivanjem zob ... No ja, čiščenje zob enkrat na dan glede na to, da mu stvari ne sladkam (če odštejem posladke - čokolada, piškoti) naj bi zadostovalo, vsaj upam.

Lp,

živa 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 20:51:47   
sazi
Živa, no imava enako stara škrata user posted image
Kot napisano zdaj naš mali postopoma in izmenično spi do 7. ure zjutraj, včasih pa tudi ne. Npr. zdaj je 2 noči spal do jutra (no, danes zagotovo ne bo, ker takole pišem). Očitno gre na bolje. Sama se preveč s tem ne obremenjujem. Jezna sem sama nase, ker zvečer ne grem prej spat, saj bi tako lahko vstala tudi ob 5ih, pa mi ne bi nič manjkalo. Če grem pa po 11. uri v posteljo, je pa to malo premalo.
Če poslušam sestro in še nekaj mamic, kako jim mali spijo po cele noči od 2. meseca dalje, se res zasekiram in lahko začnem smiliti sama sebi. Ko pa potem poslušam zgodbe, kako nekatere mame niso normalno spale do 3. leta, da so otroci ponoči veliko jokali in nadoknadili spanec čez dan, sem pa srečna, da moram samo 1x vstati za flašo, pa četudi se kdaj zgodi, da potem bedim od 4:30 naprej. Da le ni vsako noč in da se v večini primerov da uspavati nazaj in si lahko še malo odpočijem.
Počasi bo začel spreminjati ritem.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: flaša mleka ob 5-6h zjutraj
28.2.2007 21:43:12   
teta beta
Če te moti flaša, pa jo zamenjaj z magičnim lončkom. Naša nima flaše, ima lonček od tomee tippee, ki res ne poliva (to poudarjam, ker sem zadnjič v 5 min imela čisto mokro rit, ko je prijateljičin sin na kavču pustil aventovega).

Sicer pa je tudi naša med zgodnjimi, zbuja se med šesto in pol sedmo in že je akcija.

Kako bi dosegla,d a bi spal vsaj do sedmih? Ne vem. A imate rolete ali žaluzije? Je namreč ful razlika, vidim pri naši, kadar sva pri mojih doma na obisku, kjer imamo rolete in je res tema in spi dlje. Vsaj kakšne pol ure ali uro.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?