|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
18.10.2004 23:15:57   
**Češnjica**
Pozdravljene!

Imam problem :((. Že dober mesec mi zatekajo roke, ob tem so tudi zelo trde in mravljinčaste. Težko stisnem pesti. Če kaj počnem - pišem, lupim krompir, pometam, ipd. - je prisotna tudi huda bolečina :(. Stanje je hudo tako ponoči kot podnevi. Zaradi tega tudi spim slabo, ker mi nekako ne uspe najti ustreznega položaja v katerem bi se počutila dobro :zmeden:. Noseča sem 24 6/7.

Pri ginekologinji en mesec nazaj sem dobila nasvet naj ne jem preveč slane hrane ter naj si razgibavam vratno hrbtenico. Tega se držim, a ni nič bolje.
Na vadbi za nosečnice, ki jo organizirajo v našem zdravstvenem domu na fizioterapiiji, sem dobila nasvet glede razgibavanja rok, a žal tudi to ne pomaga.

Prosim vas, če ima ali je imela katera od vas podobne težave, napišite kaj ste počele, da se je stanje izboljšalo :sloncek:. Prosim, prosim, prosim...

Vem, da bo stanje skoraj gotovo po porodu boljše, a do tja so še dobri trije meseci. Mi lahko pomagate??? Skoraj ne želim misliti na to, da je mogoče stanje takšno, ker so mi tik pred nosečnostjo postavili sum na multiplo sklerozo, takrat sicer nisem imela takšnih težav, bilo pa je narobe vse drugo. Vem, da bo še vse dobro.

Za vsak namig in nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem!!!

:kuza:
Češnjica

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
18.10.2004 23:21:38   
kimi
Lahko je od nosečnosti ali pa ti zastaja voda v telesu. Drugega odgovora ne vem. Ti bo jutri kakšna bolj izkušena mama povedala

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
18.10.2004 23:33:03   
**Češnjica**
Mislim, da mi voda ne zastaja, kajti WC je postal moj najboljši prijatelj - res se veliko druživa. Popijem pa tudi dosti.
Ali pa mi voda res zastaja, kaj vem??? :zmeden:

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
19.10.2004 7:28:32   
Lunca1
Ojla!

Tudi jaz imam podobne težave že od 23. tedna. začele so se mi na morju. Mravljinčilo mi je roke (je nehalo), bolijo me zapestja (se malo menjata levo in desno). Zaenkrat recepta še nisem našla, pa bi ga zelo rada.:(( Zoprno je ker te to ovira pri čisto vsakdanjih zadevah. tako da po moje lahko samo upava, da bo to s porodom minilo:bravo:.

Lp Lunca (34.t)

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
19.10.2004 9:39:45   
Anonimen
Težave, ki jih opisuješ, so gotovo povezane s hrbtenico. V vseh knjigah piše, da se vezi ali nekaj podobnega v hrbtenici med nosečnostjo zmehčajo in je treba zelo paziti, da takrat kaj težkega ne dvigujemo, ker imamo pozneje lahko težave z okvarjeno hrbtenico. Poleg tega ima moja mami trenutno zelo podobne težave, samo nima prizadetih rok, pač pa nogo. Bolečine, ki jih opisuješ, so takšne, kot bi poslušal njo. Bila je pri ortopedu in ji je rekel, da je to zaradi poškodbe hrbtenice, čeprav se nikoli ni nič poškodovala. Pač so poškodovani neki živci. Ni ji predpisal nobenih zdravil ali kakšnega drugačnega zdravljenja, rekel je le, da potrebuje čas, da že gre na bolje in bo počasi še šlo.

Torej, upam da sem te vsaj toliko potolažila, da, kot kaže, ne gre za znake, ki bi bili povezani z multiplo sklerozo. Verjetno boš še malo morala potrpeti, posebno zdaj, ko v nosečnosti ne moreš jemati tablet proti bolečinam.
Kar se pa poroda tiče, bi se jaz v tvojem primeru poskusila dogovoriti za epiduralno analgezijo, ker ob takih bolečinah v hrbtenici + popadki bo res težko roditi.

Pa še tp. Tudi mene je že bolel križ in to tako, da sem komaj hodila. To se mi je zgodilo takrat, ko sem po porodniškki šla v službo, hodila v hudem mrazu brez spodnje majice in po plavanju (za dojenčke) iz bazena odhaja lapol mokra in vsa pregreta. Trajalo je dva meseca, da sem prišla k sebi. Zelo pa mi je pomagalo gretje. Na primer, da se nasloniš na kakšno peč, ali pa si daš pod hrbet grelno blazino. Poskusi, mogoč bo pomagalo tudi tebi.

(odgovor članu **Češnjica**)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zatekanje, mravljinčenje in trdost rok
19.10.2004 10:23:07   
beti 1
Ne vem, ali te bolijo cele roke, ali samo od zapestja naprej. če je to drugo si greš lahko v kakšno trgovino z ortopedskimi pripomočki in podobnim kupit opornice za zapestje, ki jih imaš potem na rokah ponoči in pomaga. Pri veliko nosečnicah se zaradi zadrževanja vode v telesu in spremembah v vezeh začasno pojavi sindrom karpalnega kanala.
lp
beti 1

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?