|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 12:33:58   
Zvezdica
Pozdravljene vse mamice,

že doooolgo se nisem javila, ker težav ni, časa ni.... Tu pa tam kaj preberem, upoštevam kake nasvete in to je to.
Zdaj imam težavo in vas prosim za nasvet, ker ne vem kako se tega lotiti.
Moj sinko bo star 3 leta konec julija. Je velik zdrav fantek, ne trmari, sem pa tu kaj ušpiči ampak ni panike. user posted image
Takih otrok bi imela še 10:). Imamo pa težave s prehrano. Podnevi skoraj nič ne je, kak piškot, testenine, jajca in tam se konča. V vrtcu se hrane ne takne. Jaz vem zakaj je temu tako, ampak meni enostavno ne uspe ga odvaditi flaške ponoči. Za intermeco, na dudo je bil zelo navezan pa nam je ratalo v trenutku:), pri flaški pa žal ne. Naš mali je flaško tudi 5x na noč. Vem, da sem sama kriva za to, ampak zdaj bi rada zadeve spremenila če se le da.
In to ni edina težava, ki me tare. Kar smo se preselili v novo stanovanje, tega je že več kot pol leta, tamal spi pri naju. Če spi v svoji sobi se zbuja, dere in nasploh spim še manj kot ponavadi. Ker je res velik je moteče, ker brca med spanjem, si ozurpira celo posteljo in mi2 z mojim enostavno se ne moreva niti dotaknit, ker je tamal na sredini. Kaj naj naredim? Hvala za pomoč in čim več sonca s svojimi sončki:).


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 13:21:44   
vanč
Po mojem se morata z možem najprej trdno odločiti, da boste šli v to. Morata biti prepričana, da ne bosta popuščala. Mi smo večkrat poskušali brez uspeha dokler nisva bila že čist na tleh od neprespanih noči. Takrat sva enostavno rekla STOP. Naš mali se je zbujal 10 x na noč, ker je bil odvisen od flaše s čajem. Vsako noč se je tudi okoli 2h zjutraj preselil k nama. Poleg brc in udarcev sva morala imeti skozi pripravljeno flašo s čajem, ker se je tudi na 10 minut včasih zbujal. V glavnem smo se zadeve lotili tako, da vsak večer, ko sva ga dala v posteljico sva mu kratko in jedrnato razložila, da ga imava rada najbolj na tem svetu in da ga bova naučila, da bo znal spati sam, da je priden fant in zato mu bo tudi uspelo. Nato ljubčka in sva šla. Ponoči, ko se je zbudil za flašo sva mu spet kratko in jedrnato razložila, da je nočka in ni še čas za vstati, če je pa žejen lahko dobi samo vodo iz magičnega lončka. Prvič je vzel magični lonček v roko in mi ga vrgel v glavo. Joooj, zvezde sem videla. Nisem pa odreagirala, rekla sem v redu, potem pa nisi žejen in hitro zaspi nazaj in sem se vrnila v svojo posteljo. Če je dolgo jokal sem se vrnila k njemu in mu vedno iste besede trobezlala. To je trajalo 3-4 dni. Peti dan je prespal od 20.30 - 7.00 v svoji posteljici in niti enkrat se ni zbudil. Od takrat naprej je tako. Sedaj spimo že 4 mesece kot polhi. Rad gre spat in vsi smo dobre volje in  polni moči, ker smo naspani.

Res pa je, da je naš malček takrat bil star 15 mesecev in ni mogel sam iz postelje in se vračat k nam. Verjetno vaš spi že v navadni postelji. Vseeno pa mislim, da če boste ravnali umirjeno, suvereno in vztrajno boste uspeli, vsaj pri nas je bilo tako. Sami spoznajo, da nas ne bodo mogli premakniti in se vdajo, vendar samo takrat ko čutijo, da v tebi ni najmanjšega dvoma, da ravnaš narobe ali da ti je hudo, ker takoj izkoristijo priliko.

To je samo moja izkušnja!
Pa srečno!!!

_____________________________

vanč

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 13:56:42   
Zvezdica
Vanč, hvala za izčrpno napisano izkušnjo.
Mislim, da sem samo potrebovala potrditev, da se vse skupaj da.user posted image
Ja, naš mali ima posteljico 140x70, torej brez ograjce. Lahko vstane in gre kamor želi ampak bom že poskrebela, da bo najprej spal v njej  kakih 8 - 9 ur.
Najprej se moram/va z mojim pripraviti na vse skupaj, potem pa štartava. Bom pa vsekakr poročala kdaj začnemo, kako je šlo....

Hvala in lep pozdravček,
zvezdica


(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 14:49:30   
bini
hej, ja tole hranjenje ponoči moraš ukinit... pri nas je bil to nočni sok, smo se potem zmenili za vodo (da bo imela dama lepe zobke) in potem se ji tud za vodo ni dalo več fehtati - ene dve noči je mal cvilila, potem se je vdala v usodo..

glede spanja ti pa jest ne bom znala svetovat, ker se še zmeraj borimo z zbujanjem oz. z nespečnostjo - sam pri nas mala sanja in govori v spanju, tako da jaz sem izsiljevanje pri nas izključila... smo pa poskusili tud s tuljenjem in pododbno ... včasih je boljš, včasih je slabš - ti želim da vam kmalu uspe (in nam tudi) ker nespanec je res najhujša oblika mučenjauser posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 19:47:14   
duhica
Pozdravljena!

Ja, čaka vas projekt, za katerega je potrebna močna volja. Ko se odločite za to, izberite najbolj ugoden čas, mogoče čez vikend, da ne boste med tednom vsi neprespani. Mi smo tudi flaško zamenjali z lončkom in vodo, pol ga je pa minli, da bi se zaradi tega zbujal. Je bla večja kriza z dudo. Vendar smo vztrajali in po treh dneh je blo mimo. Najhuje je bilo s plenicami, pa je tudi to šlo.
Tudi vam bo uspelo!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 20:23:28   
Anonimen
Kako? Enostavno mu ne daš več! Ampak moraš biti trdno prepričana, ker bo dretja in joka, da joj. Mi smo se 1. noč 2 uri drli. Na koncu je še mož popizdil, in rekel, da naj mu že 1x dam flaško, vendar nisem popustila in čeprav me je tamali vstran odrival in kričal kot zmešan, sem ga cartala, lubčkala, nosila, varvala in  drugo noč smo imeli že mir. Flaške pač več ne bo!

Sploh pa mislim, da zamenjava z ločkom vodo ni primerna. Ker potem se bo spet navadil ponoči piti in boš spet morala non stop tankati. Noč je za spanje!

Ponoči ne rabijo ničesar!

(odgovor članu duhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
20.5.2007 22:13:16   
Zvezdica
Hvala za pomoč. Upam, da nam bo uspelo.
Pravzaprav 100% verjamem v to, ker bi rada spala v kosu 6- 7 ur.
Seveda se, kot sem že prej pisala morava prej psihično pripraviti na vse skupaj in čakati na vikend potem pa veselo na delo.

Hvala in lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.5.2007 0:06:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
22.5.2007 11:17:04   
NIN@
Veš kaj moj sin je tudi star že 2,5 let pa tudi pije še mleko ob polnoči in ob 06.00 zjutraj.......pa kajuser posted image


Men ni težko!!!! Dragač pa nič mleka čez dan pije in to kar dobi ponoči je pa mleko in pravi zdravnica da mu to bl prija kot škodi......upam da se ga bo sam naveličal piti in takrat bomo prenehali....


Jz bom počakala da se sma odvadi...ker to očitno še rabi, tud sam se je odvadu dude in sam se je odvadu flaše čez danuser posted image

lp
nin@




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
22.5.2007 12:04:23   
Zvezdica
Zdravo Nin@
meni ni problem samo vstajanje, čeprav je tako izvenelo ampak to, da mali zaradi flaške ne je skoraj nič drugega.
On poje štiri do pet flašk ponoči, torej v osnovi ima za hrano zamenjan dan in noč.
Sadja ne je, zelenjave ne je in to je ključna težava. Je pa res, da tudi spi pri nama in je precej velik.

Bom poskusila s spanjem v njegovi sobi, pa bomo videli kako bo. Danes je že do druge ure zjutraj spal v svoji sobi:)

LP

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
22.5.2007 13:57:52   
Anonimen
Zvezdica flašo mu vzemi in pika. Bo bolje zanj, če ne zaradi drugega zaradi zobk. Res, jaz sem si tudi mislila, da naj jo ima, če se z njo tolaži, potem pa je čez noč dobila karies na zgornjih enkah in dvojkah in zobki so začeli gniti. Tako sva se skupaj zmenili, da flaško podariva muckom in sva jo dale v škatlo in pustile zunaj. Ko se je spet spomnila nanjo je seveda ni bilo več.
Zdaj pa samo upam, da nam bo uspelo z rednim čiščenjem obdržat zobke take, da ne bodo čisto počrneli.
Torej flaško stran in to čimprej. Prvo noč bo težko ampak vse mine.

Kar se spanja tiče pa nimam kakšnega pametnega nasveta. Lea še zmeraj spi pri meni, ker če je v svoji postelji se zbuja in vstaja  po 30 x na noč.  Če spi pri meni pa se ponavadi zbudi 1x ali 2x za lulat in za pit. Jaz jo bom tako dala v njeno posteljo, ko se bo sama spomnila. Ker nimam namena vstajat milijonkrat na noč.

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
22.5.2007 14:41:17   
Anonimen
kakšne zobke, pa imajo kaj vaši otroci, ko toliko jejo ponoči?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
22.5.2007 16:32:58   
Zvezdica
Naš mali ima petice od 13ega meseca. Zobke ima lepe in zdrave.
Je pa res, da mu kupujem pripravljeno mleko alete.
Sicer pa smo že trdno odločeni da naslednji vikend naredimo temu konec.

Držte pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
23.5.2007 7:45:26   
NIN@
Tudi mi smo po enem letu starosti sina , začeli prakticirat z mlekom ponoči...............Ker je bil ful neješč hrana mu ni zanimiva niti okusnauser posted image  So mi svetovali naj mu dam mleko ponoči.................evo in on se je tega navadil. Ampak nam druge možnosti ni kazalo, ker otrok še vedno mora zaužiti vsaj pol litra mleka na dan. Pije pa samo mleko ki ni toliko škodljivo za zobke , ker ni sladkano.


lp
nin@




od moje kolegice sin je star 5 pa še flaškira!!!! Mleko!!!!



(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
23.5.2007 8:47:06   
Anonimen
A to je novo al sem jaz totalno neizobražena, da mora otrok zaužit vsaj pol litra mleka na dan?? user posted image

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako naj ga odvadim flaške ponoči
23.5.2007 13:21:05   
TiaSara
Ezica, ne, ne rabi pol litra mleka na dan, če je še druge mlečne izdelke, kot je npr. jogurt, sir, skuta, razni linoti ipd..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?