|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: socialna pomoč
9.7.2007 21:17:41   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

Colt in Nežna, kako bi, če bi bila v vlogi socialne delavke razporejala tale delavski denar, kdaj bi vedela kdo si ga zasluži in kdo ne?

Me res zanima, če si ga zaslužim, no sem prejšnji teden dala vlogo za socialno pomoč in me zanima, če bom lahko preživela??? Ali bom izkoriščala delavne ljudi, državo?????????

Tudi jas sem delala in še bom delala, samo takrat nikoli nisem pomislila, da en, ki prejema socialno živi na moj račun.
Mogoče se pa brigam samo zase in me ne zanima kaj drugi počnejouser posted image  


Čipka, zelo zelo natančno so mi znani ''mehanizmi'' dodeljevanja socialne pomoči. V detajle ne bom šel, vendar naj ti prišepnem da se stvari obračaju v prid poštenosti.
Praviš da si delala..ok, torej lahko z mirno vestjo trdiš da ti je vseeno če gre tvoj $$ v žep nekoga ki ima za tri nivoje višji standard od tebe? Te nič ne stisne? Se ti ne stori milo?

Vidiš, jaz pa ZELO preziram pijavke družbe. In z vso pravico.

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: socialna pomoč
9.7.2007 21:20:00   
mia-2
Men se pa zdi da se v današnji časih lahko kaj hitro zgodi da ostaneš brez službe.Hvala bogu da imate večina dobre službe(oz. jih vsaj imate).Ni pa lepo  da nekateri  takole pljuvate po drugih.A mislite da je fajn bit na borzi al kaj?Mene tole čakanje doma ubija.Resda sem prijavljena 1 mesec pa že to je preveč.Pa sem dipl. med sestra.Minister govori kako jih je premal službe pa ne dobim.Kamor pošljem so odgovori se voziš predaleč, premalo izkušenj,...pa premalo vez očitno.Tud jaz se nikoli ko sem delala nisem niti enkrat vprašala zakaj moj denar gre tudi za druge.Sej tistih, ki goljufajo nikoli ne preverjajo nas "male" pa do spodnjih hlač.Sej tud tisti ki ste privatniki verjetno veselo državo prinašate okoli (pri drugih stvareh)a ne?

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: socialna pomoč
9.7.2007 21:27:30   
Anonimen
Dejte ljudje bolj temeljito brati.Kdo pa pljuva po tistih, ki so pomoči RES potrebni?
Govorimo o tistih, ki državo izkoriščajo in se ne trudijo poiskati zaposlitev.Sama nimam redne službe, imam pa delo, ki mi prinaša dohodek.Lahko zaslužiš tudi brez službe, samo delati moraš.Ne bom več o tem, ker nima smisla, saj veste, ko mačku stopiš na rep zamijavka.
Še enkrat naj povem.Nisem proti tistim, ki so pomoči res potrebni in so se znašli v težavah, sem pa proti lenuhom in izkoriščevalcem.

(odgovor članu mia-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: socialna pomoč
9.7.2007 21:33:52   
Colt
Kot prvo, ''borza dela'' ne obstaja več.
Kot drugo, dela v naši državi je PREKO GLAVE! Samo narod je postal tako flegma, razvajen in poln samega sebe, da se mu enostavno ne da več prijeti za manj cenjeno delo. Lahko naštejem to sekundo 200 podjetij ki so obupane ker ne dobijo delavcev, narod pa si vseeno drzne jamrat da '' ni dela''. Ma kerga folk farba? Mene ne!

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: socialna pomoč
14.7.2007 8:24:00   
Anonimen
Ja bodi rada, da si kaj dobila. Je pa res, da moraš predložit čist vse račune v 15. dneh al pa bančne izpiske. Saj, če si rabla dnar boš z njim itak nekaj kupla in boš za to imela dokaze.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: socialna pomoč
9.8.2007 10:47:26   
Bralec
IZVIRNO SPOROČILO: mia-2

Men se pa zdi da je osebni izpisek iz banke zelo osebna stvar.Pri nas si to še v družini ne kažemo med seboj kaj šele da bi ga tej vešči nesramni.


A to, da zaposleni financirajo tebi socialno podporo pa ni osebna stvar?

Si prepričana, da je v tej zadevi vešča ta socialna delavka, ki preverja, če gre pomoč v prave roke?  

Sam bi prej rekel, da si "vešča nesramna" ti...
Pa brez zamere.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: socialna pomoč
9.8.2007 10:51:30   
Bralec
Mene tole čakanje doma ubija.

Morda je problem tvoje brezposelnosti ravno v tem, da "doma čakaš". Kaj pa čakaš? V akcijo punca!
Si preverila ves skriti trg dela? Imaš dovolj razširjene zaposlitvene cilje? Si nesla potencialnim delodajalcem  tvojo ponudbo osebno? Poznaš dovolj dobro kaj je razlika med vlogo in ponudbo...

Mislim, da obstaja še veliko resursov, katere moraš raziskati in aktivirati, preden lahko rečeš: "ni dela".  

Pa ne zamert, samo mečem ideje ven...

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: socialna pomoč
4.2.2013 17:19:15   
Colt
Podpis pod Bralca! user posted image

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Bralec)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
4.2.2013 17:22:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
4.2.2013 17:41:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: socialna pomoč
4.2.2013 17:43:35   
pelin
Napisala cel roman...potem pa ugotovim, da je to pet let nazaj...eh...bog ve kje je sedaj tale ogorčena dipl. med.sestrauser posted image

< Sporočilo je popravil pelin -- 4.2.2013 17:46:59 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: socialna pomoč
4.2.2013 19:21:21   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Lahko naštejem to sekundo 200 podjetij ki so obupane ker ne dobijo delavcev, narod pa si vseeno drzne jamrat da '' ni dela''. Ma kerga folk farba? Mene ne!

G




No, pa naštej. Če ljudje rabijo delo, jim bodo kontakti do zaposlitev prav prišli.





Ko je nemški proizvajalec nogavic pred nekaj leti v M.Soboti odprl en obrat, je imel kar precej časa težave, da je našel ustrezne delavke....pa je bilo "na cesti" 2000 delavk iz takrat že nekdanje Mure......vendar je od teh, ki so se prijavile na delovno mesto redko katera prestala testiranje.....pač pri šivanju nogavic se zahteva določena preciznost.....res da se jih tudi dosti ni prijavilo, ker so imeli še nekaj mesecev "nadomestilo" in to je pač pravica, ki pripada in jo moraš do konca izkoristiti, saj si jo zaslužil....spet nekateri se niso strinjali s poskusnim delom, ker da gre za izkoriščanje delavca, ko si tujec lahko privošči vse kar si izmisli, da izkorišča hlapčevskega slovenskega delavca....

Tisti oz. tiste, ki pa so uspešno prestale testiranje dela in ko so se odločile zaposliti, pa danes po 4 ali 5 letih še vedno delajo....še celo za nedoločen čas so jih zaposlili......

Sosed, ki je mizar, že več kot leto dni ne najde delavca.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: socialna pomoč
5.2.2013 14:44:30   
luigi
V resnici je tako. V kolikor bi šlo za ugotavljanje pravice do DSP (redne denarne socialne pomoči) potem obstajajo eni kriteriji, kjer ti po priznanju te pravice z odločbo ni potrebno dokazovati ničesar. V tvojem primeru pa je iz opisa razbrati, da gre za IDSP (izredna denarna socialna pomoč), kjer veljajo drugi kriteriji. V primeru IDSP moraš dejansko v 45 dneh (če kupiš zadnji dan, ker šteje 30 dni časa za porabo namenskih sredstev in 15 dni za predložitev dokazov. V drugih primerih velja dejansko 15 dnevni rok od same porabe za predložitev dokazov) pokazati vse račune za kar je bila IDSP namenjena. Pri tem je potrebno paziti, ker ti v odločbi piše za kaj je IDSP namenjena in je ne moreš porabiti za nič drugega, ker ti je v nasprotnem primeru ne priznajo in jo moraš vrniti potem pa jo dolgo časa zato nisi več upravičen dobiti. Tudi na roke moraš paziti, ker tudi v tem primeru nisi več upravičen do nove veliko časa. lahko pa rečem, da imaš srečo, če so ti priznali za hrano, ker se nekateri centri otepajo tega razloga za IDSP in ti jo raje priznajo za tekoče stroške življenja (voda, elektrika, kurjava, itd).



< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 5.2.2013 14:53:03 >

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: socialna pomoč
5.2.2013 19:57:08   
neodkrita
No jaz pa poznam eno gospo, ki je zaprosila za enkratno pomoč in sicer za kurjavo in je morala prinesti na center predračun kje bo kupila drva.....ne vem pa ali je dobila denar na roke ali je center po predračunu plačal kurjavo

(odgovor članu luigi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: socialna pomoč
8.4.2013 22:47:58   
BellaB
... jaz pa poznam gospo, ki je na enem CSDju zaprosila za izredno soc. pomoc, jo dobila v znesku 500 eur (in to dvakrat v letu) in si placala del magisterija... Pa kljub temu da je zivela doma, lepo na toplem pr mami, dobila celo socialno. user posted image

... tolk o enotni praksi slovenskih centrov za socialno delo. Meni so zato ker sm "doma" "zivela" odbili 30%, pa ceprav v lastnem gospodinjstvu (v resnici 100 km izven domacega kraja delala volontersko), neodvisna od starsev ali kogarkoli druzga....

Ze zarad tega, k mi je pod cast žnarat za socialno in podobne transferje upam, da mi tega ne bo treba nikol vec pocet, ker je ponizujoce. -.-

Bi mogoce ministrstvo za zacetek lahko poenotilo prakso CSDjev in malo bolj nadziralo kam dejansko gre denar. user posted image

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?