|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 14:39:49   
nina0
Pozdravljeni.

Prvič se vam oglašam in upam, da bom dobila kakšen dober nasvet - v kar ne dvomim. Pri nas doma imamo dvojčka fantka, ki sta bila 25.07.2007 stara 3 mesece (rojena v 30 tednu). Zamenjali smo že vrsto mlekcev, a nikakor ne najdemo pravega. Doma imamo že 5 škatl odprtih mlekcev pa še zdaj ne veva z možem kaj naj jima dava za jest. Začeli smo z bebo kot v porodnšnici, a sta kmalu dobila neznosne krče in sta se drla kot bi ju s kože dajal. Zamenjali mleko na Aptamil Prematil, ki je bil še kar ok, a sta se pričela zbujati na manjk kot 3 ure zato smo prešli po nasvetu pediatrinje na Aptamil Comfort (bila sta že donošena po času po kg pa 2,7kg). Kmalu sta začela zelo polivati zato smo prešli na Novalac proti polivanju in je bilo samo še huje. Vrnili smo se na Prematil in je bilo ok, vendar očitno premalo močno mleko zato smo postopno nadaljevali z Aptamil Pre. Obnašala sta se kot da jima gre na bruhanje in sta tudi buhala čisto skutico. Torej to naj bi pomenilo da jima mleko ne odgovarja. Ker nisva več vedela kaj sva prešla na mleko 3,5% kravje prekuhano z vodo a sta spet ful bruhala in ful grozno smrdi ta bruhica. Začela sta se zbujat ponovno na manj kot 3 ure (spala sta po 4 ur), skoz jokata in ne vemo kaj jima je. Kaj pa zdaj? Ne vem več kaj naj jima dam? Poskusila bova še Hipp-ov mlek ter DM-ov pa začela bova uvajati gosto hrano in verjetno juhice...
Ali ima kdo podoben primer? Ali ima kdo predlog kaj storiti? Pediatrinja še sama ne ve kaj - poskusiti morate pravi. Mi smo pa že celo Lekarno pokupili!!!


Sem že čist obupana zato vas prosim za nasvet user posted image       NINA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 14:48:59   
Maleal
Kaj si jima dala kravje mleko pri 3 mesecih?Halooo?user posted image Kravje mleko se daje od 1 leta dalje,pa še to se naj ne meša z vodo,saj otrok mora dobit maščobe.
Mi imamo navadni Novalac,zvečer pa AC in so krči popolnoma zginli.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu nina0)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 14:59:11   
anajmad
Jst sem probala Milumil iz Mullerja in težave so izginile.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 15:05:51   
emaa
Ne vem ti pomagat, naša dva adaptiranega mleka ne jesta več, sta se mi pri 7 mesecih spuntala. Kar ga notri dobita v kašicah, drugače pa skute, itd (kravje pogojno pijeta, pa tudi nista najbolj srečna, tako da dobita čaj, mleko pa v drugih mlečnih izdelkih). Mogoče pa probaj kako mleko z okusom, baje obstajajo adaptirana mleka, ki imajo okus po vaniliji. Saj če pride sirček ven, ni nič takega, pač poliva, nekateri polivajo, David je pa bruhal. Upam, da sem ti kaj pomagala, naša dva sta drugače jedla DM mleko (no David na začetku Neocate, prilagojeno mleko za alergike in črevesne bolnike). Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa vprašaj, magari na ZS. 

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 15:48:46   
Afnica
Mi imamo doma dvojčka, ki bosta 13. stara 3 mesece. Rojena v 31. tednu. Domov sta prišla po 40ih dneh bolnice. Tam sta dobivala od začetka samo moje mleko, nato pol pol z aptamil prematil- za nedonošenčke. Ko smo prišli domov mleka že skoraj nisem imela in sta dobiva aptamil prematil in že takrat spala po 4ure čez dan, ponoči 5 ur. Lana, ki je prišla domov s 1770g je takrat pojedla od 50-70ml. Lan, ki je prišel domov z 2560g je pojedel od 70-90 ml. Na prematilu smo bili vse do 3230g pri Lani in 4130g pri Lanu. Potem smo za prestop na enkico uporabili le dve škatli Aptamil Pre. In sedaj smo na Aptamil 1. Spita še vedno lepo, podnevi 4 ure, ponoči 5 ur. V bolnici nista nikoli dobivala sveže pripravljenega aptamila (kot piše na škatli!). Ampak vedno narejenega in ohlajenega, ter nato pred hranjenjem pogretega. Doma sem opazila, da kadar jima dajem svežega ju matra prebava- krči. Ponoči nismo spali. Pogostega sta bila sitna- lačna. Zato vedno pripravim 3 obroke v naprej, ohladim v hladilniku in jima pred hranjenjem pogrejem.  Zdej Lana poje 90-110ml, Lan 120-140ml/obrok. Sta pa pred enim tednom tehtala 3230g in 4130g. Na teži pridobivata lepo, redko kdaj kaj izbljuvata. Krčev nimata.
 
Glede na to, da pa imaš dvojčke, pa da Kolinska 30% popust na vse milupine izdelke (aptamil, milumil...kašice...)!!! Mi ta popust pridno koristimo. So pa prodajalne v Izoli, Ljubljani in Rogaški Slatini. Moraš pa predložit rojstne liste dvojčkov. Mi damo s popustom za 900g Aptamil 1 manj kot 10eur.



_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
2.8.2007 22:02:33   
Janeja
Naši Lei je tudi najbolj odgovarjal Milumil iz Mullerja - z okusom vanilije.

Pa tako pogosto menjavanje mleka pri teh malih želodčkih tudi ni dobro. Upam, da čim prej najdete pravo varianto.



(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 14:47:47   
nina0
Ja MarcelAlina res je dala sem jima kravje mleko IN.... Ne vem sicer koliko si stara a če ne veš smo bili tudi mi z njim futrani pa nam danes nič ne manjka kvečjemu imamo kaj preveč na sebi. Meni pač to ni bilo nič čudnega. Ja tudi vem, da ni priporočljivo menjati toliko mlekcev Janeja, ampak ne morem ju gledati kako se zvijata od krčev in se dereta kot bi ju s kože dajal. A potem jima naj pa še dajem takšen mlek. Ni šans. No zdaj smo probal Hipp-ov mlek pa je tokrat boljš, sicer za koliko časa ne vem. Smo pa začeli tudi uvajati kašice in jima gredo kar lepo v slast. Tako, da upam, da čimprej ukinemo mlekce ker sta res revčka. Emamair najlepša hvala za trud ampak sta pa srčka. No jaz imam še to smolo, da smo domov prišli s kisikom in je naš Matejček še vedno na kisiku tako da od 21.06.2007 kar smo doma nismo še šli na zrak. Upam, da kmalu....

Hvala vsem za pomoč in se vam oglasim, ko bodo spremembe.
Lep dan vam želim  NINA

(odgovor članu nina0)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 14:56:36   
nina0
Emamair ampak tvoja dva pa nista nedonošenčka al sta??

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 17:04:26   
emaa
Sta nedonošena, samo ne toliko kot tvoja, za en teden (36. tednov), kar se jima zdaj pri velikosti ne pozna nič, sta velika za donošene, pri motoriki pa precej. Sta pa bila ocenjena za majhna za gestacijsko starost. Še dobro, če bi se rodila prej, vprašanje, če bi David preživel, že tako se je kar nekaj časa boril za življenje, za domov smo ga pa tudi kar čakali. 

< Sporočilo je popravil emamair -- 3.8.2007 17:08:29 >

(odgovor članu nina0)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 20:03:48   
anajmad
Kaj pa če imata kolike? Nekaterim traja malj delj. Začnejo se pa pri koirigarani starosti treh mesecev. Se pa pri kolikah zelo zvijajo in tudi bruhajo. S kravjim mlekom pa ni glih fajn pretiravat. Moja "tapametna" svakinja in še bolj "tarnajboljpametna "tašča sta dajali mojemu nečaku že pred dopolnjenim 6. mesecem starosti kravje mleko,skutice in takšne kozlarije. In rezultat: tamali je pri treh letih težak alergik in je alergičen skoraj na vse. Pa  je moja "brihtol" svakinja vprašala alergologa,če je mogoče krivo to,da so mu zelo zgodaj začeli dajati mleko in konzarvirane izdelke in ji je odgovoril,da to sigurno,ker otrok še pred dopolnjenim enim letom starosti nima še dobro razvitega imunskega sistema in ponavadi,bolj občutljivim otrokom udari na alergijo.
Jst na tvojem mestu se ne bi preveč igrala s tem pa sploh ker sta nedonošenčka. Tvojmu Matejčku pa želim čim hitrejše okrevanje in da bi kmalu bil dovolj močan,da bi sam zadihal.


_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu nina0)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 21:33:18   
Pinokio
Mogoče sta pa alergična na KML...........a ste dali kašno testiranje skozi............al pa če probate z Allernovouser posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 21:52:19   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: nina0

Ja MarcelAlina res je dala sem jima kravje mleko IN.... Ne vem sicer koliko si stara a če ne veš smo bili tudi mi z njim futrani pa nam danes nič ne manjka kvečjemu imamo kaj preveč na sebi. Meni pač to ni bilo nič čudnega.


Stara sem dovolj,da vem,da 3 mesečniku ne dajem kravjega mleka.Ja mogoče smo bili res mi z njim ,,futrani,,a prej ni bilo toliko alergij na kravje mleko.Pa pri današnji izbiri mlek na tržišču ziher najdeš kaj primernega za user posted image  in ne daš pri 3 mesecih kravjega,ki je za teličke,ne pa za user posted image .

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu nina0)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 21:58:20   
Pinokio
Tisto mleko, ki je blo včasih je blo res bolj zdravo................pa si poglej sestavine živil kaj vse vsebujejo...........včasih tega ni bilo in se je bolj zdravo živelo.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
3.8.2007 23:52:53   
Levči
Nina a si jima probala dat od novalaca AC PROTI KOLIKAM?Nam je ta pomagal.lpuser posted image

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Aptamil, Novalac, Beba,...???
4.8.2007 9:18:57   
crci06
poskusi se  s puncami zmenit, da si malo izmenjate mleka, da imate za vzorec. Oz. jaz sem zadnjič v DM kupila za vsak slučaj neko potovalno pakiranje mleka - za 2 dcl mleka, cca 1 EURo.
Mogoče pa to poskusiš, da ne bankrotiraš.

To s sveže pripravljenim obrokom in pogretim je pa dobra info.
Nisem vedela, da jih ga ne naredijo posebej...
jaz se pa tako sekiram, če ima rižolino star 15 min...

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?