|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna svetlina
6.8.2007 13:24:51   
nelit
Pozdravljene!

Na forumu se oglašam prvič. Tudi jaz pričakujem dvojčke (še kar ne morem verjet). Stara sem 33 let in prejšnji teden sem imela NS v Dravljah. Pregled je potekal OK, vendar pa mi rezultati niso najbolj všeč. Plod A 2.4, plod B pa 2.3. Tveganje je torej pri A 1:391, pri B pa 1:739. Pri obeh je bila vidna nosna kost in tudi drugače ni bilo nobenih posebnosti. Zdravnik je rekel, da je vse v nekaj normalnih okvirih za moja leta in da je rezultat bolj na zgornji meji (krivulja), vendar ne čez statistično krivuljo.

Predlagal je, naj se posvetujem še s svojim ginekologom, kateri pa je rekel, da se on ne bi obremenjeval in da je najbrž vse OK. Rekel je, da grem lahko tudi še na kakšen pregled (malo kasneje), ko se vidijo stvari še bolj podrobno. Skratka jaz nisem nič pomirjena in vem, da to ne vpliva ravno pozitivno name in na mojo nosečnost. Doma imam že enega zdravega fantka (4 leta).

Vem, da je edino amniocinteza skoraj 100% in postopek tudi poznam, vendar ne vem, ali se tveganje za morebitni splav pri dvojčkih poveča.

Prosim vas, da mi posredujete svoje izkušnje, rezultate NS glede na starost in da mi svetujete kakšnega dobrega zdravnika (lahko samoplačniško), h kateremu bi šla na pregled in pogovor glede vsega skupaj.

Vsem se lepo zahvaljujem za morebitne odgovore in želim vsem veliko sreče.


< Sporočilo je popravil nelit -- 6.8.2007 14:00:51 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna svetlina
6.8.2007 14:44:37   
pikceva
Ojla,

Jaz sem tudi noseča za dvojčke. Na NS sem imela tveganje za oba preko 1:1600 in zato se posebej glede tega nisem obremenjevala. Imam pa 28 let in zaradi tega je verjetnost manjša v primerjavi z rezultati s tvojimi leti. Meni so rekli, da v primeru, da je vida nosna kost je vse ok. Moja dva sta imela meritev okrog 2.
 
Drugi test, ki je možen pri odkrivanju nepravilnosti je samo amniocinteza. Dvojni, trojni hormonski test pri dvojčkih odpade.
 
Bila pa sem v genetski posvetovalnici glede ene bolezni, ki je prisotna v moji žlahti. Bila sem pri dr. Rudolfu in po pogovoru sem se precej oddahnila. Tako, da v primeru, da rabiš dodatno strokovno mnenje prosi za napotnico za genetsko posvetovalnico, ki je v porodnišnici v Ljubljani. Rabiš napotnico za enkratni obisk, ki ti jo lahko napiše tudi osebni zdravnik ( napotnico, ki je za več obiskov mora napisati ginekolog). So zelo prijazni in strokovni in verjamem, da se ti bodo posvetili. Potem ti bo sigurno lažje.
 
Lp

(odgovor članu nelit)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?