|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: navadno mleko
28.8.2007 13:40:23   
katra55
Ja kje si pa prebrala,da alpsko mleko vsebuje konzervanse? Za podaljšanje obstojnosti je obdelano z ultra visoko temperaturo, kar pa nima nobenih škodljivih vplivov. To, da je mleko homogenizirano, pa pomeni, da so maščobne kapljice s posebnim postopkom razbite na zelo majhne kapljice in zaradi tega so mlečne maščobe lažje prebavljive in se lažje absorbirajo v prebavilih in tudi to nima škodljivih učinkov. Otrokom do enega leta pa se kravje mleko odsvetuje, ker njegova sestava ni prilagojena potrebam otrok (vsebuje premalo laktoze) in zato ker povzroča zelo hude alergije. Če pa ima otrok intoleranco na laktozo jo ima tudi če uživa materino mleko, saj tudi to vsebuje laktozo in to veliko več kot kravje. Po enem letu pa se svetuje uživanje mleka in mlečnih izdelkov zaradi vnosa zadostne količine kalcija, vsebuje pa tudi veliko drugih mineralov in vitaminov. LP

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: navadno mleko
28.8.2007 23:11:21   
blecky
Uf kolk debate okrog navadnega mleka...

Je že res, da ga do 1. leta ne priporočajo zaradi alergij . tudi jaz sem bila mnenja, da svojemu fantku ne bom dajala tega mleka pred eni letom. Vse lepo in prav.... dokler mi ni začelo primanjkovati mleka. Potem sem pa kupila adaptirano mleko... najprej ene znamke - ga ni hotel popit niti dva požirka, potem drugo znamko - isto.... sem mu želela dat kašice, ki se mešajo z adaptiranim mlekom, pa potem tiste z vodo.... pa je še vedno vse odklanjal. Sem se dovolj presekirala zaradi tega... Denarja sem zmetala stran kar precej ...
Sedaj ko je star 9 mesecev pa sem začela s kravjim mlekom (po posvetu s pediatrinjo).

Zato prosim, ne govort kako ne privoščimo svojim dojenčkom le najboljše... samo dojenčki so si različni in ne marajo vsi enake hrane....



(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: navadno mleko
29.8.2007 20:44:36   
Anonimen
Potem sem jaz tudi teliček, pa marsikatera od nas tudi. Kot je ena že povedala - nekoč ni bilo adaptiranega mleka, pa so vsi gor zrasli.


No teliček, naj še nekaj dodam. Nisem napisala, da kravje mleko ni za odrasle., napisala sem da kravje mleko ni za dojenčke, ker je premočno. Zamisli si par kilskega dojenčka pa vsaj 50 kilskega telička user posted image .

Na drugi stavek pa lahko samo povem: res smo gor zrasli. A pa veste mogoče koliko drisk in drugih prebavnih motenj je bilo takrat, koliko krčev nenadnih smrti....? Ne ne veste ne? Vprašajte malo stare starše. Aja, pa takrat tudi tega niso pripisovali kravjemu mleku (bajdovej mi smo gor zrasli na kravjem mleku in ne alpskem, če že tako želite)...vzrok neznan. Če bi bili takrat mediji takšni kot danes...bi bila čisto drugačna pesem.

kot sem že rekla...raje kakšen kafe, čik ali trač revijo manj, pa privošču otroku zdravo in predvsem njegovi starosti primerno mleko.

Aja, pa tudi ne vem v čem je poanta, da potem redčite alpsko mleko user posted image . potem raje kupite mleko 1,3, ki je že razredčeno z vodo. Aja, to pa kao ni primerno, ker dojenčki rabijo mlečno maščobo.

Še 1x, če že želite futrati deco z alpskim mlekom, jim s  3,2 mm.



< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 29.8.2007 20:45:40 >

(odgovor članu tecka_nosecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: navadno mleko
29.8.2007 22:11:39   
katra55
Paštetov kruh, Kar se tiče maščob je kravje mleko lažje kot materino mleko, saj kravje mleko vsebuje 3,8 g/l mlečne maščobe, materino pa 4,5 g/l m.m.
Razredčuje pa se ga zaradi beljakovin, saj jih kravje mleko vsebuje znatno več.
Aja, pa 50 kilski teliček popije 5krat več mleka kot dojenčekuser posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: navadno mleko
30.8.2007 14:06:09   
Anonimen
katra saj zato pa kravje ni primerno. Ker user posted image  RABI maščobe. in če ga razredčiš, jih izgubiš. Če ga pa ne, pa ima preveč beljakovin, ki jih user posted image   ne smejo. Zato se tudi beljak ne daje do 1. leta

Ne vem, kaj vam ni jasnouser posted image

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: navadno mleko
30.8.2007 14:23:12   
katra55
Sej men so te stvari zelo jasne, ker se s tem ukvarjam. Napisala pa sem za tiste ki tega ne vedo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: navadno mleko
30.8.2007 18:01:38   
malička
Sploh ne vem kaj se prerekate glede tega , vsaka ima svoje mnenje in vsaka ve kaj njenemu otroku paše, pa lahko rečete kaj želite vsaka bo storila kakor se njej zdi prav, saj vsi ne mormo bit istega mišljenja...paštetov kruh pa še nekaj, če je vse tako črno zakaj se potem pediatri strinjajo s tem????????
Celo sami ga priporočajo seveda domače mleko, za kajenje tudi pravijo ni zdravo, pa za kavo pa za alkohol pa mi ne reči da nisi nikoli probala cigarete ali kave ali alkohola, saj vem da se tu gre za naše malčke ampak če jim odgovarja zakaj ne saj ga bodo itak pili vsi prej ali slej in tu se ngre za denar, ker bi svojemu malčku verjetno vsi privoščili najbolje, gre se za to če ne škoduje zakaj pa ne, ja je res da je bilo prej več alergij in tega ampak koliko pa jih je danes od vse te hrane polne kemikalij?????????????
saj pravim vsaka ve kaj je dobro za njenega malčka in naša mnenja so si zelo različna...

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: navadno mleko
30.8.2007 19:38:40   
Anonimen
Otrokom do enega leta pa se kravje mleko odsvetuje, ker njegova sestava ni prilagojena potrebam otrok (vsebuje premalo laktoze) in zato ker povzroča zelo hude alergije.


Mleko naj bi se uvajalo med devetim in dvanajstim mesecem, kolikor mi je poznano; otroci so različni, meseci tudi, eno leto pa je verjetno postavljeno kot "varna" meja.

Do takrat otrok tudi nima tako dobro razvitega prebavnega traktu, da bi lahko prebavil beljakovine (mislim, da so le-te vprašljive).

Je pa z mlekom tako kot z ostalo hrano. V zmernih količinah in ob pestri prehrani so stranski učinki pri zdravem otroku ali človeku zanemarljivi.

Če pa pretiravamo v katerokoli smer, se pa pokažejo posledice. Do takrat pa brez panike user posted image .

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: navadno mleko
30.8.2007 21:17:27   
Anonimen
zaradi mene lahko svoje otroke filate pri 3 mesecih z joto, ribami, navadnim ali alpsim mlekom. lahko jim tudi dlesni masirate z alkoholom. Meni je vseeno...to so vaši otroci.

To, kar se pa priporoča in kaj ne pa, pa lahko povem. Boljše preventiva kot kurativa in tolčenje po glavi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: navadno mleko
31.8.2007 13:33:09   
livia
Do enega leta starosti naj otroci še ne bi uživali navadnega mleka, ampak kvečjemu materinega ali adaptiranega. Sicer je pa izbira vaša.


Se strinjam z zgornjo trditvijo.

Če se vseeno odločiš drugače, je meni pediatrinja rekla, da nobenega mleka ni treba redčit z vodo, ker otroci rabijo toliko maščob.
Ko sem jo vprašala ali navadno ali alpsko, je rekla, da vseeno, pa alpsko ni nič slabše od navadnega, samo naj bo z 3,5 maščobe.

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: navadno mleko
31.8.2007 13:47:57   
mirabela
Začela pri 8 mesecih z alpskim (3,6%). Nič nisem redčila user posted image .



(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: navadno mleko
31.8.2007 14:03:44   
kofetek2010

zakaj nebi otroku dali kravjega mleka, pred kakimi 20 leti ni blo aptamila, bebe, novalaca...


To ni res. Moja sestra ima danes 25+ let in kot dojenčici smo ji dajali adaptirano mleko.



sem ena izmed tistih, ki so zrastli na Milumilu - dajte prosim izračunat koliko je:

2007-1973 = ?

in dobile boste kolk sem stara, torej je bilo že takrat adaptirano mleko user posted image  



Glede ostalega se strinjam s teto Paštetko - naša bo stara 21.mesecev in je še vedno na jutranji flaši Milumila. user posted image  Pa nima alergije na kravje mleko.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: navadno mleko
2.9.2007 19:55:25   
malička
ja pa dobro ni treba zdaj dobesedno jemat številk p ače je bile že pred 100 eti ga pred 150 ni bilo pa so vs gor zrasli joj kak smo malenkostni halooooooooooooooooooooooooouser posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: navadno mleko
3.9.2007 15:57:05   
Anonimen
a je takrat bilo že alpskouser posted image

(odgovor članu malička)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: navadno mleko
3.9.2007 21:41:06   
Strawberrie Cherrie
Mi ga verjetno zelo dolgo ne bomo uporabljali. Smo pač 'srečneži z alergijo'user posted image user posted image

Me pa razjezijo takile posti, ko sploh ne veste, kako srečne ste lahko, da vaš otrok sme jesti skutiko pa jogurt, ne da bi ob tem imel ZELO močne krče in dobil flekce po celem telesu.
Pediatri/strokovnjaki pa tudi ne svetujejo določene zadeve kar tja v 3dni.
Se povsem strinjam s Paštetko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: navadno mleko
4.9.2007 10:20:52   
malička
London paris te popolnoma razumem poznam enih par mamic, ki imajo težave s tem, ja res je da pediatri ne svetujejo tja v tri dni zato pa sta meni že dve svetovali da čeji odgovarja kravje mleko zakaj pa ne ,,, patudi mnogim ki jih poznam so tako svetovali, poznam mamici, ki hrani otroka od začetka s tem mlekom od rojstva skoraj pa je z malim vse ok , vska dela kar se mi zdi najbolje za otroka, paštetov kruh ja krave so pa že bila pred 100 leti ne????

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: navadno mleko
4.9.2007 15:22:05   
kofetek2010
eeeeeeeehhhhhhhh, brez veze

user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: navadno mleko
8.9.2007 21:22:02   
lucika
meni se zdi problem tudi v pediatrih. sploh taki iz manjših krajev, imam občutek, da gredo na kakšno izobraževanje vsakih 30 let enkrat...in potem svetujejo vsega boga. ena naša pediatrinja uvajanje km od 7 meseca dalje, naša patronažna cela kosila, goveja juha, krompir, govedina, palačinke: to pri 6. mesecih morajo jest...katastrofa. in če nič sam ne poiščeš in naštudiraš...lahko slepo verjameš takim nasvetom. ker so le " strokovni".

zagovornice kravjega mleka in let nazaj...dajte malo vprašat starše. tudi pred 30 leti ni veljala vsaka krava in vsako mleko! pa takrat krave niso jedle silosev ali kostne moke....no, kakorkoli, vsak po svoje...
ko pa je, na srečo pri redkih izjemah, kaj narobe...pa vsi.....joooooj, božčki, tak mali, pa tak......takrat pa npben ne zareže butaste mame po glavi. jap, morala sem napisat.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: navadno mleko
9.9.2007 10:54:40   
Sibil_
Eh ja, ne morem da ne bi kaj napisala...user posted image

Torej-mama me je dojila 3 mesece, do 6 mi je dajala umetno mleko, potem navadno.Pri 11ih mesecih sem kravje mleko začela zavračat.Danes imam intoleranco na laktozo-nič kaj prijetno, pa tudi ne tragično.

Dve sestri od moje babice sta bili rojeni v 7. mesecu nosečnosti leta 1923 (dvojčici).Moja prababica ni imela mleka sploh.Zrastli sta na prežganki-maslo, moka, voda.In brez težav sta dočakali okoli 70 let.

Jaz osebno sem prvemu otroku ponudila kravje mleko po prvem letu a ga ni pil in tudi danes ga ne pije.Poje pa vsak dan jogurt ali skuto ali puding.Ne mara mleka.

Drugemu tudi že dam skutko in jo ima rad, ostalega mlečnega še ni poskusil.

Prvega sina sem dojila 8,5 mesecev, drugega še dojim.

Ne pretiravat v nobeno smer-po moje je najbolje tam pri kakih 9 mesecih poskusit.Malička-tako zgodaj dat kravje mleko je pa res neodgovorno, vsaj po moje.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?