|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 19:39:01   
caillou
Pismo vedno se zarečemuser posted image .

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 19:40:39   
Anonimen
Pismo vedno se zarečem .


user posted image user posted image user posted image

Smetimo, dovolj bo.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 21:29:05   
nejcko
Naša 3-letnica je suha že več kot eno leto čez dan, ponoči pa smo ji dokončno ukinili plenico nekje spomladi. Lani smo ji kar 2x ponoči odvzeli plenico, pa jo obakrat po nekem času tudi dali nazaj, ker enostavno ni šlo drugače. Od spomladi pa je res večinoma suha, sem ter tja ji je kdaj ušlo.
No, ta teden pa je bila tudi pri nas že kar 3x mokra postelja. Očitno je to res zaradi mraza. Danes sem ji dala kar dvoje dolge rokave (ne spi pokrita), pa bom videla, kaj bo. Ko smo ji omenili plenico, je revica skoraj skupaj padla od grozeuser posted image , tako da kaj takega ne pride v poštev.

Jaz se glede lulanja ne sekiram kaj dosti in otroku pustim, da sam pokaže, kdaj je čas. Sin je imel tako skoraj do 4. leta ponoči plenico. Pa kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
7.9.2007 22:54:16   
Leone
Pri nas je enak problem, pa je star že 4 leta. Ima plenico, ki je lahko 2 noči zaporedoma suha, tretjo noč mu pa premoči. Pa kadar spije pred spanjem vodo, je tudi lahko zjutraj suh. Ko bo suh vsaj 1 teden skupaj, mu bomo vzeli plenico, prej pa ne (2 tedna skupaj sem preoblačila posteljo vsak dan v upanju, da bo prej nehal, pa ni).
Dokler mu ne dozori sistem za zadrževanje lulanja v spanju, ga ne moreš z ničemer odvadit. Bo že (še vsi smo) user posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
8.9.2007 10:26:37   
nejcko
Misija ni uspela - mala se je tudi danes polulala in ne samo to, polulala se je potem še enkrat zjutraj v najino posteljo. Torej kar 4x v 5 dneh je bila postelja mokra.
Sem prav jezna nase, ker sem ravno pred tednom dala prijateljici cel paket neporabljenih plenicuser posted image , zdaj grem pa kupit nov paket. Kupila bom hlačne in sem mali že povedala, da so to samo take gatice, ki ne premočijo. Nimam kaj, enostavno se mi ne da več vsako noč ubatati z mokrimi cunjami, pa še preilo se nič ne suši v tem vremenu.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
8.9.2007 10:28:46   
Anonimen
Nejcko, jaz še sedaj pri našem pettinpolletniku še sedaj hranim kakšnih 10 plenic, za primer kakšnih drisk ali česa podobnega.user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
8.9.2007 10:35:29   
nejcko
Saj mi je tako žal, da si jih nisem vsaj ene 5 ven iz paketa vzela, ampak res sem bila prepričana, da jih ne bomo več rabili, ker prej je kdaj sinu ušlo kot tamali.
Očitno smo ena taka poscana familijauser posted image  in grem pač v nabavo. Nimam kaj. Ker danes sem ta malo že malo napiz*** in je revica tako jokala. Brez veze se mi zdi, da smo vsi zaradi tega slabe volje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
8.9.2007 19:00:42   
Anonimen
No, misija pa je danes Alesu uspela. Mali je spal v nogavickah in se ni polulal. Itak imata pa v petek se sistematski pregled (no, ga ima mali, ne Alesuser posted image ), pa bo se tam vprasal kaj in kako okrog tega. Pa za vecerjo ni jedel cokolinota, ampak makarone. Bomo videli, kako bo danes, od ponedeljka naprej sta pa itak sama doma 14 dni in bo tako ali tako vse lazje, ker bo imel A. sam vse ''pod nadzorom''.

LP

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
8.9.2007 20:13:05   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I



- Moja mama je sina (ko je začel biti suh še ponoči) zbujala okoli polnoči in ga peljala na stranišče (vsega zaspanega). Meni je bilo to total mimo, zato smo to raje ukinili.
- Popoldne in proti večeru sem omejila pitje, sem pa le tega bolj forsirala preko dneva.
- Pred spanjem sva šla večkrat na stranišče.
...





pr mojemu je ta taktika ful pomagala in od takrat ne lula več v posteljo


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
9.9.2007 10:52:27   
Pi-kica 1
Meni se ta cirkus okoli lulanja ponoči zdi totalno mimo, otroku pa lahko narediš veliko škode s polaganjem pozornosti na te zadeve in se lahko stvar zavleče v predpubertetno obdobje. Naš je čez dan tudi že suh pol leta, ponoči pa ima plenico, pa kaj. Jo bo imel, dokler ne bo suha. Zaenkrat je zjutraj težka, da se skoraj vleče za njim. Tudi čez dan mu še tu in tam malo uide, pa se preoblečemo in mir. Da bi ga zato kregala, mi pa še na misel ne pride. 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
9.9.2007 17:00:34   
karmy
ja stvar se zavleče dlje, če ne polagaš pozornosti na to in da ga postopoma ne odvajaš lulanja v plenico.... to da čakaš da bo pripravljen se mi zdi malo mimo..no da pr enoletniku preizkušaš to je malo huda, samo tam nekje cca. pri treh letih, pa je že skrajni čas da počasi otroka odvajaš od plenic... 

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
9.9.2007 22:06:29   
Pupica
Evo kopiram post, ki sem ga že Zarici napisala; aja pa tole tvojo babico mal v red dej, da tkole otroka begauser posted image čist prov da ji postlo polulauser posted image Drgač pa čist na kratk, mogoče kahlo bl blizu, v sobi absolutno bl toplo, okno zaprto, pa obvezno brez nalivanja z tekočino pred spanjem. Mi smo po 19h uri umil zobe, in pili le vodo, ki pa ji ne tekne tako zelo, tako da ni problemov vsaj z tekočino.
Pa za kratek čas ti vseen predlagam, da data hlačne pleničke gor, če ne drucga, vsaj otrok ne bo v tem hladnem prehodnem obdobju spal v mokri postelji(predno nekdo opazi)ker selahko resno prehladi. Pa ne bo treba tolkrat prat. Pa seveda obisk urologa, ker je možno tudi kako vnetje sečil.Ali kaka težava z mehurjem.Evo zdej pa res kopiram:

"Pri nas smo bili od 19.meseca suhi čez dan. Čez noč sem ji pa kr pridno tišala peničko gor. Potem se je pa dogajalo že skor pol leta, da je bila suha 1 teden, pa spet 1x mokra, pa spet 3 dni suha, pa 1 dan mokra, pa 10 dni suha, pa spet 2 dni mokra, skratka še vedno so se dogajale nesreče.

No nakar sva ji dala nazaj kahlico v sobo, čeprav je stranišče čisto OK obvladala. Odtakrat je suha tudi čez noč.
Ko sva razmišljala za nazaj, sva prišla do zaključka, da se gospodični enostavno ni dalo zjutri v kopalnico na stranišče(res pa je, da smo imeli skoraj vedno okno na kip odprto in je bilo hladno). Stara je bila pa 2 in pol. No in kljub temu, da je bila potem 2 meseca vsak dan suha plenica, smo jo še vedno oblačili(pleničko-hlačke, tako, da je lahko sama šla na WC in si jo potem tudi sama nazaj gor potegnila)v plenice. Nakar sva po 2 mesecih se odločila da poizkusimo tudi brez plenic. In od takrat nismo niti enkrat več lulali ponočiuser posted image user posted image user posted image
Tako da, probejta s kahlico v njeni sobi, in hlačne plenice plenice,da bo lahko sama se oblekla in slekla.

Velik sreče pri odvajanju in čimmanj "nesreč" !"

 




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
9.9.2007 22:21:40   
tulip
Naš je od 23mes brez pleničke čez dan, ponoči pa mu jo dam vedno, ker je zjutraj nabito polna.
Nisem niti poskušala, da je ne bi imel, ker dosti pije, pa pred spanjem spije 3dcl mleka, tako da bo verjetno imel nočno pleničko kar še  nekaj časa...
Zdaj ima 25 mesecev.


(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
11.9.2007 11:38:47   
Anonimen
Pupic@, se ta n-tic user posted image  Mali je ze od 1 leta imel ''hlacne plenicke'' in za njega je to vse plenica. Tako da ga na to ''foro'' ne bi mogli okrog prnest. Zdaj je ze od tele debate vsako noc suh, tako da ne gre nazaj na plenice.

LP

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
11.9.2007 12:24:59   
ZARA
No, še moj link, če vam pomaga kakšna info ...
TUKAJ

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
12.9.2007 15:15:47   
urskas
Tudi pri nas še ne gre brez nočne plenice, čeprav je podevi že nekaj mesecev suha. Le ta je zjutraj zelo morka, včasih tudi pri opoldanskem spancu. Ko smo nekaj dni zapored že bili suhi tudi ponoči, sem ukinila pleničko, vendar pa je po dveh dneh ponoči spet začela lulat in vsakokrat padla v hudo travmo, da sem jo komaj potolažila. Zdaj smo spet na pleničkah, očitno otrok še ni dovolj zrel, tako misli tudi naša pediatrinja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
14.9.2007 16:38:51   
muška
ker bo imel A. sam vse ''pod nadzorom''.


Kaj to pomeni? Da otrokova mama bluzi v 3 dni in ji ni za zaupat, al kako? Ne kapiram, nekaj mi ne gre skupaj user posted image  .

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Dan za dnem polulana postelja - pomoč
18.9.2007 13:56:54   
c7
Da se jaz še enkrat vmešam - ker sem pisala, da imamo enak problem. V tem času smo ga začeli reševati tako, da ko je deklica v spanju fejst nemirna, jo vzamem in nesem na stranišče. Tam se polula in greve nazaj. So noči, ko je ponoči mir, in takrat je ne nesem lulat. Zaenkrat deluje. V tem času je bil primer, da so bile hlačke zelo malo mokre. Ko sem to potipala, sem jo preoblekla in nesla lulat, in je lulala ogromno. Torej je mogoče začela lulati, pa se je ustavila. Ne vem. Do nadaljnjega bomo prakticirali tako, ker kakšna plenička ali kaj ne pride v poštev. Za tiste, ki pa menite, da otrok takrat ne ve, da lula,... in se ne navadi tega občutiti, pa samo to: tudi če mu dam plenico je isto. Tudi če lula v posteljo je isto. Tak da, če že to dela nezavedno, naj dela v stranišče.


(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?