|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 19:58:31   
zirafa76
A se to..tudi jaz sem imela preglede na 3-4 tedne..pri 18tednu pa na vsakih 14 dni, sedaj od 28tedna pa vsak teden..zaradi enojajcnosti....tako da ni straha...
Imata pa zaenkrat vsaka po 1.8kg..pridno rasteta.....user posted image user posted image

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 20:26:34   
Anonimen
Oooo bugi, kaj berem user posted image user posted image user posted image user posted image . Ful ful ful lepa novička user posted image user posted image user posted image . Čestitam ti iz srca in želim čimlepšo nosečnost.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zirafa76)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Še ena z dvojčki
14.9.2007 20:59:27   
Jesica
No, pa še jaz....enojajčni dvojčici, stari dobrih 6m. Bili sta monohoriata in monoamniata (brez pregrade), ampak pravi borki in smo že zdavnaj iz ta hudga ven. Od 9t sem bila na bolniški, veliko sem počivala, hodila na masaže, tko vse je bilo na izi. Proti koncu mi je trebuh otrdeval in sem lahko več al manj samo počivala.

Rodila v 31.tednu, carski rez, kilaža 1100g, inkubator. Po 7t in 4 dneh smo ju končno dobili domov. Dojila nisem, mleko sem si brizgala 2 meseca, potem je pa kar usahnilo. Tako, da sta na flaški, ampak mi je čist ok, ker je res manj naporno zame. Tamali sta bili ob rojstvu OK, nobenih večjih problemov, samo čas je bil potreben, da 'dozorita'. Danes, po pol leta, sem že pozabila, kako je bilo težko, ko sta bili v inkubatorju in v bolnici.
Da pride do TTTS je verjetnost 15-20%. Meni se ni zgodil. Pa tudi takrat se dajo stvari rešiti. Čakajo, da zahiranček doseže neko težo in ti sprožijo porod. O TTTS veliko piše na internetu. Samo odtpikaj. Tudi mene je moj G poslal v LJ, mojo nosečnost je vodil dr. Cerar in res se imam samo njemu zahvalit, da imam doma sedaj dve taki carici.

Pogumno dalje, počivaj, pejt na bolovanje, če boš preveč utrujena. Jaz nisem bila za nobeno rabo, najprej ful slabo, potem pa tako trd trebuh. Mamice z dvojčki pa itak hitro nehamo komplicirat in tud vse zrihtamo, ker pač moramo. A nosiš biamniate ali monoamniate? Jaz sem imela UZ na 14 dni.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Še ena z dvojčki
16.9.2007 21:42:41   
tajtaja
Pa še jaz.
Četrta nosečnost, planirana, na UZ pa šok-dvojčka.
31. marca lani smo dobili fantka in punčko, rojena v 34. tednu.
Moja nosečnost je bila kar naporna in sem večji del preležala, ampak moji srčeki so odtehtali vse težave.
Tudi mene je bilo strah, kako bom zmogla z dvema naenkrat, pa še ostali trije, ampak z dobro voljo in veliko ljubezni gre vse. Pa še pomoč moža,  mame...
Vse otroke imam neizmerno rada, za dvojčke pa pravim, da je to nekaj najlepšega, kar se mi je v življenju zgodilo. Ena prav posebna izkušnja, ki je ne bi hotela zamuditi.
Ne pozabi, da je to namenjeno le izbranim.user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Še ena z dvojčki
17.9.2007 10:26:00   
bugnavilea
IZVIRNO SPOROČILO: St.Ina

Oooo bugi, kaj berem user posted image user posted image user posted image user posted image . Ful ful ful lepa novička user posted image user posted image user posted image . Čestitam ti iz srca in želim čimlepšo nosečnost.user posted image user posted image user posted image


Oooo ... St.ina ... :D :D :D ... hvala. :D :D :D Kako je pa kaj z vami?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Še ena z dvojčki
17.9.2007 10:28:56   
bugnavilea
Koliko lepih izkušenj, punce ... user posted image user posted image user posted image  ... sem že kar neučakana ... user posted image  Že res, da bodo priprave mal bolj opasne, kot so bile pri ta prvemu (najprej nakup novega avta - s tem se ubadamo sedaj ... potem pa še vsa oprema, kajti stvari od ta prvega očitno ne bodo prišle kaj dosti prav user posted image ). Ampak sva oba z mojim že kar navdušena. user posted image

Komaj čakam drugi četrtek, ko grem v Ljubljano ... da ju spet vidim, pa da vidim če bo vse ok. user posted image user posted image user posted image  Pa mrbit šelo pokukamo tja v mednožje. user posted image

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Še ena z dvojčki
18.9.2007 10:45:19   
lumpa1
Ojla punce! Še jst bi se vam pridružla na tej strani, ker tut pričakujem dvojčka, pa me velikrat kej zanima. Rok imam 3. marca in zaenkrat je blo vse fino fajn.Slabosti so ble sicer huuuude pa doooolge, ampak to jemljem za normalno. Ne vem še, a sta eno al dvojajčna; imata vsak svojo postelco in lepo vidno pregrado. Zdej pa prvo kar me zanima-v katerem tednu ste ve mele morfologijo? 

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Še ena z dvojčki
18.9.2007 12:44:02   
emaa
jaz sem jo imela v 22t 1/7. 

(odgovor članu lumpa1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Še ena z dvojčki
19.9.2007 8:27:06   
masna
Jaz sem jo imela v 20t.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Še ena z dvojčki
19.9.2007 23:23:22   
NAVT
bungavilea, čestitam za dvojčke. Ko sem brala tvoj prvi post, sem se živo spominjala sebe. Mi imamo doma korenjaka od dveh let in pol. Mene je že sama nosečnost presenetila, pol pa še šok, da nosim dve pikici. Rečeno mi je bilo, da sta dvojajčni, pol pa so na NSugotovili, da je ena posteljica in lepo viden znak T, kar pomeni enojajčni dvojčki. Opozorili so me na TTTS. Od 17. tedna sem bila doma na bolniški. Nosečnost je potekala b.p., počutila sem se kar dobro (no prve tri mesece je bilo kar nekaj slabosti). Trebuh je hitro rasel, zadnji mesec sem ležala, ker sem ga res težko prenašala okoli. Sicer sem pa veselo hodila na nosečniško telovadbo.

Tudi meni se je zdelo, da vem že vse o nosečnosti, ko pa sem zvedela, da sta dva, sem se počutila kot da sem prvič noseča. In vso nosečnost sem se počutila nekaj posebnega. Pravio, da ko je ženska noseča, da je nekaj posebnega, a v prvo nisem tega občutila. Se mi je zdelo, da sem pač ena od mnogih, zdaj z dvojčki pa je bilo drugače.

Rodila sem na 37t3d v Izoli. Sprožen porod, ker sem se en dan prej začela odpirati. Rodila sem 25. julija in zdaj v spalnici spita dve princeski.
Srečno!

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Še ena z dvojčki
20.9.2007 15:14:16   
anči13
olja! berem,da ste nekatere imele težave z otrdevanjem trebuha in kako ste si pomagale?meni skoraj nič ne pomaga ne magnesol ne buscopan.pravijo,da je pri dvojčkih to normalno.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Še ena z dvojčki
20.9.2007 23:04:39   
nektarina
Lumpa 1: jaz sem morfologijo imela v 2o T.
Glede trebuha. Otrdeval mi je že tam okoli 5 meseca, če se prav spomnem. Kasneje vedno manj. Proti  koncu  nosečnosti nisem čutila nobene nevšečnosti; le težina trebuha  in nesprespane noči. Nikakor mi ni ratalo spat ponoči. Ja pa zadnji teden so mi noge otekle.

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Še ena z dvojčki
1.10.2007 13:16:31   
katka28
Tudi midva z mozem sva bila zelo presenecena, ko nama je ginekologinja povedala, da pod srcem nosim dvojcka. Zelela sva se otroka in ga tudi brez posebnega truda dobila ampak nikoli si nisva mislila, da bosta kar dva. Nihce v druzini ni nikoli imel dvojckov zato je bil sok se toliko vecji. Sama zaradi dvakrat operirane hrbtenice ze pridno lezim in sploh si ne predstavljam kako bom lahko jaz celo nosecnost prelezala. v 13 tednu imam naroceno nuhalno in srcno upam, da mi bo g. Strah sporocila, da je z mojima vse v redu. Ali sta enojajcna ali ne se ne vem, ker na sliki sta sicer videti vsak v svoji posteljici vendar pravijo, da posteljica ni vedno pogoj.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Še ena z dvojčki
1.10.2007 13:48:50   
filipinka
Katka, čestitke! V katerem tednu si? Jaz sem v 10.tednu in imam NS, 26. 10.!
Upam, da bom drug teden na rednem pregledu izvedela ali sta eno- ali dvo-jajčna.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Še ena z dvojčki
1.10.2007 14:00:10   
katka28
Sem v enajstem tednu nuhalno pa imam 18.10. tako, da tudi mene ze firbca kaj bi bo povedala .

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Še ena z dvojčki
1.10.2007 15:26:47   
karmyka
Da se vam še jaz pridružim tudi mi pričakujemo dvojčke in to dvojajčne mislim pa,da bosta dve pupi sedaj sem v 24tednu, tako da že težko čakam da prideta pikeca na svet.user posted image

Do sedaj sem se pa zredila +15kg pa 110cm okoli trebuščka.

L.P user posted image ,user posted image


(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Še ena z dvojčki
1.10.2007 16:05:59   
Anonimen
Kje pa je zdaj bugi? Nič se ne oglasi user posted image

(odgovor članu karmyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Še ena z dvojčki
12.10.2007 22:01:13   
Brbs
Jaz bi tudi imela dvojčke. Imate recept? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Še ena z dvojčki
13.10.2007 12:45:58   
nektarina
lepo je imeti dvojčke, a dela je ojoj...no trenutno pišem z enim prstom , ker v naročju  držim enega... pestro je non stop

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Še ena z dvojčki
15.10.2007 12:30:32   
bugnavilea
Po dolgem času sem spet malo priromala sem gor. user posted image  Z nami kaže vse v redu ... na zadnjem pregledu v Ljubljani sta se oba lepo razvijala in sta bila skoraj enako velika (le eden je imel malenkost večji trebušček). Drugače smo pa tudi povprašali kako kaže glede spola in nam je rekla, da sicer ni 100%, vendar da zaenkrat zgledata dva frkolina ... user posted image  No ... doma smo sicer bolj navijali za frkolinke ... sam bom pa imela nogometno ekipo, ne? user posted image user posted image user posted image

Sicer sem pa sedaj že lepo doma na bolniški. Precej hitro se utrudim in mi je že kratek sprehod napor (čeprav poskušam vsak dan it ven na sprehod) ... sem se pa sedaj še fajn prehladila ... tako da sem prav obležala. user posted image  Drugače je pa počutje kar v redu.

Naslednji pregled imam drugi teden, ko bom v 20. tednu in bomo malo bolj natančno pogledali kaj se skriva tam pod popkom. Komaj čakam, da spet vidim naša dva brcavčka ... .. ja ... ker jih že približno dva tedna čutim tam spodaj. Haha ... ravnokar se je eden oglasil, kot bi hotel reči "Pozdravi jih!" user posted image user posted image user posted image user posted image

No ... tako ... Vidim pa da nas je kar nekaj nosečnic z dvojčki. Lepo je to brat.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Še ena z dvojčki
15.10.2007 15:21:50   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: bugnavilea

Po dolgem času sem spet malo priromala sem gor. user posted image  Z nami kaže vse v redu ... na zadnjem pregledu v Ljubljani sta se oba lepo razvijala in sta bila skoraj enako velika (le eden je imel malenkost večji trebušček). Drugače smo pa tudi povprašali kako kaže glede spola in nam je rekla, da sicer ni 100%, vendar da zaenkrat zgledata dva frkolina ... user posted image  No ... doma smo sicer bolj navijali za frkolinke ... sam bom pa imela nogometno ekipo, ne? user posted image user posted image user posted image

Sicer sem pa sedaj že lepo doma na bolniški. Precej hitro se utrudim in mi je že kratek sprehod napor (čeprav poskušam vsak dan it ven na sprehod) ... sem se pa sedaj še fajn prehladila ... tako da sem prav obležala. user posted image  Drugače je pa počutje kar v redu.

Naslednji pregled imam drugi teden, ko bom v 20. tednu in bomo malo bolj natančno pogledali kaj se skriva tam pod popkom. Komaj čakam, da spet vidim naša dva brcavčka ... .. ja ... ker jih že približno dva tedna čutim tam spodaj. Haha ... ravnokar se je eden oglasil, kot bi hotel reči "Pozdravi jih!" user posted image user posted image user posted image user posted image

No ... tako ... Vidim pa da nas je kar nekaj nosečnic z dvojčki. Lepo je to brat.



lepo te je brat bgv...in drzimo pesti se naprej!user posted image

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Še ena z dvojčki
29.10.2007 11:14:44   
tweetek
Jaz pa se ne vem, ali je eden ali sta dva! Sva z ginekologinjo gledali na UZ pa se nisva mogli odločit, zdaj mam pa NS čez tri tedne, pa upam da bo jasno vidno kaj in kako... Mam pa kar občutek da sta dva...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Še ena z dvojčki
22.11.2007 16:26:38   
rokapi
Bungavilea,
že nekaj časa ti hočem tole napisat. Se mi zdi prav zanimivo, ko "srečam" po nekaj letih moje odsotnosti na forumih kakšnega "starega znanca". Pred leti (kakih 6 - 7 let nazaj) sem bila aktivna na forumu Mladi o spolnosti in drugih aktualnih temah, kjer si se tudi ti aktivno vključevala. Moj nickname takrat je bi Klavdija oz. Claudia (potem, ko se je pojavila še ena), če se spomniš.
No zdaj pa te najdem tukaj - z dvojčki! Naj povem, da tudi jaz nosim dvojčke - 13. teden.
Svet je res majhen a ne?  Ti želim vse naj naj in srečno nosečnost!

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?