|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sramežljivost?
21.9.2007 11:29:54   
zita
Naš fantek bo v kratkem star 2 leti. Kljub skoraj dvomesečnim počitnicam je z veseljem stopil ponovno v vrtec. Tudi glede obnašanja nimamo večjih težav, je razposajen, včasih pravi divjak, marsikatero narobe že  doma ušpiči.
 V zadnjem času opažam, da če pridemo kam v družbo drugih otrok  v zaprt prostor (ne v vrtec) me enostavno vleče ven in se sploh noče vklopiti v igro. Šele po nekem  času se začne igrati, vendar moram biti prisotna  v bližini tudi sama.
Zadnjič sem ga hotela vpisati na športne igrice, vendar je bil  raje kot v sobi polni otrok in  glasnega radia sedel  v garderobi, potegal vodo v wc-ju user posted image oziroma še raje na igrišču opazovali druge otroke . Pogosto se podobno obnašanje pojavlja, če se dobimo s kakšnimi starši in otroci (ki jih ne vidi prav pogosto). V takih situacijah sicer ne joka , ampak enostavno se ne vklopi  v igro z njimi.
Motorično je  razvit... skače, brca žogo, vozi kolo.. ima  zelo rad knjigice, avtomobilčke, plastelin in v zadnjem času risanje..
Zanimajo me vaše izkušnje s tem. Gre samo za otroka, ki pač rabi več časa da se adaptira med druge ali je to normalna razvojna stopnja? Ali je to posledica tega, da staraša vidi dejasnko šele po 17 uri in ima že poln kufr drugih otrok in vrtca user posted image  ?
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sramežljivost?
21.9.2007 11:37:50   
Anonimen
Gre samo za otroka, ki pač rabi več časa da se adaptira med druge ali je to normalna razvojna stopnja?



Ki rabi več časa, da se prilagodi, bi jaz rekla. So tudi taki,  ja, ki najprej pol ure mirno sedijo in opazujejo druge, šele potem se vklopijo v družbo.

(odgovor članu zita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sramežljivost?
21.9.2007 11:39:13   
Anonimen
Pa glede na to, da vaju vidi šele po 17. uri in da je star skoraj dve leti, ga jaz niti pod razno ne bi rinila na kakršnekoli urice oz. igrice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sramežljivost?
21.9.2007 11:44:45   
Maxica
Se strinjam z Al bino. Naš triletnik je tudi tak, da se mora najprej nekak klimatizirati in si z varne razdalje ogleda prizorišče. Potem, ko se pa sprosti, je pa itak "vse njegovo".user posted image Je pa tudi odvisno, kakšen pristop imajo ljudje do njega. Eni so nekak preveč vsiljivi in takih kr nekak ne mara. Eni imajo pa v sebi nekaj, kar otroke privabi in takim ni treba niti s prstom pomigati, pa imajo okrog sebe en kup otrok.
Ga pa jaz tudi ne bi po vrtcu in po vsem dogajanju po 17.uri še kam vpisovala. Tako majhnega otročka že ne. Bo še čas za vse. Meni vem, da se tudi ne bi ljubilo.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sramežljivost?
21.9.2007 12:20:39   
Lenny
Zita, morda je le ena od razvojnih faz, morda kombinacija vzrokov, ki jih sama predvidevaš. Težko je tako na daleč ugotavljati.
Pri nas smo imeli fazo sramežljivosti in opazovanja okoli 3. leta. Vse drugo bi, samo vključil se ne bi. Pa je bil do takrat še pri babici in dedku, po 15. uri pa z nama. Tudi mi smo hodili na skupno telovadbo, kjer se je očitno zelo dobro počutil in se je na vaditeljico prav navezal. Čez kakšna dva meseca je to obnašanje počasi izzvenelo.  Se mi zdi, da gredo kar vsi čez takšne faze.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sramežljivost?
21.9.2007 17:08:44   
caillou
Pri nas je ta sramežljivost trajala vse do izpred enega meseca. Pa je mali že zakorakal v peto leto. Sedaj o sramežljivosti ni ne duha in ne sluha. Kar en klik v glavi in je glavni na vasiuser posted image .

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sramežljivost?
22.9.2007 15:15:01   
lenika
Tudi naš 16-mesečnik je takšen. Odkar hodi v vrtec pa še posebej.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?