|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnetje mehurja
16.10.2007 8:49:51   
zofa
Prejšnji mesec sem imela vnetje mehurja, ravno v času ovulacije, tako, da sem sprva mislila, da imam spet bolečo ovulacijo.Ko pa bolečine le niso ponehale, sem dala urin na pregled in glej ga zlomka. Sanford potitivno in rast enterobakterij. Zdravnica mi dala antibiotik Primotren, spila sem na hektolitre ursi čaja in zadeve so se počasi umirile. Sedaj pa spet ravno ob ovulaciji iste težave.Ali ima kakšna od deklet podobne izkušnje. Pogosto uriniranje, bolečine v spodnjem delu trebuha in zbadanje v križu, občutek napetosti. Res ne vem ali bom morala ponovno k zdravniku ali kaj naj naredim ??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnetje mehurja
16.10.2007 8:56:47   
Anonimen
Evo mene,se javljam na raport.Enake težave,na začetku mi ni niti padlo na pamet,da bi lahko bilo od mehurja,ko pa sem morala na konizacijo in so mi naredili izvide,se je pokazalo grdo vnetje mehurja.Dobila sem udarno dozo antibijotika,pa je bil mir,čez dva meseca pa ponovno enake težave,sem šla k zdravniku,ni naredil niti izvidov,ko sem mu vso zgodbo poevdala,le antibijotik mi je predpisal,pa se je pozdravilo.Lahko pa,da gre za kronično vnetje.Če je,bo potrebno ponovno izvide naredit in nato na podlagi le teh urepat.Torej kar k zdravniku.

(odgovor članu zofa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vnetje mehurja
16.10.2007 8:59:04   
Pobalami
za kronično vnetje je zelo dober brusnični sok. Dobiš v lekarni in DM-u.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vnetje mehurja
16.10.2007 9:15:45   
fricka
Jaz sem imela kronična vnetja 4 leta, eno vnetje za drugim. Zaradi antibijotikov so mi že izpadali lasje in čist propadel imunski sistem. Potem pa sem spoznala zdajšnega moža in z njim osvojila za to težavo idealno nadado: po vsakem lulanju se je potrebno umiti. Težave se niso nikoli več ponovile- od tega je že 7 let. Isto ti bo odgovoril dr. Pušenjak na svojem forumu. Preverjeno pomaga. Se mi je pa bilo na to zelo težko navaditi.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vnetje mehurja
16.10.2007 12:00:49   
Zoja Miša
Poznano in zelo nadležno!
Brusnični sok res pomaga. Svetujem pa ti, da veliko piješ tudi vodo, ker se tako mehur izpira.
Pri meni je bilo isto in dokler nisem resno vzela zadeve in jedla antibiotike in jih pojedla do konca, se mi je kronično ponavljalo.
Seveda je pomembno, da te nikoli ne zebe v noge in da niti pod razno v takem vremenu ne greš ven brez spodnje majice (grozno vem, a se nevadiš).
Pazi nase.
Lp, ZM

(odgovor članu zofa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vnetje mehurja
16.10.2007 13:14:28   
martinuška
Tudi jaz sem pred nekaj leti imela eno leto skoz ponavljajoče se vnetje mehurja, ki se mi je enkrat razširilo celo na eno ledvico. In to boli še celo bolj kot vnetje mehurja. Vsakič sem šla k zdravniku, na preiskave, nato dobila antibiotike, pa ni nič pomagalo na dolgi rok.

Nato sem v eni reviji prebrala, da pomaga predvsem mega pitje vode, da odplakneš bakterije iz mehurja, poleg tega pa tudi vitamin C (ki ga je ogromno tudi v brusnicah). Tako da sedaj, ko dobim vnetje mehurja, spijem ogromno vode (tudi do 5 litrov, ampak to je mogoče dan do dva dni), se pravi vsakič, ko grem na stranišče, spijem 3 dcl vode. Poleg tega čez dan večkrat spijem Cedevito, ki ima C-vitamin, in ta mi tudi dejansko pomaga, čeprav se čudno sliši... (Običajno namreč že takrat, ko malo začutim, da me boli pri lulanju, spijem kakšna dva kozarca cedevite, pa mi že to pomaga...).

Bistveno pa je, da spiješ res dosti vode. Ker pri tolikšni količini vode potem greš lulat na 10 min ali še manj, ampak vsakič vsaj malo vode gre ven. Kar tudi manj boli.

Ja, sem skoraj doktorirala na to temo...

Aja, tisti čaj meni ni nič kaj posebej pomagal. Meni je pomagalo tako, kot sem zgoraj napisala.

Kar se pa tiče preventive, pa tole: kot ti je že napisala Zoja Miša, moraš paziti nase. Se pravi, ne sme te zebst v noge, predvsem pa ne po križu oz. ledvicah. Jaz sem od tistih vnetij dalje zagovornica spodnjih majic, čeprav bi res raje bila brez njih, ampak me je izučilo.

Vso srečo ti želim.

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vnetje mehurja
29.7.2014 19:10:09   
lara_p
Jaz bi pa vsem svetovala kopeli iz senenega drobirja; parne ali sedečeuser posted image . Sama sem lansko poletje prvič doživela hudo vnetje, nisem vedela kaj narediti, takoj sem si kupila neke tablete na osnovi brusnic. Ker seveda ni pomagalo takoj sem vprašala mami, ki mi je svetovala omenjeno kopel. Takoj sem se počutila bolje, tisti pekoč občutek je bil samo še minimalno prisoten :)
sedaj vedno ko začutim, da bi do vnetja lahko prišlo si takoj pripravim sedečo kopel :) Tako da svetujem vsem, narava je zakon user posted image
aha da vam še povem kje sem kupila seneni drubir; v lj v city parku, vem pa da obstajajo tudi kot neke blazinice polnjene s senenim drobirjem, ki jih lahko uporabljate kot čajno vrečko za v kad user posted image . meni osebno super ideja ;)

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?