|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 10:01:31   
Anonimen
kaj mu naj dam jesti če ful bruha in ima tudi drisko.Bili smo pri dr. rekel je da je viroza(vse povezano z vrtcem), mamo tudi vnete okice in uhice, pa še vročino.Sicer tak nič noče jesti, ampak vseeno kaj mu lahko takega ponudim?Kaj pa za pit?kr ful bi rad pil, amapk vse kar spije tudi pobruhauser posted image user posted image Star je 2,5leta
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 10:07:39   
Marogica
Vi pa imate res vse na kupu. Jaz ga ne bi silila s hrano, počakaj, da se mu želodček "umiri". Mogoče kakšen riž, bobi palčke, banane in in LCA jogurt(navadni) pomaga. Pa kuhaj mu čaj iz borovnic. Pri pitju je tako, da mu dajaj po žličkah, drugače bo še dalje vse izbruhal. Torej dve žlički, pa čez nekaj časa zopet dve žlički. Pa Neolit mu kupi v lekarni, vsebuje elektrolite.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 10:12:22   
Anonimen
Če je v takem stanju je rs potrebno najprej poskrbeti,da zaužije čim več tekočine,da ne dehidrira.Tekočina je sedaj najbolj važna,ko sebo vse umirilo pa,če bo želodček prenesel naj je,kar si bo zaželel.Tudi jedilno čokolado.ne mlečno,jedilno.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 12:01:11   
Petraa
Zadnje čase smo pa res ful pisali. Daj mu za pit izotonične napitke, hrana pa kaj sam hoče brez diet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 12:56:47   
aezzy
cim manj mlecnih stvari, ker mleko napenja pa se sesiri se v zelodcku.
cim vec tekocine, nic sokov!!!!!, VODO, VODO, VODO.
Skuhaj mu borovnicke, nja jih tudi poje.
ce zbruha kar popije,mu dajaj po zlickah, cimveckrat, da ti res ne dehidrira,ker bo potem sranje, ga bojo hotli noter obdrzat z infuzijo.
verjetno ves, probaj poslatat na vrhu glavice, ce je kaksna luknjica,malce vdrta glavica, to je ze znak. to najprej probajo na pediatricni.
Pa ni panike, samo dajaj mu za pit!
hrana ni tolk vazna.
skuhaj mu juho in po zlickah.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 13:20:34   
Petraa

Pomembno je vedeti, da dieta ne vpliva na potek driske. Zato dieta s predpisovanjem prežganje, ruskega čaja, odsvetovanjem mleka in podobno ni smiselna, ker je vsrkavanje vseh sestavin hrane pri otroku z drisko normalno. Izkazalo se je, da uživanje sadnih čajev, sokov in uravnotežene lahko prebavljive prehrane, ki je prilagojena starosti otroka ne podaljša potek driske, lahko ga celo skrajša.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 13:45:07   
TinaUros
Ni mu treba silit hrane. Najprej pazi na dovolj tekočine. Večkrat mu po malem ponujaj vodo ali pa izotonične napitke (imajo veliko izgubljenih mineralov in vitaminov), sm pa res pazi, da po pozirkih, ker verjetno se bo otrok žejn zagnal v flašo, pa mu jo rajši vzemi iz rok, da ne bo preveč obremenil želodčka in to mu bo spet povzročilo bruhanje. Počasi pa pol začni ponujat hrano. Kake navadne kekse, palčke, riž, krompir, pusto meso..Od sadja pa lahko banane.
In bognedaj....res je, da nove študije pravijo, da ni več dijet pri driskah in bruhanju... No ja...je katera probala dajet bogemu otroku sadne sokove, al pa pomaranče in podobno...user posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 13:48:45   
Petraa
TinaUroš jaz sem.Je in pije kar hoče.Nikoli ni imel moj otrok diete ravno nasprotno

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Driska in bruhanje-hrana
3.11.2007 13:55:30   
TinaUros
Maš pač srečo, pa nč slabga ne mislem s tem. Dejstvo pač je, da na take razdražene želodčke je kaka kisla, preveč sladka in mastna hrana ali tekočina kot bomba.
Vem, da tudi nekateri pediatri uveljavljajo to novo teorijo, da ni več diet. Sm mislim pa, da teh par dni, ko otroka matra driska in bruhanje, ni težko potrpet na lažji hrani.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Driska in bruhanje-hrana
5.11.2007 12:44:27   
aezzy
odsvetovanje mleka in sokov je zaradi bruhanja in ne driske.
ker je res, da je to vse kot bomba za tko mejhne zelodcke.
sicer pa dieta ne pomeni stradanja ob prepecencu in vodi!
najboljs je sama opazovat otroka, in ne poslusat raznih teorij - stroka uci eno zaradi velikega stevila, ki jim ta na nacin pac ustreza, tvoj je pa lahko eden izmed tistih,ki mu ne. vsaka sama najbolje pozna svojega otroka.

upam, da bo kmal boljse.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?