|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 11:30:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 11:41:17   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija
Je pa res, da sem tavečjo za marsikatero "stvar" prikrajšala. Ne morem našteti kaj bi to lahko bilo, ampak tako čutim. Posebaj sedaj, ko imam še eno pol letnico. Z njo so stvari tako preproste. Sama sebi ne dajem restrikcij glede najmlajše, kar pa sem pri taveliki sigurno počela. Pa ne smem tega, da ne bo razvajena, pa morm to, da bo spala v svoji postelji, pa ne smem tega, da bo imela red (npr. hranjenje na tri ure),... pa še bi lahko napisala.
Se mi zdi, da sem bila preveč hladna do nje, čeprav sem se včasih spraševala kako je možno tako zelo imeti rad tako majhno bitje. Me je kar razganjal od silne ljubezni. Sem se prav spraševala, če je to normalno.

Ne vem kje vse sem ga usekala mimo. Vem pa, da sem se vseeno po drugem porodu zelo spremenila. Postala sem bolj nežna do velike babe. Kako pa to ona doživlja... to je vprašanje.

Na vprašanje o navideznem prijatelju žal ne vem odgovora, niti nimam o tem kakšnega mnenja.

Ampak tole, kar sem citirala...tako se včasih počutim tudi sama (naša dva sta stara malo več kot tri in malo več kot eno leto). Točno tako, kot si napisala. Včasih imam celo občutek, da sem šele z drugim otrokom postala zares mama. Da sem se prej samo učila. Je pa naš tavečji bil tudi po karakterju tak, da si ni pustil priti blizu in se recimo sploh ni hotel cartati. Prvič me je sam od sebe objel pri 19 mesecihuser posted image . Moram pa reči, da se je okoli tretjega leta spremenil in si zdaj pusti tudi telesno blizu in išče mojo bližino, rad se pocarta. Prav fajn naveza sva, prej sva se pa bolj od daleč gledala....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 11:45:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 11:47:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 11:54:54   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija
Sam zdej sta tukaj dve strani. Ali je res takšna (čeprav se sedaj res pride cartati in išče mojo bližino) ali pa sem ga nekje ornk zajebala.

Tudi sama se točno tole sprašujem. No, tu me pomiri moj mož, ki je bil pri prvem celo leto doma (absolvent) in pravi, da je bil mali res tak. Enako pravijo vsi, ki so ga poznali bolj od blizu. Ampak mene včasih vseeno malo stiska...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 11:55:38   
Anonimen
Ma jaz pa kar mislim, da se eni otroci pa res nočejo prav pretirano lubčkat. Moj se tudi ni hotel, pa to že kot novorojenček, vsaj meni se je zdelo tako. Kar nekako nisem mogla prav preveč tiščati vanj, ker se mi je enostavno zdelo, da se ne počuti dobro. Je bilo skozi eno jamranje, če je bil v naročju, drugače pa je bilo O.K. Tudi potem, ko je sam sedel ob opori, nikoli ni sedel v mojem  naročju, ampak vedno poleg mene na kavču.
Ne verjamem, da smo ga kje usrale, po moje otroci tak karakter prinesejo s seboj. S tem, da se tudi moj zdaj veliko raje stisten k meni, sploh je zelo navezan name, ampak samo takrat in za toliko časa, kot njemu paše. Po navadi za kakšni dve sekundi.user posted image

Kar se tiče namišljenih prijateljev, tudi po moje to ni čisto nič povezano s kakšnim samotarstvom v povezavi z napačno vzgojo. Res pa imajo namišljene prijatelje večinoma edinci. Se pač igrajo na tak način. Moj otrok ga je že večkrat imel, pa pozabil, pa je čez nekaj časa prišel kakšen nov. Mislim pa, da je tudi bilo to najbolj izrazito tam nekje okrog treh let, mogoče malo kasneje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 12:09:24   
jakoLUlana
Nasa je bila ista cvetka.. Ni se marala cartat, objemat, lupckat, zdaj pri 19 mesecih pa sama da lubcka, ceprav stiska se pa se vedno ne rada.

Glede namisljenih prijateljev pa tako.. Nasa ima ogromno domisljije in je ves cas v nekem svojem zamisljenem svetu. Okrog sebe ne potrebuje nikogar- se sama igra, ce pa so okrog nje otroci ( v vrtcu) pa jih sploh ne pogrunta. Vseeno ji je ce jih je tam 5,10 ali 20, ona pocne kar ji je pac vsec in to je to...
Drugace se pa ogromno smeji, vsakemu ki ji kaj rece, tako da ni "cudna", ce se lahko tako izrazim, le sama sebi je dovolj, ker se z domisljijo zna zamotit.
Pravijo, da imajo taki otroci namisljene prijatelje, ker jim domisljija "prevec dela".. Ne skrbet, tudi ce ga tvoja hcerka ima, ga ne bo imela za vedno..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 12:53:06   
Vesna
glede namišljenih prijateljev še nimam izkušenj,je star 15 mesecev,sem pa opazila da je bolj samotar,mi je prav hudo ko ga pridem iskat v vrtec,je vedno nekje sam,ma zleda da mu tako paše,tudi doma,dostikrat išče mojo bližino,velikokrat pa sva z možem v dnevni pa se on umakne igrat na hodnik sam.mi je čudno,ker sva z možem zelo družabna,on pa tako.

_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 13:17:38   
viv_
lukrecija in Jančika - mene obhajajo iste misli. Da sem šele z dvema postala mama. Je pa tudi pri nas bila prva totalno necrkljiva, bog ne daj jo imeti v naročju. Ta druga je pa kontra, ful se rada crklja. In šele zdaj, je tudi ta velika postala bolj crkljiva...

Kar se pa tiče namišljenih prijateljev:
Naša ima 2 namišljena psa, obema je ime Jakob, ker je fajn, ko pokličeš Jakob, pritečeta oba. Poleg Jakobov imamo pa še muco Lizo. Jakoba in Liza so vedno z nami, imeli smo jih tudi na dopustu, pa po avtu skačejo, pa zvečer nagajajo v sobi, pa se moram it jaz pogovorit z njimi, da je potem mir. Zdaj, ko je imela Zarja rojstni dan, sta imela en dan kasneje tudi Jakoba rojstni dan, potem pa še Liza...

Ima pa Mirna neverjetno domišljijo in tako tudi Jakoboma in Lizi nisem pripisovala kakšnega globjega pomena... Se pa "ukvarjam" z Jakoboma in z Lizo, pa tudi na sprehod gresta z mano kdaj user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 13:21:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 13:36:33   
Tiamo
Sem pisala seminarsko na to temo Igra in ti lahko samo prilepim en odlomek in vedi, da je navideznji prijatelj prej dober za otroka kot ne. 

Otrok vnaša v igro svoje emocije, tako negativne (strah, sovraštvo, jezo, žalost...) kot pozitivne (veselje, naklonjenost, navdušenje...). Preda se igri in je v njej močno čustveno angažiran. Preko različnih aktivnosti pretvarjanja se uči kontrolirati negativna čustva in odkriva sprejemljivejše načine njihovega izražanja. različne raziskave se ukvarjajo s proučevanjem odnosa med prisotnostjo domišljijske igre in nekaterimi dimenzijami otrokove osebnosti (ekstravertnost, natančnost, čustvena
stabilnost ali nevrotičnost, radovednost, miselna togost ali fleksibilnost, omiselnost). V eni od raziskav, v kateri so 3 in 4-letne otroke spremljali eno leto, so pri otrocih, ki so se pogosteje igrali domišljijske igre ali imeli namišljene prijatelje, ugotovili, da se v njihovi igri javlja več pozitivnih (smeh, navdušenje) in manj negativnih čustev (jeze, žalosti). Ti otroci so bili tudi bolj vztrajni, kooperativni in manj agresivni do drugih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 13:37:49   
Tiamo
pa še tukaj si lahko kaj prebereš http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=8462

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 14:00:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 14:39:28   
kajalin*
Ja tud moja LIn ima namišljene prijatelje in igra se z namešljenimi igračami,ima namišljene dojenčke,...sm vprašala v vrtcu,pa je to sam dobruser posted image ,fantazija in višji nivo igre.Stara bo pa januarja 3l.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 14:48:23   
honey
Pri nas še ni namišljenih prijateljev,poznam pa 2 punčki, ki jih imata - in to vsaka kar po ene 3 user posted image . Pa nista nobeni "samotarki", se čisto lepo ujamejo v vrtcu in vse, ko pa sta doma, pa menda prijateljčki pridejo na plan. Res pa je, da sta obe edinki (še).

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Navidezni prijatelj
5.11.2007 20:56:49   
Anonimen
Mi smo stari dobri 2 leti in imamo Markota user posted image  Z njim se žogata in igrata. Marko je res faca user posted image  zmeraj vse poje in si zelo rad previja plenice user posted image
Ga pa midva (ne Markota user posted image ) zelo spodbujava, kar se tega tiče.
In Gašper se igra z namišljenim čolnom, namišljenimi smučkami, bazenom, je namišljene bombone, preklada namišljene kocke user posted image
Nisem se pretirano poglabljala v to, ampak meni je to ok.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 21:01:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?