|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   inkubator
5.11.2007 14:23:09   
anči13
lep pozdrav!
sicer sem še nosečka a me zanima koliko časa je ponavadi baby v inkubatorju,če se rodi en mesec prezgodaj? nosim dvojčke in me zanima kako imajo te  stvari urejene v kranju? ali priporočajo porod v ljubljani ali lahko sami vse porihtajo in do odhoda domov ležiš skupaj z babyi v kranju?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: inkubator
5.11.2007 14:32:23   
kajalin*
Moja Lin je bla 5 dni,pa 2 dni v topli posteljici,pa je bla rojena v 36 t.Mislim pa da za nedonošenčke priporočajo lj,pr men se je vse kr hiter odvijalo,pa niti ni bila tako hudo prezgodaj.LP

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: inkubator
5.11.2007 14:39:45   
Afnica
Koliko tednov si pa noseča??
 
Jaz sem rodila dvojčke v 31. tednu.
 
Bi ti pa sigurno priporočala LJ, ker imajo za nedonošenčke poskrbljeno le v LJ in MB. In ju bodo tako selili v LJ, če bosta toliko prezgodaj. Zato je fajn, da si tam kjer bodo TAKOJ primerno poskrbeli za dojenčke.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: inkubator
5.11.2007 14:52:21   
Noseckica
Jaz ti priporočam Ljubljano (ker ti je pač bližja, mi smo bili namreč v MB, kjer je super ekipa!), priporočam ti pa tudi, da se (še) ne obremenjuješ z inkubatorjem...
Morda ga user posted image user posted image  sploh ne bosta potrebovala.

Držim pesti, da svojo nosečnost pripelješ do konca oz. "brez inkubatorja". user posted image   

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: inkubator
5.11.2007 17:02:55   
Anonimen
Inkubator je nadomestek materinega trebuha.Tam notri je vse prilagojeno otroku,tako kot pri življenju v maternici.Otrok je nedonošen le do 37.tedna in ponavadi potem več ne potrebuje inkubatorja,včasih le toplo posteljco,če še nima dobro razvitega termoregulacijskega centra.Ponavadi so ti otroci zdravi,brez težav pripravljeni na življenje zunaj maternice.Tako,da ne skrbi-ste že kar daleč prišli.In javi se nam,ko rodiš,da bomo videli,kako si...

(odgovor članu Noseckica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: inkubator
5.11.2007 17:04:10   
Anonimen
Pa še to-če slučajno rodiš nedonošenčka-zanje je najbolje poskrbljeno v Lj in Mb!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: inkubator
5.11.2007 17:17:53   
anči13
hvala za odgovore. sicer se ne obremenjujem s tem sam zanimalo me je kako je,če bi slučajno prišlo do prezgodnjega poroda. željo imam roditi v kranju,ker že zdaj zelo lepo in skrbno skrbijo zame in babyke. še en mesec zdržita pri meni,zdaj sem v 32t,pa smo zmagali. če sem kljub neprestanim težavam prišla do 32t,bom pa še malo,vsaj en mesec.
user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: inkubator
5.11.2007 17:29:44   
emaa
Rodila dvojčke z dopolnjenim 36 tednom. Nobeden ni potreboval inkubatorja (pri teh tednih je redko potreben, ponavadi le, če so druge težave ali pa je otroček razvit za manj tednov), Luka je bil v topli posteljici 14 dni, David je imel termoforje. David je sicer bil po 3 dnevu v inkubatorju za skoraj cel mesec, ampak zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane z nedonošenostjo. Rodila pa sem v LJ. Ti pa priporočam, da rodiš v LJ, v kolikor bo kaj narobe, bojo otroke selili v LJ, ti boš pa ostala v KR do tvojega ginekološkega odpusta. 

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: inkubator
5.11.2007 17:33:10   
Anonimen
Če ti ne uspe priti do 37 tedna,ti res toplo priporočam,da se že pred porodom odpelješ do Ljubljane.Zdaj lepo počivaj,ne obremenjuj se preveč,ne dviguj težko,in pazi nase.Pa upaj na najboljše.

Tukaj sem ti še kopirala razvoj tvojih otročkov v prihodnjih tednih...




32. teden
Otrok je velik 42 cm in težak 1700 g. Počasi pričenja izgubljati lunago dlačice. Trepalnice in obrvi so vse daljše. Preko vas otroček dobiva protitelesa in si na podlagi tega gradi imunski sistem za kasnejšo odpornost po porodu. V kolikor bi rodili v tem tednu, je nevarnost, da otrok ne bi preživel že minimalna.


user posted image

33. teden
Otrok je velik 43 cm in težak nekje 2000 g. Po nekaterih raziskavah se lahko otrok po porodu odzove na glasbo, ki jo sedaj poslušate vi. Zenice otroka že lahko reagirajo na svetlobo.
34. teden
Otrok je velik nekje 45 cm in težek približno 2100g. V maternici mu počasi zmanjkuje prostora in se zato giblje bolj s težavo. Prav nič nenavadnega ne bo, če vam zopet postane slabo.
35. teden
Pridno raste in pridobiva na teži. Vsak dan v plodovnico polula 0,5 l tekočine, ki se prečisti skozi posteljico v vašo kri, od tam pa skozi vaša ledvica in mehur. V kolikor pričakujete dvojčke se le ti običajno rodijo med 35. in 37. tednom. Vaš porod se neizmerno bliža in zadnji čas je da začnete vaditi dihalne vaje za porod. Verjemite, da vam lahko zelo pomagajo.
user posted image









36. teden
Otrok je velik 47 cm in težek 2600 g. Posteljica se počasi stara in izgublja svoj namen. Vse bolj se približuje vaš dan poroda.
37. teden
Otrok je velik 48 cm in tehta približno 2900 g. V kolikor se še ni, se bo verjetno sedaj obrnil na glavico in se pomaknil niže v medenico. Vendar ne skrbite če se vaš otrok še ni obrnil. Nekateri otroci to storijo tik pred porodom. Vsak čas lahko rodite, saj se večina otrok rodi med 37. in 41. tednom.
38. teden
Vaš otrok večino dneva prespi in raziskave so pokazale, da se mu lahko tudi sanja.
39. teden
Vaš otrok je povsem pripravljen na porod. Sedaj je le še vprašanje časa. Se pa zelo malo otrok rodi na predvideni datum poroda. Nekateri pohitijo, nekaterim pa se še kar ne da prijokati na svet.

user posted image

40. teden
Čestitamo!




Želim ti vsaj še nekaj tednov nosečnosti,lahek porod in zdrave otročke!user posted image

(odgovor članu anči13)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: inkubator
5.11.2007 18:21:42   
Liona
Jaz sem rodila v 34. tednu in otroček ni potreboval inkubatorja. le tri dni je bil v ogrevani posteljici. To je bilo vse. Imela pa sem ga kar pri sebi.

Srečno

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: inkubator
6.11.2007 10:27:59   
ANDREJA 75
Rodila user posted image user posted image v36t nobeden ni rabil inkubatorja user posted image je rabil 5 dni toplo posteljico vendar sem imela obadva pri sebi.Rodila pa sem v lj .


_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: inkubator
6.11.2007 12:34:07   
anči13
lep pozdrav!
vsem še enkrat hvala za vse informacije. drug teden imam UZ in bom vidla kako se kaj držita moja pikca. upam,da nas nič ne prehiti in bo vse okej. ko bo kaj novega se spet oglasim.
aspirin res si faca,hvala za vse vzpodbudne besede in o tem kk se baby razvija!
user posted image user posted image

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: inkubator
7.11.2007 22:48:39   
siskamiska
Rodila 33t 1/7 user posted image user posted image , Domen ni potreboval inkubatorja, le toplo posteljico, David pa je bil malo več kot 1 teden v inkubatorju, nato pa v topli posteljici.

Ne obremenjuj se s tem kaj bo, čim dlje zdrži pa si zmagala. Bi ti pa tudi jaz vsekakor priporočala LJ že zato ker če pride slučajno do česar koli ti jih bodo najboljše oskrbeli v LJ, če pa bo zmanjkovalo prostora v LJ in bo vse ok z njima te bodo pa vprašali če bi šli vsi v KR. Vsaj tako je bilo letos poleti. Je bila taka gužva na EINT da so jih kar v KR pošiljal tiste ki so bili iz Gorenjske.

Srečno! user posted image

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?