|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prva noč po odvzemu dudice
20.11.2007 10:39:12   
Nika v službi
Tudi mi pripravljamo teren za odvzem (ukinitev) dude. Pri nas jo bomo dali Miklavžu, da jo bo dal dojenčkom, ki dudice potrebujejo. O tem govorimo vsak večer pred spanjem že cca. 1 mesec in točno ve, da se bo to zgodilo 5. decembra ponoči, ko bo ona spala. Kdaj je to 5. december valjda nima pojma, ampak zna povedat, kdaj to bo, če jo vprašaš. Stari smo 2 leti.
Na zobkih se ji malenkostno pozna, na kar nas je opozorila zobozdravnica.

Jaz verjamem, da so zasnove teh malih zobkov zelo pomembne - za pravilen razvoj čeljusti, kasnejše stalne zobe in seveda izgovorjavo.

Preberite malo, kako to, da je zadnja leta toliko težav z izgovorjavo, malčki veliko kasneje spregovorijo in z več napakami (logopedi že nekaj časa opozarjajo na te težave). Mislim, da je res odgovornost staršev, da presekajo ta gordijski vozel.

Brez zamere, ampak meni se zdi prav neokusno, da ima otrok, ki je star 4, 5 let v ustih dudo. Prav smešno izgleda.

Po drugi strani pa zelo opozarjajo na sesanje palca, po nekaterih raziskavah naj bi to še bolj škodilo razvoju zobk kot duda. Imam znanko, katere hčerka je dolgo sesala palček, sedaj pa hodijo k logopedu, ker ne zna pravilno izgovarjati sičnikov in šumnikov.

Dejstvo je seveda, da se ti naši drobižki tolažijo z vsem mogočim, ampak starši smo tisti, ki vemo, kaj je za njih dobro in na nas je odgovornost, da pravilno ukrepamo.

Saj moja Nika tudi sitnari in joka, ker hoče čokolado, še in še, pa še en košček, ampak zato, ker joka in tečnari in ker se mi "smili", ji ne bom popustila izven okvirjev, ki se mi zdijo primerni. Pa še in še je takih primerov.

Marogica, kar pogumno naprej! Nas to še vse čaka!

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prva noč po odvzemu dudice-nadaljevanje
20.11.2007 22:09:12   
Marogica
Me pa še nekaj zanima.....Sedaj si moj "ozdravljeni dudar"user posted image  tišči v usta zvečer tu pa tam kakšno majhno figurico. NE sicer skoz, pa vendar imam občutek, da pred spanjem potebuje malo "poznanega občutka". Je možno, da se bo navadil, da bo imel vedno kakšno figurico v ustih? Med spanjem pa tako ali tako nima nič

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?