|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:07:36   
ŽELJA2
Zdravo,

vrjetno tole paše kam drugam, pa se mi tut sanja ne kam, sej še vprašat ne vem če bom znala. Bi me pa verodostojen odgovor zelo pomiril, zato hvala v naprej.

No takole: v bolniški sem bila zaradi nosečniških težav malo dlje od 30 dni, zato sem se srečala z komisijo, ta mi bolniške ni podaljšala in tudi vse pritožbe zavrnila. Če prav razumem si do 30 dni v breme delodajalca naprej pa države tudi v primeru bolniške iz naslova nosečnosti?

Potem sem bila od zaključka bolniške en teden na dopustu, sedaj sem doma zaradi prehlada. Se pravi sem še vedno v bolniški vendar iz drugih razlogov. Sedaj pa me zanima, če me lahko da ginekologinja ponovno na bolniško neprekinjeno po virozi ali moram vmes ponovno v službo in ZA KOLIKO DNI? Da se izognemo komisiji, ker nočem imeti več opravka z njimi. 

A me kera razume?user posted image   V bistvu me zanima, če se menjajo razlogi za bolniško a potem teh 30 dni ne velja ali vseeno padeš v komisijo.

Naprimer: od 01.08.2007 do 20.08.2007 viroza
                od 21.08.2007 do 20.09.2007 krvavitve v nosečnosti
Komisija ali ne? In če je komisija koliko dni vmes moraš biti deloven (1, 2 ali 10,...) da ti to štejejo za prekinitev bolniške. Predvidevam, da potem tudi ostajaš ves čas v breme firmi?

Zakaj sprašujem? Zato ker mi ginekologinja svetuje bolniško in počivanje, pa mi kot vidite država to ne omogoči in morm zdej tkole kombinirati z dopusti in nadurami(še dobro da imam nekaj tega, kar bi morala tako ali tako pokoristiti) in prekinjati bolniško, da lahko ostajam doma.

Hvala vsem za mnenje, še bolj pa bom vesela konkretnega odgovora, če se kdo vrti v teh krogih in je seznanjen s tem sistemom.
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:16:28   
Magi*
nimam pojma kako to gre, predlagam pa, da vprašaš osebno zdravnico. saj zdravniki bi morali vdeti kako to gre user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:17:32   
Magi*
odgovor na tvoje vprašanje v vijoličnem pa je DA. do 30 dni krije delodajalec, po tem času si v breme ZZZS. seveda, v kolikor ti komisija odobri.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:21:37   
ŽELJA2
Ja sem se bala da bom dobila take odgovore. NE, NE VE!! Ne vejo sestre, ne ve zdravnica, še na zavodu k sem klicala komisijo NE VEJO, oz. nočejo povedat. Zato sem pa upala, da se bo najdu kdo k je to doživel vsaj približno.

Ker morm res vedet kok dni dopusta morm dat med bolniško zaradi bolezni in bolniško zaradi nosečniških težav? Da ne bom dala ne vem 2 dni pol pa dobila kakšne pozdrave iz zavoda in komisije, da zakon zahteva prekinitev ne vem koliko dni. Ker bol ne bom nič nardila oz. še več težav kot koristi.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:28:23   
Magi*
vprašanje postavi na forumu nosečnost. mogoče se bo tam kakšna našla, ki je bila v podobni situaciji.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:32:48   
Lara28
Kolikor je meni znano iz primera v službi, lahko prekineš tudi samo za en dan, pa se že šteje za novo bolniško. Amopak prepričana pa nisem 100%, ker sama nisem bila v taki situcaiji.  

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 8:34:52   
maruškaŠ
Bolniška iz drugega razloga se prične šteti od začetka. Se ne seštevajo dnevi, če ni isti razlog bolezni.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 10:20:58   
emaa
Če je pa isti razlog, mora pa baje bit bolniška prekinjena za 14 dni. 

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 11:22:50   
Nika v službi
Ne, dovolj je samo 1 dan prekinitve. Skoraj 100%. Prekineš, 1 dan delaš oz. imaš dopust, potem pa nova bolniška v breme delodajalca.

Ne vem pa, kje najdeš takega delodajalca, ki tolerira tako prakso.

Če imaš resne težave, vztrajaj, piši pritožbe.... tudi na odločitev komisije (ki sedaj itak praviloma zavrača vse, samo da ne gre v breme države) se lahko pritožiš.

Problem je nastal, ker so zadnja leta vse nosečnosti kar naenkrat rizične in vse nosečke hočejo ostati doma. Pa prosim, ne vzemi tega osebno, ne leti nate. Ne mislim soditi, ker ne poznam podrobnosti in me tudi ne zanimajo, samo vem, kakšna je praksa. Tudi iz lastnih izkušenj....

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 12:41:36   
ŽELJA2
Hvala vsem za odgovore.

Ja, Nika sej vem da je fora samo v tem, ker vejo da vsaj 70% nosečnic ostaja doma samo zato ker jim tako paše in nimajo nobene zdravstvene podlage zato. Poleg tega je pa še konec leta in državna blagajna je vrjetno prazna in zato še toliko bolj zavračajo vse po spisku opravičeno in neopravičeno.
Jaz pa sem se preprosto naveličala tega pregovarjanja in pritož to je sedaj bila že 3 pritožba- ZAVRNJENA. Jaz ves ta čas vseeno doma, dnevi pa grejo in potem so pa problemi ker moraš za nazaj čarat, pa tudi sej veš dopusta človek nima v nedogled, zato bi raje zadevo speljala tako, da se s komisijo ne ukvarjamo več, ker pač nimajo posluha niti za tiste, ki imamo res težave.

Hvala še enkrat.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 13:12:39   
soncek.djukelica
ojla,

le za en dan greš delat, ali daš dopust ali daš ure in naslednji dan lahko odpreš novo bolniško! Poznam primer iz moje službe, ko je ženska tako delala(ni bila nosečnica), vendar ji komisija ni hotela podaljšat staleža!
Mi je pa čudn,da ti ne dajo, če praviš,da imaš težave!Ponavadi ne komplicirajo! 

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 17:11:26   
ŽELJA2
Ja sej je blo tut moji ginekologinji čudn, ko sem jo klicala da smo zavrnjeni je bla kakšno minuto kr tiho. Je rekla v stilu, da se ji kej tazga pa res še ni zgodilo. No, čeprav to tut ne vrjamem čist.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 19:01:14   
Mbee
iz katerega konca slovenije pa si? men je sama zdravnica rekla, da je da ti podaljšajo bolniško skor tako kot bi sedmico na loto zadel....pismo ne razumem k so pa v komisijah vedno ženske...a so pozable kako jim je blo ko so ble noseče???!

_____________________________

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška nad 30 dni
20.11.2007 22:14:17   
vaney
meni tudi niso hoteli podaljšat bolniške, ker za njihove pojme nimam pravih zdravstvenih razlogov. Ko so me zadnjič peljali iz službe na urgenco zaradi slabosti in vrtoglavice, mi je osebna zdravnica rekla, da ona ne more tukaj nič, ker je odločba komisije pravnomočna in naj grem nazaj delat. S komisijo se ne da zmenit NIČ, kot zgleda pa tudi osebni zdravniki nimajo prav veliko besede (ali je pa nočejo imet). Pa bi tudi moja ginekologinja rada videla, da sem na bolniški, ampak ne gre. Ne pustijo in konec. Tako da se pritožuj še naprej ali pa pojdi na novo na bolniško (meni še tega ne morejo naredit, ker delam zdaj polovični delovni čas in je vse še dodatno zakomplicirano)-ti pa bolj priporočam pritožbe, ker se lahko delodajalcu s temi bolniškimi zameriš, saj te praktično ni nič v službi, plačevat pa mora.
Upam, da boš uspešno rešila problem.

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?