|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   železo
11.1.2005 9:49:24   
Teya
v reviji nosečnost sem prebrala, da nosečke potrebujemo 30 mg železa, da pa nam ga značilna prehrana da le 6 mg na 1000 kcal dnevno. zdaj sem si kupila šumeče tablete, ena vsebuje 18 mg železa, a tudi 200 yg folne kisline, ker pa že jemljem folic + za priporočeno dozo folne kisline, mi zdej ni najbolj jasno kaj narediti....oz kaj enota "YG" sploh pomeni....kako se vi spopadate z zadostno a ne prekomerno dozo vitaminov in mineralov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   železo
11.1.2005 10:06:14   
FAILA
Jaz ze celo nosecnost jemljem tablete Ferrum Lek in baje jim bom morala tudi po njen. So prijetnega okusa, samo grde barve... Kot bi bile res iz zeleza. :) Drugace pa se ne obremenjujem prevec, jem tisto kar mi najbolj odgovarja in nikoli za dva.

f.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   železo
11.1.2005 10:25:34   
ANJA5
En nasvet - NIKOLI ne pij oz. jej teh preparatkov na prazen želodec!!Jaz imam tudi šumeče železove tablete in sem jo enkrat spila že zjutraj in sem cel dan bruhala+slabo počutje in še kaj...tako, da prej vedno kaj jej!
Glede folne kisline mislim, da ni nobene panike če jo dobiš malo več...isto za ostale vitamine...
Folno kislino itak samo do 3 meseca, saj jo takrat :duda: najbolj potrebuje. Železo, kalcij, magnezij in ostalo pa v zmernih količinah, ne vsak dan. Take napotke sem jaz dobila...

Veliko sreče in lep dan
ANJA

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   železo
11.1.2005 10:28:14   
Anonimen
Jaz sem mojega bratranca - zdravnika vprašala, kako je s preveč vitamini in minerali, ker Tibor stalno pije Radensko. Pa je rekel, da telo, če dobi nečesa preveč, itak izloči. (Škoda, da ni še z maščobo tako...) Tako da se po moje zaradi tega res ni treba sekirat. Moraš pa poleg šumečih železovih tablet piti C vitamin, ki pomaga pri absorbciji železa. Dokler jaz slučajno tega nisem nekje zasledila, se mi kri kljub tabletom ni izboljšala. Potem je pa končno šlo malo navzgor.

(odgovor članu Teya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   železo
11.1.2005 10:43:56   
lunca77
jst mislim, da z vitamini in železom ne gre pretiravat dokler ti ga ne bo svetovala zdravnica. jaz z njimi na tvojem mestu ne bi pretiravala. jst sm mela zlo slabo kri pa mi je ginekologinja dala sirup legofer, ki je manj agresiven od tablet. moraš pa vedno ko spiješ železo pojest zraven kako kislo stvar (mandarine, pomaranče, majčkeno terana), zato ker brez c vitamina se ti železo ne absorbira tako dobro v telo, ampak se hitro izloči, tko da nimajo zdravila preveč haska.

lp lunca77:nosecka:26t/2d

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   železo
11.1.2005 11:23:43   
Teya
hvala vsem! zlate ste!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?