|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetnica - pomoč!!!
16.1.2005 10:13:24   
bikica30
Punce, živjo!
Sem 6 mes noseča in oba s možem sva čista zelenca, kar se tiče otrok in otroških stvari. :ups: Včeraj sem šla sama v Mothercare in malo gledala po vozičkih, pa nekaj spraševala prodajalko, ona pa me je obravnavala ko debila :grrr: , čeprav sem ji lepo rekla, da se res ne razumem kaj dosti...krava. Nikoli več ne grem brez moža v trgovino za otroke...Upam, da v šoli za starše razložijo kaj več, pa si vseeno želim, da mi ve na kratko poveste kaj rabim za začetek, torej:
1. voziček ali je kakšna razlika ali se otrok rodi poleti ali pozimi ali to nima veze?
2. stolcek za avto: od katerega meseca naprej ga sploh rabiš?
3. 'lupinica' - za kaj je to? Za v avto ali lahko tudi spi v njej doma?
4. košek?!? Za kaj je pa to?
5. Enkrat sem že brala na forumu, da otrok podnevi ne sme spati v svoji posteljici, amapk drugje (ležalnik ali spet kaj tretjega? In ZAKAJ?!? Zakaj ne bi spal v posteljici? Naše stanovanje je enosobno, torej, naj čez dan spi v jedilnici ali v preostali sobi le v nečem drugem??!?

Ne zamerite neumnim vprašanjem in pomagajte, prosim,

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   začetnica - pomoč!!!
16.1.2005 10:19:46   
KIRA
voziče si kupitak, da ga boš lahko čim dlje rabila. najboljše takega, ki iam spodnji delko baggi, pa lupinico poleg. pol ne rabiš še posebaj avtosedeža kupovat tja do 9 meseca. pa otročka lahko komot v tistem okrog nosiš, pa še spi lohk notr. voziček sprobaj, če ti zložen paše v prtljažnik - recimo da boste kam šli, pa ga boš vzela s sabo. jaz mam takega za 40 jurjev - pikolo. mal je plastične ampak zelo zelo fajn. sem zelo zadovoljna, čeprav sem imela nagledanega enega od peg peregoja za komplet 130 urjev. ampak je ta bolj okreten, na plastičen pogled se navadiš. pa še dost cenejši je bil.
drgač pa naj ima naslon, ki se da prestavljat, probaj ga kako se obrača, če se da lepo z eno roko porivat - drugo maš pol fraj za telefon recimo.
spodaj pa naj ima košaro - da boš lahko kaj s sao vzela. jaz mam vedno spakiran ruksak za dojenčka - notri najnujnejše za po poti, plenice, previjalno podlogo itd. tistega od nivee sem kupila, ampak to se sama odliči. pa če greš z vozičkom po nakupih je fajn, da je spodaj košara - ti ni treba pol še v rokah nosit.
otrok lahko spi kjerkoli, najbolje na ravnem, kot mu pač paše. posteljico ti pa priporočam SAMO za ponoči, da se bo naučil razlikovat dan in noč. za zvečer si omisli kak poseben ritual.
jaz recimo jmojo dam ležat v posteljico, pol dobi par požirkov čajčka, pol pa posebno dudo. tko da ve, da je treba spat. ti boš pa videla, kaj tebi in tvojemu otroku ustreza.
upam,da sem tikaj pomagala.

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   začetnica - pomoč!!!
16.1.2005 14:22:24   
Jančika_
Glede spanja podnevi: od začetka smo imeli košarico (=košek, pletena reč, manjša od posteljice) na kolesih, ki smo jo podnevi prestavili v dnevno in je spal tam. Zvečer sem še od kakšnega meseca starosti uvajala obred, tako da se je kmalu naučil, da se zvečer spi dolgo:).

Ko je bil star 4 mesece, sva ga prestavila v veliko posteljico. Od takrat tudi podnevi spi v sobici, ampak ne zagrnem okna in tudi vrat ne zaprem.

Po moje lahko že od začetka spi v posteljici, samo to pazi, da bo očitna razlika med dnevnim in nočnim spanjem - uvedi recimo večerni obred, pa podnevi naj bo svetlo, ponoči tema.

Pri nas večerni obred traja skoraj eno uro: najprej ga dam na previjalno, ga razvijem, potem pa brca, jaz pa mu pojem razne pesmice. Malo potelovadi, potem sledi kopanje v čebričku. Po kopanju ga prevzame ati, posuši, namaže pregibe, jaz ga oblečem, potem zatemnimo luči in ga podojim. Položim ga v posteljico, dam dudo, v roke pikopoko (njegova nanika) in ugasnem še zadnjo lučko. Včasih se še malo pogovarja s pikopoko, večinom pa takoj zaspi.

Pri tem obredu je pomembno, da se držiš istega vrstnega reda, kaj pa bo del obreda, je pa čisto odvisno od tebe in otročka. Enim paše to, drugom ono. Poskusi.

Lupinica (v Celju rečemo jajčka) je avtosedež, ki se ga da montirat na voziček, če je od istega proizvajalca. No, jaz je nisem nikoli gor montirala, jo imam samo za avtosedež.

Malo še pobrskaj po forumu, po starejših objavah, pa ti bo kmalu jasno vse glede opreme:). Samo še en nasvet: ne kupuj preveč in predrago:)!

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   začetnica - pomoč!!!
16.1.2005 16:42:50   
Tipi
Ojla.
Ni treba, da ti je nerodno, saj smo bile vse postavljene pred to dejstvo. Dobro je če pobrskaš po forumu in prebereš različna mnenja in se nato odločiš, kaj in kako boš kupovala.
Mi imamo Peg-perego-v komplet Pliko 3 (voziček, zimska vreča, platno za dež, lupinica). Lupinica je avtosedež, ki se uporablja za dojenčke od 0-9 kg. Čeprav je to malo za uho privlečeno. Mi smo našo princesko, dali v drug avtosedež (Romer King TS plus 9-18 kg) pri 8.mesecih, ker je bilo v lupinici nevzdržno. Pri nakupu vozička je pri meni bilo pomebno kako se zloži (naš kot dežnik, zaradi prostora v avtu) in praktičnost. Če grem v trgovino, da ga takoj razpnem, ne da rabim cel obred preden to storim. Če bi ga danes kupovala bi kupila Peg-perego-v Pramette. Pri tem vozičku se dajo ročaji obračat. Meni bi bilo to na roko, ker ko piha burja je o,la,la.

Kupili smo ABC-ejev ležanik, v katerem naša princeska ni nikoli spala. Mi je bilo pa O.K, da je bila notri ko sem kuhala ali pospravljala, skratka, da se je sama malo ukvarjala s seboj.

Lahko pa je dojenček kar v lupinici, ki jo lahko prenašaš sem in tja. Če seveda v njen vzdrži. Pri nas ni bilo šans. Še komaj smo se v atvu peljali ne pa da bi bili še v stanovanju v njej. So pa dojenčki različni. Od kolegice je bila zelo rada v lupinici.

Glede spanja ti priporočam knjigo Otroško spanje - v spanje brez joka. Zelo dobra knjiga.

Če te še kaj zanima pa vprašaj.

Lp:sloncek:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   začetnica - pomoč!!!
17.1.2005 11:08:58   
Anonimen
1. Najbolje je, da kupiš kombiniran voziček, ki ima zraven tudi torbo (v katero daš lahko novorojenčka). Ta ti pride prav tudi poleti, ko je otroček še majhen. Potem jo pa enostavno odstraniš, ko otrok zraste in narediš voziček za sedet. To torbo lahko uporabiš tudi samo za nošenje dojenčka.
2. Stolček rabiš TAKOJ!!! Že za pot iz porodnišnice! Nikoli otroka v avto brez avtosedeža, pri hitrosti 40km/h otroka ne moreš zadržati v naročju, posledice si lahko sama zamisliš!
3. Lupinica je prvi avtosedež za otroka. Ni priporočljivo, da otrok v njem spi tudi doma, saj je otrok skrčen in to ni dobro za njegovo hrbtenico.
4.Košek je za spanje. Nekateri ga imajo samo za spanje čez dan, drugi tudi za ponoči. Dejstvo je, da je košek manjši od posteljice in ga zato ne boš mogla prav dolgo uporabljati. Ne rabiš. (razen če si ga želiš seveda)
5. Otroku je čisto vseeno kje spi, če mu je udobno. Priporočljivo pa je, da otroka prve mesece čez dan ne daješ spat v posteljico ampak v ležalnik ali v voziček. spi naj v svetlem prostoru (kuhinja, dnevna soba). Za nočno spanje ga zvečer umiješ, zatemniš prostor, ga nahraniš, oblečeš v pižamico, mu prebereš kakšno knjigico in ga daš spat v posteljico, prostor naj bo temen. Vse to za to, da se otrok nauči reda kdaj je noč in kdaj dan. Verjemi, če ti bo otrok zamenjal noč za dan ne boš zadovoljna. S tem kar sem napisala boš to lahko preprečila.

Lp

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   začetnica - pomoč!!!
17.1.2005 16:03:11   
spacey
Bikica30; za lažjo predstavo ti prilagam linke, kjer si lahko pogledaš vse fotografije, ki te zanimajo... :)

Voziček:
http://www.pegperego.com/img_pass/pramette_safari.jpg Zraven vozička dobiš "vrečo" za pozimi, da ima otroček pokrite nogice. Ta vozek se da obrnit tako, da lahko otrok gleda naprej ali pa nazaj, nimajo pa vsi te možnosti :)

Košara (navetta) je kompaktibilna na voziček:
http://www.pegperego.com/img/navetta_oasis_big.jpg v tem je dojenček nekje do 3 meseca (eni več, eni manj) :)

Lupinica:
http://www.pegperego.com/img_carseat/primviag_big_metallica_eur.jpg naj bi bila do 13kg, vendar to je čisto relativno in vidiš sama kdaj otrok potrebuje "tapravi" avtosedež :)

Avtosedež:
http://www.schmid-baby.at/pics/storchenmuehle_starlight.jpg tega začneš uporabljat, ko otroček preraste lupinico ali jajček :)

Košek: http://www.toysrus.de/index.php?mapid=5&produkt=49&details=1&PHPSESSID=2f54b8752d0bd026db7b006d2efb83ff v tem bo pa naš mali sonček spal na začetku in ko bo to prerastu, bomo prešaltali na posteljico :)

Lp in upam, da sem ti kaj pomagala :)

P 9nebesa 31t

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   začetnica - pomoč!!!
17.1.2005 20:29:36   
bikica30
Vsem hvala, ful ste prijazne, malo so se mi pojmi razjasnili, čeprav še vseeno ni vse jasno.
Predvsem mi ni jasno nekaj: KAKO se med toliko različnimi vozički različnih oblik in firm odločiti za tapravega? :zmeden2:
Vsak ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, eni so poceni, drugi so ful praktični, tretji zelo kvalitetni, četrti lepi...joj, saj vem, da se moram odločiti sama, ampak meni se zdi to vse tako komplicirano...:zmeden:
Spacey, tale košek mi je ful všeč, ker je majhen in na kolesih (za malo stanovanje), samo ne vem, pri koliko mesecih (cca) moraš prešaltati na posteljico? Če je to samo za kake 3 mesece mi je skoraj škoda kupovati košek, potem pa še posteljico...
JOJ!!! Kaj vem je bilo že na začetku vse jasno?!?
:zmeden:
LP

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   začetnica - pomoč!!!
17.1.2005 20:34:21   
Jančika_
Meni ni bilo jasno čisto nič:)-:)-:)-! Pa saj bo! Boš vidla!

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   začetnica - pomoč!!!
17.1.2005 21:37:28   
spacey
Košek je kar majhen in ni za veliko časa, spet pa je odvisno od tega, kako tvoj otroček hitro raste in se razvija. Jaz sem dobila košek na sposojo od prijateljice in njena pupika je spala v njem nekje do 4-5 meseca. Največ pa tja do 6-7 meseca, pol pa že tok mahedrajo z ročicama in nogicama, da je res vse skupaj majhno ter utesnjeno in ni druge kot prešaltat na posteljico. :sloncek:

Če ti pa še kaj ni jasno, pa kar pogumno in vprašaj. :)

Lp;
P 9nebesa 31t

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?