|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dabroston in Buscopan
16.1.2008 22:46:22   
*lucka*
Pozdravljene punce!

Pišem vam prvič, berem vas pa že kar precej dolgo. In ker vem da ste super svetovalke, se tokrat obračam na vas. Noseča sem prvič in sicer 8 tednov. Danes sem zaradi sveže krvi in negativnih misli o splavu odšla na urgenco. S plodekom je vse v redu, zdravnica mi je predpisala Dabroston in Buscopan (čeprav nimam hudih krčev). Ker bom za otročka naredila vse kar je v moji moči, me zanima kako naj jemljem te tablete, ker moram oboje jemati 3x na dan? Naj tableti vzamem skupaj, z razmikom? Dabroston bom jemala ob 7h, 15h in 23h, kdaj pa Buscopan?
Upam, da nisem vsega preveč zakomplicirala in da mi bo znala katera izmed vas svetovati.
Za odgovor se že vnaprej najlepše zahvaljujem!

Lp, Lučka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dabroston in Buscopan
16.1.2008 22:48:54   
lindy
ja če ti je predpisala oboje, bi jih jest jemala istočasno, mislim da to ni nič narobe!

(odgovor članu *lucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dabroston in Buscopan
16.1.2008 23:03:01   
polly80
lp
tudi sama sem zakrvavela v 9.tednu in dobila iste tablete, le da sem morala buscopan jemati 2 krat na dan.jemala sem oboje skupaj,s tem da sem oboje jemala 10 dni,kot je rekel gin.,nato pa buscopan samo po potrebi kadar sem imela krče.
dabroston sem  jemala 2 meseca-do 16.tedna.
le pazi se,počivaj,pa bo vse ok,lp

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dabroston in Buscopan
16.1.2008 23:15:12   
katy82
Čau *lucka* jst sm isto krvavela okrog osmega tedna (hormončki,nč kej resnga) pa kasneje v 12.tednu.Jedla sm pa dabroston in buscopan kar skupi da nism pozabla vzet kerga od njiju.Pa verjem,da velik nardiš s pozitivnimi mislimi in počitkom.Jst sm v drugo zakrvavela k sm samo pridvignla stojalo s perilom pa to ne polnim!Ene smo pač bolj občutljive pa se ne obremenjuj zarad tega k ti bo sam škodl pa tvoji bebici tud.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dabroston in Buscopan
17.1.2008 9:51:20   
frutka_
Meni so rekli naj jih jemljem s pol urnim zamikom. Ko boš z Dabrostonom zaključevala pa moraš dozo počasi zmanjševat. Torej iz 3-eh, greš na 2 tableti. Mislim, da tudi v navodilih piše.
Meni so dali še Magnesol, ker sem bila v bolnici. Zdaj ga pijem tudi doma. To so šumeče tablete z dodatkom magnezija.
Od kod si krvavela? So ugotovili? Pri meni so ugotovili, da iz maternice. Imela sem večji hematom. Zdaj sem v 15.t in je zadnji UZ pokazal da je vse BP.user posted image

(odgovor članu *lucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dabroston in Buscopan
17.1.2008 10:46:32   
Anay
Lahko jih jamleš kadarkoli čez dan. Mal si sama razporedi. Lahko ju vzameš tudi hkrati ni nič narobe.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dabroston in Buscopan
17.1.2008 11:54:15   
*lucka*
Vsem najlepša hvala za odgovore! Stanje pri meni je takšno da sem včeraj zvečer vzela eno Dabroston tableto, slabelo me je celo noč, proti jutru me napade driska. Zjutraj se ob 7h z muko spravim s postelje, pojem par prepečencev in pol banane in za tem obe tableti. Čez dve minuti sem šla vse zbruhat. Zgleda da ne bom dobro prenašala teh tablet, saj sem že tako podvržena slabostim. Danes izcedka več ni, zdaj se počutim nekoliko bolje. Mislim da kot si rekla ti katy82, spadam le bolj med občutljive sorte, ker včeraj sem tudi dejansko imela naporen dan.
Malce vseeno dvomim v to kemijo ker je očitno organizem noče sprejet. Kaj menite ve?

Lp, Lucija

(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dabroston in Buscopan
17.1.2008 12:13:17   
Pia77
Tvoje prebavne težave so bile bolj verjetno naključje kot neželen učinek Dabrostona...
Itak gre za sintetičen hormon, ki je zelo podoben tvojemu lastnemu progesteronu, in dokazano pomaga le majhnemu deležu nosečnič, ki krvavijo v prem trimesečju. Če si pač tak človek, da 'kemiji' ne zaupaš, pa jih ne jemlji. Čeprav na tvojem mestu bi jih jaz jemala, oz. sem jih, čeprav sem imela pogoste migrene.
Buscopan samo blaži krče in nima dokazane druge učinkovitosti. Jaz ga nisem jemala redno, ampak samo tiste dni, ko me je zvijalo (malo premalo sem imela predpisanega). In je pomagal.

(odgovor članu *lucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dabroston in Buscopan
17.1.2008 12:16:53   
frutka_
Pia hvala za tole razlago, ker meni je tudi bilo full slabo po tabletah. No, vsaj mislila sem tako. Ko sem jih nehala jemat so se slabosti ohranile le v večernem času. zdaj sem skoraj 15t in mi je še redkokdaj slabo.
Aja, pa tudi meni je gin rekel, če je nosečnost dobra se bo ohranila sama, da tablete bistveno ne bodo vplivale na potek.user posted image  Ampak jedla sem jih vseeno.user posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?