|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   železo pri dojenčkih
1.2.2008 10:58:35   
žrebiček
Pozdravljene!!!!
Mene zanima , če je katera morala dajati svojim otrokom sirup za pomankanje železa in če je naj mi pove če kaj vplivajo na zobke.

Naša je stara osem mesecev in ji moremo zdaj dajati ta sirup.
Pa še to hemoglobina ima 105.
Ima katera iste težave? Prosim za kakšen nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: železo pri dojenčkih
1.2.2008 11:20:12   
Miss Piggy
Mi smo imeli sicer kapljice in ne sirupa in ja, nič dobrega niso naredile za njegove zobke. Obarvali so se mu, pediater nam je svetoval naj mu po vsaki dozi zobe zdrgnem s slano vodo. Ker smo mi imeli že tako in tako borbe s umivanjem zob, se mu je še bolj uprlo, ko smo poskusili s soljo. Seveda smo vztrajali z umivanjem (brez soli) vendar obloge niso šle dol. Šele nekaj časa po končanem zdravljenju je obarvanost izginila. Svoje je naredila tudi steklenička in pri 18 mesecih se nam je odlomil prvi zobek user posted image .

(odgovor članu žrebiček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: železo pri dojenčkih
1.2.2008 11:28:16   
Anonimen
pozdravljena! moja je sedaj stara 9 mesecev, no čez 2 dni bo 10 mesecev. in sedaj jemljema ferum lek sirup (verjetno imaš ti istega). jaz sem ji na začetku dajala na žličko. rezultat tega je bil, da je bila cela zapackana po obrazu, po majčki - v glavnem groza!!!!!!!
je pa priložena ona cevka za doziranje - in sedaj ji dajam kar s tisto cevko. in ona to lepo pogoltne, ne da bi kaj dosta prišlo na zobke. po jemanju sirupa pa še tudi obvezno skrtačim zobke!!!!!!!!!! upam, da ne bo kakih hujših posledic!!!!!

(odgovor članu žrebiček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: železo pri dojenčkih
1.2.2008 12:28:18   
Naja30
Mi smo dobili tudi ferrum lek, ampak ji ga nisem dajala, ker je P na podlagi tega, da je samo pogledala otroka ocenila, da je slabokrven user posted image  Niti kri ji ni pogledala. Sem slišala ja, da obarva zobke, zato se priporoča, da se jim zdrgnejo zobki potem ko popijejo sirup.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: železo pri dojenčkih
2.2.2008 11:18:04   
nova sloncica
Kako pa ti določijo slabokrvnost. Mene tako zanima, ker se trudim, da je živila z čim več železa, ne vem pa ali je to dovolj.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: železo pri dojenčkih
5.2.2008 23:11:26   
tejcek19
nova sloncica, z odvzemom krvi ugotovijo, koliko je hemoglobina in koliko zalog železa - samo ne iti na kontrolo takoj po kakšni virozi, ker potem so vrednosti mal spremenjene

kar se pa tiče zdravil-  naš ni dobro prenašal niti Legoferja, niti Ferrum leka in smo mu zato dajali avstrijski Aktiferrin - kapljice, ki se jih dobi v Škofji Loki v lekarni Arnika

za tako velike, kot pišete vi, pa je menda zelo dober tudi avstrijski Ferrobet v tabletah

v vsakem primeru je železo dobro jemat s C vitaminom - zato gre najboljš skupaj s kakšnimi sokci

za obarvanost zobkov pa nič skrbet, ker mine in ne pusti posledic

(odgovor članu nova sloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?