|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Piskanje, hropenje in kašelj
24.2.2008 17:47:03   
soncek64
Pozdravljene,

prosila bi vas za nasvet.Moja punčka bo aprila stara 3 leta. Pred 14 dnevi je dobila norice, brez vročine samo nekaj izpuščajev. Takoj drugi dan je pričela kašljati. Ko so se norice posušile je dobila še več napadov kašlja zraven pa je pričela hropeti in piska ji v pljučih.Ko sva šle do zdravnika ji je predpisal ventolin na  4 ure 2 upiha. Čez dva dni sva morale na kontrolo,kjer ji je vzel še kri. Krvni test je pokazal povišane levkocite zato je dobila še antibiotik Zitrocin. Pri antibiotiku imamo problem, ker ga noče in noče spit in se eno uro preganjamo pol pa le spije ampak nikoli več kot pol.Bilo je že malo bolje danes pa je spet med spanjem popoldan cel čas ko je spala hropela oz. piskala. Je brez vročina, polna energije še več jo ima kot ponovadi. Kaj naj naredim. Kaj mi svetujete. Ima kakšna podobno izkušnjo. Čisto sem na koncu od skrbi. Zdej že 6 dan piska in hrope pa še vedno ni nič bolje. Tudi po ventolinu se mi ne zdi.Ali ventolin ima mogoče učinek po večji uporabi?Zdravnik ni nič omenil kakšen bronhitis ali plujčnico ampak samo, da imam precej povečane levkocite in da bova to morala kontrolirati. Mogoče ima katera izkušnje z povečanimi levkociti pri otroku in kaj lahko to pomeni? Hvala za odgovore že vnaprej.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
24.2.2008 18:33:43   
LIDJOČKA
Če je dihanje bolj pospešeno kot drugače, bi bilo dobro da bi deklici zmerili saturacijo. Mi imamo kar nekaj izkušenj s piskanjem in kašljem, tako da če se ti zdi, da boste težko prestali noč, raje zdaj pojdi v dežurno ambulanto.

(odgovor članu soncek64)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
24.2.2008 21:29:21   
Pinga
Oj !

Če hrope in piska ti tudi jaz svetujem, da greš nazaj k zdravniku.

Naš mali je pred tremi tedni  tudi začel najprej kašljat in nato piskat, hropel pa ni. Sem šla k dežurnemu, mu je zmeril seturacijo in je imel kisika le 92, zdravnica pa je rekla, da ima že ful dihalno stisko. So mu kar tam naredili inhalacije  in kisik, potem pa z nopotnico kar direkt na pediatrično, kjer sva ostala 4 dni, z inhalacijami in kisikom na 4 ure.
Tak da kaj se tega tiče me je izučilo, da pri nekarih stvareh ni dobro predolgo čakat.

Lp

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
24.2.2008 21:54:26   
šnucika
Če ima povišane levkocite in je dobila AB, pa ji ni nič boljše, bi se jaz tudi odpravila direkt na pediatrično,sploh,če imajo tudi dežurstvo!
Kolikor vem je treba tudi ugotoviti razlog povišanih levkocitov.
Pa čudi me,da je P predpisal samo ventolin,saj je boljše uvesti še terapijo s Flixotide-om.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Pinga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.2.2008 23:45:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
25.2.2008 6:58:09   
mika
Jonas je imel povišane levkocite že pred cca 10 dnevi, dr. na infekcijski so rekli da je to sum na astmo. Danes se borimo za življenje.

 
Nalin, a tako hudo jeuser posted image
 

Če piska in hrope je nekaj na pljučih in zdi se mi neodgovorno, da dr kar predpiše AB, če ni prepričana da gre za bakterijo.

Kakšne preiskave pa je dala mala čez? so ji kaj dokazali, kako je slišati na pljučih?



pa še zitrozin ti je napisala, ki je zelo močen AB. mi smo ga dobili, ko hikoncil ni pomagal in je imela grozno drisko. je pa zitrozin zelo nagravžen in smo se tud mi morali pošteno borit, da ga je popila.

naša pupa je piskala in hropela, ko je bila stara 9 tednov. pred tem je dobila AB, pa se je vseeno razvilo v bronhitis, tako da sva pristali na pediatrični na inhalacijah, 1x je dobila tudi kisik.

kar nazaj k zdravniku in kot je pinga napisala, naj izmerijo seturacijo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
25.2.2008 20:46:42   
soncek64
Pozdravljene!
Moram priznati da so me vaši odgovori precej prestrašili. Danes popoldan sva s tamamlo imele kontrolo in so ji zmerili seturacijo, ki je bila 92. Dali so ji inhalacije in še po petnajskih minutah ponovno zmerili seturacijo, ki je bila 98.Dr. je rekel, da ni tako hudo, da ji sicer piska samo, da on ne vidi potrebe, da gremo na pediatrično.Jutri bova hodile v zdravstveni dom na inhalacije in bomo videli če ji bo kaj bolje. Mogoče da doma dobi premalo doze Ventolina oz.ne pravilno. Glede antibiotika pa je rekel, da ga je dal zgolj preventivno in je bil skoraj prepričan, da ne bo pomaga. DA pa ta zadeva lahko traje tudi do tri tedne.  Nevarno bi bilo če bi se ji na vratu jamica udirala ko bi dihala in pa če diha s trebuškom. Dihanje ko zaspi ji zmerim št. udihov na minuto in do sedaj še niso presegli 25 vdihov. Je pa res da zelo piska in hrope pa vsa je prepotena v glavo. Zdaj sem še bolj zmedena kot prej. Kaj naj naredim. Dr. je rekel naj se pomirim, da resnično ni tako kritično kot si jaz predstavljam in da je že videl veliko hujše primere pa tudi niso pristali na pediatrični. Kaj mi svetujete. Sem noseča pet mesecev in mi to sekiranje prav nič ne škodi. Tudi same se precej slabo počutil. Omenil je da bi mogoče lahko bil bronholitis.
Hvala že v naprej za odgovore.
Nalin kakšne simptome pa je imel tvoj otrok? Si me resnično prestrašila.



(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
25.2.2008 22:11:57   
LIDJOČKA
Resnično upam, da ima zdravnik prav. Saj moja je z bronhiolitisom pristala v pediatrični, kjer je dobivala masko na tri ure in kisik v nosek. Šele po treh dneh je kolikor toliko prišla k sebi, da je šla domov. Tudi jaz sem takrat dobila Ventolin, ki pa ga spoh nisem znala dat, mi je z nekim lončkom kazala (vse skupaj je imelo na koncu še slabši učinek). Zdaj pa imamo dolgi nastavek in je fino. Če ne bo dobro, bi šla jaz spet nazaj. Ker s tem se res ne gre igrat. Moji so tudi kar inhalacije delali, nato je pa ena zdravnica posumila na pljučnico in ko je predpisala AB in Ventolin se je stanje začelo izboljševat.

Pa čim manj skrbi ti želim in čim hitrejše okrevanje.

(odgovor članu soncek64)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
25.2.2008 22:21:34   
N _ B
Naša (takrat 3,5 letnica) je imela ob podobnih simptomih bronhiolitis. HB je bila saturacija še zadovoljiva in nisva šli na pediatrijo. Dobila je sumamed in se je stanje kmalu izboljšalo. Po priporočilu pediatra sem jo imela po preboleti bolezni še 14 dni doma (skupaj skoraj en mesec). Takrat so bile precej nizke temperature ter vlaga in sva bili noter.

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
25.2.2008 23:17:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.2.2008 23:20:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Piskanje, hropenje in kašelj
26.2.2008 0:04:12   
soncek64
Moj sonček je danes prvič po 8 dneh zaspal brez pretiranega pisanja in hropenja.Mislim, da so ji inhalacije pomagale.Zjutraj ob 7 greve spet do zdravnika po inhalacije in tako bove vsake 4 ure dobile inhalacije.Upam, da se bo stanje res čim prej izbolljšalo.Seveda pa bom pozorna na vsako spremembo. Prav kamen se mi je odvalil od srca ko sem jo gledala kako lepo je zaspala.user posted image Moja hči bo aprila stara 3 leta. Pa tvoj sin? Koliko je pa tvoj sin star Nalin? Upam da se bo tudi pri vas vse srečno isteklo. Kaj pa je to adeno virus?Tudi jaz verjetno nisem ventolina prav dajala ampak raje hodim vsake 4 ure v ambulanto in sem mirna, ker vem da tam sigurno dobi pravo dozo in pravilno.Po noči pa itak nisem dajala ventonila tudi prej ne. Mi je bilo tako naročeno, da je ni potrebno budit razen če bi dobila napad kašlja.

No zdaj grem pa spat k moji miški, ker sem pošteno utrujena od vsega tega.Počasi bom vseeno morala zaupati zdravnikom.Žal če ne ne pridem nikamor.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
26.2.2008 16:49:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek64)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?