|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obdržati težo
25.2.2008 10:17:33   
gojska
A je katera tukaj kdaj v življenju shujšala in obdržala težo. Tako, da zdaj nima več skrbi z dietami. In kaj dela drugače? (od  meneuser posted image )

Ker shujšati, ko enkrat začneš, niti ni tako hudo, vendar neke "krute" ali celo nezdrave diete se ne moreš držat celo življenje.
Pa ko te mine hodit na aerobiko?
Resno vam povem, da če tokrat ne bom dojela kako ostati na zaželjeni teži mi je brezveze, da bi sploh do nje prišla. Manj ko ješ med dieto, hitrje pridobiš nazaj kilograme.
Hitrje ko hujšaš, hitrje se ti vrnejo.
Rada bi da bi na tem forumu imele še eno tako debato za vse z normalno težo, ki se borijo take tudi ostati. Mislim, da je to nenehna kontrola in alarm za eno pridobljeno kilo. Ne pa pri +8 začneš vzdihovat, pol pa kam je šel bik naj gre pa še štrik. Pa je naslednjih 5-8kg več. 

Če ima katera izkušnjo ali razmišljanje prosim, če deli z nami.
Zakaj ne bi ta trud, ki ga zdaj vlagamo v dieto ostal za zmeraj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obdržati težo
25.2.2008 10:34:42   
Naja30
Sej zato pa dieta gor ali dol, če po njej v mesecu dni pol če ne več dobiš nazaj. Spremeniti moraš celoten sistem prehranjevanja. In se malo več gibat. To je lažje reči kot narediti, vem. Ampak moraš dojeti, da je tako.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obdržati težo
25.2.2008 11:03:18   
Anonimen
Jaz sem shujšala pri 14-ih (imela sem jih toliko kot trenutnouser posted image ) in držala težo do nosečnosti (do 26 leta). Po porodu se pa zdaj borim že 4 leta, da bi prišla nazaj. Jaz vem, da se ne redim, ker bi preveč jedla, ker ne jem veliko. Vem, da se redim, ker si zvečer ob 10-ih odprem vrečko Manner napolitank ali čips s kislo smetano in podobno.user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obdržati težo
25.2.2008 11:48:30   
bimbi
Meni pomaga samo stalna kontrola. Si ne predstavljam, da bi morala shujšat za 5 ali 10kg. Je pa tako, da če imam več časa, posledično tudi več jem. Poskušam piti čimveč tekočine in se zgoljufam za kakšne pol ure, da ne jem. Zvečer pa grem bolj zgodaj spat, če ne me hitro prime kakšna lakota sladke sorte. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 8:19:22   
tititi
Ojla! Meni se zdej dogaja to pridobivanje kg nazaj. Sem shujšala v 2h letih 10 kg (s 64 sem pršla na 53 kg. visoka pa sem 164)! CCA 0,5 kg na mesec.  In to ne zaradi diete. Ali pač? Reče se ji totalno stresna služba. Jedla sem full malo. Skozi živčna. Skoz me je želodec bolel. Torej dijeta, ki ji ne priporočam nobenemu. Zdej pa sem zamenjala službo in sem v dveh mesecih gor prfurala že 2 kg. Valda. Zjutri kavica, pa umes jogurt, pol pojem sendvič in preden grem domov še eno sadje (ker se vozm 1h20min v eno smer). Posledično mam kosilo/večerjo šele cca 17.30 - 18h. Pa tudi neki časa nisem pazila tko kot bi blo treba. Ja valda če sem bla totalno vesela da lahko celo eno kepco krompirja in hrenovko + solat olahko celo pojem!?!? ;)

Tko da jaz se pač probam zdej en teden držat tega, da če že jem umes obrokov, jem sadje (čeprav tudi tega ni priporočljivo preveč, ampak če mam na izbiro sadja ali čokolada je izbira zelo težka user posted image ). Probam telovadit (vozim sobno kolo, ampak to ti pač pober 1h). Ampak vidm da gre full počasnej pa težje če maš v glavi to da moraš shujšat! Lažje je če na to ne misliš. Ko sem poleti hodial na ala "Šmarna gora" za vikende...ja ko sem mela v glavi da morm v hribe zato da bom shujšala me ni premaknu nihče, ko pa smo šli z družbo je blo pa the best. Pa še fino sem se počutila ker sem neki zase naredila.

Mislim da im ogromno pri temu tudi kako konstrukcijo, gene, prebavo ... imaš. Pač probaš se držat zadev ampak pač jaz ne morm ne pojest čokolade če se učim! Eni pač lahko pojejo kar hočjo (magar opounoči pomfri z majonezo) pa se jim ne bo nič poznalo. Eni pa mormo še na eno jabolko pazit! SIcer to ni tolažba ampak pač se je treba s tem sprjaznit in na tem delat. Kako? Ne vem še? Mogoče nazaj v stresno službo?!!?? NO GO!

(odgovor članu bimbi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 8:25:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gojska


Resno vam povem, da če tokrat ne bom dojela kako ostati na zaželjeni teži mi je brezveze, da bi sploh do nje prišla.


Edina finta je da pogruntaš zaradi česa se rediš. In se tistega izogibaš.

Pri meni so to čokolade in mleko in majoneza. user posted image

Pač ne jem več majoneze. O čokoladah pa mleku pa bi se dalo debatiratuser posted image

No v glavnem hočem povedat ko veš kaj je tisto, kar ti nalaga špeh... je vse bolj na izi.

Ko sem jaz nehala jesti te tri stvari zgoraj napisane, so šle kilce skor same od sebe dol. pa se niti nisem trudila ne vem kako zelo. jedla sem normalno, sam pač tega ni blo med hrano.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 8:35:01   
tititi
motovilcica povej kako se ubranit cokoladi in čokoladnim piškotom/pecivu?!?
Jaz sem ravno ta vikend prou lepo se drzala pol me je pa vceri razgrabl ni sem pojedla pou tamale milke!???! Zravn pa bla jazna ko user posted image  sama nase.
Ugotavljam da mogoce je boljš kot odpovedovanje, da probma namest pou čokolade pojest en košček. Mogoče pol nebi po stadanju je tolk pojedla?!? Ker vem da je pou ne potrebujem. Košček pa mogoče že?

Kolk mleka si pa spila? Ker jaz ga tud ogromn. Cca 0,5 L na dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 8:39:25   
Natyy
Skoraj gotovo je, da v tem trenutku nisem prava oseba, kajti s svojimi veliko preveč odvečnimi kg bijem težak boj. Vem preveč sem se zapustla in rezultat je krepko viden.

Je pa bilo ves čas pri meni nekako tako. Kar sem se zavedala sebe sem se borila s svojimi kg. V najstniških letih uspešno. Tudi po prvem porodu sem kar hitro imela ponovno 48 kg. Po drugem porodu sem dolgo držala 50 - 54 kg. Zadovoljna sem bila s seboj, sem pa za svojo podobo (beri vzdrževanje telesne teže) porabila veliko časa. Poleg vsakodnevnih stvari, tekanja za malčkoma sem še kolesarila, tekla in se spravila celo na rolarje.
Zatem so prišli zame težki časi, namesto, da bi se s težavami spoprijela, se borila sem se vse bolj zatekala k hrani. Vmes sem večkrat poizkušala nekaj sala, ki sem ga s tem pridobila spravit s sebe. In vedno znova sem izgubljene kg dobila nazaj.
Nato sem pričela delat na sebi. Prišla sem do ugotovitve, da le srečen človek lahko spremeni potek dogajanja. Sedaj sem močnejša, srečnejša, nase in na probleme gledam z drugačnega vidika in prvič čutim, da mi bo po dolgem času uspelo.
Vem, da je potrebno spremeniti celostno podobo svojega življenja, mišljenja, razmišljanja, pri vsem tem pa je zelo priporočljiva podpora najblijžjih.
Ko pridem do željene teže jo bom morala vzrževati. To pa pomeni, da bom še vedno morala pazit kaj pojem, predvsem pa se veliko gibat. To naj bi bila cena vseh nas, ki se večno borimo proti prekomerni telesni teži.

Vendar je lažje kontrolirat težo na 2 ali 4 kg, kot pa potem, ko jih je preveč 10, 20 ali celo 30.

(odgovor članu bimbi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 12:59:28   
puncica
Sicer nisem imela veliko za shujšat ampak sem na zdrav način (kako sem že pisala) shujšala 5 odvečnih kil v 8 mescih (ja vem ful obdobje ampak moram rečt da nisem imela ful preveč kilc zato je šlo tudi počasi dol maščoba in ne voda) in jih obdržala aprila bo 1 leto, je pa res da sem spremenila prehrambene navade se trudim migat ne več toliko kot sem a vseeno vsaj 1× na teden. To je po moje ključno če ne valda spet dobiš vse nazaj in še kaj zraven. Imam tudi grešne dneve predvsem za vikend ampak se pa redno zdravo prehranjujem čez teden tako da kilce ne gredo gor.

Rešitev je da si v glavi pošlihtaš kaj hočeš in kako to doseč, prebereš dost literature kaj je dobro in kaj slabo in se tega poskušaš držati. Moram rečt da so pa zdaj vikendi tolk slajši. A ja imam pa tolk kilc kot sem jih imela ko sem bila stara 18 let user posted image V življenju se nisem nikoli zredila več kot 5 kil razen v nosečnosti 9.

< Sporočilo je popravil puncica -- 26.2.2008 13:00:30 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obdržati težo
26.2.2008 17:52:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

motovilcica povej kako se ubranit cokoladi in čokoladnim piškotom/pecivu?!?


Em ne morem ti poveda t ker še sama ne vem. Oz. ne zmorem tega.
Dejstvo pa je da mi je enkrat že ratalo in takrat skor celo leto nisem jedla čokolade. Sploh se mi je ni luštalo. In mislim da je v tem bistvo. Ker je moje telo res že odvisno od slakega (beri čokolade). In bi res res res mogla čist abstinirat. Prva dva meseca je ponavadi kriza, pol pa fura super naprej...

Sam kaj ko pa niti prva 2 meseca ne zdržim.

Mleka pa na dan... ne vem... na teden pa od 4 do 5 litrov... in to SAMA!user posted image user posted image user posted image

Do lani sem kar pridno držala težo... letos me pa ti izpiti živcirajo pa skoz neki jem (čokolada itak)user posted image . POl pa jokcam v trgovini ko mi nobene hlače niso prav.

(odgovor članu tititi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 8:24:49   
tititi
Ej motovilcica k da bi sebe brala ;)

V prejsnji sluzbi tud na wc nisem mela casa jit zdej se pa uvajam, popoldne ucit za fax in ko to ne gre hitr podležem cokoladi user posted image  user posted image user posted image  Prej pa k nisem nc jedla mi tud do cokolade ni blo prevec.Zdej pa kr hitr pride pod roke. user posted image
Sej ne da mam zdej blazno preveč kg. Moj pravi da sem "suha pa zanemarjena" user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  Mam pač full šeha. Npr buši mam tak k ga majo ene tle na RR na slikcah k so v 20 tednu nosecnosti, ko sem mal slikce gledala. To mene najbolj moti. K pol nobene lepe oprijete majcke ne morm oblect user posted image  Pa sem držala te kile 1 leto. Pa tudi sem se miljonkrat več umes pregrešila na žurkah (čips, alkohol, sladke pijače, sladkarije). Zdej pa k mal bolj normalno jem (brez cmoka v zelodcu) se pa vsak grizljaj pozna. No če ma za bit tko, mam rajs ceu lajf bušija kot pa da mi dela slabo ob vsakem grižljaju (to ne zarad kšne bolezni, ampak zarad živčnosti zarad službe,...). Pač hočem rečt da mama rajš buši k pa živčnost, znerviranost,...

Vidma da bi mi2 lahko kr kravice zacele skupi redit user posted image  Ker res jaz skoz mlecne izdelke jem. Ce ni mleko je pa sir, sirni namaz, jogurt...In to so osame maščobe.

Dons je pa na Kanal A o eni pupki z anoreksijo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 9:22:44   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

motovilcica povej kako se ubranit cokoladi in čokoladnim piškotom/pecivu?!?

Sicer nisem matovilcica a vseeno vsak nasvet je dobrodošel a ne. No kako se ubranit čokoladi piškotom:
- ne kupuješ teh reči pa če te še tako bombardirajo kupi raje rozine, suhe jabolke, oreščke (pa ne une oblite s čokolado user posted image )
- če že imaš potrebo kupi čokolado s 70-85% kavnih delcev, te so bolj zdrave čeprav še vedno sladke no 70% so prav fajn sladke, tiste z več so pa že mal na grenko a vseeno se da, ko poješ par koščkov se ti ne lušta več, ker ima tako intenziven okus
- ko se učiš si pod stresom, jej oreščke, suho sadje in ne čokolado, če je ni doma je itak ne moreš pojest, tako da je to ena prednost

IZVIRNO SPOROČILO: tititi

Vidma da bi mi2 lahko kr kravice zacele skupi redit  Ker res jaz skoz mlecne izdelke jem. Ce ni mleko je pa sir, sirni namaz, jogurt...In to so osame maščobe.

Ni res, lahko dobiš tud čist ok mlečne proizvode ki so z nizko vsebnostjo maščobe od mleka z 0,5-1,5% maščobe do sirov z nizko vsebnostjo maščob, namaze lahko doma delaš iz skute in so lahko prav dobri, pri jogurtih je pa tud že ful velika izbira tistih z malo maščobe (ne sadni ker vsebujejo sladkor ampak navadni).

Ampak prva stvar je da si pošlihtaš v glaviuser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 10:41:09   
qwasy
Bom še jaz malo zatežila: Ne moreš se ubranit čokoladi, če jo imaš doma! Kaj pa kupuješ, če veš da boš vse požrla? Vzdrževanje teže se začne v trgovini - pika!
Moja debela tašča si ne da dopovedat, da pri nas ne konzumiramo brezveznih sladkarij, pa mi vseeno po sinu pošilja to sranje. In veš kaj naredim? Odvijem in zabrišem v smetnjak med kakšne sluzaste ostanke. Da ne bo nesporazuma: hrane nikoli ne mečem v smeti, samo svinjarijo.

Če pa ne kupujš hrane sama, moraš pa razčistit s tistim, ki jo. Kakšne borbe sem imela jaz z mojimuser posted image , da mi je nehal nosit slatkiše iz trgovine ...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 10:49:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: qwasy

Ne moreš se ubranit čokoladi, če jo imaš doma! Kaj pa kupuješ, če veš da boš vse požrla? Vzdrževanje teže se začne v trgovini - pika!


Vse lepo in prav... ampak jaz nikol nimam čokolad doma... ker vse pojem takoj ko kupim v trgovini.
Pa ne rečt... pa ne kupuj.
Ko se men čokolade zlušta sem pripravljena it tud pol ure peš v trgovino sam po čokolado....

Zdaj se prav pazim, da ne grem lačna v trgovino.

Jah lahko je solit pamet, če nisi9 odvisnik od čokolade.

Kar se pa mleka tiče, je pa pri men problem res samo mleko. Ker ostalih zadev ne maram preveč. Pa tud to da kupujem mleko z 0,5 maščobe ne pomaga.
Itak je to ena sama navadna pobarvana voda, tk da jz tega ne kupujem (več).

Jah VSE SE ZAČNE V GLAVI!

(odgovor članu qwasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 10:52:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

Moj pravi da sem "suha pa zanemarjena" user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  Mam pač full šeha. Npr buši mam tak k ga majo ene tle na RR na slikcah k so v 20 tednu nosecnosti, ko sem mal slikce gledala. To mene najbolj moti.


Evo... zdej si pa opisala mene. men vsak reče ma kam boš ti hujšala. Ja kam... matr... v trebuh.

Sem že mela enkrat prebliske da bi si slikala trebuh pa dala na RR pa vprašala če ugotovi kdo v katerem tednu nosečnosti semuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tititi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 11:45:03   
mayy
Če pošlihtaš v glavi je lahko obdržati težo. Mislim da je tudi kakšen greh dovoljen, vendar  moraš imeti mero. Če se čokoladi ne moreš upreti pojej samo eno vrstico, ali si kupi manje čokolade. Lahko pa ješ tudi 70% kot ti je puncica predlagala, imajo veliko okusov in so dobre.
Jaz mislim da se sedaj že dobi veliko stvari in ni težko obdržati težo.

Upam da ne bom kregana.


_____________________________

Biti to kar smo in postati to kar smo zmožni, to je edini cilj življenja!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 12:37:27   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica


Pa ne rečt... pa ne kupuj.
Ko se men čokolade zlušta sem pripravljena it tud pol ure peš v trgovino sam po čokolado....

Zdaj se prav pazim, da ne grem lačna v trgovino.

Jah lahko je solit pamet, če nisi9 odvisnik od čokolade.

Jah VSE SE ZAČNE V GLAVI!


Vidiš to je pa to in tale zadnji stavek si stokrat in še večkrat na dan preberi da boš vidla mogoče se ti bo kaj v glavi spremenilo. Si pa polna izgovorov tako kot marsikatera tukaj med nami in stavek "Ne morem brez čokolade iz trgovine" pri meni pač ne vzdrži in je to le metanje peska v oči.

Glede odvisnosti pa takole sama sem bila odvisnik od čokolade še zdaj sem (to je tako kot alkoholiki vedno si alkoholik čeprav ozdravljen a ne), ko sem živela pri starših sem preiskala vse omare in vse predale da sem našla čokolado če je ni bilo sem se spravila na tisto v prahu če tud te ni bilo sem jedla mamino jedilno čokolado, če tud te ni bilo sem si naštimala ful sladek kakav, da sem vsaj mal potešila, najbolj fajn je blo ko smo imel trgovino pod blokom in hop pa sem dobila svojo dozo čokolade. In ja doma so slakdarije pred nama z bratom skrival ravno zrad tega ker sva bila čist odvisna od tega. Tako da ja vem kako je če si odvisn in bi za to naredil vse ampak men je v glavi naredil klik in to je to.

Sama se v trgovini obvladam in čokolad enostavno ne kupim, tud piškotov ne bi če ne bi imel obiskov, tako da to potem po sili nuje kupim in dam nekam v zadni kot da tega ne vidim, itak pa čokoladnih ne kupujem le kakšne polnozrnate in te fore, pa velik oreščkov, a veš kako fajn je it iz trgovine ko vidiš da si zmagala, da si premagala sama sebe in nisi kupila nobene čokolade, sladkarije kljub temu da te bombardirajo iz vseh smeri. Če ne druga si kup vodo pa se z njo nalivaj user posted image   To je zame čista zmaga. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 27.2.2008 12:40:14 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 12:55:18   
tititi
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

Sem že mela enkrat prebliske da bi si slikala trebuh pa dala na RR pa vprašala če ugotovi kdo v katerem tednu nosečnosti semuser posted image user posted image user posted image


Ha ha dobra ideja user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image


Ja men je pač zdej, k morm mislit na to, da je treba shujšat, full težje kot prej, ko nisem nč misnla na hujšanje (sem vedla da sem 10kg predebela ampak po vseh dietah ni nikamor šlo in sem za neki časa zadevo pustila pustila) ampak je šlo samo od sebe dol zaradi stresa. AMpak kot sem že rekla do ni zdrav način hujšanja.

Ja bo pač treba nehat mislt na to pa it iz trgovine brez čokolade/sladkega jogurta/skute...

Bom pa probala te 70% čokolade. Sam tud te pol ne s kremco od češnje, pomaranče a ne user posted image  

jogurti z manj maščob... pol pa sestavine pogledaš ma pa drugih piz..., kot npr cukr več.

Mleko pa jaz kupujem 3,5 pa si pol rajš sama mal vode notr dodam kot da 0,5 kupujem.

Zmernost pr vsem pa bo user posted image  Pa predvsem se čimbolj zaposlit user posted image user posted image user posted image  da človek ne misli na hrano user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 12:58:17   
tititi
mayy zakaj bi bla pa kregana?

Jaz tud mislm da je prav da so grehi dovoljeni, ker čene gre tko...se odpoveduješ odpoveduješ odpoveduješ in na konc se ti "strže", ker to ni življenje - polno odpovedovanja.
Pač vse v mejah normale.
Ker jaz verjamem da ene/eni niso debeli zato ker več jejo kot drugi. Ampak zato ker pač gre tudi za metabolizem, prebavo,...


(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 13:10:16   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

Bom pa probala te 70% čokolade. Sam tud te pol ne s kremco od češnje, pomaranče a ne user posted image  

jogurti z manj maščob... pol pa sestavine pogledaš ma pa drugih piz..., kot npr cukr več.

Mleko pa jaz kupujem 3,5 pa si pol rajš sama mal vode notr dodam kot da 0,5 kupujem.

Zmernost pr vsem pa bo user posted image  Pa predvsem se čimbolj zaposlit user posted image user posted image user posted image  da človek ne misli na hrano user posted image


Ja čoklada je vsaka 70% boljša kot navadna mlečna pa čeprav ima dodatke noter, jaz trenutno jem uno s brinom in pehtranom in mi je zakon od gorenjke.

VSI sadni jogurti vsebujejo sladkor/nadomestke sladkorja (aspartam-ki ni glih najbolj zdrav) to pa sigurno, tako da če kupuješ jogurte kupuj navadne, probiotične, ti sigurno nič nimajo noter razen pozitivnih bakterij in s čim manj maščob ker drugače je brez veze da kupuješ take z 0% maščobe, pa polno sladkorja noter, to je le kamuflaža proizvajalcev, da misliš uau sej jem tako stvar brez maščobe, kolk je pa sladkorja noter pa noben ne napiše. Verjetno je pa na drugem ali tretjem mestu v deklaraciji.

mleko Zakaj ga pa mešaš? Mah ne vem če je to isto, no to pa res ne vem. Kako ga pa mešaš, v kakšnem razmerju? Sama kupujem od Zdravega življenja Mercatorjev 1,5% nehomogeniziran mlek, ki se mi zdi med vsemi mleki ki jih dobimo v trgovini najbolj zdrav.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obdržati težo
27.2.2008 15:47:32   
Anonimen
Jz ne bom nikogar kregala, ker itak vem da mate prav.

user posted image user posted image

Aja pa še to... po vseh merilih sem jaz na spodnji meji ITM-ja, mogoče zato KLIKA v moji glavi še niuser posted image .
Sama pa vem da sem "suha in zanemarjena"user posted image user posted image user posted image  kot bi rekla Tititi.

je pa res da je VSE V GLAVI.


< Sporočilo je popravil matovilcica -- 27.2.2008 15:54:41 >

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obdržati težo
28.2.2008 8:07:24   
tititi
puncica glede jogurtov sem misnla to kr si ti napisala sam nisem se ravno najbolj izrazila. Je pa res da tudi eni navadni so vrženi na te finte z manj maščobami pa ni nujno da tko je.... ja sej najraj pol kupim probiotičnega pa si sama notr kako sadje zmešam.

Mleko - mešam ker mi je 3,5 malo preveč "gosto". Ma nimam sploh nobenga razmerja. Tam za sekundo odprem vodo, ni dost. Po moje rata tam 1/4 vode. Prvo vodo pol pa še kavo user posted image

Se vedno pravim vse je v glavi ampak najtežje je ko moraš mislit na to da hujšaš in nonstop mislit na to kaj si že pojedu in kdaj lahko spet ješ ker ta preokupacija s hrano se meni zdi tanajhujša in pol itak si lačen že zato ker misliš na hrano user posted image user posted image user posted image

Filing da greš s trkovine sam z žemljo in jogurtom in jaboukom/pomarančo je pa tanajboljši user posted image user posted image user posted image
Ampak tanajhujš je pa ta, kot je rekla motovilcica, da si prpravljen jit sredi tanajvečjega snžnega meteža po ure peš do trgovine za mikro čokoladko... to je odvisnost. In mislim da še vedno full folka ne šteka da to je odvisnost in ne neka "namišljotina". Ker večina jih priznava sam odvisnost od alkohola in cigaret. Še od iger na srečo se ne priznava. Ampak odvisnost je odvisnot in vsaka je za "lastnika le-te" odvisnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obdržati težo
28.2.2008 10:20:32   
gojska
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

Moj pravi da sem "suha pa zanemarjena" Mam pač full šeha. Npr buši mam tak k ga majo ene tle na RR na slikcah k so v 20 tednu nosecnosti, ko sem mal slikce gledala. To mene najbolj moti.

Evo... zdej si pa opisala mene. men vsak reče ma kam boš ti hujšala. Ja kam... matr... v trebuh.

Sem že mela enkrat prebliske da bi si slikala trebuh pa dala na RR pa vprašala če ugotovi kdo v katerem tednu nosečnosti sem



Samo to bi rada rekla, da sem slišala da mlečni izdelki, predvsem jogurt(vseeno kakšen) napenjajo in delajo trebuh.

Jaz nimam teh problemov, tako da ne morem zagotovo trdit.
Baje je punca uspešno shujšala okoli 20kg in držala to kilaža par let. Vse je bilo super razen trebuška, ki se ga ni in ni mogla znebit. Telovadba, masaže. kremice in dieta, nič. Pol se je pa odpovedala mlečnim izdelkom in se je trebušček zravnal.user posted image  

Ne vem no, za probat je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obdržati težo
28.2.2008 10:56:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gojska



Samo to bi rada rekla, da sem slišala da mlečni izdelki, predvsem jogurt(vseeno kakšen) napenjajo in delajo trebuh.

Jaz nimam teh problemov, tako da ne morem zagotovo trdit.
Baje je punca uspešno shujšala okoli 20kg in držala to kilaža par let. Vse je bilo super razen trebuška, ki se ga ni in ni mogla znebit. Telovadba, masaže. kremice in dieta, nič. Pol se je pa odpovedala mlečnim izdelkom in se je trebušček zravnal.user posted image  

Ne vem no, za probat je.


Jz bi pa tk rekla. Vse je odvisno od konstitucije.
Poznam punce, ki majo 20 kg več kot jaz, pa nimajo niti malo trebuščka... majo pa rit pa boke, pa stegna.... Sej veste kako gre to a ne?

Jaz imam pa že celo življenje trebušček. Že od malega, pa sem bila vedno presušena, ma trebušček je bil.
Še takrat, ko sem prišla na svojo idealno težo (51kg) sem mela trebušček. Pa sem delala 3 mesece trebušnjake, pa sem lavfala, pa nisem pila mleka in melčnih izdelkov.

Jz sem se pač sprijaznila da pač tako postavo mam... pač pazim na to (naj biuser posted image user posted image ) da se ne preveč zredim.... in to je to.....


(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obdržati težo
2.3.2008 9:24:20   
tititi
Ok pol mi pa povejte kaj nej jem za zajtrk.
Kava je že po difoltu. Ni šans da ni. Z melkom vadla in mal sladkorja ;) Pa recimo da eno razvado si človek mora pustiti user posted image

Pol pa kos kruha pa neki mlečnega gor. Sem probala že druge stvari gor dat. Med/marmelado pa mi je to presladko za zjutri in mi je vedno potem v avtu nardilo slabo... Pa vem da je mogoče med boljši kot en industrijski sirček, ki je sama maščoba user posted image
Če jem kornflekse je pa spet tuki melko/jogurt?!?

Ker jaz vem da ogromno preveč mlečnih izdelkov pojem. Moje najpogostejše besede v zvezi s hrano so nekak v stilu; sir, sirček, mleko, jogurt...zelenjava,pašta, krompir...se prav VSE NEZDRAVO razen zelenjave!?!? A ja. Bese meso pa ni na mojem jedilniku. Razen pršut user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?