|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Operacija - modrostni zob
17.4.2008 20:10:15   
lotoska
Ja resno. To je čista resnica, da se v času polne lune tud več komplikacij zgodi pri OP. Tud kirurg mi je že to povedal.

No men je čist logično, ne vem zakaj se teb zdi tko neumesno?

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Operacija - modrostni zob
17.4.2008 21:25:55   
mily
Aspirina nikakor ne smeš vzeti!! Mene so to opozorili!


Je pa čisto odvisno kako rastejo. Meni so lani izpulili modrostnega spodaj, ker mi ni mogu do konca izrasti, ker se je "zahaklu" za sedemko. In ga je mogu najprej po dolžini prežagati in najprej spuliti zgornjo polovico, nato pa še spodnjo. Uf, samo spomnem tistih vonjav in zvokov, pa me mine. In taka kot sem, sem jim tut tam skupi padla, tko da jst dvomim, da bi fizično zmogla vse štiri pod lokalno.

Drugače sem pa imela pripravljene doma obkladke (une modre gele) in sem jih cel dan izmenjavala na licu in si hladila. Otečena sem bila res minimalno.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Operacija - modrostni zob
17.4.2008 21:38:57   
natasarobi
lotoska - nič ne rečem vse je možno ampak res ne bi rekla oz. verjela, da pride zaradi tega do komplikacij oz. ne predstavljam si, da bi mi kirurg rekel: 'Danes je polna luna,  opozoriti vas moram, da lahko pride do komplikacij.' oz. 'Veste, zadeva pri operaciji vašega moža se je malceno zakomplicirala. Ne, res ne vem kaj bi bilo lahko narobe.Mogoče je prišlo do komplikacij zaradi polne lune.' user posted image

Je pa žal tako, da je na tem svetu vse mogoče in da se živemu človeku zgodi marsikaj.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Operacija - modrostni zob
17.4.2008 21:56:48   
soncek_n
Zdravo punce! Evo eno,ki je dala vse 4 naenkrat ven. Bila sem v bolnici,delali so mi v narkozi,modrostni so mi pa rastli pravokotno na ostale zobe(vsi 4-je). Po operaciji sem se 3 dni ostala v bolnici. Bila sem res boga,operacija "baje" ni bila enostavna zaradi položaja zob. Zatečena sem bila full! Jedla sem lahko samo tekočo hrano oz. spasirano.Takšno hrano sem mogla jest več kot 1 mesec,da se čeljusti slučajno ne bi poškodovale. Na splošno me rane v ustih niso niti malo bolele,bolj me je bolelo vse okoli ust zaradi krastic. No,to je moja zgodbauser posted image
ninataja:jaz mislim,da če so te naročili za lokalno anestezijo,da potem položaj modrostnih ni tako zakompliciran! Poznam veliko primerov,ki so bili pod lokalno anestezijo,in jim ni bilo hudega in niti niso bili zlo zatečeni.  Mislim,da ni takšnih posledic pri lokalni anesteziji,kot pri splošni. Tako da kr pogumno! user posted image Pozanimaj se kakšne naj bi bile posledice v tvojem primeru in se na podlagi tega odloči,že zaradi izpitov. Verjamem pa,da zdravnik ve kaj delauser posted image   Lp

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Operacija - modrostni zob
18.4.2008 9:32:03   
Čupka
Hoj!
Evo mene. Jaz sem morala odstranit samo spodnje dva, ker sta mi izrasla le do polovice in sem zaradi dlesni, ki ju je še vedno na pol prekrivala, imela konstantna vnetja, hude glavobole in splošne zdravstvene težave. Ker bi na ORL morala čakati 7 mesecev, sem reskirala in šla samoplačniško.
Delal je v lokalni anasteziji, vendar samo enega na enkrat. Za vsak zob se je mučil uro in pol, ker mi ju je moral klesati iz čeljusti. Rana me potem niti ni tako bolela, kot so me boleli čeljustni sklepi. Jest pa nisem mogla normalno cca 1 teden, po vsakem. Ne predstavljam si, kako bi bilo, če bi mi pulil oba hkrati. Obup. A ja, zatečena sem bila pa fuuuuul.
Srečna sem, da imam sedaj to poštimano in nikomur ne privoščim tegauser posted image

(odgovor članu soncek_n)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Operacija - modrostni zob
18.4.2008 10:57:19   
ninataja
Joj Čupka ... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Operacija - modrostni zob
18.4.2008 12:11:12   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: ninataja

Joj Čupka ... user posted image user posted image user posted image user posted image


Veš kaj, pač rešit se moraš tega vraga in to je to. Dejstvo je, da ni luštno, ampak ko bo mimo, boš srečna. Ti se samo pri strokovnjakih pozanimaj, če je to OK, da ti misli 4 pulit v lokalni. Ker jaz še kar ne verjamem, da se bo v resnici lotil tega. Jaz ne bi pristala niti pod razno. Da mi naredijo v splošni, potem OK, tudi za vse 4. Pač nekaj dni potrpiš in potem je OK. V lokalni pa...nopeuser posted image

(odgovor članu ninataja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Operacija - modrostni zob
10.5.2008 23:44:41   
sasa84
To je pa res nenavadno, da ti bodo kar 4 naenkrat pulili user posted image
Moja izkušnja: lani poleti naj bi mi spulili 2 modrostna zoba, vendar se je zdravnik raje odločil samo za enega (desno zgoraj), da bom videla kako to sploh izgleda. Moram reči, da nisem imela nobenih težav niti s krvavenjem niti z otečenostjo. Jedla sem malce težje, drugače pa je bilo vse OK - tudi, ko so mi odstranili šive. Potem so me naročili maja letos za izpulitev dveh modr.zob - enega levo zgoraj, drugega spodaj. Spet mi je hotel izpuliti samo enega, ampak sem vztrajala pri obeh (ker sem se pač psihično pripravila na to:) ). Še najdlje je trajalo, da je anestezija prijela, vse ostalo je bilo končano v pol urce. Malo zareže, izpuli in zašije. Nič takega. Problem je nastal, ko mi je anastezija popustila in je bolelo kot hudič. Vzela sem nekaj lekadolov (aspirina NE smeš vzeti, ker povzroča, da se ti kri ne strjuje...) in dajala sem si obkladke. Kri mi je tisti dan tekla še kar nekaj časa in sem klicala v ambulanto, kjer mi je sestra priporočila, naj si dam med zobe gazo in rahlo ugriznem vanjo, dokler krvavitev pač ne preneha. Drug dan je bilo bolje, vendar sem bila precej zatečena. Priporočam rahlo spiranje z mlačnim, skoraj hladnim kamiličnim in žajbljevim čajem, izmenjaje (brez sladkorja seveda) in obkladke (sama sem si jih naredila tako, da sem v jogurtovem lončku zamrznila kamiličin in žajbljev čaj in si potem s tem masirala lice). Zdaj je 7mi dan in otekline skoraj nimam več in tudi jem normalno, sicer ne na tisti strani, kjer so mi pulili zobe. Sem pa svojega zdravnika vprašala koliko časa naj bi oteklina trajala in mi je odgovoril, da približno 6-12 dni. Aja, pa še to. Lahko ješ sladoled (priporočam sladoled na vodni osnovi, ker mlečne bakterije preprečujejp celjenje) - jaz sem pribl. 3 dni jedla samo sladoled in juhe, ki pa ne smejo biti prevroče. Dobro je tudi, da ta čas ne kadiš in ne ješ pekoče in vroče hrane. Seveda je dobro, če kljub temu skrbiš za ustno higieno - poleg ščetkanja vsaj še ustna voda, ki dezinficira (jaz imam pearl drops 3v1) - meni je blazno pomagalo, saj me je pri ščetkanju precej bolelo, da o nitkanju sploh ne govorim - raje niti poskusila nisem, že zato, ker sem težko odpirala usta in še bala sem se, da bodo šivi popustili. Poskusi se dogovoriti, da bi zaenkrat pulila samo 2 na eni strani, kasneje pa še ostala 2, sploh če ni take krize, da bi lahko počakala še nekaj mesecev.
Želim ti veliko sreče in da bi se vse izteklo tako kot je trebauser posted image

(odgovor članu ninataja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Operacija - modrostni zob
21.5.2008 8:11:50   
ninataja
Držite pesti ob 11. uri! user posted image  Modrostne grem pulit. user posted image

_____________________________

Za cilj si vedno izberi luno. Saj če padeš še vedno pristaneš med zvezdami.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Operacija - modrostni zob
21.5.2008 8:39:45   
murkica
No moja izkušnja je sledeča: Sama sem imela odstranitev vseh 4. modrostnih zob, ker sem imela potem operacijo čeljusti in brez tega se je ni moglo izvesti. Odstranili so mi jih na stomatološki kliniki in to dva po dva(na isti strani) v razmaku nekje mesec dni. Jaz sicer nisem imela nobenih težav, sploh prvič sem šla ven v 15-minutah (od tega so najdlje trajale same priprave), drugič pa malo dlje, ker mi je to delal nekdo drug(meni se je zdel še en študent), ampak ravno tako ni bilo nobenih težav...

Dejstvo pa je, da nikakor nebi pristala na odstranitev 4-zob. Problem je dejansko v tem, da lahko, če ti odstranijo samo dva naenkrat, vsaj normalno ješ, skoraj takoj, drugače pa se bo to kar precej zavleklo.

Tudi do sedaj sem samo enkrat slišala, da so nekomu odstranili 4 zobe naenkrat, pa še to niso bili modrostni in so to počeli v narkozi in potem je človek ostal še kakšen dan na opazovanju v bolnišnici. V glavnem jaz sigurno nebi dovolila, da mi odstranijo vse 4 naenkrat, ker recimo pri mojem kolegu, ki je šel tudi samoplačniško, se je nakoncu čisto zakopliciralo in mu je vse tako oteklo, da so mu mogali rezati to gnojno bulo in čistiti in ne vem kaj še vse. Jaz zaupam najbolj zdravnikom na stomatološki, ker so dejansko strokovnjaki na svojem področju in po mojem, veliko bolj nadzorovani kot eni samoplačniški zdravniki, ki delajo kakor se jim zdi.

No morda pa se motim....

V glavnem želim ti, da v vsakem primeru dobro opraviš, ampak svetujem ti, da ga vseeno vprašaš določene stvari, preden ti bo dal anastezijo in začel ruvati zobe.

Ti pa pošiljam eno user posted image , da vse mine s čim manj bolečinami in da oteklina hitro izgine.


LP
Murkica

_____________________________

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu ninataja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Operacija - modrostni zob
21.5.2008 12:45:27   
ninataja
Jaz sem že doma. Izpulil mi je enega, ker sem bila tako prestrašena in ker je bolje tako, da vidi kako se mi bo telo odzvalo na tako močno lokalno anestezijo. Preživela sem. Malček sem začutila ko se je zob izpulil, to je pa tudi vse. Šivala sem bila 3x po plasteh in čez en teden grem šive ven dat. Splošni vtis:zelo zadovoljna, le v ušesu me špika in mi to špikanje prehaja na celo glavo. Zdaj grem pa spat.
LP

_____________________________

Za cilj si vedno izberi luno. Saj če padeš še vedno pristaneš med zvezdami.

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?