|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 12:37:51   
Paštetka
buterflaj, jaz sploh ne vem, kaj se vužigaš gor, ker tebi noben ni nič odgovarjal. Midve s tink pink sva se razumele, in res ne vem, zakaj me napadaš in meniš, da vsiljujem svoje mneje, ko sem samo lepo lekla, kaj menim, da je OK. LAhko bi rekli, da ti potem vsiljuješ svojega  user posted image .

Poleg tega je normalno, da se pri teh mesecih več ne pasira in to berejo tudi mamice ki tega ne vejo in je prav, da se pove, kaj je normalno še pri teh mesecih in kaj ne. mogoče jih 5 % pasira, ker imajo njihovi otroci težave s hranjenjem.

A si predstavljaš, da mamica, ki ima težave z uvajanjem gre in prebere in potem trdi, da je prebrala na RR, da se mora do 9. meseca pasirati oz., da je to normalno in tako razlaga naprej. ZATO sem napisala kaj se priporoča in ne da bi karkoli vsiljevala svojega.

In ne nismo bogovi in sem ziher, da bom pri 3. otroku spet malo drugače razmišljala in sploh manj komplicirala. Ti pa povem,da velikokrat oz. 90% takšnih mamic z največ izkušenj noče več odgovarjati na ta vprašanja ravnozaradi tega, ker se javlajajo na UGH in protestirajo samo tiste, ki komplicirajo pri tem. Meni se pa smilijo mamice, ki res ne vejo in rabijo pomoč glede uvajanja in zato še tako dolgo vztrajam na tem forumu, ker njim želim pomagati in ne samo pritrjevati, kako je normalno pri 9. mesecih pasirati, ....

annela, oprosti, da smetimo. user posted image  Upam, da boš kaj našla koristnega iz odgovorov. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 11.5.2008 12:39:37 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 12:49:02   
butt3rfly
user posted image ah ja, take debate mam radauser posted image vsak, k ma 5 min cajta, lahk napiše svoje mnenje, tak da bom jst to tud naredla. smola zate :) nisem nobenga napadla. dala sem repliko na tvoje pisanje. napisala pa si na malce neprimeren način. ker sem prepričana, da nisem edina, ki je ob branju tvojega posta dobila občutek, da je pasiranje v 8., 9. mescu ful slabo in da se malemu samo škodi. mogoč tega nisi tak mislala. vsak se po svoje razvija. in bedast se mi zdi v nulo, da bi pa mogu bit otrok razvit na točno določen način na točno določen dan pač zato, ker nekje tako piše.
tko da-lahka svetuješ, itak. ne vidim pa rada, da se straši druge starše sam zato, ker niso podobni tvojemu otroku.
lep dan, paštetkauser posted image

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 12:57:09   
Paštetka
moj dan je lep. Tak kot si ga narediš user posted image .

Še vedno ne štekaš. Pasiranje pri 9. mesecu res ni ful slabo, je slabo z veliko začetnico oz. ne moreš reči, da je dobro (dojenčki s težavi izvzeti).



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 13:05:01   
BlackyMouse
Jaz mu že od 6.meseca ne pasiram, je pa star 10 mesecov zdej...

_____________________________

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 13:05:48   
Strawberrie Cherrie
Mi smo striktno pasirali samo prvi mesec uvajanja, tam od 6 do 7m, kasneje sem zadeve samo pretlačila z vilico. Od 11m je popolnoma sam, razen kakšno juhco sem mu še jaz včasih dala, sedaj pa še to lepo poje, brez problema, sicer malo dlje traja, ampak važno je, da se učiuser posted image
Meni je pasiranje pri 11m čudno, se pardoniram tistim, ki to delate, ampak dejansko je čudno. Še bolj so mi pa čudne mamice, ki otrokom vse prej pregrizejo user posted image


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 13:12:10   
annie
Naš bo čez dva dni star 8m in mu še pasiram...večkrat mu poskušam dat v koščkih, pa potem ne mara jest user posted image . Pa se sploh ne sekiram...bo že prišel čas, ko bo po koščkih tud začel jest. Se je še vsak naučil, eni prej, drugi pozneje user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 16:48:43   
ThinkPink
Mene pa zanima kdaj naj bi otrok začel sam jesti? Da ne bom odpirala nove teme... S tem mislim, da mu hrano (ne pasirano!!!user posted image ) daš na krožniček v koščih in on sam jemlje in jo poje?

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 18:22:21   
Paštetka
pri nas to delamo cca od 8. meseca dalje. Počasi. Ne gre na enkrat. Ko npr. jemo meso, grah, koruzo, kruh ... ji dam na krožnik in si sama jemlje z njega, jaz ji pa zraven pomagam z žlico, da se glih ne hraniva cel dan skupaj. Vedno dobi zraven žlico, da tudi sama malo paca po kašici, hrani. Tako se učijo. Ne gre kar na enkrat. Res, da je po kosilo pri nas več pod mizo, po laseh in mizici, ampak kaj češ. Prej se učijo, prej se naučijo, prej lahko v miru sama pojem kosilouser posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 19:08:28   
Lunc_a
Strawberrie jaz mu moram pasirat ,ker drugače ne gre,se skoraj zaduši in vso hrano izbruha ven.če je tebi to čudno ok,meni ni,za nas je to velika zdr. težava ,ker lahko moj otrok je samo 10 % hrane kar sploh obstaja na tem svetu in nič več,pa čeprav je vse zmiksano v multipraktiku.še pire krompir ne gre po grlu dol tako....In če otrok ne more jesti vso hrano,potme še več stvari pride na plan,ker ne dobi toliko kot bi moral.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 19:29:13   
Strawberrie Cherrie
Lunc_a, mi je žal, da imate takšne težave, seveda mi je čudno pri zdravem otroku in ne otroku, ki ima takšne probleme kot tvoj.
Pri zdravem otroku pri 11m je pasiranje hrane navadno razvajanje.

ThinkPink, kot sem rekla, je nekje sam jedel od 11m dalje. Z izjemo juhe in precej tekočih zadev. Na začetku se bolj kot ne igra, mu malo pomagaš, da žlička najde pot, ali pa vilica, sedaj pri 17m poje komplet kosilo sam. Od juhe do krompirja, riža, graha, korenčka, mesa, tudi rdečo peso sam je. Edinole solata mu ne gre po grlu.


< Sporočilo je popravil Strawberrie Cherrie -- 11.5.2008 19:30:47 >

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 19:34:54   
Lunc_a
ja,saj je on zdrav,samo hrana ne gre dol.In so mi vsi govorili ,da kao sem predolgo dojila,da pač moram vztrajat in ga futrat s to hrano in sem to delala,ker sem rekla ok,če mi to tašča pravi pa zdravnica itd.Pa je bruhal in posledično tudi hujšal,začele so mu mišice biti ohlapne,tako da je tudi nazadoval,še hodit ni več mogel,zato sem ga prenehala hranit s takšno hrano in zdaj se redi pač v mejah normale,vseeno pa nas še vedno čakajo preiskave zakaj ne more jesti kašasto hrano oziroma hrano,ki mu jo zmiksam.tako pa je ko so vsi pametni in poslušaš,čeprav sem sama pri sebi vedela da nekaj je narobe,ampak ok,saj sama veš kako smo pač mame paranoične včasihuser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 19:40:00   
Strawberrie Cherrie
U, tukaj pa te razumem user posted image user posted image user posted image , mi se dojimo že 17m, pa naj te potolažim, vmes ko smo bili v bolnici (12m je bil star), rota virus in calici virus, ful dehidriran, itd itd, je k sebi prišel samo z dojenjem, tako da se dejansko da tudi pri tej starosti.
Pa ni nič takšnega, da bi imel posebaj rad, oziroma po vsej hrani bruha, al samo po določeni? A si mu dala kakšno jabolko za grickat, pa kakšen kosek kruha? Po tvojem mleku pa ne bruha?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: do kdaj pasiranje?
11.5.2008 19:50:54   
Lunc_a
On lahko je samo hrano ki je bolj takšna gladka.kaj je kašasto ne gre čez.Zdaj mu samo 1x na dan dajem jest hrano za katero vem,da ne gre dol po grlu,da sprobam.Ker imamo preiskave zdaj junija.On bi vse jedel,vse mu je dobro,samo kaj ko žal ne gre.Vse kaj sme je že dobil za jestuser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?