|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brez soli??!!!
28.5.2008 9:24:10   
Anonimen
Pozdravljene user posted image !!!

Prosim za vašo pomoč in sicer...nekatere, ki zatekate  pišete, da hrane pač ne solite in vse jeste bolj ali manj neslano. Tudi sama sem na istem, vendar me malo skrbi, a ne vpliva sol na ščitnico ali sem jaz malo....???!



  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 9:25:24   
Blejka26
pravijo da sol potrebuješ da zaščitiš ščitnico..v nosečnosti pa preveč soli lahko vpliva na zatekanje nog

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 10:01:26   
Hope2
Baje soli dobiš zadosti, če že na dan poješ kak kruh, testenine.... vse kar solimo je za dnevne potrebe po soli baje itak preveč za telo.

Pa tako hitro ti tudi ne more na ščitnico udart. Bolj kot sol, je krivo je pomanjkanje joda, vendar le tega lahko dovolj dobiš iz morskih sadežev.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 10:09:45   
Anonimen
V sol pri nas dodajajo jod, ker ga v našem okolju (hrani) ni dovolj, je pa ključen za ščitnico, ja, oz. preprečuje nastanek golšavosti.
Je pa tako, da velika večina ljudi veliko preveč soli hrano (npr. vegeta, jušne kocke, pripravljena hrana - vse je presoljeno) in če zmanjšaš (to ni isto kot ukiniti user posted image ) količino soli v hrani, si kvečjemu delaš uslugo na dolgi rok, ker joda vseeno dobiš dovolj za dnevne potrebe. Je pa zato srce in ožilje manj obremenjeno.

Sol povzroča zatekanje vode v telesu. To se lahko prepreči ali zmanjša z zmanjšanjem soljenje hrane, s pitjem velikih količin (2-3l) vode na dan (ne gaziranih pijač), počitkom, dvignenimi nogami.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 12:48:48   
jajula
tko kot pravi Hope2, v hrani je že tkoalktko ful soli in tudi če sama nehaš solit hrano jo boš dobila še vedno dosti 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 18:16:04   
Naja30
Baje je na dan čisto dosti 5g soli, to je en čajna žlička.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.5.2008 20:58:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Brez soli??!!!
28.5.2008 23:14:22   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

ce bos nehala solit bos se vedno dobila dovolj oz prevec soli v sebe....vsaka salama, vsaka konzervica, mah vse pri vragu je slano...malo kje dobis kruh brez soli,....tako da brez skrbi...sol lahko brez problema crtas iz svojega jedilnika...bo sigurno bolj zdravo kot skodljivo...


res je.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Brez soli??!!!
3.3.2010 12:58:13   
naaja
Res je. Hrana sama po sebi vsebuje dovolj soli, zato brez dodatnega soljenja zadostiš dnevnim potrebam po soli. Pa tudi res je, da ljudje v večini hrano preveč solimo. Je pa še nekaj. Jodirana kuhinjska sol je glavni vir joda v Slovenski prehrani, ker običajna hrana z izjemo morske hrane (ribe, itd.) vsebuje premalo joda, da bi zadostili dnevnim potrebam po jodu.
Tako da če ne ješ veliko rib oz. druge morske hrane ali ne dobivaš joda na kak drug način (npr. multimineralni pripravki), ti sicer priporočam zmanjšanje soli v prehrani, vendar pa ne popolne ukinitve soli. Sol pa seveda lahko popolnoma ukineš, če ješ ribe, ki so bogate z jodom. Je pa res, da industrijsko predelana hrana (npr. testenine, kruh, itd...) že vsebuje jodirano sol, tako da dobiš nekaj joda že na ta način. Tako da, spet je odvisno ali sama pripravljaš hrano iz osnovnih živil (sadja, zelenjave, mesa, žit...), ki so revna z jodom, ali ješ veliko industrijsko predelane hrane oz. v naprej pripravljenih jedi, kjer je že dodana jodirana sol. Pa še nasvet - vsebnost joda v hrani se s kuhanjem in pečenjem zmanjša, zato je najbolje, da hrano soliš na koncu.

Še za orientacijo. Dnevne potrebe po jodu za odraslega človeka so 100-150 mikrogramov (kot ga vsebuje ena čajna žlička jodirane soli), za nosečnice malenkost več.
Za nosečnice, doječe mamice in otroke je še posebej pomembno, da ga zaužijejo dovolj, saj je jod pomemben za normalen mentalni in telesni razvoj otroka. Pomanjkanje joda pri otrocih zato lahko povzroči motnje v mentalnem in telesnem razvoju, hudo pomanjkanje pa kretenizem. Pomanjkanje, prav tako pa tudi preveč joda pri odraslem pa motnje v delovanju ščitnice.

Lp


< Sporočilo je popravil naaja -- 3.3.2010 13:01:40 >

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?