|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniska
3.6.2008 16:06:29   
admira
ojla punce ker sem zdj noseca drugic prvic,zal z abrazijo zdj pa za enkrat kaze vse uredu me zanima kako poteka bolniska zdj sem ze cel mesec doma bolniski list sem nesla,sefica mi je rekla da me bo komisija pregledala in ce naj bi bila zdrava bi mogla iti v trgovino delat,zanima me kako ta bolniska poteka kdo jo placuje za teh 9.mesecev moja firma ali gdo drug o tem cito nic nevem me pa zanima kako ste ve ki se za stalno zaposlene to izpeljale????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniska
3.6.2008 16:14:59   
amaya
prvi mesec plača firma, ostale pa ZZZS (vsaj mislim da oni)....in sicer, firma nakaže plačo in plača prispevke, potem pa dobi vrnjeno. tko da oni niso nič oškodovani.

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu admira)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniska
3.6.2008 16:20:33   
admira
a to potem pomeni da jest moram na zzzs vseeno pa bolnbiski list moram nest vsak mesec v firmo neglede na vse

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniska
3.6.2008 16:47:40   
AnciM
Ni ti treba na ZZZS. Moraš pa vsak mesec nesti bolniški list v službo. Si kdaj pogledala zadnjo stran tega papirja? Zadaj je namreč obrazec, ki ga izpolni delodejalec in pošlje na ZZZS.

Upam, da se ti vse dobro izteče in da komisija za bolniške ne bo preveč sitnarila. user posted image

(odgovor članu admira)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniska
3.6.2008 17:01:29   
Timica
Zanima me v kolkem času dobiš odločbo od komisije. Danes je moja zdravnica poslala obrazložitev na komisijo. Vendar me je opozorila, da naj ne bom razočarana, če dobim zavrnjeno bolniško, ker se je zdaj ta zadeva zelo poostrila.



(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniska
3.6.2008 17:24:34   
orka
vsak mesec ko boš na pregledu pri g. jo/ga prosi, naj ti napiše predlog za bolniški, ki ga ti odneseš k svoji osebni zdravnici/ku, ta pa pošlje vse skupaj na komisijo, ki odloča ali so razlogi dovolj tehtni. Plačo in ostale pritikline plačuje prvi mesec delodajalec vse ostale mesece do porodniške pa delodajalec plača in kasneje refundira, torej smo na plečih države.
user posted image

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniska
3.6.2008 18:07:48   
kajajaka
a to potem pomeni da jest moram na zzzs vseeno pa bolnbiski list moram nest vsak mesec v firmo neglede na vse


vsak konec meseca boš pri svojem osebnem zdravniku (ali ginekologu) dobila bolniški list za pretekli mesec, ki ga neseš v službo.
Firma krije stroške tvoje odsotnosti le prvih 30 dni, nato ZZZS - zato so tudi tako tečni in nepopustljivi. Ampak, če imaš dobre razloge, ti nič ne morejo - samo malo ti živce pijejo, ker moraš vsak mesec dodatno zdravniško dokumentacijo in kopije materinske knjižice pošiljat... user posted image
Če ti kjub vsemu zaključijo bolniško, tvoj zdravnika ali ginekolog pa meni, da bi morala vseeno biti doma, te lahko pošlje na bolniško zaradi drugega vzroka (npr. bolečine v križu - proti koncu nosečnosti, še posebej, če delaš v trgovini...) Pomeni se z zdravnikom in naredi kar je najbolje zate in tvojega  user posted image . Za firmo se ne sekiraj, ker se tudi oni ne bojo zate... user posted image

(odgovor članu admira)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniska
12.6.2008 9:57:57   
AinB
Letos od feb. je nov zakon in ZZZS je zadeve glede bolniških zelo zaostril. Ne dajajo jih več vsepovprek. Zato pa na začetku nosečnosti od svojega G dobiš dopis, ki ga neseš v službo in ti morajo delo prilagoditi tvojemu zdravstvenemu stanju.
Meni so preprosto rekli, da nosečnost ni bolezen in to je to. Toliko o vzpodbujanju natalitete pri nas.user posted image user posted image

Glede plačevanja bolniške pa je tako, kot so predhodnice rekle; 1 mesec plača firma, potem pa od ZZZS dobijo 90% refundacije za nadaljnje mesce. Obvezno jim (delodajalcu) moraš predložiti tako bolniške liste kot odločbo ZZZS.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




novorojenček
Lelly28 RR

S katero velikostjo bodijev / pajackov ste začeli, ko so se rodili vaši otroci?

44 ali 50 (40%)

56 (48%)

62 (12%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!