|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 13 [14]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 17:58:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Gre bolj za bolnega duha, ne odprtega. In ja. Družba je danes že dovolj degenerirana, vrednote že dovolj zlorabljene, da bi lahko tudi to sprejeli. Čisto možno, se sploh ne bi čudil.


Da se vrnem na zacetek.

Bom parafrazirala svoj podpis. Bolanost je v oceh opazovalca.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 18:10:32   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
mišljena? Če želiš imenovati novo obliko skupnosti, potem jo imenuj z novim imenom. Družina sta oče in mati. Otrok družino dopolnjuje. Je ne definira.


Pravzaprav jo definira. Druzina je tudi mati in otrok, oce in otrok. Druzino definira otrok, sicer je to zakonska skupnost.

Zato imate problem, ker družino identificirate samo preko otroka. Ampak če že uporabljate tradicionalno predstavo, da je del vsake družine otrok, potem bodite toliko pošteni in upoštevajte, da sestavlja tradicionalno predstavo družine tudi oče in mati. Torej za neko novo obliko skupnosti uporabljajte novo ime.


To je definicija druzine, ki ni tradicionalna ampak veljavna sociloska definicija druzine. Demografska definicija druzine je stars/-a in izkljucno mladoletni otrok. Po demografski definiciji polnoletni otrok ne spada v druzino s svojimi starsi. Ce te zanima zakaj pa kako, literaturo v roke, pa se malo izobrazuj.

Tudi kjer je sklenitev zakonske zveze mogoča, tudi kjer imajo v takšni skupnosti otroka je ta "družina" boren poskus posnemanja prave družine.


Kvaliteto zivljenja, tudi druzinskega, ne odreja spol oseb, ki jo sestavljajo, temvec njihova osebnost. Tako, tradicionalna sestava druzine, ni noben garant kvalitete zivljenja.

Poglej, še vedno daješ primer za odlagališče otrok.


Ce malo bolj realno pogledas, kaj so domovi za zapuscene otroke? kdo otroak ne zeli ga tam odlozi. Pa kakor koli to zvenelo.

Sem bil prepričan, da sem dovolj jasen. Ne moreš mi dati nobenega primera zaradi katerega bi izjema postala pravilo. Sklenitev zakonske zveze homoseksualnih partnerjev ne podpiram. Kaj ti tu ni jasno? Posvojitev otrok v takšni zvezi pa še toliko manj.


Tvoja pravica, enako kot je moja pravica, da menim drugace. zakaj imas s tem toliko problemov?

Ja nič. Iver pa bruno v očesu, pa to.


Nisi se dobro ogledal.

Ja. In vprašanja se tudi prepletajo. Ni samo eno ali drugo vprašanje. So med sabo povezana. Kot ti povlečeš osamljen primer iz Romunije tako obstaja osamljen primer dveh bratov. Ampak moje stališče ostane nespremenjeno, tvoje pa se spreminja glede na primer. Razumeš ta dvojna merila s katerimi meriš?


In tvoje tehnofil. Tokrat ne bo vprasanje ampak kar zakljucek: ce je heteroseksualna poroka naravna, potem je po tvoji interpretaciji tudi incestna heteroseksualna poroka naravna. In ker jo ne podpiras, to pomeni, da nisi sposoben s svojo mislenostjo stati 100% za tistim kar zagovarjas. Skratka, dvojna merila.

Za tebe obstaja samo ena barva - samo eno vprašanje. Spet paradoks. Ravno tisti, ki opozarja na raznobarvnost je najbolj barvno slep. Tudi drugo vprašanje - druga barva obstaja. In gleda se jih v povezavi, saj so medsebojno povezana. Gre za to, da se odpirajo nova vprašanja, ki tudi imajo posledice.


To je pa res ze golo nakladanje. Izmikanje, izmikanje in samo izmikanje. Dobil si vprasanja za celo barvno paleto, a obnasas se kot daltonist, ki ostalim razlaga barve.

V svoji zagreti želji vas posledice sploh ne zanimajo. Takrat boste rekli. uj, ja, zafrknjeno, želim ti veliko sreče user posted image .


Ti mas pa res parapsiholoske sposobnosti.user posted image
Kaj bi pa ti rekel nekomu, ki bi imel tezave v tako krasnem "naravnem" druzinskem okolju? To je naravno - in vse je reseno? user posted image  
















_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 19:06:36   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami
Zakaj pa ti ne moreš sprejemati popačencev?

Spet paradoks.

Ravno tisti, ki se najbolj izdaja da jih vidi kot enakopravne, jih vidi kot popačence. user posted image

Ravno stisti, ki razglaša o enakopravnosti, ki se bori za enak možnosti, vidi homoseksulane pare kot odlagališče za sprejemanje otrok, katerih nihče noče.

Vidiš. V tem se razlikujemo. Jaz jih vidim skozi celotno debato enakopravne, da jim bo omogočeno posvojitev zdravih otrok, ne samo zavrženih in bolnih. In vsakič ko date primer homoseksulanih parov za nek poseben primer jih v bistvu vidite drugačne.




Popačenci so tvoja definicija, in samo tvoja.

Prebereš pa tisto, kar hočeš prebrati. Vero sem omenjala samo s stališča vprašanj in odgovorov, ker si pač prijazno povedal da kdor si ne trudi pridit zadevi do dna nima naštimanga kompasa. Vzporednica je samo v dokončnem odgovoru.

Obstaja en fajn pregovor in od zdajle naprej ga bom upoštevala.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 20:00:49   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Nivo komunikacije izbiramo. Izbiramo tudi sogovornika. In izbiramo temo.


In vcasih nekateri izbirajo samo tiste dele teme za nadaljevanje, ki so jim "nenevarne". na tvojo veliko zealost tudi po tem ustvarjamo sliko o njih - hote ali nehote.

Da, sprejemam različnost. Tako v statusu, v rasi kot v spolu.

A eno je sprejemanje različnosti. Drugo pa je poskušati biti tisto kar nisi.


Ti ne poskusas biti tisto kar nisi? user posted image

Ravno z argumentom, da ne more biti tisto kar ni, da mora biti tisto kar je po naravi se pojasnjuje različnost. Prav. Zakaj pa potemna vsak način želijo biti tisto, kar ne morejo biti - družina, imeti otroke - svoje.

 
Lahko imajo svoje otroke- biti homoseksualen ne pomeni biti neploden. Hocejo pa skupne otroke, ki jih po naravni poti ne morejo imeti. In so v popolnoma neakem polozaju kot vsak heteroseksualni par, ki ne more do otroka po naravni poti. odrekas tudi njim pravico do otroka? Odrekas im medicinsko pomoc, ker zelijo biti nekaj kar ne morejo-druzina?
 
Zakaj potem takšna gonja biti enak, če pa vpiješ da si različen?


Med biti enak in biti enakopraven je velika razika. In nocejo biti enaki, temvec enakopravni.

Potem bodi različen takšen kot si ustvarjen. Potem ne poskušaj biti popačenje nečesa drugega. Ker več kot popačenje nikdar ne moreš biti. Tako v tem primeru, kot v primeru posameznikov, ki posnemajo znane osebnosti.


Zenska, ki ji narava ni dala moznosti imeti otroka je lahko samo popacena mati? Moski, ki ima premalo spermijev je lahko samo popacen oce? Otroci, ki si zelijo postati del druzine so lahko samo popaceni otroci? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 20:04:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Za razumevanje je potrebno še kaj zraven kot samo deset zapovedi. Namreč celo SP pa še umevanje prebranega. Kot bi spraševala kje v abecedi piše odstavek.

No, če pa te zanima kje naj bi pisalo kaj o tej temi, pa so to Apostolska pisma v SP. Pa tudi v SZ (stari zavezi).

Predlagam, da ne sodiš tistega česar ne poznaš (samo misliš da poznaš).


Iz biblije se da razumeti, da je Jezus posebej rad imel enega posebnega ucenca, ki ga je privijal na prsa - Jezus je bil homoseksualec. Med duhovniki je bilo najvec homoseksualcev, saj je katoliska cerkev za njih idealno zatocisce. Zdaj se zgodba malo spreminja, ker ni vec tako grozljivo strasno biti homoseksualec, pa cerkev kot ustanova ni vec tako zanimiva.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 20:12:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Verjemi da ga ne poznaš. Morda si ga prebrala, ne pa razumela. Lahko se ga naučiš na pamet, pa še vedno ne pomeni da ga razumeš. Pa ne misli, da se ti s tem hoče kaj zmanjševati vrednost tvojega razmišljanja, želje po razumevanju. Namreč ljudje smo nagnjeni, da stvari razumemo samo tako kot nam pašejo. Da preskakujemo, kar nam ni všeč in se sklicujemo na tisto kar podpira našo trditev - katerokoli. 


To velja za vse, pa tudi za tebe, pa tudi za tiste, ki rabijo le to, da potrdijo lastna mnenja.

No, in pravilno razumevanje SP je ne presakovati, kar nam ne paše. Pravilno razumevanje je edino tisto, ki lahko izpelje določeno trditev skozi vso SP in ne samo delček, ki mu odgovarja. Razumeš približno kaj želim povedati. Sploh ne gre kdo ima prav in kaj kje piše. Gre za sporočilo kot celoto.


Sporocilo kot celota daje moznost razumevanja na povsem drugacen nacin. Na vec drugacnih nacinov. Celota sporocila je tudi stara zaveza, pa ne poskusaj reci, da ta ne velja. Jezus v Novi zavezi jasno pove kako je s staro zavezo.

Poskušate razpravo o homoseksulani zakonski zvezi obrniti na vero. Kot da so tisti, ki so pretepli tvoja prijatelja verni.


Kdo pa pravi, da temu ni tako?

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 20:17:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Tud homoseksualce

Tud morilce, pedofile, lopove, barabe in grešnike. To je tudi pokazal. Za vsakega posebej je umrl.


Tudi zate in za vse ostale farizeje.

Jasno. Ker je za tebe to samo knjiga iz katere izbiraš kar ti je všeč.


Samo ti in enako misleci jo povsem razumete. Kako prirocno user posted image


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 22:05:39   
Anonimen
Se bom samo pri besedici odlagališče pomudila user posted image .
Odlagališče? Za kaj?  Za otroke, ki si želijo in zaslužijo srečno otroštvo? Kje? V domu nekoga, ki je otroku pripravljen ponuditi toplino in ljubezen? To je odlagališče??? Kaj naj potem otrok ostane v sirotišnici? Ker mu bo tam, kaj, bolje, kot pri ljubečem homoseksualnem paru?
Odlagališče? Prej raj. Prostor, kjer bodo otroka sprejeli takega kot je in ga imeli radi, neglede na to, kaj je.

Razen če ni tu že drug problem, da tudi ta otrok ima svoje grehe ali karkoli že. Saj so se v Sloveniji že za dosti manj upirali in delali kažin (primer materinskega doma pri MB, ker bi otroci bili preglasni pa ne vem, kakšne neumne razloge so še imeli).

Glede družine v tistem kontekstu si me napačno razumel, ampak naj ostane pri tem, se mi ne da.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
12.6.2008 22:48:09   
Anonimen
pa kaksne izraze ste to nasli? popačenci, odlagališča za otroke....user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 7:30:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

pa kaksne izraze ste to nasli? popačenci, odlagališča za otroke....user posted image .


Ne nasli, temvec nasel.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 7:58:43   
Anonimen
Hvala Mišek. Kako je lahko karkoli povezano s srečo, zdravjem, zadovoljstvom,... otrok, odlagališče?

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 10:01:37   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
.ampak to da vsiljuješ nekomu svoj prav

Spet paradoks.

Ravno tisti, ki najboj vsiljuje svoje mnenje, vpije da vsi ki svoje mnenje zagovarjajo, vsiljujejo. user posted image Pa cela ta tema je eno samo vsiljevanje mnenja, da naj se omogoči sklenitev zakonske zveze homoseksulanim parom in vzporedno s tem tudi posvojitev. Saj to vprašanje je že rešeno. Vi vsiljujete drugačno rešitev. Če smo že pri vsiljevanju, kdo komu, kaj.

IZVIRNO SPOROČILO: Misek
hudo na koncu z argumenti, da

Spet isto. Ravno tisti, ki se zateka k žaljenju in omalovaževanju drugega menja govori o pomanjkanju argumentov.

In tako skozi celo debato - in vsako debato.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 10:05:37   
mojamura
sem že na začetku teme omenila da spoštujem tvoje mnenje, ampak to je TVOJE mnenje, ki pa definitivno ni moje in nikoli ne bo.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 10:07:17   
mojamura
pa še to....

kar se vsiljevanja tiče....menim, da jaz nikomur nisem mnenja 'vsiljevala.....logično mi je, da niso vsi istega mnenja kot ena oseba. ti verjameš v svoj prav, jaz pa pač v svojega. that's it.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 10:09:21   
tehnofil
Vidim, da kaj novega ni za dodati. Ostalo je samo še ponavljanje.
To je nekako to. Obkladati se ne mislim.

Zahvaljujem se vam za produktivno izmenjavo mnenj. Iz debate sem uspel potegniti veliko novega. Pravzaprav o stvari o katerih nisem razmišljal, sem pa nekako recimo čutil, kaj je prav. No, kakorkoli že, pomagali ste mi v bistvu spoznati kje ima moje stališče podlago, razloge zanj. Brez vas bi še naprej imel stališče samo deklarativno, sedaj pa je tudi izoblikovano.

Tako da, hvala. Meni je bilo koristno.


l.p.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 10:15:33   
mojamura
no, vsaj nekaj user posted image . me veseli, da je vse skupaj zate bilo tudi produktivno

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 18:22:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Vidim, da kaj novega ni za dodati. Ostalo je samo še ponavljanje.
To je nekako to. Obkladati se ne mislim.

Zahvaljujem se vam za produktivno izmenjavo mnenj. Iz debate sem uspel potegniti veliko novega. Pravzaprav o stvari o katerih nisem razmišljal, sem pa nekako recimo čutil, kaj je prav. No, kakorkoli že, pomagali ste mi v bistvu spoznati kje ima moje stališče podlago, razloge zanj. Brez vas bi še naprej imel stališče samo deklarativno, sedaj pa je tudi izoblikovano.

Tako da, hvala. Meni je bilo koristno.


l.p.



Ni za kaj, pa hvala enako, tudi jaz sem "osmislila" marsikaj, kar sem do sedaj čutila. Se priporočam še za kakšno tako produktivno debato user posted image .

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 21:19:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

pa kaksne izraze ste to nasli? popačenci, odlagališča za otroke....user posted image .


Ne nasli, temvec nasel.


Natancna si user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 21:21:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

To je nekako to. Obkladati se ne mislim.


user posted image user posted image

V prvem postu nas proglasis za bolano druzbo, zdaj pa se ne bi obkladal vec user posted image . To je nekak tak....kako naj recem....gayevski umik user posted image .

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 21:55:18   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Natancna si user posted image .


Bolezensko user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 21:57:17   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

To je nekako to. Obkladati se ne mislim.


user posted image user posted image

V prvem postu nas proglasis za bolano druzbo, zdaj pa se ne bi obkladal vec user posted image . To je nekak tak....kako naj recem....gayevski umik user posted image .


Bodimo toliko sirokosrcni in dobrohotni, da mu dovolimo casten umik. Koliko je to mogoce glede na stanje user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 22:53:09   
mateyka
pa tako lepo je Ankica zaključila, pa ste spet začele. babnce zmešane.. user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Homo- in hetero- sexualni starši in njiho...
13.6.2008 23:04:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

pa tako lepo je Ankica zaključila, pa ste spet začele.


Na stirinajst strani podlage se pa par postov res ne pozna...user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 348
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 12 13 [14]
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 13 [14]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?