|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mene pa zanima..
10.6.2008 13:49:25   
minca_n
kolikokrat imate kaj UZ? vam vedno merijo dojenčka? ker jaz sem v 6 mesecu pa sem mela do sedaj 2 UZ (prvi in drugi pregled) pa samo takrat jih je merla. zdaj pa nevem, če je to vredu, ker so pri dvojčkih ravno težave z "krajo" hrane eden drugemu in lahko potem pride pri enem do zaostanka pri rasti. malo sem zakomplicirala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 14:59:22   
emaa
Zdaj ne vem kaj misliš, sigurno imaš bolj pogoste preglede in UZ, do 22. tedna sem imela 1 UZ (prvi, da potrdi noečnost), nuhalna je bila plačljiva. Vmes še en pegled, potem morfologija, ki ti pripada na zavarovalnico, od takrat naprej, vskaič UZ (morfologija je bila v 22t1/7). 

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 16:08:17   
urška
če imata dvojčka eno posteljico se potem naredi, da si 'kradeta' hrano. ampak kolikor je meni jasno se to ugotovi takoj na začetku. če imaš dvojajčna se pa to sploh ne more narest.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 16:44:08   
minca_n
enojajčne mam, zato ravno sprašujem.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 17:28:25   
sasi13
jz sem imela pregled v 7 tednu, potem v 12 nuhalno (samoplačniško) kjer so mi odkrili dvojčke, v 19 tednu, 24 tednu, 29 tednu, 34 tednu, zdej pa imam vsak tedn in vedno mi je delala UZ. mam pa dvojajčne.

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 18:34:37   
emaa
Minca tvoja G je pa zelo špravona s temi pregledi in uz glede na to, da si v visoko riZIČNI SKUPINI

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mene pa zanima..
10.6.2008 19:30:08   
Anonimen
zdravo. minca, se ti še jaz malo oglasim, ker sem se ravno malo pozanimala glede te teme.

pri enojajčnih dvojčkih s skupno posteljico je predvsem od 20. do 28. tedna nevarno, da pride do sindroma transfuzije od dvojčka k dvojčku (= to je to, kar ti praviš, da si kradeta), zato naj bi približno na 2-3 tedne hodile na preglede in vsakič naj bi merili dojenčke, da vidijo, ali so približno isto veliki in ali se enako hitro razvijajo. ponavadi te tvoj ginekolog z napotnico napoti v LJ v porodnišnico v ambulanto za patološko nosečnost (okrog 20. tedna nosečnosti, če ne prej), kjer te potem vodijo do konca nosečnosti in ti delajo preglede in UZ.
jaz sem v 18. tednu nosečnosti z enojajčnimi dvojčki in sem bila ravno danes še zadnjič pri svoji ginekologinji, ker mi je dala napotnice za v LJ in je rekla, da bom zdaj verjetno do konca kar tam, ker sem v visoko rizični skupini (dvojčki z isto posteljico + istim plodovnim mehurjem). sicer so mi pa dvojčke našli na pregledu NS v 13. tednu, potem sem imela od takrat še 2x pregled pri svoji G (v 14. tednu in danes) in obakrat mi je delala UZ (samo sem danes skupaj padla in je potem odnehala).
tako da malo povprašaj svojo G, kako je z UZ in napotnicami - pri enojajčnih dvojčkih je možnih precej komplikacij, tako da pamet v roke in čim bolje poskrbi za tamaučke in zase! meni je moja G rekla, da je vsaka večplodna nosečnost smatrana kot rizična, ginekologi pa z dvojčki že itak nimajo ne vem koliko izkušenj, ker so redki (in mogoče tudi nimajo dovolj dobrih aparatur?), zato obstaja "dogovor", da se take nosečke pošlje na preglede v LJ, kjer imajo zdravniki izkušnje s tem.
po moje mal povprašaj, kako in kaj. meni se zdi to malo čudno in neodgovorno od nje - vsaj glede na to, kar sem do sedaj prebrala o nosečnosti z enojajčnimi user posted image  user posted image . se strinjam z emamair.

je pa verjetno do sedaj vse ok, če ne bi te tvoja G ziher opozorila in ti delala natančne preglede in UZ ali te poslala na dodatne preglede, tako da brez panike, vendar - saj veš, previdnost ni nikoli odveč ...

pa lep pozdrav

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mene pa zanima..
12.6.2008 19:54:15   
konina
pozdravljene. Jaz sem noseča z dvojajčnimi dvojčki, po IVF, pa je moja G tudi zelo šparovna. Sem v 17.t, pa sem imela prvi uz še na GK v LJ, potem pa pregled pri G +UZ in NS. Potem pa smo poslušali samo srčka in sem vprašala kako je sedaj z UZ, pa je rekla, da sledi samo še morfologija. RAzen če bom zelo pojamrala, da bo pa še kakšen Uz. Da mi več ne pripada, razen če so težave. Sem brala, da so vaše G bolj pozorne in previdne. Sem mislila, da je pri dvojčkih vedno tako. No, pa očitno ni. Moram reči, da je bila veliko bolj previdna G pri prejšnji nosečnosti, ko sem zanosila po klomifenu, pa še to ne direktno po jemanju, šele čez nekaj mesecev. Tile G so res vsak malo po svoje. user posted image
Lp, Nina

_____________________________

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mene pa zanima..
13.6.2008 14:13:26   
rokapi
Mi smo poleg "rednih UZ" šli tudi na 3D UZ - aoplačniško v Dravlje k dr. Antoničevi, dobili izčrpno poročilo, sliki ce in film, bili brez skrbi in ni nam žal!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mene pa zanima..
26.6.2008 17:55:35   
natasa78
Jaz imam dvojajčna, pa sem imela UZ v 10, tednu, nato pa na nuhalni, pa potem še enkrat pri moji G, imam napotnico za morfologijo v LJ, sedaj sem v 19. t, prb v 26. t bom imela spet UZ pri moji G....torej naj bi bila na UZ tja do 26 t že kakšne 5 krat..

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




izbira imena
nataly33

katero ime vam je ljubše?

Nastja (10%)

Natalija (15%)

Nina (42%)

Neja (33%)


Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!