|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PREHRANA
26.2.2005 16:22:19   
CIPRESA
Zdaj pa bom zastavla vprašanje še tukaj. Zelo rada bi videla da mi poveste koliko približno ste jedle v nosečnosti, imam namreč eno prijateljico, ki non stop nerga in me ustrahuje, da jem premalo in a otrok ne bo zdrav.
Po mojem mnenju, jem normalno in čisto dovolj, saj zjutraj pojem zajtrk, potem kosilo in zvečer še kakšen jogurt. Zredila sem se tudi že okrog 4 KG, tko da po moje je to čito vredu.

To sem spraševala že malo nazaj na forumu Prvič noseča, ampak danes me je pa malo bolj razjezilo, ker mi je pač rekla da je imela ona pri teh tednih že 7KG in da je tudi zvečer kuhala toplo hrano in da je jedla še potem ob 9 zvečer, da otrok ni lačen čez noč.

No malo me je zaskrbelo, pa bi vseeno prosila,če napišete svoje prehranjevanje v času nosečnosti.Drugače pa je z mojo pikico zaenkrat vse v redu.
Lahko da malo pretiravam ampak saj veste vsaka malenkost nas malo zaskrbi.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   PREHRANA
26.2.2005 16:31:04   
CUKRČEK
Če se boš ozirala na vse, ki bodo pametovali okoli tvoje nosečnosti, ne boš daleč prišla. Ti sama veš, kaj je dobro zate in za tvojega otroka tako, da se ne oziraj na ostale. Sicer ti bo pa itak vsak drugače svetoval (vsak ima svoj prav). Tako, da jej, kolikor sama hočeš oz. toliko, da se boš dobro počutila ( ko se boš ti počutila dobro, se bo zagotovo tudi otrok v tebi).
Pa tudi to, da kao ne smeš nekaterih jedi v nosečnosti jesti: če ti paše, da ješ sir in suho salamo si pač naredi sendvič iz tega in uživaj v okusu. Jaz sem jedla vse, kar mi je pasalo in sem rodila zdravo deklico.

Tako, da se ravnaj po sebi, drugi naj se pa zase brigajo;)

lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PREHRANA
26.2.2005 16:38:38   
Jančika_
Se popolnoma strinjam:).

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PREHRANA
26.2.2005 17:46:56   
CIPRESA
Vem Cukrček in Jančika, saj nočem komplicirat, ampak sem prvič noseča in nevem koliko je dovolj. Zame je bilo kmalu dovolj, zdaj pa jeva dva.
Pač me je kar ZELO razjezila, ker sem se počutila totalno neodgovorno, sedaj sem že pomirjena in se po vajinih navodilih ne bom sikirala dokler bo vse v redu bom jedla kot mi paše.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PREHRANA
26.2.2005 18:25:09   
nosek1
Lahko ješ normalno kot prej, no mogoče malo bolj raznoliko in z redkimi izjemami. otok potrebuje v nosečnosti toliko kalorij več kot jih ima pribl. 2 dl mleka. Se pa strinjam z tistimi ki so ti odgovorili prej. Če se ti dobro počutiš, potem ješ dovolj, sicer ti bo pa ginekolog povedal ali ješ premalo. Nekatere se celo nosečnost zredijo samo 7 kg pa so njihovi otroci čisto ok.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PREHRANA
26.2.2005 18:34:23   
dory
Ma ne obremenjuj se ti s prijateljico...delaj po svoji vesti in predvsem svojem obcutku...

Pri meni je blo prvo tromesecje bolj tko tko,zaradi obcasnih slabosti..pol pa akcija...pojedla sem vse kar sem dobila..najhuje je blo zadnja dva meseca...


Hehe da otrok ni lacen cez noc? Kaj tako smesnega se nisem slisala:)-...ehm sej govorimo o nosecnosti ane hehe...me prav zanima,kaj bo izvajala tvoja prijateljica,ko bo otrok rojen...

Pa naj si prebere kako knjigo kako nosecnost poteka,predvsem pa,kako in kje otrok v trebuscku pridobiva hrano...hehe zaradi tople vecerje se ne pomen da bo dalj spal:)-:)-:)-

Torej CIPRESA,delaj tako,kot se pocutis in nic drugace...ne oziraj se na take pripombe,ki so res brezpredmetne....hm pomisli,kaj pa tam,kjer ni hrane v izobilju in bodoce mamice ze v nosecnosti ne morejo komplicirat kdaj in kaj bodo jedle;)...mi imamo to sreco,da zivimo v izobilju,zato kar lahko naredis je,da jes cimbolj raznoliko hrano,sadje in zelenjavo pa en bo nic narobe...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PREHRANA
26.2.2005 19:21:56   
bini
a je ta prijateljica bolj starejše generacije?? ker včasih so res verjeli da je treba jest za dva :) zdaj pa vemo da to škoduje in če se preveč zrediš se zna zgodit da ti bo ginekolog težil - pravijo da je normalno da se zrediš v nosečnosti tam me 9 in 15 kg.. predvsem zaupaj občutku in lepo nosečnost ti želim :angel:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PREHRANA
26.2.2005 19:37:25   
babylove
'Jesti za dva' razumi kot 2x boljše (bolj kvalitetno in raznovrstno), ne pa kot 2x več!

Telo ti bo samo povedalo, kaj potrebuje, ne meči vanj vsega povprek. Ko je treba jest, boš občutila lakoto, ko je treba pit, boš imela suhe ustnice. Poslušaj svoje telo, pa boš pojedla čisto dovolj. Otrok pa nikakor ne bo lačen, saj si sam vzame, kar potrebuje - če recimo ne boš vnašala dovolj kalcija s prehrano, ga bo iz tvojih kosti črpal, ti pa boš kasneje v starosti osteoporozo imela. Zato vnašaj čimveč raznovrstnih snovi, da boš vse potrebe pokrila; nikakor pa ne dvojnih količin, ker boš samo na 'špehu' pridobila.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
27.2.2005 20:33:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   PREHRANA
27.2.2005 22:11:56   
ajda11
Če se je ona zredila več kot ti, pa sta v približno enako noseči še ne pomeni, da ti ješ premalo. Še daleč od tega. Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 14kg pa je sin tehtal 3640g. V drugo pa sem imela le 8kg več pa je hčera minimalno zaostajala, imela je namreč 3550g. Pa nisem imela nobene rezerve iz katere bi črpala, ker sem bolj suhe sorte. Je pa res, da sem bolj "zdravo" jedla. Ne se ozirat na druge.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?