|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zelo mlade mamice-študentke
10.3.2005 20:14:09   
Anonimen
Živjo!

Mene pa samo zanima, kako se z nosečnostjo in dojenčki:duda: spoprijemate mlade mamice, ki še dokončujete šolo ali faks? :zmeden:

Vem, da boste vse rekle, da je težko, ampak, da se vam pol vaš srček nasmeji9nebesa in pozabite na vse neprespane :muca: noči.. Ampak, rada bi res tisto resnico.. Kako uskladite obveznosti na faksu, dojenčka?? Najbrž težko. Kajti sama si tega skoraj ne predstavljam, čeprav si želim dojenčka in redno spremljam ta forum!

Prosim za čimveč odgovorov!!

lp, in veliko užitkov z vašimi srčki!!

pa pa
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zelo mlade mamice-študentke
10.3.2005 20:30:31   
piščanc
moja izkušnja je sicer stara 4 leta, ampak je v nasprotju z vsemi tvojimi naštetimi trditvami

zanosila sem v tretjem letniku, rodila sredi četrtega, kot študentka sem imela veliko mnj obveznoszi, kot če bi hodlia v službo, faks mi je postal bolj všeč, ker je treba bolj razporediti čas, izpiti so šli v roku, ocene so se zvišale (diplma še čaka :(), preživela pa sem leto in pol z mojo princesko in možem, ki se ga ne da nadomestiti z nobenim denarjem, an faksu sem bila pa toliko kot pred nosečnostjo (bolj malo), med nosečnostjo se m imela veliko manj skrbi, če sem se dobro počutila sem šla, drugače ne, sem pa hodila na tista predavanja, ki so bila obvezna, veliko pomoč pa sem iemal tudi od sošolk

zame je bil to najlepši čas, neprespanih noči je pa enako, kot če si starejši

se opravičujem za napake, princeska mi sedi v naročju in piha balon (neuspešno)

to je to, meni je bilo všeč, seveda pa potrebuješ oporo v partnerju in kakšna babica pride prav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zelo mlade mamice-študentke
10.3.2005 20:46:06   
bobek05
Oj, jaz sem absolventka in sem v 24t. Otroka sem si želela že 4 leta, pa sem čakala zaradi fax-a. Še zdaj me marsikdo vpraša zakaj nisem raje počakala in zanosila po diplomi, meni pa ni žal niti 0,0001%.

Imam še malo več kot samo diplomo za napisat (še diplomsko seminarsko, pa kolokviji..), ampak vse delam bolj na easy. Že zdaj sem se odločla, da si bom podaljšala absolventa, ker ne mislim kar rodit in iti v službo 2 meseca pozneje.... Hočem si vzeti čas zase in za mojega sončka.

Pa še nekaj... Ne znam si predstavljat, kako bi vse to doživljala (nosečnost) če bi delala. Še najmanj pa tiste slabosti na začetku, pa neprestano tekanje na WC, obupno utrujenost itd. Zdaj uživam 100 na uro. Mislim, da si boljšega časa za 1. nosečnost ne bi mogla izbrati... POčutim se čudovito, nimam nobenih skrbi in uživam v svoji 1. nosečnosti. Tudi ko bom pozneje delala in bom noseča, mislim, da mi bo lažje, ker se veliko naučiš iz izkušenj, zdaj pa mi tako ful ustreza.

Vsak po svoje...

P.S.: Otrok ti spremeni življenje ne glede na to ali delaš ali si doma... Vse je odvisno od tega kako si sama zorganiziraš stvari. Naj ne visi vse na tvojih ramah - saj imaš še partnerja, pa sorodnike (starše), prijatelje itd., ki ti lahko priskočijo na pomoč... Saj ne rečem, da ni težko (oz. da ne bo), ampak mislim, da se vse da, če ima ženska vsaj malo volje in želje, da nekaj uresniči. Pa tudi ne verjamem, da obstaja katera mamica, ki bi svojega otročka zamenjala za karkoli drugega ali pa obžalovala, da ga je imela ko ga je...
Jaz mojega še vidla nisem (samo preko UZ), pa ga ne bi zamenjala za 100 diplom ali najboljših služb na svetu...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zelo mlade mamice-študentke
10.3.2005 21:10:27   
NinKa
Jaz sem si zaželela otročka ko sem srečala mojo veliko ljubezen, kmalu moža. Pa sem imela probleme doma in posledično tudi s faksom, ker sem se preselila iz MBja v Lj. Pa sem se vsak dan vozila v MB. Pa sem naredila 2 letnik pa zimski semester 3 letnika. Pol sem zanosila - načrtno.

Potem je bil 6 mesecev pekel zame. Bruhala sem ko nora, cele dneve. Tako da sem ta čas sam preležala. O faksu takrat sploh nisem pomislila. Zadnji meseci nosečnosti so pa bli čudoviti. Hodila sva okoli, uživala sem .....celo par izpitov sem naredila. Sploh si ne znam predstavljat kako bi to bilo, če bi bila v službi.

Po rojstvu sva bila z dragim sama, brez babic ali kogar koli. Začetek je bil ful težek, ker do tistega trenutka nisem še v življenju držala v roki kakega dojenčka. Moj je bil prvi. Pa še v materinski šoli nisem bila. Ampak je tut šlo. Hitro po prenehanju bolečin s šivi (beri: 14 dnevih) sem prevzela krmilo v svoje roke. Dragi je šel nazaj v službo, tako da sva bila čez dan z miskotom sama. Bil je že od nekdaj priden otrok. Ker se nisva dojila, in ker z adaptiranim mlekom ni bilo problemov, ni imel nikoli nikakršnih krčev in že od 1 meseca naprej se je zbujal samo 1 x na noč ko je bil pokakan.

2 meseca po porodu sem šla na prvi izpit. Sledili so. Sedaj ko je miško 14 mesecev pa je tako, da želi celotno pozornost, ful je radoveden, vse ga zanima.....čist normalen dojenček in sedaj se ful težko učim. V zadnjih 2 mesecih se sploh nisem mogla. Upam, da bom sedaj aprila vsaj enega skozi spravila.

Jaz pravim, da bo vse šlo....vse gre če hočeš....standard....ampak je res. Sam vmes so tut trenutki ko hočeš obupat, pa saj to je normalno, tut za nemamice, ko se kaj ful učiš pa padeš z 5. Takrat je kriza.

Zagovarjam tezo, da bit mamica pred diplomo je nekaj najlepšega, ker imaš veliko več časa kot če bi bila v službi. In miškotu ni nujno, da gre pri enem letu direkt v vrtec,ampak lahko malo potegne. Pri nas bo do septembra, ker mi plača od dragega omogoče, da še ostaneva doma. Če bi imela še enkrat to odločitev pred seboj se bi vsakič znova isto odločila. V to bodi prepričana.

Pa pa

NinKa
:sloncek::kuza::sloncek:


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 8:25:14   
Olivija
Živjo, moja prijateljica je imela dojenčka v tretjem letniku faksa. Še danes jo občudujem, da je spravila faks do konca, malo dlje je trajal, pavzirala je samo eno leto, pa malo povlekla absolventa.
Ko je rodila, sta bla obadva še študenta in sta se lahko izmenjavala pri varstvu (tako, da sta obadva zelo veliko časa preživela z otrokom).
Pa tudi finančno jima je še kr zneslo, pač sta nekaj časa živela še pri starših, potem sta se pa počasi odpravila na svoje.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 9:38:19   
Annny
Jaz sem na PF...študiram zvečer, ko mala spi ali pa jo pazi ati:) Zaenkrat mi gre dobro od rok..upam, da bo tako tudi naprej.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 10:52:18   
Joni
Tudi jaz sem iz PF - do absolventa sem prišla brez problema - sproti vse delala! Ko sem vpisala absolventa, sva se z mojim poročila! Že sredi 4. letnika pa sva delala na dojenčku! Imela sem lep plan, zanositi, podaljšati absolventa še za 1 leto in potem iti v službo, seveda z diplomo! Potem pa je trajalo skoraj 2 leti, da sem zanosila, ker sem se vmes zdravila in šla na operacijo - tudi izpitov nisem delala, ne da fizično ne bi mogla, ampak sem bila psihično tako obremenjena s tem, da mi ni šlo! Absolventa sem lani za 1 leto podaljšala (nimam še dokončanih obveznosti - 3 izpiti in diploma), potem naslednji mesec, ko sem že obupala nad otročkom, pa sem zanosila! Sedaj sem v 22 t - rok imam julija! Do julija bom naredila vse izpite, po porodu bom napisala še diplomsko! Absolventa mi pa tako še za 1 leto avtomatsko podaljšajo, če sem mamica! Čeprav bom diplomirala do decembra 2005 (tako sem se odločila), da to uredim pred svojim 25. roj. dnevom, ki je konec decembra in s tem ne bom koristila celega leta absolventa.

V bistvu mi ni žal, dala sva mali pekel z mojim čez, ker sem bila nonstop pri zdravnikih, ampak za najinega miškota vse, je :modri: :)!

Kar sem se jaz naučila iz tega, je to, da pomembnih življenjskih odločitev ne moremo postaviti v nam najljubši red, ker nas vedno znova presenetijo! Meni ni žal, da je tako, le če bi šlo vse po planu, bi šla 1 leto prej v službo. Da pa bom mamica, mi pa nobena diploma ne more nadomestiti, kot so povedale že nekatere prej!

Jaz bi se ponovno odločila za dojenčka, če bi bila pred izbiro! :metulj:

Joni:nosecka:

P.S. Kar pogumno, če imaš podporo (moralno in finančno) v svojih bližnjih, predvsem v partnerju!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 12:30:48   
pravljica
jaz sem bila noseča v 4. letniku SŠ...rodila sem po maturi in v roku uspešno končala fax (na PeF)...prvi dve leti faxa sem imela malečko doma...res sva uživali 100 na uro (učila sem se ko je spala - samo dopoldan, popoldan sem se v celoti posvečala njej in možu), potem je šla v vrtec in spet ni blo problema za učenje
aja...hodila sem izredno (prvi dve leti sem si plačevala sama, potem mi je plačal zavod za zaposlovanje - imela sem status rednega študenta...to si le zrihtaj, ker ti ne bo tam tega povedal)

pomoči nisem imela nobene (sem se preselila iz Ce konca v MB), mož je ves čas hodil v službo (zdaj bo lahko vsaj 14 dni doma), v materinsko nisem hodila, izkušenj tudi ni bilo...pa smo se sproti učili

še enkrat ti povem, da ni blo problemov s časom...sigurno je bilo lažje kot je zdaj s službo (pa takoj po 1 letu bo moral bejbek v vrtec :(()

če imaš željo po otročku, ne čakaj...pri 25. lahko imaš že drugega ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 18:18:26   
KMALU
Moja izkusnja je oz bo malce drugacna..
Zivim v tujini in kadar se pac da, skocim v Slovenijo, da naredim kaksen izpit. Sem v drugem letniku ( ker sem zamenjala faks - drugace bi ga letos morala koncati ) IN si prav tako zelim otroka... Tezko bo, ker ne bom imela babic, sorodnikov in tudi prijateljev tukaj ni veliko takih, ki bi mi lahko pomagali... - ampak se ne bojim nicesar. Partner tukaj dela in denarno sva dobro preskrbljena, casa za otroka bom tudi imela veliko, le faks bo malo trpel... Koncala ga bom, ko bom lahko, saj se mi nikamor ne mudi. Res je, da imam sreco, ker denar pri nama ni problem - ce bi bila oba studenta v tujini, se najbrz ne bi odlocila za to....

Razmisli o vseh moznostih in ne nato odloci kako in kaj... Mislim pa, da se vse da, ce se hoce in ce si otroka res zelis.

Srecno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zelo mlade mamice-študentke
11.3.2005 19:19:00   
Anonimen
Živjo!!

Še enkrat jaz- tista ki je zastavila tole vprašanje.

Lahko se sam zahvalim za vse odgovore in vam povem, da mam zdaj še večjo željo, k tkole berem te lepe "stvari". Čeprav imam še kar precej dvomov, mi bo tole mal pomagal pri odločitvi. Vem, da bo težko, sam mogoče res maš pol večje veselje, pa vse.. Tko da bomo videli. Malo me je strah, ker sem šele drugi letnik (stara 20 let) in imam še kar dolgo pot, preden bom končala.

Tako da se zahvaljujem, hkrati pa tudi prosim še za kakšen komentar.

hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
12.3.2005 10:36:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zelo mlade mamice-študentke
13.3.2005 19:27:17   
pravljica
biba, glede na to da si "že" drugi letnik; prepiši se na izredni študij (glede časa, in pri kakšnem profesurju tudi na kakšnem izpitu, bo lažje), ker bosta 2 letnika že za tabo, se prijavi na zavod za zaposlovanje, kjer ti bodo plačali še ostale letnike študija in diplomo, dobila boš potne stroške in štipendijo, pa še status rednega študenta dobiš (če nisi iskalec zaposlitve...podpišeš, da si v programu izobraževanja)...jaz bi se na tvojem mestu pozanimala, ker se ti splača

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zelo mlade mamice-študentke
14.3.2005 9:01:07   
Dadi
Še moja izkušnja. Jaz sem zanosila ko sem vpisala absolventa....imela sem še 7 izpitov in pa diplomo. Klara se je rodila junija tako da nisem nobenega izpita naredila v poletnem roku. Sem podaljšala absolventa in naredila izpite. Trenutno imam še dva, pišem diplomo in...pričakujem drugega otročka. Ker je bila Klara zelo pridna, pa babice so šle na roko mi je to uspelo. Če ne bi moral pač mož jemati dopust. Diplomirala ne vem kdaj bom, upam da mi bo uspelo izpite narediti preden drugič rodim(pred avgustom). Sej kar gre, ne vem pa kako bi šlo če bi imela še predavanja in vaje. To je moja izkušnja..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zelo mlade mamice-študentke
14.3.2005 18:23:06   
vidja
Sem absolventka in imam 2 sončka. Prva je stara 4 leta, drugi 10 mesecev. Poročila sem se v 1. letniku, prvič rodila v 2. Do zdaj sem ponavljala samo drugi letnik ostalo sem delala redno. Zdaj bom podaljšala absolventa, ker imam še 8 izpitov in diplomo. Po mojem sem imela 100x več časa kot če bi hodola v službo. Do tretjega leta sem v glavnem jaz pazila na tamalo. Profesorji so bili popustlivejši in prijaznejši.Meni se je ful splačalo!:darilo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?