|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojiteljice, varuške..moj predlog!
16.3.2005 9:09:55   
Anonimen

Drage vzgojiteljice, varuške naših otrok v jaslih, vrtcih…:rozica:

Največja dilema in strahovi nastanejo takrat, ko je potrebno otroka dati v jasli ali vrtec.
Kdo bo otroka potolažil in če bo kdo in kako, če bo jokal, kako se učijo, česa se učijo, kakšen je dnevni red v jaslih, vrtcih, kaj jedo itd…

Vem, da je kar nekaj poklicnih, če se tako izrazim, vzgojiteljic, varušk(če se jim še reče varuške) na RR.

Zato me zanima ali bi se vam ljubilo opisati, kako poteka tak dnevni red in podobno, za dosti lažjo odločitev, ko bo potrebno otročka dati v takšno ustanovo.

Če je bila takšna tema že odprta, mi vsaj link dajte, ker nekako nisem več dosledna kaj vse se dogaja na RR…če pa ne, pa prosim za razlago.

Hvala in lep dan!:rozica:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vzgojiteljice, varuške..moj predlog!
16.3.2005 10:40:05   
Pajaca
V Kranjskih vrtcih imajo vse te informacije... vsaj veliko na spletnih straneh, tako da si lahko urnik, jedilnik in podobno ogledaš na straneh. Mislim, da imajo ostali vrtci podobne jedilnike in urnike.

Mislim pa da je predvsem potrebno otroku in sebi predstaviti vrtec kot nekaj lepega in zabavnega in potem bo uvajanje lažje steklo..... velikokrat berem kakšne strahove in travme doživljajo mame ko dajo otroka v vrtec.... otrok take mame gre sigurno nerad v vrtec, če pa vidi vsako jutro jokasto mamo....

Pri nas je uvajanje hitro steklo.... sploh nisem preživela nič časa z njo v vrtcu... tam sem jo pustila za uro in pol, se ne sekiram če je umazana, kdaj malo potovčena... pač to je stvar ki jo otrok mora dati skoz in je.... pa se mi zdi, da je smrkla mirno sprejela odhod v vrtec.

Sva pa bili tudi prej zelo veliko v družbi otrok in je kar planila proti otrokom ko jih je zagledala.... se mi zdi da so ji doma kar malo manjkali.

Tako da saj otroci različno reagirajo na vrtec... logično.... mogoče bom mela z naslednjim polno problemov... a predvsem moramo mi pri sebi razčistiti da vrtec ni bau bau, da je nekaj lepega in potem bo stvar lažja... Je pa treba vzeti v zakup, da je njihova vzgoja malo drugačna od naše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vzgojiteljice, varuške..moj predlog!
16.3.2005 15:36:39   
BUČKO
Pajaca a mia lahko link napišeš hvala:bravo::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vzgojiteljice, varuške..moj predlog!
16.3.2005 21:34:51   
sašaš
Oj!

Ko se boš odločila otročka vpisati v vrtec, ti bodo tam razložili vse kar te zanima, pa če se potem za njihov vrtec odločiš ali ne.

Pri nas (v skupini 1-2 leti) pa dan zgleda nekako tako:

ob 8. uri zajtrk (ponavadi vsi otroci pridejo do takrat), vsak dan imamo na razpolago čokolino (ali kaj podobnega mlečnega) ali kruh s kakšnim namazom ali pa s salamo, sirčkom...hrenovke, "šmorn"...

po zajtrku previjemo samo tiste otroke, ki so prišli zelo zgodaj, ostale po potrebi (če so pokakani - te previješ takoj, ko ga "zvohaš")

sledi igranje... pa crkljanje...veliko jim pojeva, veliko plešemo (ringaraja, krica kraca...), poslušamo pesmice, imamo razne gibalne dejavnoti in tudi že veliko likovnih (prstne barve, voščenke, barvice, tiskanje... plastelin, slano testo...), gledamo slikanice...

igrače so nekaj dni ene, nato jih za nekaj časa umakneva, ponudiva kaj drugega... skratka menjava, da nimajo ves čas vsega na razpolago (da je neka stvar večkrat zanimiva)

če je le možno (vreme), gremo ven (imamo en voziček za dvojčke in enega navadnega), gremo na sprehod (eni hodijo in se držijo za voziček, eni se vozijo) ali pa smo na igrišču pri vrtcu, 1x na mesec gremo v knjižnico v bližini vrtca

enkrat dopoldne imamo "mini malico" (sadje, ponavadi jabolka) in 1x ali 2x pijemo (čaj ali sok), včasih jim dava tudi kakšen piškot

večkrat jih snemava s kamero ali fotografirava (staršem po mailu pošiljam slikce in posnetke)

okoli 10.30 pospravljamo igralnico, previjamo, pripravimo ležalnike, umivanje rok

in okoli 11.15 kosilo

po kosilu umivanje in spanje (nekatere je potrebno uspavati, večina je tako izmučenih, da zaspijo v trenutku)

ko se zbudijo, spet vsakega previješ, sledi malica (ponavadi kakšen kruh pa sadje, jogurt, puding,...)

potem se igrajo, dokler ne grejo domov (naš vrtec je odprt do 16.30)

Lahko bi napisala še in še...

Lp :muca:


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vzgojiteljice, varuške..moj predlog!
17.3.2005 10:57:02   
Pajaca
http://v-vrtci.kr.edus.si/predstavitev.asp zdej ne vem a dela al ne, ker sem ga sam skopirala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?