|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "mlada" mamica
11.10.2008 13:21:08   
Sandra05
Morda nisem na pravi strani, ampak radovedana semuser posted image  Zanima me, koliko vas je mamic, ki ste stare manj kot 24 let. Zato tudi nalov v narekovajih, ker ste nad 24 še vedno mlade seveda.

Zanima pa me zato, ker me zanima kako ste se znašle v krogu, služba ali šola, pomoč staršev, kako in kje živite s partnerjem ali brez partnerja.

Sama sem stara 24 let, zelo si želim otroka, vendar imam še na vesti diplomo, službo imam. Nimam pa stanovanje, doma ni šans da bi ostala. S partnerjem pa se nikakor ne morem dogovorit kje živet. On bi imel družino, živel pa pri mamici, da bi ga stregla od spredaj in odzadaj. Mene pa niti malo ne mika živet pri njemu, ker si enostavno ne predstavljam tašče, tasta, njegove pubertetniške sestre in njenega fanta in potem naju z otrokomuser posted image . Imam občutek, da njegovi samo čakajo, da bi jim še dodatno pritekala najina plača. Jaz pa pravim, če nimaš, ne moreš imet. Pa naj bodo skromni.

Madona sem se razpisala, hvala za kak odgovor in nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 13:23:03   
Sandra05
Aja. Otrok pri meni še ni

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 13:25:28   
atanja
JAz sem zanosila pri 24 in ti povem da mogoče bi v tem trenutku s temi izkušnjami počakala da vsaj končam faks. Ker bi se lahko bolj posvetila malemu. Sej ne da se mu nisem sam skoz mi neki visi nad glavo in me mori. službo pa po mojih izkušenj je vseeno ker velikokrat padeš po porodniški nižje tako da kariere predno bi zanosila ne bi mela namena delat.

no in če maš faks še zadelat je fino da ti nekdo pomaga. jaz mam zlato mami sam pač potegne stvari ostale za sabo.
TAko da men je zdaj najprej da faks naredim, dobim vsaj malo boljšo službo, in DA SE ODSELIMOOOOOuser posted image user posted image

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 13:30:48   
Šaki
no jz sm 24.in sm zanosila prvič pri 22.zdj pa spet pričakujemuser posted image
tako da......
imava stalne službe (hvalabogu).
smo na svojem.in mislm da je kar kul tako.prebrat itak nimam nič.je pa včasih težko -finančno mislmuser posted image
amapk z voljo se vse da.

glede službe pa se strinjam z atanjo.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 13:49:23   
FLASK_A
evo še ena mamica. Imam 24 let in 1leto pa 4 mesece starega fantka. Zdaj spet noseča. Sicer študentka 4.letnika, trenutno delam. Mož redno zaposlen v dobri službi. Živiva pri negovih starših v stanovanju zgoraj, oni spodaj.

Ne bom rekla, da ni težko, ampak če bi se odločala še enkrat, bi se enako odločila za otročka. Lepo nam je, kot študentka sem lahko tudi doma (ok, sej imam ogromno obveznosti, ampak bom že.) Finančno nam znese, ker smo pri njegovih doma, v lastno stanovanje ali hišo pa ni šans da bi šli.

Nama pa veliko pomagajo moji starši (ok, tega ne izkoriščava, ko pa je nujno, priskočijo). Recimo če sem kdaj dlje v službi, ga gre moj oče brez problema iskat in se potem igrajo.
Ko končam fax, se bom pa službi posvetila, družinico bomo že imeliuser posted image user posted image (pa spet ne samo službi, tudi družini se bom posvečala, da se ne bo narobe slišalouser posted image )

LP!


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 14:08:35   
Sandra05
Službo imam vredu, bi me tudi počakala če bi bila na porodniški. Plača super. Ampak ta diloma me moriuser posted image sanjam jo kot po tekočem trakuuser posted image  izpite sem vse nardila že pred dvema letoma.
Tudi moja mami bi mi veliko pomagala, ampak od atija bog ve. Tašči pa ko omenim, pa mi reče da mam svojo mamo. O hvala, da bi ti pa najemnino plačevala za eno sobo pa .... In onadva (tas, tašča) seveda še pričakujeta, da bova midva s fantom njuni princeski plačala izpit za avto. Delat se naj spravi. Skratka bol se zanimajo za mojo plačo, kot jaz

Ato pravi da mi bo pomagal ko bom diplomirala, prej pa nič. Čeprav z mano nikoli ni imel stroškov, sem delala celo srednjo šolo, faks in takoj dobila tudi službo.

Seveda pa ne čakam na njegov denar, diplomirala bom zase. Bi mi pa bila vsaj v uteho moralna podpora.

Občudujem vas, pridne ste. Hvala za odgovore

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 14:21:16   
klavdiy4
čaw..

Sama sem zanosila letos pri 18-ih.....fant ima 22 let in živiva pri meni doma...drug mesec pričakujeva user posted image ..fant je redno zaposlen z lepom plačo, jaz pa sem še štipendirana dijakinja ....
Čeprav user posted image  nisva načrtovala, zdaj komaj čakava, da naslednji mesec primeva najino user posted image  v naročje...
Mislim da nama najino finančno stanje ne bo povzročalo pretiranih težav..seveda pa se mi zdi da je trenutno najbolj pomembna najina družinica...user posted image

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 14:25:19   
janjja
No tako, tudi jaz sem rodila pri 22. Pa so me malo postrani gledali. Sicer še nisem imela diplome ampak sem diplomirala potem pri 23. Že od vsega začetka sva v hiši mojih stršev v svojem malem stanovanju, sedaj pa sva glih v fazi da se preseliva v večjega.
Kljub temu imava oba redne službe in dohodke.
Aja pa še to lani sva se tudi poročila.
Me pa še sedaj kdo postrani gleda "češ da sem tako zelo mlada". Pa kaj naj te zdaj do štirideset čakam?
Mislim halo?
Današnja družba je čudna - saj če se za otroka odločiš pred 30 si pol čuden.... ah

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 14:28:45   
janjja
Aja zdaj sem pa že 26, pa sem še vedno kao ful mlada za otroka....

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 15:48:35   
Micy
Hoj

No jest sm stara 23, obiskujem 2 letnik faksa visoke poslovne šole, imam dve leti pa pol staro punčko. To se pravi da sem pri 19 zanosila (načrtovano da ne bo pomote), pri 20 sem rodila.
Imam redno službo prav tako moj dragi in letos junija sva se poročila. Zaenkrat še živiva s taščo in tastom ki moram reči da sta prečudoviti osebi in sem jima zelo hvaležna za vse kar sta nama pomagala.




Tako da meni se ne zdiš nič premlada, ker jaz sem za to da moramo imeti mlade otroke.
Sicer pa vsak po svoje, meni je bla družinica na prvem mestu, kariero pa si ustvaram ob svoji princeski in prečudovitem možu. Mož ima dobro službo, plus tega pa bo ta mesec diplomiral na faksu za pomorstvo in promet.

Lep pozdrav.

Za družbo in druge se pa ne oziraj. Mene so nekaj časa čudno gledali, potem pa so videli da si midva otroka res želiva in da naju nič ne bo prepričalo da ga nebi imela.

Tudi moje sošolke so nekaj časa čudno gledala, potem pa so tako uživale ko so spremljale mojo nosečnost da so si vse želele biti nosečkeuser posted image user posted image

Aja na maturanskem plesu sem bila že nosečkauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 16:07:27   
Sandra05
Na okolico se ne oziram toliko. kar nekaj najinih kolegov in prijateljev bo imelo dojenčkauser posted image kak bomo cartaliuser posted image . Mogoče je problem res v meni, da mislim da moreš imet ve preden imaš družino. Prav imate, z ljubeznijo narediš največ in če si ljubeč, takrat si "bogat"

Ko bo, bo. Res pa je, sem se morala pred slabim letom odpovedati majhni pikici, zaradi zdravstvenih težav, ki bi grozno zaznamovale njegovo življenje. Takrat sem se imela za močno, zdaj pa ta misel ne pusti pri miru čeprav vem, da je bila odločitev prava.

Hvala še enkrat, papa, pozdrav tudi vašim tamalim

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 16:56:43   
Sonnja
jaz sem zanosila pri 22. in rodila 25 dni po 23. r.dnevu. Imam redno službo prav tako moj partner, živiva pa zase. Nikoli nama ni bilo žal, da je tako. Starši pa tudi kupijo kaj otroku pa ne  zato ker midva finančno ne bi zmogla ampak ker mu rada kaj kupita.

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 17:12:48   
*kinnie*
Jaz sem prvič rodila pri 24, sem imela še diplomo za napisat, brez službe, ampak nama se je vse super izteklo!!!! Šolo sem brez problema končala, takoj dobila zaposlitev v svoji stroki...
...nikoli ampak res nikoli mi niti za trenutek ni bilo žal, da sem imela tako mlada otroke...no se je izkazalo, da je bila to moja ena boljših odločitev.
Finančne podpore staršev pa nisva nikoli imela....

Srečno!

< Sporočilo je popravil *kinnie* -- 11.10.2008 17:13:40 >

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 18:25:44   
janjja
...no se je izkazalo, da je bila to moja ena boljših odločitev.


Hvala enako, prav sedaj razmišljam kako bi sploh v tem trenutko lahko bila v tako dinamični službi noseča in kaj bi vse to potegnilo za seboj. Škoda le da nisem takrat imela še enega, no sedaj sploh ne vem če se bom lahko še odločla za enega.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 19:44:24   
Kerensa*
Jaz sem prvič rodila 10 dni pred 19-im rojstnim dnevom... zanosila sem načrtovano, bila sem poročena, ampak brez izobrazbe, brez redne zaposlitve, brez finančne pomoči staršev ali sorodnikov in najemnica... ni bilo lahko, ampak bilo mi je pa dobra šola... od moža sem se ločila, izobrazbe še vedno nimam, službo imam že 6 let isto, mama mi je žal umrla in še vedno sem najemnica... razlika (na pozitivno stran) je sedaj ta, da imam novega partnerja, z njim še enega otroka (ki bo decembra star 3 leta - 1. sin pa je bil včeraj star že 11 let) in živimo na moji sanjski lokaciji... in ta mesec bom stara 30 let... ne vem, a sem še vedno mlada al' ne več. user posted image

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 20:04:27   
Anonimen
Mislm da problem ni v letih. Problem je v tvojem tipu k bi rad doma živel.
Tega pa ne naredi, če imaš le malo pameti. Že sedaj ti gredo na jetra. Si predstavljaš da jih gledaš vsak dan 24 ur dnevno, da ti pametujejo, govorijo kako živi....?
Najdita si najemniško stanovanje in potem otrok. Saj ne rabiš miljonov za to. Diplome pa tud ne, če imaš službo.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 20:12:49   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Mislm da problem ni v letih. Problem je v tvojem tipu k bi rad doma živel.
Tega pa ne naredi, če imaš le malo pameti. Že sedaj ti gredo na jetra. Si predstavljaš da jih gledaš vsak dan 24 ur dnevno, da ti pametujejo, govorijo kako živi....?
Najdita si najemniško stanovanje in potem otrok. Saj ne rabiš miljonov za to. Diplome pa tud ne, če imaš službo.



Z napisanim se pa več kot strinjam....!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 20:57:46   
blaža
user posted image za vse, ki smo mlade imele otroke. Jaz sem prvega imela pri24, ampak moje generacije so po večini še brez otrok, sama imam dva. imam pa 29let. sej vem , da je zdej moderno imet prvega po 30., ma meni je pa lepo, če se kdo odloči prej. Tistim ki se trudijo in delajo na tem pa želimuser posted image


Aja, sem pozabla povedat, da se strinjam z zgoraj napisanim tudi jaz! Najprej štalca, pol pa kravca!

< Sporočilo je popravil blaža -- 11.10.2008 20:59:34 >

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 21:00:27   
barika
evo, še ena.

Stara bom (kmalu)24, pa imava doma že skoraj leto dni strega škrata. Ko sem bila noseča sem študirala, prejšnji mesec sem diplomirala. Sedaj čakam odločbo iz vrtca, potem pa iskanje službe.

Vse se da če se hoče. Meni ni žal!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "mlada" mamica
11.10.2008 23:18:48   
lelaval
Mislm da problem ni v letih. Problem je v tvojem tipu k bi rad doma živel.
Tega pa ne naredi, če imaš le malo pameti. Že sedaj ti gredo na jetra. Si predstavljaš da jih gledaš vsak dan 24 ur dnevno, da ti pametujejo, govorijo kako živi....?
Najdita si najemniško stanovanje in potem otrok. Saj ne rabiš miljonov za to. Diplome pa tud ne, če imaš službo.


Se bom kar pod Karin podpisala.

. sem rodila pri 22, drugič pri 23, tretjič pa pri 30- živimo pa pri njem - zgoraj, spodaj pa tast (sta se  leta nazaj ločila, pa je tašča odšla od odma user posted image ). Tako, da ti iz lastnih izkušenj povem, da, če se le da, pojdita na svoje - lahko se še tako dobro razumeš z njegovimi, ko boste 24 ur takorekoč skupaj, pa še user posted image bosta imela, pa se bo našlo vse več nesoglasij.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "mlada" mamica
12.10.2008 0:58:45   
sneška_
 Po resnici če povem zdaj ne bi živela ni z mojo taščo ni z mojo mamo in obe so super punce. Tašča  je umrla pred enemu mesecu in pol in mi nobene žale besede ni rekla dokler je bila živa. In koliko so obe dobre pa prave mamice jaz ne bi živela z njimi.   Drugač pa moj nasvet končaj diplomo,službo itak imaš ampak prvo končaj diplomo ker ti bo skoz  nekaj viselo okrog vratu. Jaz sem imela prvega otroka pri 27 letih in takrat nisem bila naredila diplomo in ti povem da me je kar precej to mučilo. Drugega otroka sem imela pri 31 letih.Vse drugo se bo uredilo počasi. da bi jaz živela v takšnem gospodinjstvu ki šteje toliko ljudi meni bi se  zrolalo v glavi.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "mlada" mamica
12.10.2008 8:34:53   
pajčolanka
kmalu bom postala mami, stara pa sem 23. čaka me še nekaj izpitov za nazaj, en letnik in diploma. kaj preveč zaradi šole se ne obremenjujem, vem da jo bom naredila, če  pa jo bom zaradi otroka leto ali dve kasnej pa se mi ne zdi katastrofa.
fant ima službo, živiva pri njegovih zgoraj.

se pa strinjam z brisačkarco. ni problem v letih ampak pri tvojem tastu in tašči in seveda pri tvojem dedcu.
in že sedaj ti gredo na živce, si predstavljaš da bi živeli v istem gospodinjstvu skupaj s taščo in vajinim otročkom. in tašča bi htela bit še bolj ah in oh pametna in ti brez vsake podpore tvojga. ne serji ga. že sedaj ni fajn, z bebo je se lahko v takem primeru stvari samo še poslabšajo.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: "mlada" mamica
12.10.2008 10:11:24   
Anonimen
Zanima me, koliko vas je mamic, ki ste stare manj kot 24 let


Ja, po srcu user posted image user posted image .

(odgovor članu Sandra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "mlada" mamica
12.10.2008 15:41:58   
Sandra05
Ne me narobe razumet, glede napisa mlade mamice. Mogoče sem se malo nerodno izrazila. Vse ste prav fine in ko berem vašo pošto, ste dobre svetovalke.

Ja, res je. Mogoče pa se preveč obremenjujem z vsem in s fantom... Diploma pa bi mi ob službi prinesla napredovanje, zato jo bom prej nardila in potem odšla za sebe, če bo fant hotel z mano, potem je pravi, če pa ne. Pa žal dečko, nisi edini.

Hvala za odgovore, veliko sem premislila z vašo pomočjo.

Aja, pa vsem ki pravite, da vam ni žal odločitve. Verjamem, ti mali sončki so pravi zaklad, tudi meni ne bi bilo, če bi slučajno že imela otroka. V petek je ravno prijatelj dobil brateca, razlika v letih, ampak mali je pravi bauc. Komaj čakamo, da pride domov.

Dijo, lep vikend, kolikor ga je še ostalouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "mlada" mamica
12.10.2008 17:36:47   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra05

Morda nisem na pravi strani, ampak radovedana semuser posted image  Zanima me, koliko vas je mamic, ki ste stare manj kot 24 let. Zato tudi nalov v narekovajih, ker ste nad 24 še vedno mlade seveda.

Zanima pa me zato, ker me zanima kako ste se znašle v krogu, služba ali šola, pomoč staršev, kako in kje živite s partnerjem ali brez partnerja.

Sama sem stara 24 let, zelo si želim otroka, vendar imam še na vesti diplomo, službo imam. Nimam pa stanovanje, doma ni šans da bi ostala. S partnerjem pa se nikakor ne morem dogovorit kje živet. On bi imel družino, živel pa pri mamici, da bi ga stregla od spredaj in odzadaj. Mene pa niti malo ne mika živet pri njemu, ker si enostavno ne predstavljam tašče, tasta, njegove pubertetniške sestre in njenega fanta in potem naju z otrokomuser posted image . Imam občutek, da njegovi samo čakajo, da bi jim še dodatno pritekala najina plača. Jaz pa pravim, če nimaš, ne moreš imet. Pa naj bodo skromni.

Madona sem se razpisala, hvala za kak odgovor in nasvet


Jaz sem sicer malce starejša "mlada" mamica.

Ampak imam pri 31 letih dva otroka - 10 letnika in 8 letnico ;)))

Torej sem bila zelooo mlada mamica kajne? user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?