|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 12:04:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ja pa ženske, no - zakaj se nekatere tako zelo sekirate, kaj si drugi mislijo o vas?... a lahko normalno funkcionirate samo ob vsesplošni hvali vaših dejanj?... vam tako zelo primanjkuje samozavesti, da vas vsaka kritika užalosti ali razjezi?... zakaj se vam sploh zdi, da morate komurkoli polagati račune za svoje razmišljanje, svoja dejanja in svoje odločitve?... kaj niste odrasle, psihično zdrave in samostojne ženske, katerim bi bil popolnoma jasen pregovor "100 ljudi, 100 čudi"?... ne vem, kako potem dejansko živite, če vas že neupravičena kritika zaradi nedojenja iz zdravstvenih razlogov lahko tako zelo iztiri. user posted image

Delno se strinjam, delno pa ne ... namreč tudi jaz sem padla v kategorijo mamic, ki jim dojenje ne gre in ne gre, kljub temu da sem se že v nosečnosti trdno odločila, da bom dojila. A ker nisem imela dovolj mleka, so mi že v porodnišnici začeli dajati AM. Ob vsej te propagandi dojenja in predvsem navalu podivjanih hormonov, ko tvoje obnašanje in občutja niso čisto pod kontrolo, sem se ob raznih komentarjih sester v P sem se počutila kot najbolj nesposobna mama na svetu in sem 3. dan skoraj živčni zlom doživela. Mala je bila kar naprej lačna, jaz sem pa komaj drugi dan v P lahko kako kapljico mleka stisnila ven ... še do danes (4 tedne po porodu) nisem dobila navala mleka in ga najbrš tudi ne bom ... čeprav je mleka recimo za 1-2 obroka na dan, se je tamala že tako navadila na flaško, da se gre samo moji trmi zahvalit, da jo vsak dan pred vsakim obrokom še pristavim in si probam čim več mleka izčrpat, da mala vsaj malo mojega mleka poje. Ker mora biti res ravno prave volje, da sploh še zagrabi bradavico, valjda ko je pa po flaški vse veliko lažje.
Drugače pa še danes nisem čisto ravnodušna, ko me kdo vpraša zakaj ne polno ne dojim. Ker meni je bil lik doječe matere z otrokom že od nekdaj nekaj najlepšega ... ker se mi zdi da tako neko mama in otrok neko posebno vez vzpostavita. Tako da jaz se trudim in jo pristavljam, če pa ne gre jo pa probam cartat na druge načine, da nadomestimo to bljižino, ki nastane ob dojenju ... Pač ena je napisala, da sta za uspešno dojenje potrebna volja otroka in matere ... no jaz bi dodala še to, da ni potrebna samo volja obeh, ampak morata biti pri stvari obadva z dušo in telesom ... mene je pa telo na cedilu pustilo ... ah saj bo ...

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 12:18:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in ko veš da otroku tega ne moreš dat se pač sekiraš.


Ma nemogoce, da se nekdo sekira zaradi sebe in ne zaradi mnenja o nedojenju user posted image .



user posted image Mič, tole je pa brca v temo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 12:38:53   
AnciM
Otika user posted image čestitke za trud.

Nikar pa se ne obremenjuj zaradi komentarjev o polnem dojenju. Pomembno je, da si dala oz. daješ vse od sebe za svojega otroka. To je prava mama in predvsem zelo sposobna. Sama sem se tudi zelo obremenjevala zaradi komentarjev o dojenju, potem sem pa ugotovila dvoličnost "popolnih" dojil. Po eni strani kritizirajo tiste, ki dodajajo AM, čeprav opravljajo dvojno delo in vseeno dojijo. Tako jaz kot ti namreč dojiva! Po drugi strani pa čestitajo tisti, ki doji več kot eno leto, ki pa valda dodaja, saj enoletnik pa res ne more živet samo od mleka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 16:48:22   
ronja
Detece sem prepričana da vama bo uspelo, ča pa ne pa tudi nebo konec sveta.

Točno tako! kako ti gre, detece? So solze že pozabljene?

sem prebrala, da da so vam v bolnici prpelali v sobo sitega dojenčka.

Ja, na IE je standard čisto drugačen kot sicer, nimaš kaj. Meni je bilo hudo, da mi ni nihče predlagal, da bi lahko probala dojit pred obrokom, pa da mi niso pustili večkrat vmes probat... Ker navsezadnje pa se je izkazalo, da mala ni bila bolana in sva se čisto brezveze matrali... Ampak je pa vseeno boljše, da so bolj previdni kot premalo... Tako da ne obsojam, samo povem, da če se kakšni zgodi, da ji dajo otroka na IE, da bo vedela takoj zatežit sestram, da bi rada probala dojit, saj je kolostrum zelo dober, sploh za take male boščke, s katerimi je kaj narobe... Jaz sem se spomnila naslednji dan, se mi zdi, ampak so jo že nahranili zjutraj in sem začela šele opoldne... Ampak če se ne bi sama spomnila, pa ne vem, če bi mi kdo predlagal - oz. ne vem, kdaj...
Ker pa je imela tako močan sesalni refleks da mi je na bradavicah naredila veliko grdih ra. Dojenje je bilo že tako boleče, da sem pri vsakem dojenju full jokala od bolečin.

Pri meni je bilo isto, sicer se je lepo prisesala, ampak bi bila pa non stop na joški - pa še poletje je bilo in je rabila veliko tekočine. Tako da sem prva dva meseca grizla v blazino, da ne bi stokala, medtem, ko sem dojila - zato se mi zdi narobe, ko pravijo, da dojenje boli samo prva 2-3 dni... mene je precej dlje... Ampak se je zrihtalouser posted image . Upam, da se bodo tokrat bradavice prej navadile, ko so že enkrat dale to skoz - drugorodke, kako je s tem? Drugič tudi tako dolgo boli?
Ampak jokala pa mala ni, bila je ves čas zelo dobrovoljna, smejala se je oz. nasmihala in zgledala zelo zadovoljna,ampak sem se vseeno sekirala, če je dovolj, ker se pač ni redila po reglcih (se še zdaj ne, pa kaj naj, saj midva tudi nisva po reglcih, ampak malo bolj pri suhih - no, v normalnem stanju, zdaj nisem glih suha s svojimi 66 kilami...) - pa še mleko mi je teklo ful, da sva bila vsako noč oba z lubijem mokra. Ampak si pa čisto predstavljam, kako je, če pa tega ni, ker ko sem bila ful pod stresom in se je količina zmanjšala in sem se sekirala, ali je dovolj (čeprav mala še vedno ni jokala), ampak jaz sem bila čisto fuč. Se mi zdi, da je pa to težko razumet, če ne doživiš...

.Ko sem pa potem videla,da je Neža bolj zadovoljna in dobrovoljna,ker se je orng najedla mi je pa bilo res vseeno,da ne dojim več

ja, to je nekak najbolj važno, po moje. Da so otroci zadovoljni in srečni, pa kakorkoli že. Samo strah, da ne bi mogla naredit najboljšega za svojega otroka (karkoli pač - v tem primeru dojenje), je pač nekaj najhujšega za mamo, po moje... In zato se valjda vsaka sekira.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: zakaj ne dojite
19.12.2008 23:01:35   
lindy
Zato, ker se mi ne da ubadat s tem in je lažje s flašo!user posted image

_____________________________

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: zakaj ne dojite
8.1.2009 22:29:22   
caligula
Jaz sem svojega otroka dojila približno 14 dni, ob dodajanju AM. Potem pa enostavno ni šlo več.
Problem je bil v tem, da so otročka takoj po porodu (samo pokazali so mi ga) zaradi komplikacij odpeljali na intenzivno. Prvič sva se zares videla po približno 12-ih urah. Vmes so ga valjda nahranili z AM. Ko je prišel k meni, je bil tako zmeden (seveda jaz tudi) in ko je bil lačen, ni in ni znal zagrabit dojke. Vmes je tako jokal, da je od izmučenosti zaspal. Seveda je sledil dodatek. Ko je končno koliko toliko zagrabil, je šel spet na intenzivno zaradi močne zlatenice. Potem je itak samo spal. Ni imel niti toliko moči, da ko je bil lačen, da bi lahko sesal. Takrat so ga sestre začele hraniti z brizgalko.


jaz sem imela carski rez pa sem otroka prvič dojila šele 14 ur po posegu in sva se lepo ujela... navmes so ga sestre ene 5x nahranile na šprico po 10-20ml. Dojiva se še zdaj, dodajam pa mu tudi že od prvega dne, ker je velik jedec in mu dve joške naenkrat niso dovolj ampak poje še po dojenju ene 70-115ml dodatka, odvisno od ure.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: zakaj ne dojite
8.1.2009 22:30:25   
caligula
stara sva pa 6 tednov :D

_____________________________

Moj JAŠA je sonček, moj JAŠA je zlat, sladak kot bonbonček, ga vsak ima rad!

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: zakaj ne dojite
20.1.2009 19:02:38   
TIGRČEK
Pri meni je bilo tako, da sem že tretji teden po porodu začela dodajati AM saj sem imela premalo mleka in se je moj mali princ verjetno navadil na flaško. Pri enem mesecu se je pri dojenju že upiral, tako da nisem imela občutka koliko sploh poje in koliko naj mu dodam. Takrat sem začela črpati in mu dajati po flaški najprej svoje mleko in nato še dodatek. Sedaj je star tri mesece in mu vsak obrok načrpam, približno tretino dodam dodatka, dojiva pa se vsake toliko, čisto odvisno kake volje je, saj iz joške pije dokler je naval potem pa v jok in če hočem da dobi čim več mojega mleka je edina rešitev da mu načrpam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: zakaj ne dojite
24.1.2009 22:15:35   
kristinaj
pri taveliki sem se matrala 5 tednov....vsak obrok sem jo pristavila, menjala prsi in po pol ure sem ji dala v flašo aptamil in ga je popila in je bil mir.....

isto je bilo sedaj v drugo, ko so mu že v porodnišnici dodali..mali je visel na ziziki in nato še prst vlekel kot da ni še nič dobil.... so mu dodali 40ml in jih je pogoltal..... pri njemu nisemm vztrajala 5 tednov ampak samo par dni tako, da so se prsa umirila, da niso bila več napeta in sedaj pridno papamo aptamil

enostavno mleka ni bilo.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: zakaj ne dojite
25.1.2009 18:30:08   
lidija***
Ronja- mene so bradavice drugič bolele majn, ker sem bila zelo previdna pri pristavljanju in sem jih veliko mazala.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: zakaj ne dojite
29.1.2009 19:58:56   
sanelaa
No, pri nas je pa tako, da dojim. Moram sicer priznati da mi to ni v nevem kakšen užitek, ampak pustimo to.

Pri nas mali čez dan in ponoči ziza lepo normalno, mu mleko zadostuje, papca pa nekje na 3 do 4 ure.
Problem se pojavi pri večernem spanju;

Okoli pol devetih ga zrihtamo, gre zizat in potem običajno začne zraven dremat. Zgodi se tudi da orng zaspi za pol ure, po budnici pa hoče zizat naprej. Ampak ker je takrat že utrujen in zaspan se mu seveda ne da vlečt, tako da smo zdajle že par dni zvečer dodali apatmil. Spije ga nekje med 30 in 60 ml, potem pa zaspi okoli pol desetih kot top.

Pa me zanima, če ima katerwa kakšen nasvet za mene? A bi ga morala začet dojit prej, ker običjano še vedno malo potegnem da postane orng lačen, a kaj ko potem zaspi oz. zadrema zraven?

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: zakaj ne dojite
29.1.2009 20:29:10   
TiaSara
Sanelaa - poskusi raje zvečer z malo več obroki, da se bo dobro najedel, ne stavit vse na zadnje dojenje. Tisto naj bo potem pa za pocrkljat in zaspati.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: zakaj ne dojite
30.1.2009 20:15:28   
kamilija
Moja je stara 6 mesecev in po večernem dojenju seveda zaspi. Ampak potem sigurno pokliče čez pol ure ali uro za še eno dozo.
Jo dojim, kokr hoče. Imam včasih tud občutek, da je že vse spraznila pa ni. Se še vedno kaj najde.
Je bila pa v porodnišnici tudi na aptamilu, pa sem si potem doma ful črpala, da je mleko ratalo.
Tako da je najprej pri meni pila, potem pa moje mleko po steklinički. Sem pa črpala na 2 uri. Dojenje je zame nekaj
najboljšega..res!
Mi je pa ogromno pomagala knjiga Dojenje in materistvo iz srca od Ksenije Šoster Olmer. Res dobra knjiga.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: zakaj ne dojite
30.1.2009 20:15:33   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Sanelaa - poskusi raje zvečer z malo več obroki, da se bo dobro najedel, ne stavit vse na zadnje dojenje. Tisto naj bo potem pa za pocrkljat in zaspati.


Aha, če ziza npr. ob pol šestih, da ga poskusim do pol devetih še enkrat podojiti, in da ga potem ob pol devetih samo dojim za piko na i?

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: zakaj ne dojite
7.2.2009 10:32:30   
Babica5
Pozdravljenje vse skupaj!

Nekatere med vami ste res lepo napisale, da nobene ženske ne smemo zmerjati ali stigmatizirati, ker ne doji. Vsi vemo, da je v nekaterih primerih res, da dojenje pač ne gre in potem ne ostane drugega kot AM. Pa vendar... Pretiravati ni treba...

Kot babica in kot ženska sem (po svojem prepričanju) zgrožena nad nekaterimi izajavami žensk. Najbrž vam je bilo povedano, da je dojenje zahtevno in nič kaj prijetno v prvih dnevih. Nekje 14 dni traja, da se oba navadita na ritem in dojenje. Je boleče, je naporno in zahtevno, pa vendar, v večini primerov steče. Je tako, kot ste omenile, da sta za uspešno dojenje potrebna OBA, tako mati kot otrok. In dojenje je kot trgovina. Proces povpraševanja in ponudbe. Tako pač je...

Sama nimam nič proti AM, pa vendar je materino mleko še vedno najboljše. Na nekaterih forumih sem zasledila neumnosti, ki jih nekateri pišete; da je materino mleko polno škodljivih snovi, da je za otroka nevarno?!? in povzroča raka pri otrocih. Lepo vas prosim...
Narava je naredila tako, kot je treba. Mogoče sploh ne veste, da se mleko spreminja glede na potrebe otroka, glede na letni čas,...
za dojenje ni dovolj le želja, potrebnih je veeliko refleksov, tako otroških kot tudi vaših, da je dojenje uspešno. Mogoče se sploh ne zavedamo, kaj delamo narobe. So banalne stvari, ki vplivajo na uspešnost.
Dojenje otroka in vmes branje revije??!!
Dojenje otroka in pogovori po telefonu??!!
Stres matere, neugodje otroka,....
Ne mislilte, da se naši sončki tega ne zavedajo. Prekleto dobro vedo, kdaj ste popolnoma "njegovi".. Pa saj tudi nam ne paše, da nas kdo moti pri hranjenju... A je tako?

Ne obsojam nobene od žensk, smo si pač različne. Ampak vseeno se mi zdi (mogoče ker sem toliko v tem :)  ), da so spočetje, nosečnost in dojenje čudež življenja, a ljudje včasih to posplošujemo in jemljemo za nekaj samoumevnega...  Pa ni...

In verjemite mi, vsaka od vas je nekaj posebnega in edinstvenega zato, poskušajte znova in znova,... In če res ne gre... Obstaja AM ...

Samo ne obupajte prehitro! =)

Lp

Babica



(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: zakaj ne dojite
7.2.2009 21:40:06   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: lidija***

Ronja- mene so bradavice drugič bolele majn, ker sem bila zelo previdna pri pristavljanju in sem jih veliko mazala.


mene pa isto...bolijo..če ne še bolj....


_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: zakaj ne dojite
7.2.2009 21:46:29   
Ajvy
Najbrž vam je bilo povedano, da je dojenje zahtevno in nič kaj prijetno v prvih dnevih. Nekje 14 dni traja, da se oba navadita na ritem in dojenje.


ne...in to me je ravno motilo pri vsem procesu.....samo ponavljanje kako je dojenje super in nadvse najboljše za otroka....uro in pol predavanja......

in realnost....boli, bradavice se sploh ne smeš dotaknit, modrca bolje da nimaš, ker lahko fašeš mastitis...ponudba in povpraševanje...traja in traja preden se vskladita....če se sploh .....in potem najlepše od vsega mastitis...in mastitis...kljub stalnim masažam in syntocinu in vsem mogočim pripravkom.....krvaveče na pu stran odpadle bradavice zaradi pumpanja....in nenazadnje ...vsak ki me sreča...sej se dojite , ne ???

jst temu rečem ....napihovanje teorije ,da omili dejansko prakso...in potem jokaš in se sam sebi smiliš in se sprašuješ kaj delaš narobe.....in ta začaran krog.....

res raje pogledam flašo in se ji vsakič zahvalim za njen obstoj...ravno tako Aptamil.......

pa , draga babica...nisem še obupala...trenutno se borim, da ne osvojim antibiotikov, ker je mala lena,....da si zacelim bradavice, ker krvavijo.....in se prekleto dobr trudim da ne obupam...samo vprašanje je...do katere meje sem prirpavljena se cmerat in trpet.....



_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Babica5)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: zakaj ne dojite
8.2.2009 0:07:29   
bodoča
Jaz sem ena tistih, ki niso dojile. Ko so mi ga v porodnišnici dali sem sicer mu ponudila dojko, samo nama ni uspelo, jaz nisem znala prav nastavit, mali pa tud ni znal zagrabit. Drugi dan pol je zagrabil, samo vlekel pa ni in ni, pol po treh dneh sma bila pa že oba izčrpana od ne spanja in mali tudi od lakote.

Končno so mi dale dodatek in sem ga nahranila po flaši, mali je podrl kupček in zaspal, se zbudil čez nekje tri ure, pojedel, zaspal,...

V nosečnosti nikoli nisem pomislila da ne bi dojila, ker mi je bilo pač samoumevno da bom. Vem, da se je pri dojenju treba trudit, ampak za kakšno ceno? Zato, da mi je mali v treh dneh občutno preveč shujal, skoraj ni spal in bil lačen? Ne hvala.

Mogoče bo pri naslednjem (če bom še kdaj rodila) drugače, ampak če ne bo, pač ne bo. Se ne bom več sekirala zaradi tega ker sem kao slaba mama, ker ne dojim. Ker sem doživela kar nekaj odkritih in prikritih pripomb na ta račun.



_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: zakaj ne dojite
8.2.2009 1:01:20   
Polynesia
Midva s sinčkom sva rabila mesec dni, če ne celo več, da nama je uspelo...bilo je zelo težko (tudi sedaj včasih), naporno, včasih tudi živčno in še marsikaj drugega...vsak teden (2meseca) je prihajala najboljša patronažna sestra na svetu, me bodrila, malega tehtala, zaradi epiziotomije sem lahko samo v leže težko dojila, kar mi je predstavljalo nočno moro, tamali je skos spančkal, ko je bil buden trikrat povlekel nato zaspal, bil zlateničen, imel hematomčka na glavi, pa še kaj bi se našlo...in patronažna niti enkrat ni rekla naj mu dodajam, za kar sem ji zelo hvaležna, prav tako tudi svojemu možu ki me je tako lepo podpiral in bodril...ampak želja po dojenju je bila tako močna, da nama je uspelo....in ponosna sem nase, ter seveda tudi na sina. Ker materino mleko je najbolj zdravo za otroka!
Naj povem, da sem tudi jaz v P imela negativno izkušnjo kar se tiče dojenja, tudi zjokala sem se zaradi neumnih sester, ki ne vem kdo jih je postavil na to delovno mesto...namesto da bi nas bodrile pri dojenju, so nesramne, polne grdih opazk da ne znam dojit, kako podiram kupčka in podobno in v mojem primeru so dale otroku umetno mleko...ampak a veste zakaj...da so imele ženske mir, še posebaj tiste v nočni izmeni...ampak se nisem dala...sem si mislila, da me pa tele babe že ne bojo spravile ob pamet (čeprav so v bistvu v P me).

Po vsem tem kar sem napisala, mi nihče ne bo rekel, da se ne da (izjeme so izredni primeri). Ni dovolj se truditi le par dni in potem reči "nimam mleka...tamali ne vleče...mleko imam vodeno...otrok se ne redi...v P je imel otrok umetno mleko...itn", to ni nič.

Pogumno vse tiste ki se trudite!!!

P.S.-seveda nobene tiste, ki ne doji ne obsojam da je slaba mama, sploh ne...to je čisto njena odločitev!

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 8.2.2009 1:10:36 >

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: zakaj ne dojite
8.2.2009 1:24:25   
soncek30
Jaz sem dojila 22 mesecev,in sem zato res vesela.Rodila sem z carskim rezom,in tiste ki so imele c.r vedo kako težko se je ,prve dneve po porodu,borit z infuzijo(ne vem kako se temu še reče)ki jo imas napelano v eni roki,in z eno roko imeti otroka in dojit.To je bilo v bolniici,ampak hočem reči to,da sem imela svoj cilj,to da bom dojila če bom le lahko.
Ko sem prišla domov so bile res hude bolečine,bradavice krvave,vročino sem dobila.....to je trajalo en teden,nato so prihajali najlepši dnevi,ko sva obe z mojo Nino uživale....se pravi da se trud izplačal.Dojila sem, z nastavkom.Lahko rečem še to,pa mogoče ni glih povezano z dojenjem,čeprav pravijo da je,moja Nina ni niti enkrat v 2 letih zbolela,ali imela kaksen prehlad,Obe sva bile nešteto krat pohvaljene pri dr.
Zato mamice,če le lahko,pa vem da je začetek zelo hud,dojite svoje otroke,tiste mamice ki ne morejo nimajo mleka itd,pa si itak ne morejo pomagat!

srečno

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 145
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?